版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、十六必修第三册十六必修第三册unit 4amazing art(限时限时35分钟分钟). 阅读理解(2021衡水模拟)apicassos paintings regularly sell for millions of dollars, making it unlikely that the majority of art lovers will ever own a work by the famous spanish painter. but care international, a paris-based nonprofit is offering individuals around
2、 the world the chance to acquire a picassos original for just $111 and contributes to a worthy cause at the same time. as caroline elbaor reports for artnet news, aider les autres is offering tickets for nature morte, a 1921 picassos painting describing a newspaper and a glass of absinthe(苦艾酒). the
3、painting, which is on display at the picasso museum in paris, has been valued at $1. 1 million. but one lucky winner will be able to obtain the painting for a mere small amount of that price. by selling the picassos painting at an extremely discounted rate, aider les autres hopes to raise a lot of m
4、oney for care international. around 200, 000 raffle tickets (抽奖券)are available for purchase, meaning the organization will be able to raise up to $22 million. some of the money will be used to buy the painting and cover other costs, but the majority will be donated to the charity. care international
5、 plans to use the donated money to build and restore wells, washing facilities and toilets in cameroon, madagascar and morocco. having easy access to clean water not only reduces the risk of waterborne diseases, but also reduces the time that people and particularly women and girls have to spend wal
6、king to clean water sources. “besides the huge waste of time, women and girls are at risk as they walk alone along remote paths and tracks, ” aider les autres explains. “girls are also more likely to miss school because of lack of hygiene (卫生). by providing clean water, we will increase girls attend
7、ance by many thousands. ”【文章大意】本文是篇新闻报道。文章介绍了一个非营利机构为了改善贫困地区用水困难的状况, 决定拍卖毕加索作品的相关信息。1. where are art lovers likely to get a picasso original at a very low price? a. from care international. b. from caroline elbaor. c. from the picasso museum. d. from the lucky winner. 【解析】选a。细节理解题。根据第一段的内容可知, 艺术爱好者们
8、极有可能以低廉的价格从care international处获得毕加索的原作品。2. what will most money from raffle tickets be used to do? a. buy tickets for art lovers. b. buy the painting nature morte. c. contribute to charitable projects. d. give away to the lucky winner. 【解析】选c。细节理解题。根据第三段中的 some of the money will be used to buy the p
9、ainting and cover other costs, but the majority will be donated to the charity. 以及第四段中的 care international plans to use the donated money. . . 可知, 大部分通过抽奖券募集的钱将通过国际关怀组织用于慈善事业。3. why will care international build wells in morocco? a. to promote its status. b. to store more clean water. c. to improve
10、peoples health. d. to increase girls learning time. 【解析】选c。细节理解题。根据第四段中的 having easy access to clean water not only reduces the risk of waterborne diseases, but also reduces the time that people and particularly women and girls have to spend walking to clean water sources可知, 建造水井是为了改善人民的健康状况。4. wher
11、e is this text most likely from? a. a personal diary. b. a news report. c. a book review. d. a science fiction novel. 【解析】选b。推理判断题。根据文中内容, 尤其是as caroline elbaor reports for artnet news 中的 reports提示可判断出, 这篇文章最有可能出自一篇新闻报道。【知识拓展】难句解读having easy access to clean water not only reduces the risk of waterbo
12、rne diseases, but also reduces the time that people and particularly women and girls have to spend walking to clean water sources. 解读: 该句是由not only. . . but also. . . 连接的并列句。在but also分句中又含有一个由that引导的定语从句, 修饰time。句子的主语是由动名词短语充当的, 动名词短语作主语, 看作整体, 谓语动词用单数。翻译: 容易接近干净的水不仅减少水传染疾病的风险, 而且减少人们, 特别是妇女儿童不得不步行去
13、干净水源处取水花费的时间。bwhen i was a high school student, mathematics looked like a big barrier for me and several of my classmates. when we reached the ninth class, we got mr iyer, a strict maths teacher who was also our class teacher. he always stuck to his discipline. we had to arrive on time, pay undivide
14、d attention to his lectures, and dared not to neglect any of his homework. even so, as our class teacher, we got to know him better. noticing some of us fidgeting one day as the mid-term exams approached, he stopped solving a mathematical problem to ask us why. “theres too much to do, ” we sighed. “
