下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、外研版六年级上册英语阅读理解及答案 一、阅读理解 并选择正确答案。阅读理解1 Ben is going to visit his grandparents in New York next week. He wants to give some presents to them. Yesterday he went shopping with his parents. In the shop, he bought a blue sweater and black trousers for his grandfather and some good books for his grandmoth
2、er. Both his parents thought they were very good presents. Ben was very happy. Where are Bens grandparents? )(1 C. In BeijingB. In New York A. In London What did Ben do yesterday? )(2 A. He visited his grandparents. B. He went shopping with his friends. C. He went shopping with his parents. How many
3、 people went shopping yesterday? 3)( C. ThreeA. One B. Two He bought _ for his grandmother. 4)( C. blue sweaterA. black trousers B. some books When is Ben going to visit his grandparents? 5)( C. YesterdayB. Next week A. Tomorrow B)【答案】(1 C)(2 C)(3 B)(4 B )(5 打算探望祖父母的事情。【分析】文章大意:描述Ben【解析】(1)根据 Ben is
4、 going to visit his grandparents in New York next week.可知他的祖父母住在 。纽约,故选B(2)根据Yesterday he went shopping with his parents.可知昨天他和父母去购物了。故选 。C(3)根据Yesterday he went shopping with his parents. In the shop可知三个人去购物了,故 。选C(4)根据In the shop, he bought a blue sweater and black trousers for his grandfather and
5、 some 。Bgood books for his grandmother. 可知他给祖母买了一些书,故选(5)根据Ben is going to visit his grandparents in New York next week. 可知他打算下周去看 。B望祖父母,故选【点评】考查对篇章的把握和细节的辨别能力。答题时,紧扣文章中的关键词,做出正确 选择。 ,判断句子正误。阅读理解2 It was National Day last Sunday. And it was also Toms birthday. He had a party at home. His friends ca
6、me and they all give presents to him. They sang and danced. They were very happy. Toms parents gave him a model ship. After lunch, they went to a park. They played games there. They went home at 4 oclock. After dinner, they went to the supermarket. Tom bought (买)a VCD of Japanese cartoons. He was ve
7、ry happy. Toms birthday was on National Day. )(1 Tom had a birthday party last Sunday. 2)( They played games at the party. 3)( The model ship was a present from Toms uncle. 4)( Tom was happy last Sunday. 5)( 11)【答案】( 12)( 0)3( 0)(4 1 )(5 过生日情况的短文。Tom【解析】【分析】这是一篇讲述(1)题目句子的意思是:汤姆的生日是国庆节。根据短文叙述It was N
8、ational Day last Sunday. And it was also Toms birthday.(上周日是国庆节。也是汤姆的生日。)可知题目叙 述正确。故答案为:正确。(2)题目句子的意思是:上周日汤姆举办了一场生日晚会。根据短文叙述He had a party (他在家办了一场晚会。)可知题目叙述正确。故答案为:正确。at home. (3)题目句子的意思是:他们在晚会上做游戏。根据短文叙述They sang and danced. (他 们唱歌跳舞。)可知没有做游戏。题目叙述错误。故答案为:错误。(4)题目句子的意思是:船模型是来自汤姆叔叔的礼物。根据短文叙述Toms par
9、ents gave him a model ship. (汤姆的父母给了他一个船模型。)可真是父母的礼物。题目叙述错误, 故答案为:错误。(5)题目句子的意思是:上周日汤姆很高兴。根据短文叙述He was very happy.(他很高 兴。)可知题目叙述正确。故答案为:正确。【点评】这是考查阅读理解的题目。仔细阅读短文,掌握短文叙述的细节,然后根据短文 叙述来判断正误。 3阅读理解阅读短文,根据短文内容连线。 Christmas comes in winter. It is always on the same day each year. Its on December 25. We al
10、ways get up early on Christmas. When we get up, we find gifts at the end of our beds. We open our gifts in the morning. We have a big lunch at home. In the afternoon, we play games and have a good time. In the evening, Im usually very tired, so I go to bed at about 10 oclock. Christmas _ A. early on
