[大学英语考试复习资料]大学三级(A)模拟342_第1页
[大学英语考试复习资料]大学三级(A)模拟342_第2页
[大学英语考试复习资料]大学三级(A)模拟342_第3页
[大学英语考试复习资料]大学三级(A)模拟342_第4页
[大学英语考试复习资料]大学三级(A)模拟342_第5页
已阅读5页,还剩31页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、大学英语考试复习资料大学三级(A)模拟342大学英语考试复习资料大学三级(A)模拟342大学三级(A)模拟342Part Listening ComprehensionSection A (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名) 1.A.8:00.B.8:15.C.8:30.D.8:45.答案:C解析W: What time does the bus leave?M: Not until 8:30, but I want to get to the bus station by 8:15 in order to get a good seat.Q: When will the mans bus

2、 leave?解析 对话中,女士问公交车什么时候发车,男士的回答直接说出“No,until 8:30”,也就是说直到8:30才开车,故选C。2.A.Strangers.B.She is interviewing for a job.C.Old friends.D.She has been flying for two years.答案:C解析M: Whatve you been doing these past two years?W: Has it really been that long? How lime flies !Q: What is their relationship?解析

3、在本对话中,男士提出问题:“你最近两年一直在做什么?”,女士回答:“一转眼都过去那么久了?”,通过这一内容,可以判断两人是很久没有联系的朋友,故选C。3.A.Whether the woman is in good health.B.Whether the woman has written to her parents recently.C.Whether the woman is about to write a letter to her friends.D.Whether the woman still receives a lot of letters.答案:B解析W: You ha

4、vent written home for quite a while, have you?M: No. How about you?Q: What does the man want to know?解析 对话中,女士说:“你已经很久没给家里写信了,对吧?”。男士则回答:How about you?可以判断男士想问的是和女士相同的问题,故选B。4.A.Shes tired of teaching.B.She was dismissed from her job.C.Shes changing jobs.D.The school is too hot.答案:B解析M: Mary, why is

5、nt Jane teaching here this term?W: She cant. She was fired.Q: What reason was given for Janes not teaching?解析 对话中,男士问:“珍妮这学期怎么不教课了?”女士回答:She was fired与选项B She was dismissed from her job.”表示的意思相同,都表示“她被解雇了”,故选D。5.A.Before the meal.B.During the meal.C.When the guest arrives.D.When the guest leaves.答案:

6、D解析W: Thank you very much for such a splendid dinner.M: Im glad you enjoy it.Q: When does the conversation probably take place?解析 对话开始处,女士感谢男士准备了如此丰富的一顿晚餐,由此推断该对话发生的时间应该是晚餐结束后即客人即将离开的时候,故选D。Section B (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名) 1.A.Rose.B.John.C.Tom.D.Jack答案:C解析M: Hello. 139-8544.W: Hello. Is Tom there?M:

7、No, Im sorry. Tom is out.W: Is that you, John?M: No. Im not John.W: Oh! Im sorry.er . well, could you please leave Tom a message for me?M: Sure. What is it?W: Well, Im Toms friend Anna. Would you ask him to call me back this evening?M: All right.W: Thank you very much, John.M: But Im not John, Im Ja

8、ck.Who is Anna calling?解析 事实状况题。根据对话开头女士说HelloIs Tom there?可知是在给Tom打电话,至于Anna的名字,是在对话后面出现的,这里并不影响答题。2.A.Call her back this evening.B.Go to her home this evening.C.Call on her this evening.D.Give her the book this evening.答案:A解析What message did Anna leave Tom?解析 事实状况题。要注意选项内容在文中出现的位置,call back就是原词复现。

9、另外message是本题的线索词,尤其是在第一遍听音掌握问题内容之后,在第二遍听音时就应重点留意message一词出现后的内容,从而抓住问题答案。 (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名) 3.A.About 8 oclock.B.About 10 oclock.C.About 9 oclock.D.About 11 oclock.答案:D解析M: Good morning.W: Good morning.M: My name is John Smith. I have an appointment with Ms. Brown at 11 oclock.W: Yes. Ms. Brown i

