3.4备考试题训练-高二英语上学期人教版选修六同步复习全攻略含解析_第1页
3.4备考试题训练-高二英语上学期人教版选修六同步复习全攻略含解析_第2页
3.4备考试题训练-高二英语上学期人教版选修六同步复习全攻略含解析_第3页
3.4备考试题训练-高二英语上学期人教版选修六同步复习全攻略含解析_第4页
3.4备考试题训练-高二英语上学期人教版选修六同步复习全攻略含解析_第5页
已阅读5页,还剩15页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、备考试题训练第一部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分) 从A、B C D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。1. My name is Jonathan. Shall I spell it for you?A. If you don t mind B. Not at allC. Take it easy D. Nice to meet you【答案】A【解析】考查交际用语。句意:一的名字是Jon血皿要我给你拼出来吗耳一如果你不介竜的话 就拼一下h Not at afl回答别人的道歉或感谢孑Take it easy别急;沉住气$放松$

2、Nice to meet you是两 人第一次相见时用语。2. Could I help you with your case?Thanks. It s heavy, but I can.A. tryB. attemptC. help myselfD. man age【答案】D【解析】ma nage在此意思是能对付;能应付”。句意:我能帮你拿箱子吗?谢谢。它很重,但我能对付。故选Dt3. Have you becomelife in Sydney yet?Oh, yes. I have lots of friends here now.A. accustomed to B. resp on s

3、ible forC. in depe ndent of D. trained for【答案】A【解析】句意:你已经习惯在悉尼的生活了吗?嗯,是的。我这里有很多朋友。becomeaccustomed to 对变得习以为常/习惯了,故选 A。4. Don t let anyone lead you by the nose, use your ownand do the right thing.A. faithB. tech niqueC. patter nD. judgme nt【答案】D【解析】句意:不要让任何人牵着你的鼻子走。用你自己的判断,做对的事。A. faith 信仰;B. techni

4、que技术;C. pattern 模式;D. judgment 判断。D项符合语境5. Have you decideda date for the weddi ng?Not yet.A. forB.uponC. aga instD. betwee n【答案】B【解析】decide on/upon 意为决定”。6. More tha n one manme that the pla ne crashed.A. has toldB. have toldC. tellsD. tell【答案】A【解析】句意:不止一个人告诉我飞机坠毀了。表示过去发生的事情对现在的影响,用现在完成时,而且,bmoreo

5、ne十单数可数名词做主语时,谓语用单数#故选儿7. To tell the truth, I m not accustomed to like this.A. treat B. be treatedC. treati ngD. being treated【答案】D【解析】句意:说实话,我不习惯被这样对待。be accustomed to 习惯于”中to是介词,后跟v-ing形式作宾语。8. What would you like?Well, I feel likea nice cool glass of lem on ade.A. to drink; having B. to drink; t

6、o have C. drinking; having D. drinking;to have【答案】Adoing。故选 A。9. They quittedEn glish, because they thinkit is unn ecessary for aChin ese【解析】would like后接不定式;而feel like 后接高中英语to speak En glish in China.A. studyB. to studyC. study ingD. to have studied【答案】C【解析】quit后接名词或动名词作宾语。故选Co10. He wasA. devotedB

7、. addictedC. adoptedD. dueto watch ing the swordsme n films.【答案】B【解析】be addicted to doi ng sth.对上瘾”。句意:他看武侠片上瘾了。11. The childwhe n he walked past the old buildi ng.A. took a riskB. take risksC. at his riskD. ran the risk of【答案】A【解析】take a risk/risks 冒险”;根据从句中的 walked可知,主句应用过去时,故选A。B项时态不对。12. You are

8、 to gain weight in summer than in winter because you tend to lose your appetite whe n it is hot.A. less likely B. very uni ikely C. very likely D. less un likely【答案】A【解析】句意:你在夏天比冬天更不大可能发胖,因为天气炎热的时候你往往会失去食欲。 根据后面的than可知,要用比较级,排除B、C项;less likely 意为“不大可能;不太可能;不容易;可能性较小”;unlikely意为“不太可能的” ,less unlikely

9、双重否定表肯定,表“可能”,不符合常识,夏天一般都比较容易瘦,故选A。13. There were some chairs left overevery one had sat dow n.A. whe nB. un tilC. thatD. where【答案】A【解析】句意:当每个人都就座时还下了一些椅子咄他引导时间状语从句,表示住一时。注 意:be left ov(&cni sth)表示“剩下;残余& 例如:There was lots of food left ovec 饭菜剩F 了不少& 故 迭Ao14. Mary n ever does any readi ng in the eve

