版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、最新八年级英语下册任务型阅读题集锦(word)1一、八年级英语下册任务型阅读专项练习(含答案解析)1任务型阅读When I was young, my family lived a hard life in the country. The roads in the country are notgood._ One evening wewerevisitingsome relativesand theweatherwas verybad._ Dad carried me on his back. Mumgave her coat to my brother. We walkedtogethe
2、r in the rain for more than one hour.I was fat at that time and Dad held me for a long time._ He almost fell down manytimes. I tried to get down and walk myself, but I couldnt do anything because I was just a little kid._ The rain had come through the leak(有裂缝的)roof and water was everywhere.Mum put
3、bowls all around the house to try to catch the rain. _ She carefully placed us onthe remaining dry place. I fell asleep soon. When I opened my eyes, I found Dad and Mum were sleeping in chairs, both having caught a bad cold.A. As you can imagine they are difficult to walk on.B. I thought he must be
4、tired.C It began to rain on our way back home.D. Then she put me and my elder brother to bed.E. We didnt say any word on the way.F. When we arrived home, the inside of our house was full of rain water.【答案】A; C; B; F; D【解析】 【分析】本文讲述了作者小时候家里虽然穷,但是父母还是把所有的爱都给了儿女。每当我想起那些动人的场景,我的眼泪就止不住往下流。A. 就像你能想象的那样,它们
5、很难行走。B. 我认为他一定很累。C. 在我们回家的路上天开始下雨。D. 然后她把我和哥哥放在床上。E. 我们一路上一个字也没有说。F.当我们到家的时候,我们的房子里面都满是雨水。( 1)根据 When I was young, my family lived a hard life in the country. The roads in the countryare notgood .我年轻的时候,我家在乡下过着艰苦的生活。这个国家的道路不好,可知选项 A. As you can imagine they are difficult to walk on. 就像你能想象的那样,它们很难行走
6、。符合上下文,故选 A。( 2)根据 One evening we were visiting some relatives and the weather was very bad.一天晚上,我们去探亲,天气很不好 和 “Dadcarried me on his back. Mumgave her coat to mybrother. We walked together in the rain for more than one hour.爸爸背着我。妈妈把她的外套给了我弟弟。我们一起在雨中走了一个多小时,可知选项C. It began to rain on our way backhom
7、e.回家的路上开始下雨,符合上下文,故选C。( 3)根据 I was fat at that time and Dad held me for a long time. 那时我很胖,爸爸抱着我很长一段时间,可知当抱着自己走了那么久,爸爸应该是很累的,故选B。( 4)根据 The rain had come through the leak roof and water was everywhere.雨水从漏水的屋顶进来,到处都是水,可知他们房子漏水,选项F. When we arrived home, the inside ofour house was full of rain water.
8、当我们到家的时候,房子里到处都是雨水。符合上下文,故选 F。( 5)根据 She carefully placed us on the remaining dry place. I fell asleep soon. 她小心翼翼地把我们放在剩下的干燥的地方,我很快就睡着了,可知选项D, Then sheput me and myelder brother to bed.然后她把我和我哥哥放到床上,符合上下文,故选D。【点评】考查任务型阅读,首先通读全文和所给选项,然后根据上下文找到依据,把合适的句子带入文章,确保文章通顺。2下面是五位学生的问题及对应的建议(AE)。请将这些问题与建议配对。A.
