版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、北师大五年级下册英语阅读理解专项精选练习班级:_ 姓名:_1. 阅读对话,判断正误。One day, a tall man (M) Tom and a short woman (W) Rose are talking in the room.M: When do you go to work every day, Rose?W: At 7: 45, Tom.M: Do you walk there?W: No, I always get there by bicycle. What about you?M: I go to work on foot. Which subject do you
2、teach?W: I teach Musi C. But I can''t play the piano well. How about you?M: I teach P. E. , because I''m a P. E. teacher.W: Do you often play football after school?M: Yes, I like playing it very much. It''s interesting.W: I don''t like playing football. It''s
3、too difficult for me.( )(1)Rose goes to work at a quarter to seven.( )(2)They both go to work on foot.( )(3)Rose is a music teacher.( )(4)Rose can play the piano.( )(5)Rose and Tom both like playing football after school.2. 阅读短文,判断对错。对的写“T”,错的写“F'。Kate is from America. She speaks English. She ca
4、n also speak a little Chinese and French. She is in California (加利福尼亚州) now.Today is the last day of a week. She is in Disneyland Park with her friends. She wants to play on the merry-go-round (旋转木马), and play on the swings (秋千) and the roller coaster (过山车). Now they are eating ice cream and laughin
5、g loudly. They are having a good time.1Kate is an English girl. (_)2Kate can speak a little French. (_)3Kate is in Disneyland Park now. (_)4They are playing hide-and-seek. (_)5They have a good time in Disneyland Park. (_)3. 阅读短文,回答问题。My name is Linda. Lily is my good friend.
6、 Her birthday is coming. She will have a party. I''m going to the party. And I''m going to give her a present. I ask my mum,“What present can I take?” She says,“What about a toy car?” “I don''t think it''s a good present. She has got one,”I answer. “Why don''t
7、 you buy her a new doll?”“That''s a good idea. ”(1)Who is Linda''s friend?(2)Whose(谁的) birthday is coming?(3) Will Lily have a birthday party?(4) Does Lily have a toy car?(5) What present will Linda give Lily?4. 阅读短文,判断正误。My father often takes me to the zoo, because I like animals ve
8、ry much. It is winter. The days are getting cold. Many animals stay in their houses. The elephants are big. They like to eat vegetables and bananas. The bears are by the elephants. They are brown. They like to sleep in winter. I go to say hello to them, but I can''t wake them up. There are m
9、any monkeys in the Monkey Mountain. They feel cold, and they hide in the holes. A mother monkey takes a baby monkey in her arms and makes it warm. The pandas are lovely. They stay in the warm house and eat nice food. Many other animals in the zoo are happy in winter.() (1)In winter all the animals s
10、tay in the warm houses.() (2)Elephants like to eat bananas.() (3)The bear says hello to me.() (4)The mother monkey loves her baby very much.() (5)The pandas feel cold and they sleep.5. 阅读短文,判断正误。Hello, I''m Blue Cat. I''m 6 years old. I''m from China. Today is my birthday. Al
11、l of my friends will come to my birthday party. There are so much food in the living room. My friend Tom likes sandwiches, because they''re tasty. Jane''s favourite food is rice. She thinks it''s healthy. Amy likes ice cream so much that she eats it every day, because it'
12、's sweet. I like apples, milk and lemons(柠檬), because they''re fresh and healthy. My mother likes fried fish(炸鱼)and my father likes meat. And what''s your favourite food? Can you tell me?( )(1)Today is Blue Cat''s birthday.( )(2)Blue cat likes apples, lemons and fried fis
13、h.( )(3)Amy likes eating ice cream every day, because it''s hot.( )(4)Tom''s favourite food is salad.( )(5)Mother and father like vegetables very much.6. 阅读短文,判断正(T)误(F)。Hello! Im John. I go to school from Monday to Friday. I like Wednesdays. Because(因为) we have English on Wednesdays
14、. I dont like Thursdays. Because I dont like the P. E. class. I often draw pictures on Mondays. I often watch TV on Fridays. I often read books, do homework and wash my clothes on Saturdays. On Sundays I often clean my room.1John likes Wednesdays and Thursdays. (_)2John has English on Wednesday
