2018学年长宁区建青实验中学九年级上学期第二单元检测卷(含解析_第1页
2018学年长宁区建青实验中学九年级上学期第二单元检测卷(含解析_第2页
2018学年长宁区建青实验中学九年级上学期第二单元检测卷(含解析_第3页
2018学年长宁区建青实验中学九年级上学期第二单元检测卷(含解析_第4页
2018学年长宁区建青实验中学九年级上学期第二单元检测卷(含解析_第5页
已阅读5页,还剩5页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、 建青实验学校英语学科九年级第二单元检测part 2 vocabulary and grammari choose the answer .( )26. go straight ahead and you will see the post office on your right . which of the folling iscorrect for the underlined word in the sentence ?a. stretb. stratc. stri:td. strt【答案】a【分析】音标题目需要平时多留意。( )27. the accident happened _

2、august 31 , 2018.10.17sta. inb.atc.ond. of【答案】 c【分析】具体某天用介词 on .( )28. the old man was _ thankful that he almost came to tears .a. suchb.soc.veryd.as【答案】b【分析】本题目考试的是 so.that ,如此.以至于的句型。( )29. mr.smith says learning english _ action , or we will get nothing .a. requiresb.reducec.refusesd.realizes【答案】

3、a【分析】本题目史密斯先生讲学习英语需要行动,其他单词都不合适。( )30. _ english , we have some other subjects .a. except forb. besidesc.exceptd. in addition【答案】 b【分析】除了英语,我们还有其他科目。english 和 subjects 是同类,而且 english 是包含在内的,所以用 besides .( )31.there are too many people in the room please keep the door _.a. openedb.openingc.opend.to o

4、pen【答案】c【分析】 open 做后置定语修饰 door , 所以用形容词。( )32.sorry , each children can only borrow one book at a time . so you need to choose _of the books to borrow .a. bothb.allc.neitherd.either【答案】d【分析】根据题意应该是任意选择一个 either.( )33.he_ the heavy box across the floor into the room .a.methodb.draggedc.putd.seized【答案

5、】b【分析】根据题意选择拖,拽。( )34.a great number of graduates have applied for the job . now the manager is interviewingthem _.第 1 页 共 10 页 a. two for a timeb.two at a timec.two in a timed.two on one time【答案】b【分析】选项意思是一次两个。( )35.the traffic in shanghai will become better if everyone _ the traffic rules .a. obey

6、sb.obeyc. is obeyingd.will obey【答案】a【分析】 主将从现是本题的语法要点, everyone 不定冠词做主语,动词用单数形式。( )36.the college students work out the problem by _ a new method .a. useb. usedc. usingd. to use【答案】c【分析】介词后面的动词用 ing 形式。( )37.harry porter is the most interesting film that i _ .a. enjoyb. have been enjoyed c. have enj

7、oyed d. enjoyed【答案】c【分析】此题目意思是哈利波特是我所见过的最有趣的电影,所以用完成时。( )38._ it rained heavily yesterday ,nobody in our class missed the lesson .a. becausekey: d. 本题目前后逻辑关系是让步,所以选 d。( )39.you _ be tired after working for eight hours without a rest .b. unlessc. sinced. althougha. mustb. mayc. cand.need【答案】a【分析】根据题意

8、应该是“一定”。( )40.cormorants s large _ them quickly through the water .a. used to pushc. used to pushing【答案】db. are used to pushingd. are used to push【分析】被用来做某事 be used to do sth .( )41.its going to rain . please remember _ the window open when you go out .a. dont leave【答案】bb. not to leavec. to not leav

9、ed. leaving【分析】. remember not to do sth . 提醒某人不要忘记做某事。( )42.there _ a sports meeting next friday.a. is going to haveb. will havec. is going to be d. would be【答案】【分析】there be 句型的将来时形式 there is/are going to be( )43._useful the information theyve given to us is !第 2 页 共 10 页 a. whatb. what ac. what and

10、. how【答案】d【分析】对形容词修饰用 how .( )44.mr. smith is happy as his son has made much_ in his study recently .a. mistakesb. func. progressd. friends .【答案】c【分析】根据题意应该是取得大的进步。( )45.- would you mind opening the window ? its hot inside .-_.a. never mindb. its my pleasurec.yes, i would .d. not at all .【答案】d【分析】不介

11、意用 not at all .ii completing the following passage with the words in the box .a. unless b.because c. known for d. clothes e. expensivepam: how is your business these days ,marcus? are you still flying from germany to china?marcus: yes, i am still flying from germany to china_(46)it is too much cheap

