下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、2016学年第一学期拱墅区九年级英语期末考试第二部分阅读理解(共20小题,每小题2分,共40分)第一节(共15小题,每小题2分,共30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项中选出最佳选项AThank you for calling the Northwest Cinemas, conveniently located on the corners of Prospect, Grove and Webster Heights Roads inside the Northwest Mall in Webster Heights.In TheatreNo.1PinocchioThis feature
2、 is rated G and it will be shown Thursday at 4:10 and 6:00; Friday, Saturday and Sunday at 1:45, 3:35 and 5:25.In TheatreNo.2EddieMurphy RawThis feature is rated R. It will be shown Thursday through Sunday at 2:00, 4:00, 6:00, 8:00 and 10:00.In TheatreNo.3 and No.4Three Men and a BabyThis feature is
3、 rated PG-13 and will be shown Thursday through Sunday at 1:00, 3:05, 5:10, 7:30 and 9:30.In TheatreNo.5Empire of the SunThis feature is rated PG and will be shown Thursday at 2:00, 5:00 and 8:00. Friday, Saturday and Sunday, show times are 12:50, 3:40, 6:30 and 9:20.In TheatreNo.6OverboardThis feat
4、ure is rated PG and will be shown Thursday at 5:30, 7:40 and 9:50. Friday, Saturday and Sunday ; show times are 12:30, 2:40, 4:50, 7:00 and 9:00.Ticket prices are $5.50 for adults, $3 for children. For further information, please call 693-9751. This message will be repeated.16. Which film has the fe
5、west shows on Thursday?A. Eddie Murphy Raw.B. Empire of the SunC. OverboardD. Pinocchio.【答案】D【考点】细节查找题【解析】根据第一个表格“will be shown Thursday at 4:10 and 6:00,”而在其余表格中"Thursda郡有'超过2个时间点,可知第一个表格中的电影Pinocchi。周四的场次最少。17. Which is TRUE about Three Men and a Baby?A. The feature is rated PG.B. It will
6、 be shown in two theatres.C. It will be shown Tuesday through SundayD. One of its show times is 9:20 on Sunday.【答案】B【考点】细节查找题【解析】根据第三个表格第一列,“ ITheatre No.3 and No.4可知这部电影在2个影院上映,为正确选项。根据第三个表格第三列“Thifeature is rated PG-13 '可知 A 错;根据 "wilbe shown Thursday through Sunday at 1:00, 3:05, 5:10, 7
7、:30 and 9:30.可知 C、 D 错18. What do Empire of the Sun and Overboard have in common?A. Their features are both rated PG. B. They have the same number of shows.C. They ' shown in the same theatre. D. They ' reoth shown at 5:00 on Thursday.【答案】A【考点】细节理解题【解析】根据最后两个表格第三列第一句,“ Thiseature is rated PG
8、”可知这是两部电影的共同处。根据Empire of the Sun有7个场次,而 Overboard有8个场次,可知 B选项错;根据后两个表格的第一列可知前一部电影在 Theatre No.5上映,而后一部电影在 Theatre No.6上映,可知 C错;根据Empire of the Sun上 映时间 "5:00 on Thursday ,而 Overboard 上映时间“Thursdayt 5:30,”可知 D 错。【参考答案】DBABA couple had a son eleven years after they married. They were a loving co
9、uple and the boy was the apple of their eye. When the boy was around four years old, one day the father was very tired after work so he asked his wife to pick up their son. The mother, who was very busy in the kitchen, totally forgot about it.Later the boy lost his way on the street. When the son wa
10、s found missing, the mother hurried to look for him, but she didn 'find him. The mother felt very sad and didn ' know how to face her husband.When the father went to the police station after hearing that the son was missing, he looked at his wife and said just four words. What do you think t
11、he four words were? The husband just said “love you, darling. ”The son was missing. If he had picked him up earlier, this would not have happened. There is no point blaming(责备)anyone. His wife had also lost her only child. What his wife needed at that moment was comfort and understanding from her hu
12、sband. That is what the husband gave his wife. Several weeks later, with the help of the police, the couple finally found their lost son. The family 'relationship became stronger over that time.Sometimes we spend lots of time asking who is to blame. We miss many chances to give each other suppor
