版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、2019 年中考英语阅读理解金享编( 3)第一篇( 2019 中考教育类选练)A jaywalker is a person who usually walks across the road without paying attention to the traffic.“ I don t like to be a taxi driver,not only because of its hard work,but also forthe reason of too many jaywalkers on the road,and that may cause dangerousaccident
2、s. ” Drivers always complain (抱怨) like that.These day,a new way is used to solve the problem in Shijiazhuang,and the jaywalkers are now facing another dangerof having their pictures shown on screen.A new system (系统) using two cameras and a 30 cm-by -20 cm screen is put nextto some crossings in the c
3、ity.People who cross the road on a red light will be caught by the camera,and their pictures will be shown on the screen.At the sametime,the system will make a warning sound for people not to continue.A primary school students was caught by the camera.He stopped back onto the pavement (人行道) after he
4、aring the sound. ” I was in a rush to get to school and saw myself smiling shyly on the screen, ” he said.The system ha s been in use for about two weeks.Many people think it s a good wayto stop jaywalking.But there are also different voices.Some think that walkers arenow given less time than driver
5、s to cross the road,and time should be adjusted (调整) .Anyway,it is a good way to solve the problem on the road.And maybe it will spread to more cities soon.( )1.Jaywalkers often.A.drive a car carefullyB.solve the traffic problemsC.follow the traffic rulesD.run the red light( )2.The new system is put
6、.B.in the treeA.at the crossingC.on the buildingD.at the park( )3.Theof the jaywalker is shown on the screen in order to warnPeople.A.nameB.soundC.pictureD.address( )4.The sound will warn the people when they cross the road on.A.a yellow lightB.a red lightC.a green lightD.the pavement( )5.Because of
7、 the system, walkers in Shijiazhuang may.A.have more time to cross the roadB.hear the warning more oftenC.follow the traffic rules betterD.like the pictures on the screen参考答案 1D 2A 3C 4B 5C衡一第二篇阅读下面短文,并根据短文内容选择正确答案:It was Mother's Day , but the young mother was a little unhappy , because she was
8、 800 miles away from her parents In the morning she phoned her mother to wish her a happy Mother's Day, and her mother told her about the beautiful lilacs (丁香) in the garden Later that day , when she told her husband about the lilacs,he said , “ I know wherewe can find all that you want Get the
9、children and come on ” So they went , driving down the country roads There on a small hill , they saw a lot of beautiful purple lilacs The young womanran quickly to enjoy the flowers Carefully , she picked a few here and a few there On their way home there was a smile on her faceWhenthey were passin
10、g a nursing home(养老院),the young womansaw an old granny sittingin a chair She had no children with her They stopped the car and the young womanwalked to the old woman, put the flowers in her hands , and smiled at her The old granny thanked her again and again She smiled happily , too When the young m
11、other came back to her car , her children asked her , “Who is that old granny ? Why did you give our flowers to her ?”“I don't know her , ” their mother said “ But it's Mother's Day, and she has no children I have all of you , and I still have my mother Just think how much those flowers
12、meantto her ”1 The young woman was a little unhappy on Mother's Day becauseA she didn't have a present B she was a long way from her motherC she didn't know it was Mother's Day D she wanted to see her father2 There were many beautiful purple lilacsA in her garden B in the marketC in
13、her mother's garden D in the nursing home3 The young woman hadA one child B no child C more than one child D a boy and a girl4 The young woman gave the flowers to the old granny becauseA she was her mother B she didn't like those flowersC her mother asked her to do soD she wanted the old gra
14、nny to be happy , too5 Which of the following is NOT true ?A The young woman was kind B The young woman was understanding C The young woman was friendly D The young woman was surprised 参考答案:1 5 BCCDD10第三篇根据短文内容选择正确的答案。Mrs Green lives in a small village . Her husband is dead (死).But she has a son . H
15、e is twenty-one and his name is Jack . He gets work in a town and lives there . Its name is Greensea . It is quite a long way from his mother's village, and she is not happyabout this , but Jack says , “There isn't any good work for me in the village , mother , and I can get a lot of money i
16、n Greensea and give you some every week.One day Mrs Green is very angry . She gets on a train and goes to her son's house inGreensea. Then she says to him,“Jack , why do you never give me a ringJack laughs and says , “ But, mother, you don't have a telephoneNo, she says , "I don't h