9、 If you are really interested in painting, you should tell your parents about it. You can tell them you will do much better in painting because Interest is the best teacher.B. I think you should eat less meat but more fruit and vegetables. And you should do exercise every day. It can help you lose w
10、eight and keep you healthy.C. It is not easy to make a friend, and it is even harder to keep friendship. You should know that it is normal (正常的) for friends to argue with each other. I think you could have a talk with your friend and find out whats going wrong.D. Why not try your best to take more e
11、xercise? Its good for your health. If you are strong enough, the illness will be away from you.E. A good way to remember English words is to use them often. For example, you can read English stories every day. If you do this, you can remember English words much easier.(1) Its easy for me to have a c
12、old because of the changeable (多变的) weather. If Im ill, I have to take medicine. I hate taking medicine.( 2) I argued with my best friend yesterday. I was angry and disappointed. Should we go on tobe friends with each other or end (结束) the friendship between us?( 3) I love painting but my parents le
13、t me join the guitar club. I try my best to practice the guitarbut I cant play it well. I want to learn painting.( 4) Im not good at English. My problem is : If I learn a new word today, Ill forget it tomorrow.( 5) Im getting fatter and fatter. Im so fat that I have to rest after a few walks. How ca
14、n I losemy weight (减肥) ?【答案】 ( 1) D( 2) C( 3) A( 4) E( 5) B【解析】 【分析】本文是给学生们的建议。( 1)根据 Its easy for me to have a cold because of the changeable(多变的) weather. If Imill, I have to take medicine. I hate taking medicine.由于天气多变,我很容易感冒。如果我病了,我必须吃药。我讨厌吃药。可知应是Why not try your best to take more exercise? Itsg
15、ood for your health. If you are strong enough, the illness will be away from you.为什么不尽量多运动?这对你的健康有好处。如果你足够强壮,疾病就会离你而去,故选D。( 2)根据 I argued with my best friend yesterday. I was angry and disappointed. Should we go on to be friends with each other or end (结束) the friendship between us? 昨天我和我最好的朋友吵架了。我感
16、到愤怒和失望。我们是继续做朋友呢,还是结束我们之间的友谊?可知应是 It is not easy to make a friend, and it is even harder to keep friendship. You should knowthat it is normal (正常的) for friendsto argue witheach other. I think youcould have a talkwith your friend and find out whats going wrong交一个朋友不容易,保持友谊更是难。你应该知道,朋友之间争吵是很正常的。我想你可以和
17、你的朋友谈谈,看看出了什么问题,故选 C。( 3)根据 I love painting but my parents let me join the guitar club. I try my best to practice theguitar but I cant play it well. I want to learn painting.我喜欢画画,但我父母让我参加了吉他俱乐部。我尽我所能来练习吉他但是我打不好。我想学画画,可知应是If you are reallyinterested in painting, you should tell your parents about it
18、. You can tell them you will do much better in painting because Interest is the best teacher 如果你真的对绘画感兴趣,你应该告诉你的父母。你可以告诉他们你在绘画方面会做得更好,因为“兴趣是最好的老师, 故选A。( 4)根据Im not good at English. My problem is: If I learn a new word today, Ill forget ittomorrow. Im very upset because I have a really bad memory我英语不
19、好。我的问题是:如果我今天学会一个新单词,我明天就会忘记它。我很难过,因为我的记忆力很差,可知应是A good way to remember English words is to use them often. For example, you can read English stories every day. If you do this, you can remember English words much easier 记住英语单词的一个好方法是经常使用它们。例如,你可以每天读英语故事。如果你这样做,你可以更容易地记住英语单词 ,故选 E。( 5)根据 Im getting f