10、ning,.A. so does John B. John does tooC. John doesn t too D. nor does John【答案】D【解析】 nor does Joh n = Joh n n ever does any readi ng in the eve ning too。15. My uncle bought me a watch, but I lost.A. one B. it C. any D. some【答案】B【解析】代指上文提到的同一个事物用it。故选B。第二节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从163

11、5各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。He drove after drinking alcohol, having a severe accident and had to get his arms removed. Since then, he has had to rely on his younger brother, who became his _16_, n ever leavi ng him alone for years. Except for _17_with his toes, he was totally un able to do anything

12、else. As the two brothers grew up together, they had their own problems and would often _18_. Eventually,his younger brother went away and livedseparately, leavi ng him _19_ and at a loss what to do._20_ a misfortunebefell( 降临至U某人头上 )a girl. One night she was preparing dinnerwhen the kerosene light

13、on the stove was overturned, resulting in a fire which took her _21_ away. Having decidedly _22her sister s willingness to help her, shedeterm ined to be thoroughly _23_. At school, she always studied hard. Most of allshe learned to be self-reliant.“ I am lucky. Though my _24 _are broken, my heartca

14、n still fly. ” She wrote in her blog.One day, the young man and the girl were both in vited to a(n)_25_ programme.The boy told the televisi on hostess about his _26_ future, whereas the girl wasfull of _27_ for her life. They were both asked to write something on a piece ofpaper with their _28The bo

15、y: My younger brother s arms are my arms. The girl:Broke n win gs, flying heart.They had both gone through the same ordeal, but their different_29_ determinedthe n ature of their lives. As seems the case, _30_ life can make disasters strikeat any time. How you han dle _31_when faced with it was the

16、true _32_ of your _character. If you choose to _33_ or escape from the ordeal, it will follow youwherever you go. But if you decide to be strong, the _34_ will turn oyt_to be afortune on which new _35 _ will arise.【文章大意】本文是一篇故事类记叙文。男孩因车祸而失去了双臂,女孩因火灾同样失去了双臂。但他们对待生活的态度却不同,男孩悲观,女孩乐观。面对灾难,抱怨甚至逃避,灾 难会永远追

17、随你;若是勇敢地对待,灾难就会转化成一种财富。16. A. assista ntB. tutorC. exampleD. shadow【答案】D【解析】棍IB下文中的never leaving him alone斑yeW 可知,在他出车祸后*他弟弟成了他的影子 (shadow),级年来从没有让他独目一人生活。assisunc 手5 tutor 家庭教师阳j example 榜样朋j均 不符合句意。17. A. walk ingB. writi ngC. clea ningD. play ing【答案】B【解析】 根据下文第三段中They were both asked to write som

18、ething on a piece of paper ”可知,除了用脚趾写字(writ in g)之外,他什么都不会,也说明了他完全依赖于自己的弟弟。18. A. quarrelB. shareC. com muni cate D. disagree【答案】A【解析】依据they had their own problems”可知,此处表示他们难免会发生争吵(quarrel) ”。share 分享” ;com muni cate 交流” ;disagree 不同意”;均不符合语境。19. A. desperateB. embarrassedC. in terruptedD. heartbrok

19、e n【答案】D【解析】弟弟离开了他,当然会让他感到伤心。故答案选Do desperate 绝望的” ;embarrassed窘迫的;不安的”;interrupted中断的;被阻止的” ;heartbroken 伤心的”。20. A. Un fortu natelyB. Un expectedlyC. SimilarlyD. Coi ncide ntally【答案】C【解析】此处承接上文,引出另外一个相似的例子。此题容易错误选A “不幸地”;考生做此题时应该从作者的意图分析,作者旨在对比两人有着相同的不幸遭遇却对人生有着不同的态度,因此应选 C,意为“相似地;同样地” ;unexpectedl

20、y “出人意料地” ;coincidentally“巧合地”;均不符合句意。21. A. hairB. handsC. happ in essD. possessi ons【答案】B【解析】根据上下文可知,作者引出了与上文所提到的事例相似的例子,可知这个女孩应是在火灾中失去了双手,在下文中也有说明。22. A. appreciatedB. acceptedC. turned off D. turned dow n【答案】D【解析】根据下文中的“Most of all she learned to be self-relia nt”可知,女孩拒绝了姐姐要帮她的提议。因此选D。turn down