10、s expecting you. She will be with you in a few minutes. Sit down, please.M: Thank you.W: Would you like to have something to drink?M: Yes, a cup of tea, please.W: How long are you going to stay in Shanghai, Mr. Smith?M: Ill be here until tomorrow afternoon.W: Shall I call a taxi to take you to the h

11、otel after your meeting with Ms. Brown?M: Yes, its very kind of you.What time did the conversation take place?4.A.He wanted to see the woman.B.He had an appointment with Ms. Brown.C.He came to book a mom.D.He hoped to order some goods.答案:B解析Why did Mr. Smith come to the office?5.A.Send him back to h

12、is hotel.B.Give him necessary documents.C.Book a room for him.D.Call a taxi for him to the hotel.答案:DSection C (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名) 1. What does your doctor usually advise you to do when youre quite sick?To _.答案:stay in bed解析 When you are quite sick; your doctor generally advises you to stay in bed.

13、 But thats not always easy to do so. You have your work to do. The stress of your job will often keep you working long after you should have gone to bed. Generally, following the doctors orders is just limited to bed rest. You should also pay close attention to how you take your medicine. Medicines

14、will do you little good, if they are not taken properly. In fact, many medicines can be dangerous if not taken exactly according to the instructions. During an illness, its wise not only to rest your body, but also to rest your mind. Give yourself a completely rest both physically and mentally. Free

15、 your mind from worries and just relax. What does your doctor usually advise you to do when you are quite sick?分析 当你生病了的时候,医生一般建议你怎么做呢。由短文的第一句话“When you are quite sick,your doctor generally advises you to stay in bed”可知,医生一般建议你躺在床上。2. What does the speaker think of following a doctors advice?Followi

16、ng a doctors advice is not always _.答案:easy to do解析What does the speaker think of a doctors advice?分析 由关键句“Generally,following the doctors order is not always easy to do”可知,病人一般不容易听从医生的劝告。3. What will keep a sick man working when he should have gone to bed?The stress of his _.答案:job解析What were a sic

17、k man working when he should have gone to bed?分析 由关键句“Its the stress of your job for often keeping you working long after you should have gone to bed”可知,工作(job)的压力使得你长时间地干活。4. What will happen to the person who doesnt take medicines properly?The medicines will do the person _.答案:little good解析What wi

18、ll happen to the person who doesnt take medicines properly?分析 由关键句“Medicines will do you little good if they are not taken properly”可知,如果不正确服药,药物将对你的身体没什么好处。5. How should a person rest during an illness?He should rest both his body and _.答案:mind解析How should a person rest during an illness?分析 一个人生病了的

19、时候,该怎样休息呢?由关键句“During an illness,its not only to rest your body,but also to rest your mind”可知,一个人生病了的时候,既要休息好身体,又要休息好大脑。Part StructureSection A问题:1. Mr. Yang, _ for his famous invention, was invited to give a lecture in the technical university.A.was knownB.knowingC.was knowingD.known答案:D解析 本句考查分词作定

20、语的用法。分词短语可用作定语,意思上相当于一个定语从句。根据题意,此处应选择表示被动意义的过去分同known,“known for his famous invention”=“who is known for his famous invention”。所以选项D为正确答案。避错指南 选项A和选项C只能作谓语,但通过分析可以发现句子给出的部分已经包括谓语(was invited)了;此外空格前又缺少关系代词who,因此不能构成非限制性定语从句,因此两个选项均应排除。B项是现在分问,表示主动意义,不符合题意。问题:2. The teacher often warns the students

21、that they cant be_ careful in answering an English paper.A.muchB.soC.mostD.too答案:Dnot.too 此处是双重否定,表示肯定意义,本句意为“老师提醒学生作英语试题时越仔细越好。”问题:3. The temple was ruined in the big fire; now it has only its walls _.A.left stoodB.left standingC.to leave to standD.leaving standing答案:B解析 分词句意 这座庙在一次大伙中被烧毁了;现在只剩下几堵墙