15、s. (_)3John often draws pictures and watches TV on Fridays. (_)4John often reads books, does homework and washes his clothes on Saturdays. (_)5John has the P. E. class on Thursdays. (_)7. 阅读下面的短文,判断句子的正误。Helen usually gets up very early in the morning. She often goes to school at
16、 about half past seven. She has her first lesson at eight o five. She doesn''t go home at noon. She has lunch at a quarter to eleven at school. After lunch, she has a rest for half an hour. Then she plays games with her classmates. Classes are over at half past four. Helen goes home with her
17、 friends at about five. At six thirty, she has supper with her parents. She goes to bed at half past nine. That''s Helen''s day.() (1)Helen usually gets up late in the morning.() (2)The first lesson begins at about half past seven.() (3)Helen doesn''t have lunch at home.() (4
18、)Helen goes home with her classmates at about four.() (5)Helen goes to bed at nine thirty.8. 阅读短文,判断正误。Look, this is a picture of my new house. It''s a big and nice house. The doors are blue. There are two bedrooms. The big one is for my father and mother. The small one is for me. Beside the
19、 big bedroom, there is a big living room. Can you see the sofa in it? It''s red. I like it. The kitchen and the study are not big but very nice. In the study, there''s a computer(电脑) on the desk. There are a lot of books on the desk too. There isn''t a garden(花园) in my house.
20、 But there are some tall trees and flowers behind the house. I like my house very much.( )(1)The new house is big but not nice.( )(2)There''s a kitchen beside my bedroom.( )(3)There''s a red sofa in the living room.( )(4)We have a big kitchen in our house.( )(5)There are some trees a
21、nd flowers in the garden.9. 阅读短文,判断正误。Hello! I''m Zhang Peng. I''d like to introduce my village to you. My village is in the mountain. There are many small houses and a river. There is a bridge over the river. The water is clean. There are many fish in it. There is a road near the ri
22、ver. There are many flowers beside the road. My village is really beautiful. You can see green grass, many trees and a lake.Welcome to my village. You''ll love it, too.( )(1)Zhang Peng''s village is in the mountain.( )(2)There isn''t a bridge over the river.( )(3)There are ma
23、ny tall buildings in the village.( )(4)There is a road near the river.( )(5)There are no flowers beside the road.10. 阅读对话,判断正(T) 误(F) 。Bill:Hello, this is Bill. Is that Sam?Sam:Hi, Bill. This is Sam speaking. Where are you?Bill:I''m in Beijing now.Sam:How is your new school?Bill:It'
24、's big and nice.Sam:What about your teachers?Bill:They are so kind. My favourite teacher is my Chinese teacher, Ms Luo.Sam:Is she old or young?Bill:She is not young. She is very nice, but sometimes she is strict.Sam:Do you have new friends there?Bill:Yes. I have many new friends. Li Yang is tall
25、 and strong. He likes to play basketball. Yang Lei is funny. He likes to draw.Sam:That''s great. Have a good time at your new school.Bill:I will. Thanks.() 1. Bill is from the UK.() 2. Bill is in China now.() 3. Bill''s Chinese teacher is young and nice.() 4. Li Yang is a funny boy.(
26、) 5. Bill and Sam are on the phone.11. 阅读理解。Hello, I''m Mike. I''m in Hainan with my parents for the winter holiday now. Before we came to Hainan, everyone told us to take some T-shirts with us because it is very hot in Hainan. So we brought many T-shirts and shorts here. But this wi
27、nter it is so strange(奇怪的). The weather is not fine. It is always cloudy and rainy. It is too cold. But we only have T-shirts and shorts. We don''t have any coats or sweaters. So we stay in the hotel all day. We will go back in four days. We don''t visit any places in Hainan. It is r
28、eally a terrible trip.( )(1)Mike goes to for the winter holiday.A. Beijing B. Hainan C. Xinjiang( )(2)Do they take any sweaters?A. Yes, they do. B. No, they don''t . C. Yes, they are.( )(3)The weather is &