21、“拒绝” ;turn off “关掉” ;appreciate“感激;欣赏” ;accept “接受;认可”;均不符合句意。23. A. stron g-willedB. freeC. in depe ndentD. respected25. A. i nterviewB. healthC. con testD. don atio n【答案】A【解析】根据下文中的“ The boy told the televisi on hostess 采访(interview)节目。”可知,两人应邀参加电视26. A. un certa inB. un fairC. un steadyD. un bear

22、able【答案】C【解析】根据后句“Most of all she lear ned to be self-relia nt”中的 self-reliant“自力更生的”可知,应选in depe ndent “独立的”与之相呼应。24. A. promisesB. dreamsC. armsD. wings【答案】D【解析】根据下文中的“ myheart can still fly”和第三段末尾“ Broken wings, flying heart 可知,此处为比喻义,把双手比作翅膀。【答案】A【解析】根IS上下文可知,两人对待生活和苦难的态度是不一样的J女孩对未来充满信心,而男孩对未来 愿

23、到不确定、没信心& unoertaiii 不确走的,不可预测的$ unfeir “不公平的、unsteady 不安定的$ 反复无常的” 9 unbearable疔无法忍受的27. A. cal mn essB. en thusiasmC. patie neeD. exciteme nt【答案】B【解析】根据上下文对女孩的描述可知,女孩对生活的态度应是积极的、乐观的,因此应该选 enthusiasm,意为热情”28. A. wisdomB. stre ngthC. toesD. mouths【答案】C【解析】根据上文内容可知,两人都失去了双手,只能用脚趾写字。29. A. charactersB

24、. attitudesC. opinionsD. ambiti ons【答案】B【解析】联系上下文可知,两人的遭遇相似,但不同的人生态度决定了两人的生活性质。character 性格” ;attitude态度” ;opinion 看法,意见” ;ambition 雄心”。30. A. un predictableB. passiveC. roughD. messy【答案】A【解析】根据常识和上下文可知,不可预知的(un predictable)生活随时会有灾难降临。passive 消极的” ;rough 粗糙的;令人不舒服的;粗暴的” ;messy “脏乱的”;均不符合 句意。31. A. e

25、merge ncyB. misfort uneC. difficulty D. defeat【答案】B【解析】emergency 紧急事件;突发事件” ;misfortune不幸;灾难” ;difficulty困难;难点” ;defeat 击败;战胜”;联系上下文可知,这里应是指如何面对生活中的灾难,与上文的disasters 相对应。32. A. testB. reflectionC. displayD. challe nge【答案】A【解析】作者提出自己的观点,认为灾难是对一个人性格的考验(test) 。 reflection 反射;反映” ;display陈列;展览” ;challeng

26、e 挑战”;均不符合句意。33. A. ig noreB. resistC. compla in D. suffer【答案】C【解析】ignore -忽视” ;rM疗抵制;反抗” ;complain -抱怨; suffer 遭受;忍受根据下文可 知,作者提出了和e人生的两种不同的态度:一种是抱怨或者逃避灾难,那么灾难会永远常随你;一种是 勇敢地面对灾难,那么灾难斜靴成一种财蚤34. A. accide ntsB. disabilitiesC. failuresD. hardship【答案】D【解析】accident 事故;意外” ;disability无能;残疾” ;failure失败” ;h

27、ardship困苦;艰难”。联系上文的disasters ”和misfortune ”可知,这里指的是生活中遇到的苦难。35. A. soluti onsB. expectati onsC. hopesD. rewards【答案】C【解析】solution解答;解决方法” ;expectation 期望;期待” ;hope 希望” ;reward“报酬;奖金”。这里指当新希望升起的时候曾经的困难会化为财富。第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B C和D)中,选出最佳选项。ATwenty millio n k

28、ids register each year for youth hockey, football, baseball, soccer, and other competitive sports. The Nati onal Allia nee for Sports reports that 70 perce nt of these kids quit play ing these league sports by age 13 and n ever playthem aga in.Accord ing to Michael Pfahl, executive director of the N

29、ati onal Youth SportsCoaches Association.“The number one reason why they quit is that it has stopped beingfun. ” With figures like these,it s time we rethought how we present youth sportsto kids.With that in mind, here are some key points to remember about kids playing sports.Preschool.Elementary sc

30、hool. Sports psychology expert Rick Wolff,stresses thatpare nts of kids aged 512 n eed not be concerned with their childre ns excelle neein such refined sports skills as comer kicks.Those are unimportant.Wolff advises.The key here is havi ng your child develop a sense of passi on for the sport.Manyk