11、 Christmas. We always get up _ B. at the end of our beds. We find gifts _ C. go to bed at about 10 oclock. We have a big lunch _ D. and play games. I usually _ E. comes in winter. C ;B;D【答案】E;A; 圣诞节一早。A. early on Christmas. 【解析】【分析】 在我们的床尾。B. at the end of our beds. 大概十点上床睡觉。C. go to bed at about 10
12、 oclock. 玩游戏。D. and play games. 冬天到来。E. comes in winter. 该短文主要介绍圣诞节的一些事情。 。E Christmas comes in winter. 得知圣诞节在冬天,故答案为(1)细节阅读,根据(2)细节阅读,根据We always get up early on Christmas.得知圣诞节起床很早,故答案为 。A(3)细节阅读,根据we find gifts at the end of our beds得知在床头得到礼物,故答案为 。B(4)细节阅读,根据 We have a big lunch at home. In the
13、afternoon, we play games and have a 。得知然后做游戏,故答案为Dgood time.(5)细节阅读,根据Im usually very tired, so I go to bed at about 10 oclock.得知我们通常10 。点睡觉,故答案为C【点评】考查对篇章的把握和细节的辨别能力。答题时,紧扣文章中的关键词,做出正确 选择。 你知道世界名著的博物馆出自哪些国家吗?读短文并搭配阅读理解4There are many famous museums in the worldThe Louvre Museum is in ParisIt is a g
14、reat art museumThe Palace Museum is wellknownAnd the British Museum,the Metropolitan People want to see all the beautiful things thereMuseum of Art are loved by people FranceUSA China British the Louvre Museum _ 1)( the Palace Museum _ 2)( _ )the Metropolitan Museum(3 the British Museum _ )(4 France
15、1)(【答案】 China)(2 USA3)( British )(4【解析】【分析】短文中文:世界上有许多著名的博物馆。卢浮宫博物馆在巴黎。这是一个伟大的艺术博物馆。故宫是众所周知的。还有大英博物馆, 大都会艺术博物馆深受人们 的喜爱。人们想在那里看到所有美丽的东西。(1)题干中文:卢浮宫博物馆。根据短文中语句“The Louvre Museum is in Paris”可知卢浮宫博物馆在巴黎。巴黎是法国(France )的首都,所以卢浮宫博物馆是出自法国,故答 France案为: ChinaChina)题干中文:故宫。故宫出自中国()是众所皆知的,故答案为:(2(3)题干中文:大都会艺术博
16、物馆。大都会艺术博物馆位于美国(USA)纽约州纽约市中 USA,故答案为:央公园旁(4)题干中文:大英博物馆。大英博物馆顾名思义出自英国(British),故答案为: British【点评】本题考查世界著名的博物馆出自哪些国家,正确理解句意和日常的积累是答题的 关键。 阅读理解5 During the summer holiday,Alice had a nice tripFirst she took a plane from Changchun to BeijingShe went to the Great WallShe was very tiredBut she was happyShe
17、 likes Beijing very muchThen she went to London by planeShe visited Big Ben,the clock towerThere were many museums in LondonShe learnt a lot therePeople in London love eating fish and chipsShe stayed in London for 5 daysThen she took a plane to Then she went to Changchun by planeShanghai 根据短文,判断正误。
18、)Alice visited five places during the summer holiday(1 )2Alice visited the Palace Museum( Alice visited Big Ben in London(3) Alice took a train from London to shanghai(4) Alice had a nice trip(5) 01)【答案】( 0)(2 1)(3 0)(4 1 )(5 【分析】本短文内容主要是关于爱丽丝在暑假旅行的情况。【解析】细节理解. 题意:暑假期间爱丽丝参观了五个地方。 根据短文中语句“ First she took a plane from Changchun to Beijing. Then she went to London by p
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2024年吉林省《计算机知识竞赛》必刷500题题库带答案38
- 2025年低空经济农业植保人才技能需求报告
- 健康生活与运动平衡自测题及解析
- 建筑技术考试模拟题及解析
- 廊坊二中高考模拟试题及答案全攻略备考bi备
- 2025年全媒体运营师高级考试试题及答案
- 2025年县教育局中小学校长后备干部考试试题及答案
- 建筑材料性能及应用测试题答案
- 安全生产事故应急预案管理制度安全生产的应急处置方案
- 家庭教育心理测评指南及题目解析
- 杭州萧山交通投资集团有限公司Ⅱ类岗位招聘7人笔试考试备考试题及答案解析
- 2026云南云天化石化有限公司校园招聘9人笔试考试备考试题及答案解析
- 资质转让售卖合同范本
- 保卫工作个人述职报告
- 电气元件符号知识培训课件
- 2025贵州贵安商业资产运营管理有限公司招聘11人考试笔试备考题库及答案解析
- 2025年人力资源公司猎头服务管理制度
- 2025年高校教师资格证之高等教育学测试卷附答案
- 工程项目质量管理体系标准模板
- 老年人血压自测
- 安全生产风险管控管理制度
评论
0/150
提交评论