29、#160; in Hainan this holiday.A. fine B. hot C. cold( )(4)They .A. visit many beautiful places B. take a trip C. stay in the hotel all day12. 阅读下面对话,判断句子。Hello! Welcome to my home. I have two bedrooms, a living room, a kitchen, a study and a b
30、athroom. In my bedroom, there is a small bed. In the living room, there is a chair, a desk and a TV. In the study, there are two shelves and a desk. I read books in the study. I like my home.( )(1)I have three bedrooms.( )(2)The TV is in the living room.( )(3)I have six rooms.( )(4)I have a big bed
31、in my bedroom.( )(5)The computer is in the study.13. 阅读下面的邮件。完成任务。From: dick To: jerry Dear Jerry,My name is Dick. I''m from New York. I want to be your friend, I''m tall and strong.I can play basketball very well, And 1 con speak a little Chinese.I like my school. It''s big
32、and nice. There is a big playground in my school. I often play basketball there with my friends. Behind the playground there is a library. There are lots of interesting books in it. We have reading class on Tuesday afternoon. I often eat lunch at school. The food in school is delicious. I like veget
33、ables but not carrots. I like Fridays best, because we have beef noodles on Fridays.Mr. Black is my science teacher. He''s kind and funny, He''s clever, too. He''s my favourite teacher. Tell me something about you and your school please.Yours,Dick(1)读一读下面两个单词,有什么共同点?请在邮件中找出它们
34、的两个好朋友,并写下来。House sound () (2)Where is Dick from?A. The USA B. The Australia. C. The UK.() (3)What can Dick do?A. Play basketball well. B. Speak a little Chinese. C. Both A and B() (4)Which one is NOT right?A. The playground is in front of the library.B
35、. Mr. Black is kind, funny and clever.C. They have reding class on Tuesday morning.(5)What''s Dick''s favourite day? Why?14. 阅读理解,判断对错。 An old woman wants to go to New York to see her son, she gets up early and gets to thestation at nine o''clock in the morning. When doe
36、s the train come and leave? Sheis very worried. She stops a boy and ask him. The boy looks at the woman andsays “two to two”. The old woman sits in the chair and thinks and thinks. Then she says, 'Oh, I see.'1The woman is young. (_)2The boy doesnt tell her the time. (_)3The w
37、oman gets up early. (_)4The train doesnt come. (_)5The woman knows the time at last. (_)15. 根据短文内容,选择正确答案。Hello! I''m Li Lei .Look, this is my family photo. The man in black shirt is my father. He is a policeman. The pretty woman with long hair is my mother.
38、She is a nurse .Who''s the girl with big eyes? Guess! She''s my sister,Li Hua .She is twelve. She is a student .She likes peaches. But I don''t. I like pears.1How many people are there in Li Lei''s family? ( )A. Four. B. Three.
39、 C. Five.2Who''s the man in black shirt? ( )A. My father. B. Li Hua''s brother. C. Li Lei''s father.3How old is Li Hua''s sister? ( )A. Eleven. B. Twelve. C. T
40、hirteen.4What''s LiLei''s father''s job? ( )A. Policewoman. B. Policeman. C. Nurse.5The woman with long hair is Li Lei''s . ( )A. bro
41、ther B. mother C. sister16. 阅读短文,判断正误。Lydia wants to know the way to her new school when she comes out of the station. It is not very difficult. Lydia should turn left and walk until she reaches the traffic lights. Turn left again. She will be on Nanjing Road. Keep
42、walking until she comes to a supermarket. Just behind the supermarket, there is a street. The school is about 30 meters down this street on the right.( )(1)Lydia wants to know the way to her old school.( )(2)Lydia should turn right and walk until she reaches the traffic lights.( )(3)Behind the super
43、market, there is a street.( )(4)The school is about 13 meters down the street.( )(5)The school is on the left of the street.17. 阅读短文,判断正误。家人的生日表I am making a birthday chart for my family. There are eight people in my family. My birthday is on June 9th. My mother''s birthday is on June l4th.