31、ids lose theirpassion for youth sports duringthese years becausethey can t liveup to theirparents and coaches expectations.Middle school. Kids startdropping out in big numbers at this stage. Playing sportsloses its enjoyment for them andfun ” takesa back seat to winning.Pick-up gamesand just “ play

32、ing for funshould be en couraged. The key at this stage is to keepthem play ing the sportsthey enjoy if not on schoolor youth teams, the n in formallywith friends.Not being on a team does not mean they have failed as athletes.It justmeans that they have to find other pleasurable ways to continue enj

33、oying their sports.【文章大意】每年都有很多的孩子报名参加各种竞技运动,但是到了13岁以后,他们再也不玩了。本文分析了造成这种现象的原因。36. What s the best title for this passage?A. Who should be responsible for kids healthB. How to become a successful athleteC. What should people do whe n kids quit sportsD. What to remember about kids play ing sport【答案】D【

34、解析】主旨大意题。文章通过对三个年龄段的孩子进行分析,告诉成人在孩子参加体育运动方面应注意什么。37. Michael Pfahl would probably agree that.A. most kids lose in terest in sport because of poor skillB. the adults shouldn t give kids negative commentsC. the adults should try to make it fun for kids to play sportsD. the adults should spe nd more tim

35、e play ing with kids【答案】C【解析】推理判断题 * 根IB第二段 Nfichzd Pfahl 所说的话The number one reason why they quit is that il has stopped beiiig fun? 晰th figures like these, it s time we rethougtn how we present youth sports to kids 可CA 推断,“成人应该激发孩子的运动兴趣这一点他应该是赞同的38. What can we know about kids in middle school?A. M

36、ost of them are too busy to play sports.B. They start to concen trate on wi nning.C. They can hardly find sports they are good at.D. They intend to play on a team in stead of with frien ds.【答案】B【解析】细节理解题。根据最后一段Playi ng sports loses its enjoyme nt for them and fun takes a back seat to winning”可知,孩子们在

37、中学阶段把赢取比赛放在了首位。BWhen did you last receive a sincere apology? When did you last hear a public figure make a convincing apology? When did you last make a sincere apology yourself?The British used to be good at saying sorry. But saying sorry in words that sound true is ano ther matter. Liste n to Jerem

38、y Clarks on apologiz ing after he had calledGordon Brown “ a one-eyed Scottish idiot ” on a visit to Australia:“In the heatof the moment,I made a remark about the Prime Minister s personal appearanee, forwhich I apologize. ” Do you think he is sincerely sorry? He is just going through the motions( 做

39、姿态).Or how about an apology by a Tessa Jowell at the height of the government scandal(丑 闻):“ If you feel that we, the government, fall short of what you expect, then I saysorry for that. ” Ah, so it was all the voters fault, for expecting politiciansto behave themselves. There is not a sign of since

40、rity here.“Sorry ” really is the hardest word, not just because it is difficult to admityou are wrong, but because the word itself is so vague (模糊的).How many people saysorry, but do not actually apologize? Making an apology just right takes skills andyou n eed to avoid the several deadly forms of ap

41、ologiz ing.Type 1: Avoid apologies that sound like excuses.“ I m sorry , darling ” is 20times better than “ I m sorry , darling; I was tired /under pressure” .Type 2: Saying sorry should be a pure act, like a declarati on of love, so avoidconditional apologies like“ I m sorry if I have upset you ”.

42、You have upset theother pers on accept resp on sibility for it.Type 3: People tend to cry like a baby when apologizing. But tears won t strengthenyour apology; they will undermine it. However pitiful you are, it is not your feelings that are important but those of the person you have hurt. So don t

43、turn your apology into a show of sad ness.【文章大意】如何道歉才显得真诚呢?我们应该避免什么样的道歉方式呢?39. What s the function of the first paragraph?A. To in troduce the main idea of the passage.B. To make readers think about the topic.C. To give an example of the topic.D. To make the passage fun and easy.【答案】B【解析】文章结构题。第一段给出

44、了三个问题,旨在引导读者对接下来要讲的话题进行思考。40. When talk ing about Jeremy Clarks on s apology, the author was.A. tha nkful B. hopefulC. critical D. an xious【答案】C【解析】作者态度题 * 根据第二段的 “Do you think he is sincerely sorry? He is just goiiig through the motions7; 可知,作者对JereoiyClaiksoii的道歉持批评态度。41. Which of the followi ng s