22、竖在那儿了。解析 本题是考查分词短语作宾语补足语。首先根据have sthdone结构可排除D和D;其次its walls实际上是leave的逻辑宾语,而standing是充当宾补,之所以用standing是因为stand和its walls之间是动宾的关系,因此答案为Bleft standing。问题:4. He is one of the leaders _ to attend the important international conference.A.who have been invitedB.who has been invitedC.whom they have invite

23、d himD.whom has been invited答案:A解析 本题考查主谓一致。句中的定语从句是修饰the leaders而不是He,所以从句的谓语应该用复数形式,故选项A为正确答案。避错指南 B项的谓语动词是单数,与主语不一致。因为关系代词需要在定语从句中充当成分,而在选项C中主、谓、宾三个成分都不缺,因此C项的定语从句不成立。D项中whom不能作从句的主语,并且谓语用的是单数,故以上三项均不正确。问题:5. Mr. Smith, our favorite coach is cruel to be kind; _ Mr. Green, our undesirable boss is

24、kind to be cruel.A.in contrastB.compared withC.comparativelyD.as a result答案:A本题测试的是固定短语的辨析。全句的意思是:“我们最喜欢的教练史密斯先生是刀子嘴豆腐心,而截然不同的是,令我们讨厌的老板格林先生则是口蜜腹剑。”in contrast或by contrast是固定词组,用于对比,意思是“相比之下”,且后面不接宾语,因此选项A为正确答案。compared with意为“和相比”,后面要接宾语;comparatively为副词,表示“相对地,比较地”;as a result,固定词语,意为“最后,最终,结果是”。根

25、据句意,应选答案A。问题:6. They decided to take some actions _ the situation turned too bad.A.untilB.unlessC.whenD.before答案:D时间状语从句。他们决定在形势恶化之前就采取措施。before引导时间状语从句,意为“在之前”,“没等就”。问题:7. _ he was seriously ill, I wouldnt have told him the troth.A.If I knewB.If I knowC.Had I knownD.Did I know答案:C解析 虚拟语气试题精解 本题考查的是

26、与过去事实相反的虚拟语气。主句用would(might) have done,从句用过去完成时had done形式。从句中省略了if,因此需要部分倒装,将had提前。因此C为正确答案。问题:8. She is often heard _ French aloud in the morning.A.to readB.readC.to have readD.to be reading答案:Amake,let,have,see,hear,watch,notice,feel等动词后的不定式不带to,但如果用于被动语态时,to不能省略。问题:9. Great changes _ in our count

27、ry these few years.A.have been taken placeB.has taken placeC.has been taken placeD.have taken place答案:DTake place没有被动语态。同时,Great changes为复数后用have taken place。问题:10. The company is offering a five percent discount to customers as a way _ its online sales:A.promotingB.promotedC.to promoteD.promotes答案:

28、C解析 本题考查对非谓语动词用法的掌握。由句子结构可知,这里要用动词promote的不定式形式做定语,修饰名词a way,即“提高网上销售量的方法”。本句意为“该公司用提供5个百分点的折扣的方法提高网上销售量”。Section B问题:1. He got the car _(start) at last by asking everyone to push it.答案:started解析 他请所有人来推车,最终让车启动了。表示“该汽车(被)发动”。问题:2. It is required that you _ (arrive) on time.答案: Arrive It is required

29、 that后面从句中动词用虚拟语气动词原形。问题:3. She described the ancient city in detail because she (live) _there for years.答案:had lived解析 本题考查对时态的掌握。根据句子结构和句意,这里要用过去完成时态。问题:4. All she request is that the committee (consider) _ her suggestion again.答案: (should) consider问题:5. A new hospital (build) _ in our hometown no

30、w.答案:is being builtPart Reading Comprehension What makes one person more intelligent than another? What makes one person a genius, like the brilliant Albert Einstein, and another person a fool?Are people born intelligent or stupid, or is intelligence the result of where and how you live?These are ve

31、ry old questions and the answers to them are still not clear. We know, however, that just being born with a good mind is not enough. In some ways, the mind is like a leg or an arm muscle(肌肉). It needs exercise. Mental(done with the mind)exercise is particularly important for young children. Many chi