15、were afraid well never manage to finish our revision before the exam. ” “nothing is impossible, ” mr iyer told us. “this classroom is on the second floor. do you have a problem reaching here? ” we reacted with blank stares. “no, you dont! ” he said, answering his own question. “you have a staircase
16、to help you climb up to this level. no one expects you to make it in two giant leaps. you simply take one step at a time. any task can be solved if you focus on the immediate action to be taken. the rest will take care of itself, if you keep at it. one step at a time. thats the secret. ” then he wro
17、te down an old motto on the blackboardthe longest journey starts with a single step. having heard his staircase analogy(比拟), we understood why he asked us the question and we saw him in a new light. most of my classmates scored distinctions in maths. and i went on to become an english teacher. to th
18、is day, whenever i pass on mr iyers invaluable advice to my own students, they brighten up at the prospect of a lighter academic burden. 【文章大意】本文讲了作者高中时候的一个数学老师的故事。这位数学老师, 也是班主任, 对他们要求很严格。一次, 老师的“爬楼梯”的比喻, 对作者的学习和以后的工作都产生了深刻的、积极的影响。5. what can we learn from the first paragraph? a. the students showed
19、 great fear to mr iyer. b. the students thought mr iyer was not a good teacher. c. mr iyer would punish the students neglecting his discipline. d. maths was difficult for most of the authors classmates. 【解析】选a。细节理解题。根据第一段“he always stuck to his discipline. we had to arrive on time, pay undivided att
20、ention to his lectures, and dared not to neglect any of his homework. ”可知学生们对老师很害怕。 6. which of the following words is closest in meaning to the underlined word “fidgeting” in paragraph 2? a. excitedb. nervousc. hardworkingd. calm【解析】选b。词义猜测题。根据文章第二段“theres too much to do, we sighed. were afraid wel
21、l never manage to finish our revision before the exam. ”可知他们很紧张。 7. why did the author and his classmates react with blank stares? a. because they were too tired to understand what mr iyer said. b. because they felt surprised at such an unbelievable problem. c. because they had no interest in any su
22、bjects that were no good for their exams. d. because they first thought reaching the second floor had no connection with the worry. 【解析】选d。推理判断题。根据文章第二段“this classroom is on the second floor. do you have a problem reaching here? ”可知我们对即将到来的考试感到很紧张, 但老师却问他们“这个教室在二楼, 到这儿有问题吗? ”, 这个问题和忧虑没关系, 所以他们茫然凝视。
23、8. what does the staircase analogy mean? a. goals can be reached step by step. b. one can reach his/her goals in a giant leap. c. tasks can be solved under the guidance of the teacher. d. there is only one step between success and failure. 【解析】选a。推理判断题。根据文章第三段可知目标就像楼梯一样, 会一步一步地实现。 【知识拓展】难句解读to this
24、day, whenever i pass on mr iyers invaluable advice to my own students, they brighten up at the prospect of a lighter academic burden. 解读: 该句是一个复合句。whenever引导让步状语从句, pass on sth. to sb. 把传递给某人, bright up亮起来, at the prospect of一想到。翻译: 一直到今天, 每当我把伊耶先生无价的建议传递给我自己的学生的时候, 他们一想到更少的课业负担就精神起来。. 阅读填句how to ke
25、ep a tidy desk working at a clean desk can often be more effective(有效的)! 1? the following will help you to have a tidy desk. only keep things you really need on and near your desk. use a tray(文件盘) for any papers you have to read. have a small box for pens and pencils and have a rubbish bin near your
26、 desk. 2. go to the kitchen when you want to have a drink or, if you prefer, keep a drink on a small table near your desk. cut down the amount of paper that you use. try to keep as much information as possible on your computer. before printing a document, ask yourself, “3? ” use your smartphone to t
27、ake photos of things you need to remember. for example, take photos of notes to yourself, the name and address of a place you need to visit or diagrams you need to study for school. get a noticeboard. 4, use a noticeboard on the wall. check it every day and throw old notes in the bin. clean your des