12、er to producethings in china.pam: tell me again what your factory makes . i think you told me once you make blouses andother everyday _(47),right ?marcus: that is right . the prices of cotton and all other materials used to make clothes are verycheap in china compared to germany.pam: i understand th

13、at china is widely _(48)its inexpensive materials ,but how about themoney you spend to ship the product from china to germany ? also, isnt it _(49) for you tofly to china so often ?【答案】46-49 bdce【分析】46. b 前后句是因果关系,所以选 b.47.d everyday clothes 日常衣服48.c 此句意思是中国由于他不昂贵的材料而出名。49. e 根据题意应该是反问坐飞机不贵吗?a.advic

14、e b. international c. think of d. costs e. includingmarcus: not really , pan . even after making the products ,shipping _(50)and my travel ,ourclothing brand is till saving money compared to producing the clothes in germany。pam: that is hard to believe . china must make a lot of money with _ (51)bra

15、nd like yoursdoing business there .marcus: i guess they do ! everyone wants to do business in china , _(52)the local chinese .第 3 页 共 10 页 pam: what else is china known for ? things other than clothes are made there . and , what othercountries do they do business with?marcus: china makes almost ever

16、ything you can _(53)-caps , gloves . they do business withcountries all over the world -korea, america and everywhere in europe!【答案】50-53 dbec【分析】50.d shipping cost 运输代价51. b 由于是中国和德国做生意,所以应该考虑用国际品牌international brand .52. e 根据句意应该是说,每一个人都想和中国做生意包括当地的中国人.53. c.这一句话的意思应该是说中国制造几乎所有你能想得到的东西.iiicomplete

17、 the sentences with the given words in their proper forms.54. living alone made me become more_, i think.(depend)55. a _ wedding in the united states takes place in a church. (tradition)56. this new software _ old people to use mobile phones easily. (able)57. although my grandpa is an _ man of over

18、fifty , he still goes jogging regularly.(old)58. the _ beat the surface of the water with his pole (fish).59. could you introduce us some _ events in the song dynasty? (history)60. cut the fruit in half, and _ the seeds .(removal).61. the noise in the dark made me _(fright).【答案】54.become 55.traditio

19、nal 56.enables 57.elderly elderly 58.fisherman 59.historicalevent 60.remove 61.frightened54.在此处是系动词,后面要用形容词,根据题意答案应该是 independent。55.一个传统的婚礼,婚礼为名词,所以用形容词修饰。56. 固定搭配 enable sb. to do sth.57.的意思是年长的。58.渔夫59.意思为历史事件60.应该用动词形式。61.用形容词 frightened 作 me 的补足语。iv rewrite the sentences .62. .this white sweeps

20、 the floor every morning. (改为被动语态)the floor _ _ by miss white every morning.63. he managed to find a flat near his office in the end. (保持句意不变)he _ _ finding a flat near his office in the end.64. this story needs to be funny to keep the readers interested. ( 对划线部分提问)_ _the story need to be funny?65.

21、jame is a very good english teacher. (改为感叹句)_ _jane teaches english!66. the dancing club is made up of twenty four boys from different grades. (保持句意不变)第 4 页 共 10 页 the dancing club_ _ twenty four boys from different grades.67. the boys parents can hardly believe what he has said. (改为反义疑问句)the boys p

22、arents can hardly believe what he has said, _ _ ?68. where, had better. camp about have a we go discussion to (连词成句)_【答案】62. is swept 63.succeeded in 64.why does 65.how well 66. consists of 67.can68.we had better have a discussion about where to camp.【分析】62. 被动语态 be+过去分词。63. succeed in doing sth. 成功

23、做某事64. to do sth. 不定式表示目的时用 why 提问。65.对形容词和副词感叹用 how66.由.组成。67.反义疑问句原则前肯后否,前否后肯。68. 我们应该讨论一下去哪里野营。achoose the best answer:bennan isnt a sportsman,but he holds one of the most wonderful recorder of the 2010vancouver(温哥华)winter olympics.he is the youngest reporter in olympic history!aged 10 brennan is

24、 a kid reporter for time for kids, the childrens edition of timemagazine, which has 3.5 million subscriber(订阅户).he was chosen last september from among400 children. as a prize, brennan was sent to the winter olympics for a one-day visit. but a visitwas certainly not enough for the ambitious kid repo

25、rter. he wanted to be with the sportsmen tosee them and to talk to them? .-brennan is not only a reporter. he is a publisher as well. he has been running a two-pagenewspaper in his neighbourhood called the spruce street weekly since he was eight .brennan doeshis own interviews, writes his stories, d