32、ld psychologists (心理学家)think that parents should play with their children more often and give them problems to think about. The children are then more likely to grow up bright and intelligent. If, on the other hand, children are left alone a great deal with nothing to do, they are more likely to bec

33、ome dull and unintelligent. Parents should also be careful with what they say to young children. According to some psychologists, if parents are always telling a child that he or she is a fool or an idiot, then the child is more likely to keep doing silly and foolish things. So it is probably better

34、 for parents to say very positive(helpful)things to their children, such as“That was a very clever thing you did. ” or “You are such a smart child. ” 1. What does the word “intelligent” (Line 1, Para. 1)mean?A.Great.B.Handsome.C.Clever.D.Busy.答案:C解析 词汇猜测题。第一段提到What makes one person more intelligent

35、than another? What makes one person a genius, like the brilliant Albert Einstein在这儿句话中我们看到有“天才”“爱因斯坦”等词, 根据上下文的意思我们不难推断出intelligent意为“聪明的”, 故选C。2. According to the author, what is particularly important for young children?A.Born with a good mind.B.Body exercise.C.Mental exercise.D.Muscle.答案:C解析 细节题。

36、根据第二段第四句Mental(done with the mind)exercise is particularly important for young children. 可知, 后天思维的锻炼是很重要的, 故选C。3. A child _ is more likely to grow up bright and intelligent.A.whose parents are cleverB.often left alone with nothing to doC.born with a good mindD.often guided by his parents to play and

37、 think答案:D解析 总结归纳题。根据第二段第五六句可知经常由父母陪伴并勤于思考的孩子长大后会比较聪明, 故选D。4. It is better for parents _ .A.to praise and encourage their children more oftenB.to be hard on their childrenC.to leave their children alone with nothing to doD.to give their children as much help as possible答案:A解析 推理题。根据最后一段最后一句So it is

38、probably better for parents to say very positive(helpful)things to their children, 可知, 父母应该多给予孩子赞扬和鼓励(positive things), 故选A。5. Which of the following is NOT true according to the article?A.Parents play an important part in their childrens growth.B.The less you use your mind the duller you may become

39、.C.Intelligence is obviously the result of where and how you live.D.What makes a person bright or stupid is still under discussion.答案:C解析 总结归纳题。通读全文, A、B、D选项的内容我们都能在原文中找到。但C选项与第一段最后一句or is intelligence the result of where and how you live? These are very old questions and the answers to them are sti

40、ll not clear. 不符, 故选C。 All of us communicate with one another verbally (口头的) as well as non-verbally. Most of thetime we are not aware that were doing it. We wave a hand, meet someone elses eyes or lookaway, shift positions in a chair. We make these movements unconsciously. But researchers havedisco

41、vered that there is a system to them almost as consistent (一致的) and comprehensible aslanguage. Every culture has its body language. The way an Englishman crosses his legs is nothing likethe way a male American does it. In talking, Americans are likely to end a statement with a lowering of the eyelid

42、s. They conclude a question with a lift of the hand or a widening of theeyes. With a future-tense verb they often gesture with a forward movement. There are regionalidioms too. Your sex, ethnic background, social class and personal style all influence your bodylanguage. Nevertheless, you move and ge

43、sture within a certain idiom. Usually, the wordless communication acts to qualify the words. What the non-verbal elements express very often, and very efficiently, is the emotional side of the message. When a personfeels liked or disliked, often its a case of not what he said but the way he said it.

