下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、江苏省启东中学2019-2020学年高二英语下学期期初考试试题(含解析)本试卷共12页,包含选择题和非选择题两部分,满分为150分,考试时间为120分钟。第一部分听力(共两节,满分30分)第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. what does the man always do on saturday?a. see a film. b. have a class. c. review his notes. 2. how does
2、the woman deal with difficult lectures?a. by recording them. b. by talking with lecturers. c. by attending them again. 3. where will the man fetch his notebook?a. in the library. b. in the classroom. c. in the teachers office. 4. what kind of music does the man often listen to?a. jazz music. b. clas
3、sical music. c. rock music. 5. what are the speakers mainly talking about?a. sarahs happy retirement.b. the mans art classes.c. their hobbies.第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. why does the m
4、an apologize to the woman?a. he lost her dictionary. b. he made her desk dirty. c. he damaged her glasses. 7. what does the woman ask the man to do?a. buy her an ice cream. b. look up some new words. c. tidy up her desk carefully. 听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。8. what makes the man change his appointment?a. a
5、n unexpected visitor. b. his urgent problem at work. c. the traffic due to the bad weather. 9. when will the man meet dr. martin?a on wednesday. b. on thursday. c. on friday.听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。10. what can people enjoy in richmond?a. local foods. b. local artworks. c. local shopping centers. 11.
6、how far away is sun valley from richmond?a. 5 minutes walk. b. 10 minutes walk. c. 15 minutes bike ride. 12. where do the speakers decide to stay?a. in a tent. b. in a hotel. c. in a villagers house. 听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。13. what is the relationship between the speakers?a. teacher and student. b. j
7、ournalist and sportsman. c. interviewer and job applicant. 14. what does the man think of a teachers work?a. easy. b. boring. c. challenging. 15. what does the woman like doing?a. playing sports. b. watching sports. c. teaching sports. 16. what does the man value most about doing sports?a. teach the
8、 young important life lessons.b. try to maintain mental well-being.c. make efforts to keep physically fit.听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17 what does voltermans smart wallet focus on?a. the function. b. the design. c. the security. 18. what will inform you of your phone and wallet being apart?a. the alarm. b
9、. the camera. c. the gps tracker. 19. what can you receive if someone opens your wallet secretly?a. a picture of him. b. a voice from the phone. c. a message from the wallet. 20. why is voltermans smart wallet suitable for travel?a. it doesnt need to recharge. b. it is light and easy to carry. c. it
10、 has a large capacity for pictures. 第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的a、b、c和d四个选项中,选出最佳选项abook your field trip to pacific science centera field trip to pacific science center is a time-honored tradition for students of all ages across washington state. our hands-on exhibits
11、, shows, and creative programs inspire students curiosity for science in a day of exploration meant to strengthen your curriculum and fuel lifelong enthusiasm for science, math, engineering and technology.schedule (安排) your field tripto schedule your field trip, complete the registration request for
12、m available at the link /field-tripsl/, or call (206) 443-2925 monday friday from 8:30 a.m. to 4:30 p.m. not less than two weeks ahead of your visit date. we will contact you within two business days to set up your field trip.new fall/winter hoursstarting september 3, 201
13、9 pacsci will be closed on mondays and tuesdays except for holidays and weeks during seattle public school breaks. we will no longer be booking field trips on those days, as well.pricingfield trip packageprice per studentexhibits only$9package 1exhibits plus choice of one experiences$11package 2exhi
14、bits plus choice of two experiences$13package 3exhibits plus choice of three experiences$15one free adult general admission is covered for every 10 paid students. free adult admission doesnt include imax documentary. these adults will be charged a $4 imax documentary admission. additional adults out
15、side of the ratio (比例) will be charged the student admission rate. pacific science center memberships cannot be applied to field trips. payment is due one week before you visit.available experiences planetarium shows imax documentaries science on a sphere shows laser shows1. what can we know about p
