版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、科教版五年级下册英语阅读理解全能专项练习班级:_ 姓名:_1. 阅读短文,判断正误。Lydia wants to know the way to her new school when she comes out of the station. It is not very difficult. Lydia should turn left and walk until she reaches the traffic lights. Turn left again. She will be on Nanjing Road. Keep walking until she comes to a s
2、upermarket. Just behind the supermarket, there is a street. The school is about 30 meters down this street on the right.( )(1)Lydia wants to know the way to her old school.( )(2)Lydia should turn right and walk until she reaches the traffic lights.( )(3)Behind the supermarket, there is a street.( )(
3、4)The school is about 13 meters down the street.( )(5)The school is on the left of the street.2. 读短文,判断下列句子是(T)否(F)正确。Hi, Im Amy. This is my bedroom. Look, this is my big bed. I like it very much. There is a desk near the bed. There are many books on the desk. Where is my schoolbag? Oh, its on the c
4、hair. The chair is near the desk. Look, there is a photo of my family. Its on the wall. I like my bedroom very much!1There is a desk and a chair in Amys bedroom.(_)2Amys bed isnt big. (_)3Amys schoolbag is on the desk. (_)4The photo is on the desk. (_)5Amy likes her bedroom very much.
5、 (_)3. 阅读短文,选择正确的答案。It''s all white outside because it snows. Miss Cat says,' Oh, dear! It''s very nice outside. Let''s make a snowman.' Making a snowman isn''t very easy.so they workhard. Oh, how nice the snowman is! Mr. Dog puts his hat on the snowman
6、39;'s head. After that, they are very hungry. Their lunch is some fish, some bones and a big cake. Mr. Dog says,' It''s the middle of the day.The snowman must be hungry. Let''s give the cake to him.' 'All right!' says Miss Cat. But the snowman isn''t there
7、. They can only see the hat. Where is he?( )(1)The weather is _.A.cold B. hot C. cool( )(2)Can Miss Cat make a snowman?A. Yes, he can. B. No, she can''t. C. Yes, she can.( )(3)Is making a snowman very easy?A. Yes, it is. B. No, it isn''t. C. Yes, they are.( )(4)Mr. Dog is going to ta
8、ke the_ to the snowman.A. fish B. bones C. cake ( )(5)Can they see the snowman after lunch?A. No, they can''t. B. Yes, they can. C. No, they don''t.4. 阅读判断。This is my bedroom . It''s very big and it''s very clean . There is a desk near the bed . There are some bo
9、oks on the desk . Some are Chinese books . Some are English books . There is a phone on the desk . There is a map of China on the wall . I like the bedroom very much .( )(1)My bedroom is very small .( )(2)There is a desk in the bedroom .( )(3)There are some books on the bed .( )(4)There isn''
10、;t a phone in the bedroom .( )(5)There is map of China on the wall .5. 短文阅读。It''s three o''clock in the afternoon. Some girls are in the park. Linda is flying a kite with her friend, Lucy. Mary is near a river. What''s she doing? She''s watching fish. They are swimmin
11、g in the river. Amy is behind a tall tree. She''s dancing. And what is Lily doing? She''s drawing a picture. They are all very happy in the park.(1)Where are the girls? (2)What is Linda doing? (3)What are the fish doing?