20、atter and fatter. Im so fat that I have to rest after a few walks. How can Ilose my weight,可知应是我认为你应该少吃肉,多吃水果和蔬菜。你应该每天做运动。它可以帮助你减肥和保持健康,与lose my weight 呼应, 故选 B。【点评】考查任务型阅读,可以将整个文章首先浏览一遍,大概理解意思,找到可以匹配信息的选项。3任务型阅读( 1)不同的文化往往有着截然不同的风俗习惯,然而对一样东西的企盼却是相同的,那就是好运。在东方文化中,红色、数字8 等常被视为好运的象征。而在西方英语文化中,又有哪些代表好运
21、的文化符号呢? 请你根据以下描述选择与1-4小题最匹配的图片并回答第5小题。_In some cultures , the foot of a rabbit is carried as an amulet(护身符)believed tobring good luck. This belief is held in many parts of the world including Europe , China, Africa , and North and South America._Wishing upon a wishbone is an old custom. It includes
22、two people who would breakthe wishbone. The person with a bigger piece makes a wish. The wishbones shape is just like the letter Y._In old days ,old boots or shoes were said to hold the good spirit and courage of theirowners. So it was a common belief that an old boot was a good luck charm(魔力) ._Clo
23、ver is actually a type of wild plant with flowers shaped like cotton balls and usuallyhas three leaves on each stem(茎) . In fact, it is very difficult to find a four-leaf clover.A.B.C.D.( 2) We can probably read the passage in the part of a magazine.A. sportsB. cultureC. newsD. health【答案】 ( 1) C; A;
24、 D; B(2) B【解析】 【分析】本短文描述了四件物品:兔子的脚印、许愿骨、旧靴子、四叶草,要求将物品的图片与其对应的描述配对。( 1)根据 In some cultures ,the foot of a rabbit is carried as an amulet(护身符) believed tobring good luck. This belief is held in many parts of the world including Europe, China, Africa ,在一些国家,兔子的脚被当做护身符被认为能带来好运。这种 and North and South Ame
25、rica.信仰在时间很多地方包括欧洲、中国、非洲和南北美洲都有。可知说的是兔子,选项C 图片是兔子和兔子的脚印,故选C。( 2)根据 Wishing upon a wishbone is an old custom. It includes two people who would break the wishbone. The person with a bigger piece makes a wish. The wishbones shape is just like theletter Y. 在许愿骨上许愿是一个古老的风俗习惯。他包括打破许愿骨两种人。这个人拿着大的一块许愿。许愿骨的形
26、状像字母Y。选项 A 的图片是Y 的形状,故选A。( 3)根据 In old days, old boots or shoes were said to hold the good spirit and courage of theirowners. So it was a common belief that an old boot was a good luck charm(魔力) . 在古代,旧靴子或写据说装着好的精神和主人的勇气。因此这是一个共有的信仰,旧靴子具有好运的魔力。选项 D 的图片是一双靴子。故选 D。( 4)根据 Clover is actually a type of w
27、ild plant with flowers shaped like cotton balls andusually has three leaves on each stem(茎) . In fact , it is very difficult to find a four-leaf clover. 四叶草实际是是开花的野生植物,形状像棉花球。通常在每个茎上有三个叶。事实上要找到一个四叶草是很难的。选项B 的图片是四叶草。故选B。( 5)文章出处题。根据文章内容描写的不同的国家的幸运的东西是不同的。可知这篇文章出处杂志的文化部分。故选 B。【点评】此题考查任务型阅读理解。我们根据文章描写的
28、东西选择正确的图片。对于文章的出处要根据文章的内容确定。4下面文章中有五段话需要添加小标题。请从以下选项(A 一 F)中选出符合各段意思的小标题。选项中有一项是多余选项。A. Cats can bring illness.B. Keeping a cat is good for you.C. You should let your cat inside.D. Going outside is bad for cats, too.E. The birds are fewer and fewer in America.F. Cats kill many birds and small animal
29、s every year._Many kinds of birds live in the United States, but the number of the birds is becoming smaller every year. One of the leading reasons is the growing number of pet cats. By keeping your pet cats in your home, you can help give birds a better possible chance to live._Of the 90 million pe
30、t cats in this country, about two-thirds are allowed to go outside. It is said that these cats kill hundreds of millions of birds each year, as well as billions of small animals such as rabbits and field mice._They can also bring illness to the animals that live in peoples yard, and further weakenin
31、g thehealth of the natural populations._Allowing pet cats to go outside is not just bad for birds and wildlife, its also bad for the catsthemselves. Outdoor cats can get sick very easily. They are in danger from traffic and attacks(攻击) from other animals. In fact , outdoor cats usually dont live pas
