2020-2021学年高中英语 课时分层作业 Unit 3 Science and nature Section Ⅴ、Ⅵ 牛津译林版必修5_第1页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业 Unit 3 Science and nature Section Ⅴ、Ⅵ 牛津译林版必修5_第2页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业 Unit 3 Science and nature Section Ⅴ、Ⅵ 牛津译林版必修5_第3页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业 Unit 3 Science and nature Section Ⅴ、Ⅵ 牛津译林版必修5_第4页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业 Unit 3 Science and nature Section Ⅴ、Ⅵ 牛津译林版必修5_第5页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

课时分层作业(九)section 、(建议用时:35分钟)语言知识练习固基础.单句语法填空1everyone in the class voted in favour of the dancing party.2miriam was too frightened(frighten)to tell her family what had happened.3from my point of view,she is the best among these students.4i have obtained a written permission(permit)from the chairman.5they make a profit of ten pence on every copy they sell.6america is the worlds biggest exporter of agricultural(agriculture)products.7i have never heard a better(good) voice than yours.8wed like to read books on the playground rather than in the classroom.9nowhere else along the coast is(be) there such shallow water.10if you want to reach juyu mountain,in yuntai mount,you must go through many channels(channel).完成句子1很多科学家认为人类必定能从克隆技术中获益。many scientists hold the views that man is sure to benefit from cloning(benefit)2并非所有人都支持该计划。not all the people are in favour of the plan(in favour of)3他宁愿死也不愿意毫无尊严地活着。he would like to die rather than live without any dignity.(rather than)4再没有比友谊更宝贵的了。nothing is more valuable than friendship.(否定词比较级)5他比班上其他任何学生学习都要努力。he is working harder than any other student/all the other students in this class.(比较级than其他)高考题型练习提能力阅读理解aorren fox fell in love with chickens at nine.it was really almost by accidentorren played in a friends house whose family had chickens,and he became interested in the animals immediately.later,he started volunteering every saturday at a local farm;within a few months the farm owner suggested that orren get a few chicks of his own.“i dont know what it was,but something caught my interest,”says orren,now 14.today orren has 23 chickens,four ducks,and 250,000 bees.his happy chickens lay a lot of healthy eggs,which he sells all the year round.he became a vegetarian(素食者)after he learned about the cruelty and negative environmental effects of factory farms.in his diary he writes about raising happy chickens and bees,food and healthy eating,farming,and generally making the world a better place.“farming affects our earth more than anything else,”says orren.“its something you have to do correctly,or it will ruin our planet.its often ignored,but for me,learning about where my food comes from has been really interesting.”in fall 2009,orren started a farm club at his school.“i wanted to get people to learn more about farming and what fun it is,”he says.orrens passion(热情)for farming and other types of animals continues to grow.he went to the essex country bee school in early 2010 to learn about beekeeping.orren now has three beehives(蜂箱)of happy bees.in the summer of 2011,orren started to sell his honey,beehappy,to local stores.next,he wants to raise sheep and goats.“i know a lot more about the environment and how farming affects it,but i still have a lot to learn,”says orren.“i want to keep doing all of this as i get older.”【语篇解读】orren在九岁那年对朋友家的一群鸡产生了兴趣,后来自己开始饲养动物。从饲养这些小动物中,他了解到农业对环境保护的重要性。1orren became interested in chickens when ahe saw chickens lay eggsbhe raised some chickens by himselfche got some chickens from a farm ownerdhe visited a friend who had chickensd细节理解题。根据第一段第二句可知d项正确。2orren started a farm club at his school in order to acollect money for his farm clubbemploy people to raise animals for himcattract people to buy his productsdhelp people learn more about farmingd细节理解题。根据第三段orren说的“i wanted to get people to learn more about farming and what fun it is”可知d项正确。3what can we learn about orren from the text?ahe has raised sheep and goats.bhe sells not only eggs but chickens.che is concerned about the environment.dhe became a vegetarian under the influence of his friend.c推理判断题。根据第二段的“he learned about the cruelty and negative environmental effects”及最后一段的“i know a lot more about the environment and how farming affects it”可知,orren关注环境。4what is the best title for this passage?aa rich farm ownerba great chicken keepercit all began with the chickensdraising chickens pollutes the environmentc标题归纳题。本文主要介绍了orren九岁时对朋友家的鸡产生兴趣后,开始饲养动物。慢慢体会到农业在环境保护中所扮演的重要角色,故c项最合适。 bevery pet owner loves his pet.there is no argument here.but when we asked our readers whether they would clone their beloved animals, the responses were split almost down the middle.of the 228 readers who answered it, 108 would clone, 111 would not and nine weighed each side without offering an opinion.clearly, from readers response, this is an issue that reaches deeply into both the joy and eventual sadness of owning a pet.it speaks, as well, to peoples widely differing expectations over the developing scientific procedure.most of the respondents who favored the idea strongly believed it would produce at least a close copy of the original; many felt the process would actually return an exact copy.those on the other side, however, held little hope a clone could never truly recreate a pet, many simply didnt wish to go against the natural law of life and death.both sides expressed equal love for their animals.more than a few respondents owned “the dog/cat in the world”they thought of their pets as their “best friend”,“a member of the family,”“the light of my life”. they told moving stories of pets heroism, intelligence and selfless devotion.little wonders the loss is so disturbingand the cloning so attractive.“people become very close to their animals, and the loss can be just as hard to bear as when a friend or family member dies,” says gary kowalski, author of goodbye, friend: healing wisdom for anyone who has ever lost a pet.“for me, cloning feels like an attempt to turn death away.its understandable.death is always painful.its difficult to deal with.its hard to accept.”but would cloning reduce the blow? this question seemed to be at the heart of this problem.【语篇解读】本文是一篇议论文。文中对宠物的克隆发起一份调查问卷。问卷显示:虽然人们对宠物都有爱心,但是否愿意克隆宠物,受访者表达了不同的观点看法。5so far as the cloning of pets is concerned, a recent survey shows that, of all pet owners, a. a lot more of them are for itba lot more of them are against itcvery few of them are willing to tell their opinionsdabout half of them are for it and the other half against itd细节理解题。根据第二段最后的“of the 228 readers who answered it, 108 would clone, 111 would not and nine weighed each side without offering an opinion”可知,228个受访者人当中,108人表示赞成克隆,111人表示反对克隆,9人权衡了双边利弊,没有表达观点。可知,几乎一半的人是赞成,一半的人是反对,故选d。6while talking about the respondents from the readers, the expression “eventual sadness of owning a pet” refers to athe troubles one has to deal with in keeping a petbthe high cost of owning a petcthe death of ones petdthe dangers involved in the cloning of a petc词义猜测题。根据第三段中“both the joy and eventual sadness of owning a pet,关键词both.and.”,可知,养宠物最终的悲伤就是宠物的死亡,给养宠物者所带来的伤害。a项意为:人们养宠物所必须要处理的麻烦。b项意为:养宠物的高昂代价。c项意为:宠物的死亡。d项意为:关于宠物克隆的危险。故选c。7from what gary kowalski says, we can know that he ahas never thought about the problem of cloningbis in favour of the idea of cloning petscis going to write anothe

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论