12、 (4)What''s Amy doing? (5)What''s Lily doing? 6. 阅读理解,根据短文内容判断下面句子的正误。This is my friend, Kate. She''s 11 years old. She''s tall and pretty. She''s hard-working at home. She has many friends. Kate often speaks
13、English in the morning. She can play the piano very well. Her favorite food is fish. It''s fresh and healthy. We often go boating in the park. We are good friends.() (1)Kate is 12 years old.() (2)Kate often speaks English in the morning.() (3)Kate can play the piano very well.() (4)Kate'
14、's favorite food is noodles.() (5)They often go boating in the park.7. 阅读短文并判断对错。Lily and Tom are good friends. They are in the same class. Lily has a red bag, but Tom''s is blue. Tom has a nice bike, but Lily doesn''t have one. Lily wears a yellow skirt today. Tom wears a white
15、shirt. The cute black cat is Lily''s. Tom has a little grey (灰色的) dog.() (1)Tom and Lily are in the different classes.() (2)Lily''s bag is blue.() (3)Tom doesn''t have a bike.() (4)Lily has a cute cat.() (5)The dog is Tom''s.8. 阅读短文,回答问题。Hello , everyone ! My name is
16、Jack . I''m twelve . I''m from Britain . I''m a new student in Class Three , Grade Four . Here is a picture of my family . This is my father , He is tall and thin . He is a policeman . He often helps people in his work . This is my mother . She is a teacher . She teaches Engl
17、ish . The girl is my sister . She has long yellow hair . She is pretty and clever . The boy is me . I have short yellow hair and big eyes . We love our father and mother , and they love us . We are a happy family(1)What does my mother do ?(2)Do I have small eyes?(3)Is my father a policeman?9. 阅读短文,根
18、据短文内容用A,B,C,D,E给图画排序。The Double Ninth FestivalThe Double Ninth Festival is a traditional (传统的) Chinese festival. It usually comes in October.On this day, people usually go on an outing or climb mountains. Sometimes they go to see flower shows. People eat Double Ninth cakes at this festival. The cake
19、s are sweet(甜的) and nice.It''s also a festival for old people. On this day, people go to see their parents and grandparents. Many students(学生) visit old people in Old People''s Homes. They get together and have a good time. ( ) ( )
20、; ( ) ( ) ( ) 10. 阅读短文,判断下列句子与短文内容是否相符。Miss Tailor is a primary school teacherAll the students like her very muchToday is November 1stIn the eveningMiss Tailor gets two letters One is a birthday cardIt''s from her studentJack,It
21、is a big surprise,because her birthday is in next monthThe second letter is also from JackIt says:'Dear Miss TailorI''m sorry for the birthday cardIt is a mistakePlease read the birthday card next month'( )(1)Miss Tailor is a teacher( )(2)Miss Tailor gets the letters in the evening(
22、)(3)Miss Tailor''s birthday is in November( )(4)The birthday card is for Jack( )(5)Jack makes a mistake11. 阅读短文并判断。Christmas is coming. First, Mum, Dad, my sister, my brother and I go shopping in the morning. We buy a lot of presents for our family and friends. We also buy a big Christmas tr
23、ee. It''s very beautiful. Next, we put the things under the Christmas trees. Then, my sister puts a stocking on the bed. Finally, it is Christmas Day. We say 'Merry Christmas' to each other and open our presents. We are all very happy.( )(1)Mum, Dad, my sister, my brother and I go sh
24、opping in the afternoon.( )(2)We buy a lot of presents for our family and friends.( )(3)My brother puts a stocking on the bed.( )(4)We say 'Happy New Year!'to each other.( )(5)We are all very happy.12. 阅读短文,回答下列问题。Its my bedroom. Its small but nice and clean. A table is near the window. A li
25、ght, a clock and my books are on it. A chair is beside it. My bag is on the chair. My bed is near the table. A photo is on the wall. Its a photo of my family. You can see all my family members in it. Look! A cat is under my bed. Its interesting. My shoes are behind the door. Can you see a ball in th
26、e box?1What can you see on the table?2Whats that on the chair?3Where is the photo?4Where are your shoes?5Can you see a cat under the bed?13. 短文阅读。(1)Sunny English Club is for _.A. nurses B. policemen C. businessmen D. students(2)You will pay _ if you want to stay in the English club for half a year.
