高考英语百日训练之阅读理解(47)含答案解析_第1页
高考英语百日训练之阅读理解(47)含答案解析_第2页
高考英语百日训练之阅读理解(47)含答案解析_第3页
高考英语百日训练之阅读理解(47)含答案解析_第4页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、高考英语百日训练之阅读理解( 47)含答案解析【题文】The Notre Dame fire has been put out, but its spire and a large portion of its wooden roof have been damaged. The terrible destruction causes a sudden sharp pain to people around the world. On Chinese social media network Wechat a common comment on the disaster is: What a

2、pity that we cannot see the damaged parts of the wonder anymore. But the good news is that there is at least one way of seeing them, namely via a video game called Assassins Creed: Unity. In this game, the player can travel to one city after another and enter the buildings exactly like what they are

3、 in reality, and see Notre Dame as it was before the fire. Further, with virtual reality technology, which is already quite mature, one can even look around the undamaged Notre Dame as if it is still there. Maybe digital technology could help to better protect architectural cultural heritage.The ide

4、a of digitizing ancient buildings, making digital models of them so their data can be saved , dates back to the 1990s and the necessary technology has continued to advance since then. By scanning the ancient buildings with lasers , building 3D models with multiple images ,as well as measuring everyt

5、hing precisely ,engineers can make a copy as accurate as the real one.As computers and smartphones are hugely popular ,the digital replica (复制品) has great use value. First, it allows tourists to feel the cultural relics without touching them ,which helps protect them. The virtual tour of Dunhuang Gr

6、ottoes in Gansu Province is a good example of this as tourists can view the paintings without standing near them. Furthermore ,it can make the digitized cultural relics more famous by spreading awareness about them via the Internet. In 2000 ,a virtual tour of the Great Wall became very popular at th

7、e Hannover World Expo , which increased the number of foreign tourists visiting the site in the following years. Above all , it preserves all the information of the cultural relics. Even if the original ones are damaged one day, people can still know what they were like and can build a replica if de

8、sired.Of course , however precise a model is , it is not the original. Time is the biggest threat to a countrys architecturalheritage, which will always become ruins with the passing of time. Maybe we will have better technologies in the future,but the digital technology offers a practical way to pr

9、eserve architectural cultural heritage at the moment.11. What can we see about Notre Dame in the game?A. The damaged parts.B. Its wooden shape.C. Its original look.D. The big fire.12. What will engineers do to create a digital replica of the ancient buildings ?A. Improve the technology needed.B. Sca

10、n the photos of the buildingsC. Build 3D models of full size.D. Measure all the parts exactly.13. What value does a digital replica have ?C. It gathers data of the relics.D. It advertises the history of the relics.14. How does the author prove the digital copy has vital practical importance ?A. By c

11、omparison.B. By giving examples.C. By classificationD. By listing data.15. What is the authors attitude towards the application of digital technology ?A. Doubtful.B. Delighted.C. Supportive.D. Conservative.【答案】 11. C 12. D 13. A 14. B 15. C【解析】 本文是一篇议论文。主要内容是现代技术的发展衍生了保护建筑文化遗迹的一种的新的手段 数字副本,并讨论了这种技术的

12、优点,及作者对其的态度。【11 题详解】细节理解题。根据第二段的 In this game, the player can travel to one city after another and enter the buildings exactly like what they are in reality, and see Notre Dame as it was before the fire. 在这个游戏中,玩家可以从一个城市到另一个城 市,进入与现实中的建筑一模一样的建筑中,看到火灾前的圣母院。由此可知,在游戏中我们可以看到巴黎圣母院 原来的样子,故选 C 。【 12 题详解】细节

13、理解题。根据第三段的 By scanning the ancient buildings with lasers , building 3D models with multiple images , as well as measuring everything precisely ,engineers can make a copy as accurate as the real one. 通过扫描激光的古代建筑 , 与多个图像建立三维模型 ,以及测量精确 ,工程师可以复制一样准确真实。由此可知,工程师会准确测量所有古代建 筑的零部件来创造该古代建筑的数字副本,故选 D 。【13 题详解】

14、细节理解题。根据第三段的 it allows tourists to feel the cultural relics without touching them , which helps protect them. 它让游客感受到文物不碰它们,这有助于保护他们。由此可知,一个数字副本的价值是它能够确保文物的安全,故 选 A 。【 14 题详解】推理判断题。根据第三段的 The virtual tour of Dunhuang Grottoes in Gansu Province is a good example of this as touristsCan VieW the Paintings WithoUt Standing near them, a VirtUB2tO0Ur Of the Great Wall became Very popular at theHannOVer World Expo ,由此可知,在论证数字副本的作用的每一个分论点之后,举出了敦煌莫高窟和长城两个例 子,故可知作者通过举例子证明数字副本的重要意义,故选B 。【15 题详解】

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论