13、t and let each other feel the warmth of human relationships. Get rid of all your unwillingness to forgive(原谅), selfishness and you will find the world is much more wonderful.19. The underlined phrase “thapple of their eye" means "”.A. a person who looks like an appleB. a person who is as p
14、retty as an appleC. a person who always has a sweet smileD. a person who is loved more than anyone else【答案】D【考点】推理判断题【解析】由第一段以及全文可知,夫妻俩很相爱,也很爱他们的孩子,而D,表0个被最多人爱着的人”,符合题意。故选 D。20. Why didn 'the father pick the boy up himself?A. Because he was very lazy.B. Because he was too tired to do it.C. Becau
15、se he forgot to pick him up.D. Because he thought the mother had picked him up.【答案】B【考点】细节理解题【解析】 由第段第三句 When the boy was around four years old .veryredto- pick up their son. 可知,父亲因为很累,所以让母亲去接一下孩子。而 B,表 父亲因为太累而不能去接他”,符合题意。故选 Bo21. What can we learn from this passage?A. Learn to forgive others.B. Son
16、 is the most important.C. Everyone may make mistakes.D. Be careful in everything you do.【答案】A【考点】主旨大意题【解析】由文章可知,本文讲述了父亲让忙碌的妈妈接孩子,因为妈妈的粗心,让孩子走失了。但是父亲没有怪母亲,而是安慰她,理解她,最后终于找回了孩子。通过故事告诉我们原谅他人,世界会变得更美好。而 A 选项,学会去原谅其他人,符合题意。故选A。22. What kind of person do you think the husband is?A. Careful.B. Hard-working.
17、 C. Broad-minded. D. Warm-hearted.【答案】C【考点】主旨大意题【解析】由文章可知,当妈妈遗失孩子的时候,父亲并没有怪母亲,而是安慰她,最后找回了孩子。因此,父亲是一位开明和理解他人的父亲,故选 C,开明的。A,表 仔细的”;B,表 工作努力的”;D,表“热心的 ”。【参考答案】DBAC2017 拱墅区期末考解析- 阅读 CThe smartphone(智能手机 )company Xiaomi Technology was set up in Beijing in 2010. Now it has become one of leading mobile pho
18、ne companies in China. Some people skip work and school to wait in line to buy its main product: Mi phones.The man behind this craze( 狂热 ) is Lei Jun. The 47-year-old is the co-founder( 联合创始人) and CEO of Xiaomi.Lei was born in Xiantao, Hubei, in 1969. At the age of 18, he entered Wuhan University to
19、 study computer science. A book that he read there changed his life. It was Five In the Valley, which tells the story of the co-founder of Apple, Steve Jobs. Encouraged by the book, the 21-year-old set up a company. But it soon failed because he lacked(缺少)a long-term plan.After graduation, Lei joine
20、d Kingsoft, a software company. In 16 years, he became one of the top IT company leaders. But that s not the only thing he wanted. “I had my dream not realized and it was calling for me every night, s” aid Lei. At the age of 38, he left Kingsoft and started his own company. This time, he knew what w
21、ould make a promising new company: following the trends but keeping innovating( 创新 ). He entered the smartphone market.Lei is a big fan of the iPhone. But instead of creating a copy of it, he kept thinking about how to make it better. At the age of 41, he co-founded Xiaomi. Now, there are more than
22、14 million Mi phone users. Lei helped make online shopping popular in China. “ Peoplebecome great because they havedreams. ”said Lei.23. Why did Lei Jun s first company fail?A. Because he didn t have enough money.B. Because he didn t have a long-term plan.C. Because he was too young to run a company
23、.D. Because he had no knowledge about computers.【答案】B【考点】细节推断题【解析】确定关键词“ firstcompany、 fail 定位到第二段最后一句”, “ Buitt soon failed because he lacked along-term plan ”, 可知第一家公司失败的原因就是当时的雷军缺少一个长期计划, 故此 B 正确。24. When did Lei Jun set up his second company?A. In 1990.B. In 2006C. In 2007D. In 2010【答案】C【考点】细节推断