27、A. 300 yuan B. 600 yuan C. 1,200 yuan D. 2,400 yuan(3)You can visit Ocean Museum _.A. on Saturday B. on Wednesday C. on Monday D. anytime(4)One can get free examinations in Health Centre if he is _.A. 9 B. 17 C. 67 D. 73(5)If you are interested in the life of fish, you should go to _.A. Health Centr
28、eB. Ocean MuseumC. Sunny English ClubD. 16 Yong Le Street14. 阅读判断。Hello! I am Lily. I am a Chinese girl.On weekends,I often get up at 8 o''clock in the morning.I often do homework at home on Saturdays.When I am tired,I can watch TV.Sometimes I can go for a walk.And then I have lunch at 11:00
29、 In the afternoon,I often clean my room.I always take a dancing class on Sundays.I go to bed at 9:00 p.m.( )(1)Lily is an American girl.( )(2)Lily often gets up at 8 :00 a.m.on weekends.( )(3)Lily has lunch at 11:00.( )(4)Lily often cleans her room on Sunday afternoons.( )(5)Lily sometimes takes a d
30、ancing class on Sundays.15. 阅读理解,根据短文的意思,选择最合适的答案。Daming and his father went to the Great Wall at the weekend.It is very old and very long. They went there at ten o''clock in the morning. They went by bus to Badaling. Then they walked for one hour. There were lots of people. They took photos
31、 of the mountains. Daming took a photo of his father.(1)Daming and his father went to _A. the British Museum B. the Great Wall C.Hainan(2)They went there _.A.by carB.by busC.by bike(3)They wen there _.A.in th
32、e afternoon B.in the morning C.in the evening.(4)They walked for _.A.one hour B.half an hour C.two hours(5)Daming took a photo of _A.his motherB.his fatherC.his brother16. 阅读短文,根据短文内容把下面的表格补充完整,每空一词。Whe
33、re are my students? They are not in the classroom. They are not on the playground. Where are they? They are in the library. Janet is doing her homework. Her Chinese book is on the desk. Ben is reading a storybook. Mike is not reading comic books (漫画书). He is asking Sally the maths questions. I am Mr
34、 White, their teacher. I am working in the teachers'' office.PeopleActivitiesJanetis her Benis a storybookMikeis asking questionsMr Whiteis in the teache
35、rs'' office17. 阅读短文,根据短文内容回答问题。Children:Happy birthday, Peter!Peter:Thank you! Welcome to my “orange party”. What orange things do you have?Jill:I have an orange hat.Kitty:I have an orange skirt.Joe:I have an orange T-shirt.Peter:What do you have, Alice?Alice:Look, Peter! I have an orange ca
36、rd for you.Peter:Thank you so much. Look at the table. Here are some orange things for you. They are oranges, orange juice and an orange cake. Let''s have some fun.(1)Whose birthday is it?(2)What does Jill have?(3)What does Kitty have?(4)What does Alice have?(5)What are on the table?18. 阅读短文
37、,根据短文内容填空。Last weekend we visited the London Eye. We took a bus and then walked to the London Eye. I took many photos there. After that we went to the supermarket and bought five apples, one kilo of noodles and four bottles of juice. We bought two boxes of milk, too. Tom lost his cap on the bus. He
38、was very sad. Mr Smart bought a new cap for him. He became(变得) happy later. We had a tired but lovely day.1We _ the London Eye last weekend.2I took many _ when we were on the London Eye.3We went to the _ and bought a lot of things.4Tom lost his _ on the bus.5W
39、e were very _ but very happy that day.19. 阅读短文并判断正误。Mr Green is an Englishman. He is a teacher. He teaches English in No.15 Middle School in Beijing. He likes teaching a lot. He goes to work by school bus every morning.There are fifty students in his class. He speaks English with them in class. He plays games with them after class. He likes them very much. And his students love him, too. They are good friends.( )(1)Mr Green is Canadi
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年佳木斯职业学院单招综合素质考试题库附答案解析
- 2026年乌兰察布职业学院单招职业适应性考试必刷测试卷附答案解析
- 2026年山东科技职业学院单招职业适应性考试题库及答案解析(夺冠系列)
- 2026年浙江长征职业技术学院单招职业适应性考试题库及答案解析(夺冠系列)
- 2026年宁波卫生职业技术学院单招综合素质考试题库及答案解析(名师系列)
- 2026年宁夏中 卫 市单招职业倾向性考试题库带答案解析
- 2026年安徽马钢技师学院单招职业技能考试必刷测试卷及答案解析(名师系列)
- 2026年开封职业学院单招职业适应性测试题库带答案解析
- 2026年新乡医学院三全学院单招职业适应性考试必刷测试卷及答案解析(夺冠系列)
- 2025年设备监理师之设备监理合同题库与答案
- 检验检测管理办法
- 20以内的加法口算练习题5000题每页100题
- 《三借芭蕉扇》课件
- 国网公司薪酬与管理制度
- 文物古建筑单位消防课件
- 心电监护操作常见并发症预防及处理
- 观赏之礼班会课件
- 国家级高技能人才培训基地建设项目实施方案实施计划书
- 《电子技能与实训》校本教材
- 2025年江苏省公安机关公务员录用考试模拟试卷
- DB31∕T 1553-2025 城市轨道交通设施设备日常维护与大修更新改造技术要求
评论
0/150
提交评论