26、esigns the paper, and even delivers it on his own by .bicycle. his younger brother bodie has been helping. bodie has published several special editions.now the spruce street weekly is quite successful in his hometown it has about 250 subscribersand the number is growing!brennan is not whiz-kid, but

27、he has something similar. his usual day starts at 6 a m;. forviolin and french lessons. then he goes to school till 3:30 p.m“and then i re ad the newspaper, all the newspapers,-at home. sometimes my mum throwsthem away and i go back to look for an article that i forgot to read, he says. i read thene

28、wspapers to relax. i dont think of it as a job.,brennan wants to travel around the world as a reporter. he wants to bring his two dreams一 traveling and writing stories.-with them”i want to go to the youth olympic games insingapore, to those in london, to shanghai. and 1 want to be a reporter who wri

29、te abouteverything that happens in this world!( )69. brennan holds the records of第 5 页 共 10 页 a.the youngest olympic sportsmanb.the youngest coach at the olympicsc.the youngest person at the olympics .d.the youngest reporter at the olympics( )70. the newspaper spruce street weekly _a.has two pagesb.

30、 is a national newspaperc. is a newspaper for kids .d. has 3.5 millions subscribers( )71. brennan does all the things except_for thespruce street weekly:. a. delivering the newspaperb. interviewing peoplec. writing storiesd.introducing olympics( ))72._helps brennan public several special editora-his

31、 elder brother .b-his younger brotherc.his parentsd.his friend( ))73. brennans dream is to_a.travel and write storiesb. interviewing famous peoplec.have violin and french lessonsd.read and create stories( )74. which of the following is true according to this passage? .a.brennan only reads time for k

32、ids magazine and the spruce street weekly.b.brennan is born to be a whiz-kid.c. brennan wants to travel around the world as a reporter.d.time for kids sent brennan to the winter olympics to report the sport events.【答案】dadbac【解析】69. 细节题,由文中第一段最后一句“he is the youngest reporter in olympic history”可知,他的记

33、录是他是奥领匹克历史上最年轻的记者。70. 细节题,由文中第三段第三句可知 spruce street weekly:是一个两页的报纸。71. 细节题,由文中第三段“.brennan does his own interviews, writes his stories, designsthe paper, and even delivers it on his own by bicycle”可知abc 正确。72. 细节题,由文中第三段第四行中“. his younger brother bodie has been helping.”可知答案为b73. 细节题,由文中最后一段他想要环游世界

34、的时候写文章74. 由倒数第二段中“and then i read the newspaper, all the newspapers,-at home”他读所有报纸而不是只读time for kids magazine and the spruce street weekly故 a 错误;由第四段中 brennan is not whiz-kid, 可知b 错误。由文中第二段可知brennan 只是去参观而不是作“”第 6 页 共 10 页 为记者去采访,故答案 d 错误。bchoose the words and phrases to complete the passage. 12%fu

35、rther along the beach, something is moving. it is big, and you dont.know what it is. is it adog?no, its too big to be a dog. is it a kite? no, it is not flying. you are confused and begin to getafraid as it comes towards you!it could be that you. are seeing a “strandbeest”,which is dutch (荷兰语 )for “

36、beachanimal”these are._75_ structures created by theo jansen. he is par artist, part madscientist. from pvc piping, he builds fantastical creatures that “feed only on the wind. they areskeletons that” walk on the wind”. his strandbeests are free to move on the beachesnear his home in scheveningen, t

37、he netherlands.,jansen, started building large structures back in 1990 out of pvc pipe - a type of plastic pipe.he creates a fusion (融合物)of art arid engineering. he says,“walls between art and engineering_76_ only in our minds.each october he starts a new_77_.the following may hetakes it to a beach

38、and sets if free to move throughout the summer. in autumn, the creature goes“extinct”- that is, he retires it and puts it aside in the strandbeest graveard._78_,sometimes he sends to creatures to art exhibits.jansen has continuously been _79_ his “beasts”,and they can now work bythemselves in sandy

39、beach environments. he makes lots of repairs and changes to the “creatures,”trying new things every day, most of which do not work.! the addition of sensors ( 传感器)hasallowed the sculptures (雕塑)to “feel” the water and the hardness of the sand. the “strandbeests”are now ab le to react to the environme

40、nt to some degree so they can“live their own lives” ;which is jansens_80_. he hopes his sculptures “living” their lifetimes permanently(永久地.).on dutch beaches. for jansen, the strandbeest are not just moving sculptures, but living,breathing creatures.()75. a. living )76. a. disappear b. fall-)77.a.