24、题【解析】确定关键词“ seutp his second company ”,定位到第三段第三行 “ Atthe age of 38, he left Kingsoft andstarted his own company” ,前文提到雷军在上大学时创建自己的第一家公司,所以这次创建公司应该是第二次。另外,第二段介绍到雷军1969 年出生,推算出38 岁应该是在2007 年 , 故此 C 正确。25. According to the passage, which is the right order for the following sentences?a. Lei Jun co-foun
25、ded Xiaomi.b. Lei Jun went to Wuhan University.c. Lei Jun set up his own company but failed soon.d. Lei Jun left Kingsoft and started his own company.e. Lei Jun joined Kingsoft and became an IT company leader.A. c-b-d-a-e B. b-d-c-e-a C. b-c-d-a-e D. b-c-e-d-a【答案】D【考点】细节推断题【解析】依据文章可知,题目中各句对应的时间分别是:a
26、-雷军41 岁 ; b-雷军18 岁 ; c-雷军21 岁 ; d-雷军 38岁 ; e-雷军毕业后至38岁期间 , 按时间先后顺序排列应为:bceda, 故此 D 正确。26. Lei Jun s story of success tells us that we should .A. have our own dreams.B. set up our own companies.C. read the book about Steve Jobs D. study computer science in college【答案】A【考点】主旨大意题【解析】全文介绍了雷军创立小米的成功创业故事,
27、并由文章最后一段最后一句雷军所说话语“ Peoplebecome great because they have dreams ”可知 , 该故事是要告诉我们“人们应该要有自己的梦想” , 故此 A 正确。【参考答案】BCDADIn American there are much more cars than in China. Maybe the number of cars in California is the same as the number in China. But there are fewer traffic jams and accidents in America t
28、han in China. We hardly see traffic police in the street, but all drivers obey strictly traffic rules, and people hardly find that someone does not obey traffic rules in the street.About American traffic rules, there are many better terms, such as:Stop line: There are stop lines in all crossing with
29、out traffic light(some have two stop lines and others have four stop lines); all cars must stop while meeting the stop line.Traffic lights : There are traffic lights in the crossing of the road. Cars may almost turn every direction; the traffic lights can give signals step by step including u-turn.
30、There is a kind of middle lane of turning left. When a driver wants to turn left in the road, he may enter into the middle lane( 车道 ) of turning left and give a signal of turning left. When he thinks it s safe, he may turn left.Specific item: Such as parking, there are three kinds of lines(its color
31、s are white, blue or red) in the roadside. Every line may park different kinds of cars. There are many streets in some residential areas( 住宅区 ), and no car can park at any time or any period of time.About the priority (优先权 ) of passengers and cars : At any case, passengers have the priority to cars.
32、 But only after passengers have passed the road and gotten the top of sidestep, cars may go ahead. In general, traffic rules of America are very specific, convenient and safe.27. If you meet a stop line while driving a car in the crossing without traffic lights, .A. you must stopB. you can go aheadC
33、. you can turn leftD. you can have a u-turn【答案】A【考点】细节推断题【解析】由Stop line 这一段的最后一句话得出答案。All cars must stop while meeting the stop line. 所有的车在遇上 stop line 后都必须停下,由此得出答案A.28. What color is NOT included in the parking lines in America?A. White.B. Yellow.C. Blue.D. Red.【答案】B【考点】细节推断题【解析】由Specific item 这一段
34、第一句话得出答案。Such as parking, there are three kinds of lines (its colorsare white, blue or red). 总共有三种颜色:白色,蓝色,红色。因此得出没有的颜色是黄色B. yellow.29. Which of the following is TRUE according to the passage?A. At any case, cars have the priority to passengers.B. Traffic policemen are often seen in the street in Am
35、erica.C. You can easily find that a driver does not obey traffic rules in the street in America.D. While given a signal of turning left and being safe, you can turn left in the middle lane of turning left.【答案】D【考点】细节推断题【解析】Traffic lights 部分的第二行至结尾表明司机在给出了左转信号并确认安全的情况下,可以在左转弯道左转。由此判断D选项正确。由About the