16、acific science center?a. it is famous for its typical architecture.b. it offers students chances for free classes.c. its where students can learn about science.d. it is only accessible to students in washington.2. if 2 teachers and 10 students watch exhibits and imax documentaries, how much will the
17、y at least pay?a. $118.b. $125.c. $127.d. $134.3. when can we reserve a field trip by phone?a. on weekends.b. any monday or tuesday.c. two workdays ahead of the visit time.d. at least 14 days before the actual visit.【答案】1. c 2. b 3. d【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了预定到太平洋科学中心实地考察旅行的相关事项。【1题详解】细节理解题。根据第一段中our han
18、ds-on exhibits, shows, and creative programs inspire students curiosity for science in a day of exploration meant to strengthen your curriculum and fuel lifelong enthusiasm for science, math, engineering and technology. 我们的手工展览、表演和创意项目激发了学生对科学的好奇心,在这一天的探索意味着加强您的课程和推动对科学、数学、工程和技术的终身热情。可知,学生们可以在太平洋科学中
19、心这里学习科学知识。故选c项。【2题详解】细节理解题。根据pricing中package 1:exhibits plus choice of one experiences $11可知,10个学生的费用是11*10=110美元;再根据one free adult general admission is covered for every 10 paid students. free adult admission doesnt include imax documentary. these adults will be charged a $4 imax documentary admiss
20、ion. additional adults outside of the ratio (比例) will be charged the student admission rate. 每10名付费学生可免费获得一次成人普通入场券。免费成人门票不包括imax纪录片。这些成年人将收取4美元的imax纪录片门票。超出这一比例的成人将按学生入场价格收费。可知,两名教师的费用是4+11=15美元。因此全部价格是125美元。故选b项。【3题详解】细节理解题。根据schedule (安排) your field trip中or call (206) 443-2925 monday friday from
21、8:30 a.m. to 4:30 p.m. not less than two weeks ahead of your visit date.请在访问日期前不少于两周,在周一至周五上午8:30至下午4:30,可以打电话(206)443-2925预定您的实地考察。可知,至少在实地考察前2周,也就是至少14天前打电话预定。故选d项。bjapans biggest airline is betting that the future of travel isnt traveling at all. for the last month, a married couple has been inte
22、racting with a robot -called an avatar -thats controlled by their daughter hundreds of miles away. made by ana holdings inc. it looks like a cleaner with an ipad attached but the screen displays the daughters face as they chat, and its wheels let her move slowly about the house as though shes really
23、 there.virtual travelis nothing new, of course. storytellers, travel writers and artists have stimulating(刺激)the sense of armchair tourists for centuries. its only in recent decades that frequent, safe travel has become available to the non-wealthy.yet even as the worlds middle classes climb out of
24、the armchair and into economy-class seats, there are signs of a post-travel society coming into being. concerns about sustainability(可持续发展)are having an negative influence on carbon-intensive airlines. and the aging of wealthy societies is both slowing down physical travel and creating demand for va
25、rious ways to experience the world. for the travel industry, virtual (虚拟的)reality offers an attractive response to these trend.of course, far- out technologies encourage far-out claims. ana doesnt plan to start selling avatars until next year. profits, too, will probably be difficult to achieve: acc
26、ording to one investigation, the global market for this kind of technology will be worth only about $300 million by 2023. by contrast, anas traditional travel business brought in more than $19 billion last year .but if the business case for virtual vacations is still weak, the market for technologie
27、s that bridge physical distances between families and coworkers seems likely to soy expand.anas robots may not replace its airplanes any time soon, but they ll almost certainly be a part of travels high-tech future.4. “avatar” is mentioned in paragraph 1 to_.a. display how people travel with the rob
28、ot “avatar”.b. introduce a new service offered by japans biggest airline.c. lead in the topic of virtual travel by providing a vivid scene.d. describe what the robotavatar looks like and how it works.5. it can be inferred from paragraph 3 that peoples choice of virtual travel may be the result of_.a
29、. the demand for safe travelb. wealthy peoples growing oldc. worries about low-carbon airlinesd. the support of advanced technologies6. by saying “far-out technologies encourage far-out claims”, the writer means_.a. traditional travel business is not profitableb. global market for virtual travels is