32、t the age of five , while_Keep your pet cat inside! If you raise a young cat ,its your duty to let it play inside.【答案】E; F; A; D; C【解析】 【分析】短文大意:养猫有很多不好的地方,作者给了几点关于养猫的建议,如猫能带来疾病,应该让猫呆在家里,猫会杀死鸟儿和小动物等。A. Cats can bring illness.猫能够带来疾病。B. Keeping a cat is good for you.养猫对你有好处。C. You should let your cat
33、 inside.你应该让你的猫待在里面。D. Going outside is bad for cats, too. 外出对猫有坏处。E. The birds are fewer and fewer in America.在美国鸟儿越来越少。F. Cats kill many birds and small animals every year.每年猫能够杀死很多鸟和小的动物。( 1)根据文章提到的but the numberof the birdsis becomingsmallereveryyear可知,鸟儿越来越少,标题为鸟儿越来越少,故选E。( 2)根据文章提到的 It is said
34、 that these cats kill hundreds of millions of birds eachyear 可知, 文段的标题为猫杀死很多鸟和动物,故选F。( 3)根据文章提到的They can also bring illness to the animals that live in peoplesyard 可知,文段的标题为猫能够带来疾病,故选A。( 4)根据文段提到的Allowing pet cats to go outside is not just bad for birds andwildlife 可知,文段的标题为外出对猫不好,故选D。( 5)根据文段提到的Kee
35、p your pet cat inside可知,文段的标题为你应该让你的猫呆在家里,故选C 。【点评】考查任务型阅读,做此类题首先熟悉文章大意,熟悉段落大意,概括中心思想,选出正确标题,即可。5暑假即将来临,你会如何充实度过每一天 ? 以下有 5 条建议,请从 A 一 E 中选择它们相应的标题。A.Try an instrumentB. GreenideasC.A family tripD. SuperpartyE. To be a collector( 1) Everyone should protect our earth. Choose a green project, and try
36、to save water orelectricity (电) at home. You should keep the habit from now on.(2) Summer is the best time to hold an indoor party. Invite your best friends to your home.Play games and tell jokes for a great time.( 3) Pick up one of your favorite instruments, such as guitar or violin, and take a mus
37、ic classduring the summer. Your classmates may be surprised when the new semester comes.( 4) What do you like most? Stamps, photos, matches, toys? No matter what you like, collect itfrom now on. It records your youth and can be a big treasure(财富) in the future.( 5) Plan a trip with your parents. You
38、 can find information on the Internet first and choose thebest place. The beach is one of the coolest places to visit as it gives you sunshine and sandcastles (沙堡) .【答案】 ( 1) B(2) D(3) A(4) E(5) C【解析】 【分析】短文大意:暑假来临,文章介绍了5 种如果过暑假的建议,包括学一种乐器,做一个环保的人,去旅行,晚餐聚会和做一个搜集者。A. Try an instrument尝试一种乐器B. Green i
39、deas环保的想法。C. A family trip一个家庭旅行D. Super party晚餐聚会E. To be a collector做一个搜集者( 1)根据文段提到的 Everyone should protect our earth 可知,文段的标题是环保的想法,故选 B 。( 2)根据文段提到的 Invite your best friends to your home 可知,文段的标题是晚餐聚会,故选 D 。( 3)根据文段提到的Pick up one of your favorite instruments可知, 文段的标题是尝试一种乐器,故选A。( 4)根据文段提到的No m
40、atter what you like, collect it from now on可知,文段的标题是做一个搜集者,故选E。( 5)根据文段提到的Plan a trip with your parents.可知, 文段的标题为一个家庭旅行,故选 C 。【点评】考查任务型阅读,做此类题首先熟悉文章大意,熟悉选项,为每个文段选出正确的标题,即可。6请阅读下面有关人员的信息,然后从A-E 中找出与之相匹配的选项。A. City SoccerMatchThe soccermatch in our city iscoming. Hope all the soccerfans can take part
41、 in it!B. City LibraryThere are over 1,000 books of different kinds in this library. Two big reading rooms can hold2,000 readers. It s open from 9:00a.m. to 7:00 p.m. on weekends.C. HealthClubDo you want to look after your health? If you join our club, you can swim, play basketball, volleyball and p
42、ing-pong in the gym (体育馆) .If you keep running for 30 minutes every morning, you can be thin and healthy. And it can also make you clever.E. Canon Digital (数码)CameraA Canon DigitalCamera with 8 million pixels(像素) is on sale for 2,500 yuan in WonderfulSupermarket.( 1) Mrs. Smith doesnt like to exerci