44、 Experts in the study of communication through body movement are not prepared to spell outa precise vocabulary of gestures. When an American rubs his nose, it may mean he is disagreeingwith someone or rejecting something. But there are other possible interpretations, too. The expertlooks for pattern

45、s in the context, not for an isolated meaningful gesture. 1. Which of the following is NOT a way of non-verbal communications according to the first paragraph?A.Waving a hand.B.Making eye contact.C.Changing positions in a chair.D.Crying in a low voice.答案:D解析 事实细节题。本题询问四个选项中哪一项不是第一段中提到的非言语交际。根据第一段第一句

46、和第三句可以知道人们的行为可以分为言语行为和非言语行为,其中非言语行为并不包括低声哭泣,因此只有选项D符合题目要求,是正确答案。 避错指南 依据第一段第三句可以判断,非言语行为包括挥手、眼神的交流、改变坐姿三种行为,因此可知选项A(挥手_)、选项B(眼神交流)和选项C(改变坐姿)三个选项均不符合题目要求,故为错误选项。 2. According to researchers, peoples gestures are_.A.incidentalB.comprehensibleC.isolatedD.precise答案:B解析 事实细节题。本题询问研究者是如何看待人的手势的。根据第一段最后一句可

47、以判断,研究者认为人们的肢体语言,或称非言语交际,和语言相似,是一致的、可理解的系统,因此选项B(可理解的)为正确答案。 避错指南 选项A(偶然的)和选项C(孤立的)与第_段最后一句的“a system(一个系统)“不一致”因此予以排除。选项D(准确的)与文章最后一段的内容不一致,因此也不正确。 3. All of the following statements are true of Americans EXCEPT_.A.start a question with widened eyesB.have their forward movements in future-tense ver

48、bsC.cross their legs in a different way that Englishmen doD.tend to lower their eyelids to conclude a statement答案:A解析 细节推理判断题。本题询问四个选项中哪一项对美国人的说法是不正确的。根据文章第二段第四句可以知道,美国人只有在问题问完了之后,才会有睁大眼睛的行动,因此选项A(问问题前睁大眼睛)不是文章中对美国人的正确表述符合题目要求为正确答案。 避错指南 根据第二段第二、三、四和五旬可以知道选项B(表示将来,的情况时使用向前的、动作)、选项C(翘腿的姿势和英国人不一样)和选项D

49、(叙述完后眨一下眼睛)的表述都符合美国人的特点,因此不符合题目要求,为错误选项。 4. In paragraph 3, which of the following does NOT influence ones body language?A.Sex.B.Educational background.C.Social status.D.Personal style.答案:B解析 事实细节题。根据第二段第七句的内容,可以判断只有选项B(教育背景)不会影响我们的非言语交际,因此为正确答案。 避错指南 选项A(性别)、选项C、(社会地位)和选项D(个人风格)都会影响我们的非言语交际,因此不符合题目

50、要求,为错误选项。 5. Non-verbal communication_.A.always expresses the message preciselyB.usually doesnt match the languageC.sometimes isolates a meaningD.often shows the speakers true emotions答案:D解析 推理判断题。本题询问非言语交际是什么样的交际。根据第三段第二句可以判断非言语交际能够表现说话者的真实情感,因此选项D为正确答案。 避错指南 选项A(总是能够准确表达信息)和文章最后_段的内容不符,因此可以首先予以排除。

51、选项B(总是和语言不一致)和选项C(有时候没有意义)在文章中都没有提及,因此也都不正确。 While ATMs have added some convenience to our lives, a few risks have also popped up (发生). To stay out of trouble, you should follow these steps: Look Around Before You Approach Take a quick look at your surroundings. See if anybody or anything looks susp

52、icious. Is anybody watching you or standing too close? Use ATMs That Youre Familiar With If you know an area well and have used an ATM before, you can expect similar results. In other words, your chances of getting robbed at a familiar ATM are less than your chances of getting robbed at a new ATM. H

53、ave Your Card Ready While Approaching the ATM If youre quick, your chances are better. On the other hand, youre exposing yourself unnecessarily if you stand around the ATM digging through your wallet or purse for that special card. Get it out before you leave your car or as youre approaching the ATM

54、. Use ATMs That are Well Lit and Safe Only somebody with a valid card can get through the door of an ATM booth. This makes it less likely that an undesirable(不受欢迎的) will approach you just as your cash is coming out. Obviously this is not foolproof(十分安全的) - a crook(骗子) can steal somebodys card and use it immediately. Get Cash Out of Sight This is pretty obvious, but some people need to be more conscious. Whether its a lot of money or a little, ca

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论