30、 hard to predictc. the time is ripe for selling avatars in term of technologyd. virtual travels will take the place of traditional ones very soon7. whats the writers attitude to virtual technology?a. uncertain.b. cautious.c. enthusiastic.d. optimistic.【答案】4. c 5. b 6. b 7. d【解析】这是一篇说明文。主要介绍了日本最大的航空公
31、司目前正在致力于开发虚拟旅行技术,有迹象表明,一个后旅游时代正在形成,这是对富裕社会的老龄化趋势的一个有吸引力的回应。但是虚拟旅行的全球市场还很难预测,作者对此持乐观态度。【4题详解】推理判断题。根据第二段第一句virtual travel is nothing new, of course.可知当然,虚拟旅行并不是什么新鲜事。由此可推知,在第一段中提到“avatars”,是为了通过提供一个生动的场景来引入虚拟旅行的话题。故选c。【5题详解】推理判断题。根据第三段中and the aging of wealthy societies is both slowing down physical
32、travel and creating demand for various ways to experience the world. for the travel industry, virtual reality offers an attractive response to these trend.可知富裕社会的老龄化不仅减缓了人们的身体旅行速度,也催生了人们对各种体验世界方式的需求。对于旅游行业来说,虚拟现实为这些趋势提供了一个有吸引力的回应。由此可推知,从第3段可以推断,人们选择虚拟旅行可能是富人变老的结果。故选b。【6题详解】词句猜测题。根据第四段中ana doesnt pla
33、n to start selling avatars until next year. profits, too, will probably be difficult to achieve: according to one investigation, the global market for this kind of technology will be worth only about $300 million by 2023. by contrast, anas traditional travel business brought in more than $19 billion
34、 last year.可知ana直到明年才计划开始销售avatars。利润也可能难以实现:根据一项调查,到2023年,这种技术的全球市场价值将仅为3亿美元左右。相比之下,ana的传统旅游业务去年带来了超过190亿美元的收入。由此可推知,作者说“遥远的技术鼓励遥远的需求”,意思是虚拟旅行的全球市场很难预测。故选b。【7题详解】推理判断题。根据最后一段中anas robots may not replace its airplanes any time soon, but theyll almost certainly be a part of travels high-tech future.可
35、知ana的机器人可能不会很快取代它的飞机,但它们几乎肯定会成为旅游高科技未来的一部分。由此可推知,作者对虚拟技术持乐观态度。故选d。csleep is essential for a persons wellbeing. researchers have found that sleep loss increases a persons risk of developing serious medical conditions. now, a new study has found that getting enough sleep is also the key to improving a
36、cademic performance.jeffrey grossman, who led the research, was not trying to find the correlation (相关性) between sleep and grades when he handed out fitbits to the students in his class. instead, the professor hoped the popular wrist-worn electronic device (装置), which tracks a persons activity 24/7,
37、 would show a connection between physical exercise and academic achievement.as part of the research, a quarter of the participants chose a fitness class specially created for the study. after the school term ended, the researchers carefully analysed the data. much to grossmans surprise, they found n
38、o measurable difference in test performance between the group that had been physically active and the group that had not.however, the study presented a surprising viewpoint in the journal science of learning. going through the large amount of data, grossman noticed an interesting trend (走向) from the
39、 participants sleep patterns. there was a straight-line relationship between the average amount of sleep and his/her grade on the exams.besides, it was not enough for students to just head to bed early the night before a test. grossman says: “weve heard the phrase get a good nights sleep, youve got
40、a big day tomorrow. it turns out this does not relate at all to test performance. instead, its the sleep you get during the days when learning is happening that matters most.”the time students went to bed each night was similarly important. those who went to bed in the early hours of the morning per
41、formed poorly, even if the total sleep time was the same as a higher-performing student.the research does not prove that sleep is the only component that helps improve academic performance. however, grossman says the results are a strong indication that sleep really matters. who knew getting as just
42、 required some extra zzzs?8 whats grossmans original purpose by using fitbits in the research?a. to improve students sleep patterns.b. to regulate students daily behavior.c. to monitor students physical condition.d. to find effects of physical exercise on grades.9. what did grossman think of the res
43、earch result?a. it was unexpected.b. it was changeablec. it was unreliable.d. it was fruitless.10. what plays a more important part in test performance?a. sleep in the learning stage.b. average amount of sleep during tests.c. sleep quality the night before the test.d. a regular bedtime.11. what is t
44、he best title for the text?a. be physically active and sleep moreb. enough sleep benefits our wellbeingc. catch zzzs for good test performanced. the more exercise, the better schoolwork【答案】8. d 9. a 10. a 11. b【解析】这是一篇说明文。本文主要叙述了研究发现睡眠不仅对人的身体有好处,充足的睡眠也是提高学习成绩的关键。【8题详解】细节理解题。根据第二段中instead, the profes