43、se outside, but she likes playing inside.(2) Paul likes doing sports. He usually plays soccer in the park with his friends. His favorite sport is soccer.( 3) Zhao Xiaolin wants to buy a camera. Then she can take photos and show to her classmates.( 4) Jim is very interested in pandas but he knows lit
44、tle about them. He wants to borrow somebooks on pandas.( 5) Sally, an 18-year-old girl, wants to be thin. She likes to exercise outside.【答案】 ( 1) C(2) A(3) E(4) B(5) D【解析】 【分析】 A. City Soccer Match城市足球赛;B. City Library城市图书馆C. Health Club健康俱乐部D. Running跑步E. Canon Digital(数码)Camera 佳能数码相机( 1)句意:斯密斯女士不
45、喜欢在室外锻炼但是她喜欢室内运动,因此她可以去体育场参加健康俱乐部,故答案是 C。( 2)句意:保罗喜欢运动,经常跟朋友一起在公园踢足球,他最喜欢的运动是足球,因此他应该参加城市足球赛,故答案是A。( 3)句意:赵晓琳想买一部相机,于是她可以照相让同学们看。想买相机就买佳能数码相机,故答案是 E。( 4)句意:吉姆对熊猫感兴趣,但是他对熊猫一无所知,他想借一些有关熊猫的书。借 去 ,故答案是B。( 5)句意: 18 的女孩莎莉像瘦下来,她喜 室外 ,跑步是最好的也很容易 施的室外 ,故答案是 D。【点 】考 任 型 ,本 属于信息匹配 的任 型 ,首先理解 的意思,然后 懂每一小 的意思,然后
46、逐一比 ,找到最合理的匹配。7信息 , 下面篇文章,根据所提供的信息,完成信息卡。An American in Beijing Lives His Chinese DreamWearing his bright red armband (袖章) and speaking fluent Mandarin (普通 ) , 62-year-old Terry could be taken for any regular Chinese man from a distance.His Chinese name is Gao Tianrui. He became interested in Chines
47、e culture as a teenager when he read the Tao Te Ching by Laozi. At 18, he took a ship to Taiwan to learn Chinese. On the ship the captain advised him to have a Chinese name. He named me Gao Tianrui, based on the pronunciation ( 音) of my English name, he said. Then he first visited Beijng in 1987 on
48、business.Gao Tianrui lives in a Siheyuan with other three families. His neighbors are very helpful and friendly. Gao Tianrui once didnt know much about Chinese living habits and his neighbors helped him to overcome difficulties. Gradually, he could speak Chinese fluently.Having lived in Beijing for
49、more than 20 years, Gao Tianrui has also finally achieved his Chinese dream: becoming a public security (安全) volunteer. Life as aXicheng Dama has even made him an online celebrity. Xicheng Dama is a club for volunteers, usually women in late middle-age, who roam (漫步) the streets of downtown at Beiji
50、ngs Xicheng district. And now Gao Tianrui has joined their club.I like helping others, he said. I live in the Siheyuan and my neighbors and I usually help each other This is where I live, where my friends are and where I call home.Information CardThething that Guo Tianrui became interested inas a _t
51、eenagerTheperson who gave Terry his Chinese name_Thetime that Gao Tianrui first visited Beiing_Theplace that Gao Tianrui lives in_TheChinese dream of Gao Tianrui_【答案】Chinese culture. ; the captain.; in 1987.;a Siheyuan.; becoming a public securityvolunteer.【解析】 【分析】主要 了住在中国北京的美国人高天瑞。( 1)根据 He became
52、 interested in Chinese culture as a teenager文化感 趣,故填Chinese culture 。可知高天瑞青少年 中国( 2)根据 On the ship the captain advised him to have a Chinese name. He named me GaoTianrui可知是船 起得名字,故填the captain 。( 3)根据Then he first visited Beijng in 1987 on business.可知在1987 年第一次参 北京,故填 in 1987。( 4)根据 Gao Tianrui lives in a Siheyuan with other three families. 可知高天瑞住在四合院,故填 a Siheyuan。( 5)根据 Gao Tianrui has also finally achieved his Chinese dream: becoming a public security(安全)volunteer. 可知高天
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 订购蛋糕合同
- 联合经营合同
- 合同劳动合同解除劳动合同
- 兄弟房屋购买合同
- 监理工程合同
- 简易购苗合同
- 软件 购买合同
- 黑户卖车合同
- 高新申报合同
- 建筑工程分包合同
- TCRES0019-2023风力发电机组叶片螺栓组件
- 2025年中国石油报社秋季高校毕业生招聘20人笔试参考题库附带答案详解
- 供应商评估筛选综合考察表样本
- 长期委外加工合同范本
- 餐饮店财务知识培训课件
- 2025至2030中国口腔种植体(人工牙根)行业现状调查与竞争格局分析报告
- 超声介入课件
- 东莞公务接待管理办法
- 人教PEP版(2024)四年级上册英语Unit 5 The weather and us教案
- 河南殡葬管理管理办法
- 宠物乐园合伙协议书范本
评论
0/150
提交评论