36、priority of passengers and cars部分的第一句话得知A选项错误。无论何时,行人优于车辆。由第一段的最后两句话可知在美国的街道上几乎看不到交警,几乎找不到违反交通规则的人,因此可知B, C错误。30. What does this passage mainly talk about?A. Stop line.B. Traffic lights.C. American traffic rules.D. The priority of passengers and cars.【答案】C【考点】主旨大意题【解析】全文介绍了美国的一些交通规则,选 Co A, B, D分别是美
37、国交通规则的一部分,属于细节选项。第二节第二节(共5小题,每小题2分,满分10分)根据短文内容,请从 A-F选项中选出五个句子填入文中空缺处(第 31-35题),使短文内容完整正确。选项 中有一项是多余选项。AIt may be easier to find a job.BIt ' not easy to learn the language.CTheir foreign language skills will be improved.DStudying abroad brings a heavy burden(负担)to the family.EStudents sometimes
38、 have problems understanding foreign cultures.FStudents have to live without parents care and deal with all kings of things by themselves.“USA?3ritain? Which country is better to study in? 'We often have such discussions. As China opens its door, it is a dream for many Chinese students to study
39、abroad. They want to learn the outside world.It is true that studying abroad can help students develop themselves.31 .After two years study and live abroad, most of the students can speak English very well.32 .The students become more confident and knowledgeable, some of them even graduate from the
40、most famous universities in the world, so they are welcomed by many companies.But there are problems that should be considered.33 .Students must spend a lot of time learning another language.34 .There are reports about Chinese students abroad running into an ocean of difficulties and giving up final
41、ly. When they have to take care of themselves, it is harder for students to learn well at the same time.35 .For most Chinese parents, the cost of studying abroad is very high. But is it worth it?So when you wonder which country is better to study in, think it twice.31 .【答案】C【解析】根据本段中most of the stud
42、ents can speak English very well 可知这里是说英语技能得到提高。32 .【答案】A【解析】根据本段的最后一句话they are welcomed by many companies 他们很受公司欢迎,所以可知这里需要填的是容易找到工作。33 .【答案】B【解析】根据本段后面的内容students must spend a lot of time learning another language 他们在语言学习上需要花费很多时间,所以可知学习语言并不容易。34 .【答案】F【解析】根据本段最后一句they have to take care of themsel
43、ves, it is harder for students to learn well at thesame time可知他们要自己面对所有的问题。35 .【答案】D【解析】根据for most Chinese parents, the cost of studying abroad is very high 可知对家庭来说是一笔巨大的负担。【参考答案】CABFD第三部分英语知识运用(共两节,满分25 分)第一节:完形填空(共15 小题,每小题1 分,满分15 分)阅读下面短文,从短文各题所给的四个选项A、 B、 C、 D 中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。About
44、 twenty years ago, I was on a very long flight, during which a voice from the speaker said, “ Wewont _36_ drinks or the meal because we are facing a storm ahead. Please make your seat belts fastened. M” any passengers became _37_, talking about it with each other. At once it became _38_ in the plane
45、.Soon, lightening lit up in the darkening skies, and within moments the _39_ was like a boat on waves in the storm. One moment it was lifted up by the storm; the next, it was thrown as if it were to _40_ onto the ground. All the passengers were frightened. Some cried. Some prayed ( 祈祷 ). The _41_ se
46、emed hopeless. I wondered if we could make it through the storm.Then I noticed the little girl next to me. Surprisingly, the storm seemed to mean _42_ to her. She was _43_, looking through a picture book. Sometimes she closed her eyes, then shewould _44_ again, but shenever showed an expression of w
47、orry or fear. The little girl wasnt afraid at all _45_ all the adults were scared to death. Finding me watching her, the girl smiled at me and said, “ Dont worry. My _46_ is the pilot. He is taking me home. Take it easy. He will take us home _47_. ”When the plane was _48_ danger, I smiled at the gir