41、experiment b. invention c. wallb. sleeping c. shaking- .d. movingc.existd. build :d sculpture(. )78. a. however;. b. therefore c. instead(: .)79. a. destroying b. creating c. improving d. collecting)80. a. invention b. work c. problem . d. dream .d. whatever(【答案】75-80dcdacd【解析】75. 由上文最后一句“you are co

42、nfused and begin to get afraid as it comes towards you!”他朝着你过来,可知这些建筑是移动的。76. 艺术与工程之中的墙应该是存在于我们的脑海中。77. 有后文可知他建造的是雕塑。78. 前面提到秋天的时候这种生物就会消失,后文又说会把它送到艺术展览,前后相反,故选转折词 however。79. 由后文他们现在可以在沙滩环境中工作,可见他的beast 是一直在改进。80. 让雕塑活出自己的生命,应该是他的梦想。第 7 页 共 10 页 read the passage alid fill in the blanks with proper

43、words. 14%lingling: mom! im preparing an interesting report with three oilier classmates aboutpopulation of the yangtze river area. a huge number of people live and work a 81_ theriver.they do fishing and water related jobs.mom: great!、lingling: i just started taking notes yesterday, but ive already

44、learned that the yangtze is the t_82_ longest river in the world.mom: is that so? liogling: a fifth of all the water systems in china flow into the yangtze!mom: tell me about how the river helps the chinese economy (经济)lingling: the river area offers “services” that help the economy and the people w

45、ho live there.some factories have been c_83_ down to create nature reserve.s(自然保护区), sowater and land traffic is not allowed through there anymore. now the only noise c_84_from nature,such as bird sounds. its peaceful and quiet. the public can visit some of these reserves, but onlyon foot.mom: i see

46、.lingling: hundreds of different kinds of fish and other a_85_ live in or near theyangtze.but a few kinds of fish are barely hanging on. they are almost extinct because ofpollution and over-fishing. but the government is working to make sure this p 86 stops growing.the river has other problems that

47、havent been s 87_ yet. for example, the number of floodshas . been increasing.mom: it sounds interesting so far, lingling. pd like to read your report when you finish it!.【答案】81-87 along third closed comes animals problem solved【解析】81. 根据句意可知人们沿着河流居住和生活,故答案为along 沿着,顺着。82. 根据常识可知扬子江为世界上第三长的江。83. 固定搭

48、配 close down(使)停业;(使)停产;84. 固定搭配,come from 工厂关闭,不再有交通,因此噪音只能来自于自然本身。85. 由 hundreds of different kinds of fish 可知住在江中的除了鱼,还有其他的应该和鱼一样都是动物。86. 江中的一些鱼几乎灭绝,这是一个需要被阻止的问题,故this_应该是只带前文提到的问题。87. 问题应该是被解决。answer the questions. 12% most sharks are not dangerous. only about fifty species of sharks are known t

49、oattack.people in the water. scientists think that most attacks are due to the fact that sharks maymistake people in the water for seals or large fish, which arc their prey (猎物)most attackshappen in shallow water where people are swimming.第 8 页 共 10 页 the biggest species of sharks, the whale shark a

50、nd the basking shark, are harmless. they willeven allow divers to hold onto their fins (鱼翅)and take a ride.:the most dangerous shark of all. is the great white shark. this shark is a fierce and powerfulhunter that can be more than. 6 meters long. it has large, razor-sharp teeth. great white sharks e

51、atseals, penguins, sea lions, and even whales. however, this sharks numbers have been reduced by.people hunting them.other dangerous sharks include bull sharks, tiger sharks, and gray reef sharks.sharks 90. they are at the top of the ocean food chain. they help clean theoceans by eating sick animals

52、.sharks can also help people in some ways, but people can be their worst enemy. some peopleare killing sharks without realizing that sharks are in danger. one million sharks are caught eachyear for food and sport: scientists fear that in a hundred years, shark species that have been onearth for mill

53、ions of years will disappear forever.shark fins and tails are sold to people who use them to make shark fin soup. in many parts ofthe world, people also eat shark meat. the jaws and big teeth of sharks are sold illegally, too. inthe past, many shades were also killed to obtain their rich oil.scienti

54、sts would like to study sharks and their bodies more carefully. a sharks immunesystem(免疫系统)is one of the most remarkable in the animal kingdom. in their natural habitat,sharks can fight off. almost any disease, including cancer. understanding how this works couldhelp find new ways to cure diseases artificial(人造的)skin that is made of shark cartilage (软骨)many help people with serious burns.people remain fascinated with sharks. in so

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论