45、entences bel ongs to the sec ond type of deadly apology?A. I m sorry but I was angry then.B. I apologize if I have caused you inconvenien ce.C. I m sorry for what I did.D. I apologize but I had to do so.【答案】B【解析】推理判断题。根据Type 2中提到的conditional apologies以及举例Fin sorry ifl have upset you可 知;E项符合QMidilion

46、alapologies,故选 E。42. The underlined word“ undermine ” in the last paragraph is similar in meaningxato A. weake n B. keep C. value D. end【答案】A【解析】词义猜测题。根据前面的 tear won t strengthen your apology ”以及后面的Sodon t turn your apology into a show of sad ness”可知,哭泣将减弱”道歉的效果。weaken意为削弱”,故选A。CMillions of people d

47、ie of hunger in southern Africa every year,but when Zambiawas offered thousands of tons of free corn by the US, the government politely said no.“We don t know whether the food is safe, ” said Zambia s Commerce, Trade andIndustry Minister Dipak Patel.His worries are shared by coun tries around the wo

48、rld that are in two mi nds aboutAmerica s geneticallymodified(GM,转基因)crops. Just last week, EUmembernationswere discussing whether or not to import GM sweet corn from the US.Ever since people started farming they have tried to crossbreed(杂交)pla nts tomake them stronger or better tasting.At one time,

49、 only related plants could be crossedwith each other.But when GM techniques were developed in the 1970s, scientists were able to put a sin gle gene from a livi ng creature into an un related creature.This means they can make crops more productive and resista nt(有抵抗力的 )todisease by addi ng genes from

50、 other species. They can also create food with special characteristics, such as“ golden rice ” which is enriched with vitamin A. But manypeople believe GM foods are a health risk.“ If left to me, I would certainly not eat GM foods” , said Scottish scientistArpad Pusztai.“Weare puttingnew things into

51、 food which haven t been eaten before.The effects on the immune system( 免疫系统)are not easy to predict.”At the moment, the official argument is that GMfoods,“ are not likelyto presentrisks for human health” . But there are still many questions to be answered as thefoods are produced in differe nt ways

52、.Someexperts believe the genetic material added to plants can transfer to humans and give damage to our bodies. Further harm could be caused by the genes from GMplants crossbreedi ng with n aturally produced crops.【文章大意】每年有数百万非洲人死于饥饿,但是赞比亚拒绝了美国无偿赞助的玉米,这是 为什么?原来那是美国生产的转基因食品。世界上有很多人对这种食品持怀疑态度。43. We l

53、ear n from the passage thatA. people have discovered that GM foods will do harm to human healthB. millions of Zambia people die of eating too much GM foodsC. people are still not sure if GM foods will do harm to huma n healthD. genetic material added to plants will damage our bodies sooner or later【

54、答案】C【解析】推理判断题*文中只罡贾岸了很多人对转基因倉品持怀疑态度,并没有科学结论证明它对身体健 庚有害故A项排除;短文第一句就点明了赞比亚拒绝了美国的转基因玉米,因此不可能有数百万人死于 倉用*专基因食品B项错误;根据文童倒数第二段可推知D项也是一些人的怀態通读短文,我们就会发 现很梦人对这种鳶品的态度:不接受。44. The un derl ined words “in two minds ” in the third paragraph meansA. un sureB. worriedC. likelyD. careless【答案】A【解析】词义猜测题。拒绝接受美国的无偿赞助,当然

55、对转基因食品抱怀疑态度,即“不确 定”。故选A。其余三项“担忧”;“可能”;“粗心的”;均不符合文意。45. Which of the following statements is NOT true about GM foods?A. It is produced from pla nts with added genes from other species.s immune system.B. GM foods can have special characteristics.C. GM foods will affect peopleD. GM tech niq ues have be

56、e n developed since 1970s.【答案】C【解析】推理判断题。短文倒数第三段最后一句话“The effects on the immune system(疫系统)are not easy to predict.”是解题的关键,即对转基因食品是否危害健康还没有定论。文中叙述只是人们的担心,不是事实,故C不正确。由第六段第一、二句可知A、B两项正确,由第五段可知D项正确。46. What the authors attitude towards GM foods?A. Supportive.B. Neutral.C. Doubtful.D. Critical.【答案】B【解析】作者意图题。综观全文,作者只是客观地叙述了很多人和国家的态度和看法,自己并没有发表任何见解,故应该是持中立态度。从文中看不出作者有“支持”

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论