17、ave one , but you have one1. Where does Mrs Green live ?a . In a big city . b . In a small villagec . In a town with his sond . We don't know2. How old is Mrs Green's son ?a . Twelve . b . Twenty. c . Twenty-one . d . Thirty-one3. Which of these is not wrong ?a . Greensea is the name of a fa
18、ctory .b . Jack works in a town and his mother is happy about thisc . In the village there is no good work for Jackd . He can get less money in the town than in the village4. How does the woman go to Greensea one day ?a . On a bike . b . On foot . c . By train . d . By bus .5. Why does Jack never te
19、lephone his mother ?a . Because he is too busy. b . Because he livesfar from his mother's village .c . Because he doesn't have a telephone . d . Because his mother has no telephone参考答案:15 b c c c d第四篇无人驾驶汽车Babies born after 2017 may never need to take a driving lesson because of the developm
20、ent of self-driving cars. Somescientists say that self-driving or driverless cars(无人驾驶汽车 ) may hit theroad within 15 years, and itis possible that drivingmay become unnecessary( 不必要的 ),or more relaxing and enjoyable.Companies like Google, Baidu, Apple and Alibaba are working on driverless cars. But,
21、 if the tests are successful, theseelectric self-driving cars could be put into usevery soon. This kind of cars may change the way we live in the future. All you have to do is typing in your address!According to Baidu, the driverless technology has the following four advantages.Firstly, driverless c
22、ars are actually safer. In China, there are more than 500 deaths caused by accidents. With driverless cars, the number will decrease by 100 times.Secondly, driverless cars are more efficient(有效的)than manned cars. Thirdly,driverless cars follow the traffic rules. Therefore, traffic controlling will b
23、e easier. At last, the cost of transportation will be reduced as the labor cost becomes less.There are many different technologies needed to make a successful self-driving car.The most difficult technologies of all are environmental perception (感知), behavior prediction, planning control, HD mapping,
24、 and exact GPS.1. According to some scientists, driverless cars may make driving become.A. necessary B. difficult C. enjoyableD. boring2. Which of the following is NOT TRUE about driverless cars?A. Google, Baidu, Apple and Alibaba are working on driverless cars.B. This kind of cars may change our li
25、ving conditions in the future.C. Driverless cars are safer than man-controlled cars.D. Passengers don't need to tell the cars where they want to go.3. The third paragraph mainly talks about the of driverless cars.A. instructionsB. standards C. advantagesD. theories4. What does the underlined wor
26、d “ decrease " in the third paragraph mean?A.减少B.增加C.培养D.建造5. What can we learn from the passage?A. Driverless cars may not follow the traffic rules.B. The technologies for driverless cars haven't yet well developed.C. The communication between the car and a man is perfect.D. Driverless car
27、s will have more accidents than man-controlled cars.【主旨大意】本文是一篇说明文。文章主要介绍了无人驾驶汽车的发展现状、主要优点和研发难点。科学家认为,未来15年内无人驾驶汽车可能就会普及,从而改变我们的未来生活。1. C【解析】细节理解题。题干意为:根据一些科学家的说法,无人驾驶汽车可能会使驾驶变得。A项:必要的;B项:困又t的;C项:愉快的;D项:乏味的。根据第一段最后一句可知,无人驾驶汽车很有可能使驾驶变得没有必要,或者更轻松、更愉快。故选Co2. D【解析】细节理解题。题干意为:关于无人驾驶汽车,下列哪一项不正确?A项:谷歌、百度、苹
28、果和阿里巴巴正在研究无人驾驶汽车;B项:这种汽车可能会改变我们未来的生活条件;C项:无人驾驶汽车比人驾驶的汽车更安全;D项:乘客不需要告诉汽车他们想去的地方。从第二段最后一句"All you have to do is typing in your address!所有你要做的就是输入你的地址!”可知,乘客必须告诉无人驾驶汽车你要去哪里。选项D说法错误。故选Do3. C【解析】段落大意题。题干意为:第三段主要谈论了无人驾驶汽车的 。从第三段第一句以及本段内容可知,第三段主要介绍了无人驾驶汽车的四大优势。故选Co4. A【解析】词义猜测题。题干意为:第三段划线单词“ decrease”
29、是什么意思?结合第三段第三句 "In China, there are more than 500 deaths caused by accidents.“ 可知在中国,有超过500例的死亡是交通事故造成的。由此推知,这里是指无人驾驶汽车会使这个数字减少100倍。 "decrease"意为"减少"。故选A。5. B【解析】推理判断题。题干意为:从这篇文章我们可以知道什么?A项:无人驾驶汽车可能不会遵守交通规则; B项:无人驾驶汽车的技术还没有充分地发展;C项:汽车和人之间的交流很完美;D项:无人驾驶汽车将比人驾驶的汽车产生更多交通事故。从最后一
30、段内容可知,要制造一个成功的无人驾驶汽车需要有许多不同的技术,而且研发有许多难点。 由此推知,无人驾驶汽车的技术还没有得到充分的发展。故选B。第五篇 阅读下面短文或图表,并选择正确答案。Plan on travelling around the USA? There are four websites that may help you. m , n a! n, ,v e bi r v a - m av This is the latest offering that features 101 holiday ideas to the USA. You have many choices, ranging from touring in the footsteps of Martin Luther King to a cycling and wine-tasting trip in California' s Napa Valley. It ' s a really cleverdesign.The National Scenic Byways Program covers 150 memorable roa
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 位食堂建设合同范本
- 2025年电磁测试试题及答案
- 2025年辽宁省公务员行测真题解析卷
- 2025年导游基础宗教试题及答案
- 2025年招聘消防文员试题及答案
- 2025年江西省公务员考试言语理解试卷
- 2025年陕西省公务员考试面试专项训练
- 复杂装配体公差分析解决方案
- 2025建筑材料租赁合同的样本
- 2025年下半年呼和浩特新闻网招考合同制工作人员易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 2026步步高六册同步物理必修3-第十二章 2 第1课时 闭合电路的欧姆定律
- 荞麦的栽培种植技术
- 拒绝早恋说课课件
- 失禁性皮炎的预防和护理
- 2025年7月12日河北省税务系统遴选笔试真题及答案解析
- DB61∕T 1914-2024 煤矿安全风险分级管控和隐患排查治理 双重预防机制建设与运行 规范
- 幼儿消防知识课件下载
- 集体协商考试试题及答案
- 分布式系统中的时间同步技术-洞察阐释
- 吞咽障碍护理教学
- 2025-2030中国乘用车行业深度调研及投资前景预测研究报告
评论
0/150
提交评论