28、k at the end of every day. 5! if you do it every day, it will only take five minutes and you can start each new day with a clean and tidy space. a. whatever youre writing downb. dont keep any drinks on your deskc. do i really need to read this on paperd. choose a time to tidy your desk and do ite. i
29、f you really do need to keep small bits of paperf. is a noticeboard a good way to organize bits of paperg. do you want to start cleaning, but you do not know how【文章大意】本文是一篇说明文。文章介绍了几个如何保持书桌整齐的小窍门。1. 【解析】选g。该空后的“the following will help you to have a tidy desk. ”是对g项中的“you do not know how”的回答。 2. 【解析】
30、选b。由该空后的“go to the kitchen. . . to have a drink”和“keep a drink on a small table near your desk”可知, 本段建议不要在书桌上摆放任何饮料。故选b项。 3. 【解析】选c。由该空前的“try to keep as much information as possible on your computer”和“before printing a document”可知, 打印文件前, 问一问自己“是否真的需要阅读纸质内容”。这与本段小标题cut down the amount of paper that
31、you use相呼应。4. 【解析】选e。由本段小标题get a noticeboard和该空后的throw old notes可知, 如果真的需要保存一些小纸片, 可以利用墙上的布告栏。e项中的small bits of paper与notes相呼应。 5. 【解析】选d。d项中的“choose a time to tidy your desk”与本段小标题clean your desk at the end of every day相呼应。 . 应用文写作假如你是李华, 你校的联谊学校美国乔治中学要招聘一名学生为外联部志愿者, 主要负责与其联系和接待等工作。条件是英语水平高, 能熟练操作计
32、算机, 热心为两校服务。请你据此写一封自荐信。注意: 1. 词数: 80左右; 2. 可以适当增加细节, 以使行文连贯。 参考词汇: 外联部 foreign liaison department_【参考范文】dear sir or madam, i have learned that your school is in need of a volunteer working for foreign liaison department. i would like you to consider me for the position. i have a great passion for en
33、glish. in the past two years, i have been an editor for the english paper in my school. besides, i am familiar with computer operation and office software, which can help me work well. whats more, i am always ready to help others and offer good service. i think i am competent for the job. i would ap
34、preciate it if i could have the opportunity to get the job. looking forward to hearing from you. yours, li hua【加固训练】 阅读填句being the new kid at school can be a terrible experience! it might seem like everybody else knows completely how to act. but remember you arent alone. in fact, everybody is nervou
35、s on their first day and you can fit right in with the help of the following tips. plan ahead the night before. 1 lay out your first day outfit (全套服装), pack a lunch, and make sure you have all your school supplies ready to go. planning ahead can help you get a good nights sleep and feel less nervous
36、 about your first day. 2 make sure your clothes are cleaned and pressed and that youve showered, brushed your teeth. if youre hoping to attract friends with similar interests, try wearing a shirt with your favorite show, musician, or sports team on it. 3 do your best to stay calm and positive. its n
37、ormal to feel nervous or anxious when youre the new kid at school. if you feel nervous, start by taking some deep breaths. 4 you can listen to music that makes you feel calm or happy. try imagining a good first day in your mind instead of keeping thinking about things that could go wrong. 5 avoid co
38、ming in on the first day with your head hanging down, your shoulders lowered, and your eyes on the floor. walk with your head held up, your back straight, and a bright expression on your face. make eye contact with other people, and smile if they look at you or speak to you. a. choose clothes that make you feel great. b. introduce yourself to your teachers and classmates. c. use your body language to show confidence. d. this can be an easy way to start a talk and break the ice a little. e. you should keep talking and let people know that you are friendly. f.
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2023年那曲辅警招聘考试题库及完整答案详解
- 2023年铜川辅警协警招聘考试备考题库含答案详解(b卷)
- 2024年商丘辅警协警招聘考试备考题库及答案详解(必刷)
- 2023年齐齐哈尔辅警协警招聘考试真题附答案详解(b卷)
- 2024年包头辅警招聘考试真题含答案详解(培优b卷)
- 2024年大兴安岭辅警招聘考试题库及答案详解参考
- 2023年重庆辅警协警招聘考试真题及完整答案详解一套
- 2023年营口辅警协警招聘考试备考题库及答案详解(考点梳理)
- 2023年辽阳辅警招聘考试真题含答案详解(预热题)
- 2024年大同辅警协警招聘考试备考题库含答案详解(培优)
- 湖北省武汉市洪山区2023-2024学年八年级上学期期中英语试题(无答案)
- DB32-T 4757-2024 连栋塑料薄膜温室建造技术规范
- 2024年休闲会所相关项目投资计划书
- 时尚行业报告分析
- 学校流感防控宣传知识讲座
- 《中医与营养》课件
- 支气管镜检查并发症预防及处理
- 房地产中介公司章程模板
- 售后服务委托协议书
- 北京科技大学第二批非教学科研岗位招考聘用模拟备考预测(共1000题含答案解析)综合试卷
- EzCad2打标机使用说明书版
评论
0/150
提交评论