44、My father''s birthday is on June 23rd. My grandfather''s birthday is on April 12th. My grandmother''s birthday is on May 12th. My uncle Bill''s and aunt Mary''s birthdays are on the same dayOctober 1st. My cousin''s birthday is on November 11th. My gra
45、ndparents live with my uncle and aunt in America, So I usually send ecards to them for their birthdays. I love my family.( )(1)I am making a birthday cake now.( )(2)My mother''s birthday is on June 9th.( )(3)My father''s birthday is on June l4th.( )(4)My uncle Bill''s birthda
46、y is on China''s National Day.( )(5)I can''t have a birthday party with my grandparents on their birthdays.18. 根据电子邮件的内容,选择正确答案。From: Li MingTo: Wang TaoDear Wang Tao,Next Friday is the Mid-Autumn Festival. I am very happy. My father makes a plan for it.On Thursday evening, Mum and I
47、 will go to the supermarket. We will buy some presents for my grandparents. On Friday morning, we will go to my grandparents'' home by car. We will have a big dinner with my grandparents. Uncle Linghui and his family will also come together. They will come by underground. After dinner,
48、we will go out and look at the beautiful moon and enjoy the mooncakes. I can also play with Uncle Linghui''s son, little Yangyang. He is five years old. He is cute. I like playing with him very much. What are you going to do at the Mid-Autumn Festival? Please write and tell me.love,Li Ming(
49、)(1)The Mid-Autumn Festival is on .A. Monday B. Wednesday C. Friday( )(2) will go to the supermarket with his mother.A. Li Ming B. Wang Tao C. Yangyang( )(3)Uncle Linghui will go to Grandpa''s home by
50、0; .A. bus B. car C. underground( )(4)Yangyang is Li Ming''s .A. friend B. cousin C. uncle( )(5)Li Ming and his mother will buy some presents for his .A. uncle B. grandparents C. cousin19. 短文阅读。Tom, Mary,
51、Nancy, John and Yang Ling are good friends. But their hobbies are different(不同的).Tom likes playing football. Mary likes making clothes, and she can make pretty(漂亮的)dresses for her doll. Nancy likes growing(种植)flowers, and she looks after(照顾)them carefully. John likes cooking. He cooks nice food. Yang Ling likes collecting stamps. And her animal stamps are very b
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年南昌职业大学高级网络工程师招聘1人备考公基题库带答案解析
- 2025年潍坊市技师学院公开招聘高层次、高技能人才(10人)参考题库附答案解析
- 2025年江西省云智大数据产业研究院第二批工作人员招聘2人笔试模拟试卷带答案解析
- 2025安徽航瑞国际滚装运输有限公司招聘2人历年真题汇编附答案解析
- 2025福建省鹭泽水务有限公司招聘3人历年真题汇编附答案解析
- 2025福建厦门水务集团(建瓯)城建投资有限公司招聘2人笔试模拟试卷带答案解析
- 2025年中国科学技术大学精准智能化学全国重点实验室劳务派遣岗位招聘1人备考题库附答案解析
- 2025贵州黔南州粮油储备库主任选聘参考题库带答案解析
- 2025宁夏石嘴山惠农区委全面依法治区委员会办公室选聘行政执法监督员20人历年真题库附答案解析
- 2025云南省昆明市第五中学招聘1人历年真题库附答案解析
- 电厂职业健康管理制度
- 2025年高考化学试卷(浙江1月卷)(解析卷)
- 《设计概论》高职艺术设计类课程全套教学课件
- 国人肤质洞察精准美白白皮书 2025
- 2025年精制合成磺酸钠项目市场调查研究报告
- 2025年生产安全事故应急救援演练计划
- SL631水利水电工程单元工程施工质量验收标准第2部分:混凝土工程
- 医生多点执业协议书
- 2025年高考英语二轮复习测试02 非谓语动词+语法填空(测试)(解析版)
- 项目式课程幼儿园培训
- 教育惩戒的场合分析与尺度
评论
0/150
提交评论