48、l and she gave me a big smile in return. “I said my father would take us home safely. ”Many kinds of storms may _49_ us: diseases, difficultiesThey can easily darken our skies and throw ourplanes into hard times. Let us _50_ : Love is the pilot. It will help us out of trouble. So take it easy.36 . A
49、. serve B. likeC. getD. buyA。【解析】从 a very long flight ”和Please make your seat belt fastened."可以推断出弓I号里的内容是空乘人员说的。 “.because we are facing a storm ahead. ”意为“我们不再提供饮料和饭菜了,因为我们前方讲面临一场暴风雨。”所以此处选serve,意思为“服务”“供应”。37 . A. happy B. excitedC. nervous D. comfortable【答案】C。C, nervous。38. A. noisy B. quie
50、tC. warmD. cold“ passengers became nervous, talking about it with each other. ”可知,机舱变得很吵, noisy。D. seat39. A. shipB. planeC. sky【解析】从“.was like a boat. on to the ground. ”像暴风雨中飞机像海浪中的小船。一时被暴风雨卷得很高;一时又被暴风雨刮的很低就像要被甩到地面。40. A. flyB. jumpC. landD. drop【答案】D【解析】 “ it was thrown as if it were to ”“ .onto
51、the ground ”可知是被吹得坠地,用 drop 表示坠落。C 选项land 表示登陆。41. A. weather B. question C. future D. action【答案】C【解析】横线出填的词与紧接着的hopeless 是紧密相关的。下文“ I wonder if we could make it through thestorm”可知对“我们”非常担心接下来飞机的情况。此处填朱来非常无望42. A. something B. everything C. anything D. nothing【答案】D【解析】从surprisingly 这个词可看出前后句是有转折意思的
52、。在飞机面临暴风雨的时候大家都很紧张,唯独一个小女孩 never showed an expression of worry or fear."所以暴风雨对她没什么影响。以及【解析】从下文的此处填nothing。43. A. disappointed B. funnyC. sadD. calm【答案】D42 题可得知,暴风雨对她来说并不意味着什么,所以与别的乘客不同的是,她很冷静。选calm。44. A. talk【答案】BB. readC. playD. sleep【解析】从again 可知,她继续干之前的事情,look through a picture book :浏览图书。此
53、处填read。45. A. soB. andC. whileD. since【答案】C【解析】此处考查前后句的逻辑。小女孩非常冷静,与别的成人的紧张和害怕死亡形成对比,用连词while可以表示对比。A选项so为因果关系;B选项and是并列结构的连词;D选项since可以表示 既然,因为 ”用于因果关系;或者表示“自从” ,用于时间状语从句。46. A. uncle B. fatherC. brotherD. grandpa【答案】B【解析】从下一段“I said my father would take us home safely ”可知,此处考查同词复现,所以这里是 father。47.
54、A. carefully B. quicklyC. safely D. easily【答案】C【解析】思路与46 题一样,同词复现。48. A. inB. onC. fromD. out of【答案】D【解析】 “ I smiled at the girl and she gave me a big smile in return. ”“ I said my father would take us home safely 可知,飞机已经脱离危险。短语 out of danger,意为 脱险”。49. A. trouble B. encourage C. helpD. stop【答案】A【解析
55、】从下文“they can easily darken our skies and throw our planes into hard times. ”可知 49 空应该是负态度的动词,暴风雨会让我们身处困境,此处最佳选项为trouble,使烦恼;折磨。encourage表示鼓励,help表帮助,都为正态度。Stop 虽也是负态度的,但是“阻止我们”不恰当。另外,故事最后的主题深化“It willhelp us out of trouble ”可以确定,填A 选项最佳。50. A. wonder B. rememberC. explainD. ask【答案】B【解析】 “让我们记住:爱就像飞
56、行员。它会帮助我们走出困境。所以别慌张。 ”【参考答案】ACABD CDDBC BCDAB第三部分英语知识运用(共两节,满分25 分)第二节(共10 小题,每小题1 分,满分10 分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1 个单词)或括号内单词的正确形式。Note-taking is a skill that can help you do well in all your schoolwork. It can make you confident when you are 51. (study). But most students don t know 52. to take notes
57、.If your teacher writes notes on the blackboard, that will be great. You can copy them or write down the most important facts of all in class. Different teachers do things 53. (different). For example, some teachersmay focus on lots of dates and facts in class, 54. they only write the important ones on the blackboard.Other teachers may not write 55. down, but they may repeat them.Don't
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 农产品现代物流管理实务
- 基础护理技能实操练习题合集
- 高校在线课程教学设计与评估模板
- 高中英语必修课语法讲解与练习
- 2023年全国中考英语听力真题解析
- HR招聘流程优化及岗位胜任力模型
- 小学二年级语文复习试题合集
- 网络营销数据分析报表模板
- 高职英语听说教学设计与课堂实录
- 医务人员岗位职责与培训计划
- 学生心理健康课件
- 文化旅游行业培训班心得体会
- 《经皮冠状动脉介入治疗指南(2025)》解读 3
- 土建工程施工安全注意事项
- 【生物 四川卷】2025年四川省高考招生统一考试真题生物试卷(真题+答案)
- 安全风险骑手培训
- 保安岗位人员替换方案(3篇)
- 环境生物化学与毒理化学课件
- CSSD特殊感染器械的处理流程-课件
- 输变电培训课件
- 职业暴露后的应急处理和报告流程
评论
0/150
提交评论