45、sor hoped the popular wrist-worn electronic device (装置), which tracks a persons activity 24/7, would show a connection between physical exercise and academic achievement.相反,这位教授希望这款广受欢迎的腕式电子装置能够显示出体育锻炼和学术成就之间的联系。腕式电子装置可以全天候追踪一个人的活动。可知,格罗斯曼(grossman)在研究中使用fitbit的最初目的是想发现体育锻炼对成绩的影响。故选d项。【9题详解】推理判断题。根据
46、第三段中much to grossmans surprise, they found no measurable difference in test performance between the group that had been physically active and the group that had not.令格罗斯曼(grossman)大为惊讶的是,他们发现,在运动组和非运动组之间,测试成绩并没有显著差异。可知,格罗斯曼认为研究结果是出乎意料的。故选a项。【10题详解】细节理解题。根据第五段中grossman says: “weve heard the phrase ge
47、t a good nights sleep, youve got a big day tomorrow. it turns out this does not relate at all to test performance. instead, its the sleep you get during the days when learning is happening that matters most.”格罗斯曼说:“我们听过这样一句话睡个好觉,明天你会有重要的一天。结果发现,这与测试成绩一点关系都没有。相反,最重要的是你在学习期间的睡眠。”可知,在学习阶段的睡眠在考试成绩中起着更重要
48、的作用。故选a项。【11题详解】主旨大意题。根据第一段sleep is essential for a persons wellbeing. researchers have found that sleep loss increases a persons risk of developing serious medical conditions. now, a new study has found that getting enough sleep is also the key to improving academic performance. 睡眠对一个人的健康至关重要。研究人员发
49、现,睡眠不足会增加一个人患上严重疾病的风险。现在,一项新的研究发现,充足的睡眠也是提高学习成绩的关键。可知,本文主要叙述了研究发现睡眠不仅对人的身体有好处,充足的睡眠也是提高学习成绩的关键。因此,本文的最佳标题应该是“充足的睡眠有益于我们的健康”。故选b项。dwhen you were at school, the last thing you probably wanted to do was to spend your weekends going to work. there was homework to do, sport to play and fun to have. but o
50、ur parents probably persuaded us to find a job to earn some money and get some life experience. when i was a teenager i had a paper round: delivering newspapers to peoples homes.today in the uk you are allowed to work from the age of 13, and many children do take up part-time jobs. its one of those
51、things that are seen almost as a rite of passage (成人仪式) .its a taste of independence and sometimes a useful thing to put on your cv (简历). teenagers agree that it teaches valuable lessons about working with adults and also about managing their own money.some research has shown that not taking up a sa
52、turday or holiday job could be deleterious to a person later on. a 2015 study by the uk commission on employment and skills found that not participating in part-time work at school age had been blamed by employers organizations for young adults being ill-prepared for full-time employment, but despit
53、e this, recent statistics have shown that the number of schoolchildren in the uk with a part-time job has fallen by a fifth in the past five years.so does this mean that british teenagers are now afraid of hard work? probably not. some experts feel that young people feel going out to work will affec
54、t their performance at school and they are under some pressure now to study hard and get good exam result and a good job in the long term. however, geoff barton, general secretary of the association of school and college leaders, told bbc news that “properly regulated part-time work is a good way of
55、 helping young people learn skills that they will need in their working lives.” in reality, its all about getting the right balance between doing part-time work and having enough time to study and rest.many young people actually want to work because it gives them a sense of freedom. one 13-year-old
56、girl called rachel, who has a saturday job in a shop, told the bbc that “i enjoy my job because im earning money and it helps me socialize with people i work with.” that seems like something worth getting up for a saturday morning. did you do a part-time job when you were at school?12. what can we c
57、onclude from para 2?a. students taking up part-time jobs are more independent.b. taking up part-time jobs can help students save money.c. taking up part-time jobs is good for students in many ways.d. children over 13 in the uk must take up part-time jobs.13. the underlined word “deleterious” in para 3 means _.a. importantb. harmfulc. threateningd. beneficial14. whic
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 订单种植红萝卜合同
- 管道阀门施工安装合同
- 拉木材货车租赁合同
- 政府采购电梯采购合同
- 奶粉销售终端协议书
- 婚前收入分割协议书
- 培训定金协议书范本
- 如何查询包赔协议书
- 协调费用协议书范本
- 员工购买社保协议书
- 2025秋人教版小学美术二年级上册期末过关练习卷及答案 (三套)
- 2025秋季《中国石油报》社有限公司高校毕业生招聘考试参考试题及答案解析
- 《工程勘察设计收费标准》(2002年修订本)-完整版-1
- 河北省中药饮片黄芪炭炮制规范
- UML实用技术介绍用例类图时序图(开发流程)课件
- 外管廊管道方案
- 合规风险管理清单
- 幼儿园事故案例分析及法律法规课件
- 变频器技术(全套课件)
- 《目标设定与达成》课件
- 基建工程质量控制标准(WHS)(第一分册:输电线路(检查表))
评论
0/150
提交评论