




已阅读5页,还剩3页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
isdomhoffdomhoff 职称英语综合类教材新增职称英语综合类教材新增 第二部分阅读判断 第九篇what is a dream? for centuries,people have wondered about the strange things that they dream about. some psychologists say that this nighttime activity of the mind has no special meaning. others,however,think that dreams are an important part of our lives. in fact,many experts believe that dreams can tell us about a persons mind and emotions. before modern times,many people thought that dreams contained messages from god. it was only in the twentieth century that people started to study dreams in a scientific way. the austrian psychologist , sigmund freud1 , was probably the first person to study dreams scientifically. in his famous book,the interpretation of dreams (1900) ,freud wrote that dreams are an expression of a person s wishes. he believed that dreams allow people to express the feelings, thoughts,and fears that they are afraid to express in real life. the swiss psychiatrist carl jung2 was once a student of freuds. jung,however,had a different idea about dreams. jungbelievedthatthepurposeofadreamwasto communicate a message to the dreamer. he thought people could learn more about themselves by thinking about their dreams. for example,people who dream about falling may learn that they have too high an opinion of themselves. on the other hand,people who dream about being heroes may learn that they think too little of themselves. modern-day psychologists continue to develop theories about dreams. for example,psychologist william domhoff from the university of california,santa cruz,believes that dreams are tightly linked to a persons daily life,thoughts, and behavior. a criminal,for example,might dream about crime. domhoff believes that there is a connection between dreams and age. his research shows that children do not dream as much as adults. according to domhoff, dreaming is a mental skill that needs time to develop. he has also found a link between dreams and gender. his studies show that the dreams of men and women are different. for example, the people in men s dreams are often other men,and the dreams often involve fighting. this is not true of women s dreams.3 domhoff found this gender difference in the dreams of people from 11 cultures around the world,including both modern and traditional ones. candreamshelpusunderstandourselves ? psychologists continue to try to answer this question in different ways. however,one thing they agree on this: if you dream that something terrible is going to occur,you shouldnt panic. the dream may have meaning,but it does not mean that some terrible event will actually take place. it s important to remember that the world of dreams is not the real world. 词汇: psychologist n.心理学家 psychiatrist n.精神病学家(医生) austrian adj.奥地利的 gender n.性别 注释: 1.sigmund freud 西格蒙德弗洛伊德(18561939) , 犹太人,奥地利精神病医生及精神分析学家。精神分析学 派的创始人。他认为被压抑的欲望绝大部分是属于性的, 性的扰乱是精神病的根本原因。著有性学三论 梦的 释义 图腾与禁忌 日常生活的心理病理学 精神分 析引论 精神分析引论新编等。 2.carl jung:卡尔荣格,瑞士著名精神分析专家,分 析心理学的创始人。 3.for example,the people in mens dreams are often other men,and the dreams often involve fighting. this is not true of womens dreams.例如,在男性梦境中出现的通常 是其他男性,而且常与打斗有关,而女性的梦境则不是这 样。 练习: 1.not everyone agrees that dreams are meaningful. aright b wrong c not mentioned 2.according to freud,people dream about things that they cannot talk about. aright b wrong c not mentioned 3.jung believed that dreams did not help one to understand oneself. aright b wrong c not mentioned 4.in the past,people believed that dreams involved emotions. aright b wrong c not mentioned 5.according to domhoff,babies do not have the same ability to dream as adults do. aright b wrong c not mentioned 6.men and women dream about different things. aright b wrong c not mentioned 7.scientists agree that dreams predict the future. aright b wrong c not mentioned 答案与题解 1.a 这句话恰好表达了本文第一段的意思。 即有些心 理学家认为,人脑睡眠中的活动没有特别意义;而有些人 则认为,梦可以揭示人的思维和情感活动。 2.a 第三段的最后一句讲的是弗洛伊德认为梦反映 了人们在现实情况下害怕表达的情感、思维和恐惧。此句 与本叙述一致。 3.b 第四段的第二句和第三句:jung believed that the purpose of a dream was to communicate a message to the dreamer.(荣格认为,梦的用途是向做梦者传递一个信息) he thought people could learn more about themselves by thinking about their dreams.(他认为人们通过思考所做的 梦能够更好地了解自己) 。他给出了两个例子来说明他的 论点。 4.c 文中没有提及。 5.a 依据第六段,domhoff 研究得出:孩子不像成人 做那么多的梦,他认为做梦也是一项心智机能,需要随着 年龄增长而发展。 6.a 本文第七段讲述了做梦与性别的关系。 第二句更 指出男人和女人做的梦是不同的。 7.b 最后一段的倒数第二句讲的是:梦可能会有意 义,但并不表示一些恐怖事情就一定会发生。因而不能预 测未来。 第十一篇 stage fright1 fall down as you come onstage. thats an odd trick. isdomhoffdomhoff not recommended. but itsavedthe pianist vladimir feltsman when he was a teenager back in moscow. the veteran cellist mstislav rostropovich tripped him purposely to cure him of pre-performance panic,2 mr. feltsman said, “ all my fright was gone. i already fell. what else could happen?” today,music schools are addressing the problem of anxiety in classes that deal with performance techniques and career preparation. there are a variety of strategies that musicians can learn to fight stage fright and its symptoms: icy fingers,shaky limbs,racing heart,blank mind.3 teachers and psychologists offer wide-ranging advice, from basics like learning pieces inside out , 4 to mental discipline, such as visualizing a performance and taking steps to relax. dont deny that youre jittery,they urge; some excitement is natural,even necessary for dynamic playing. and play in public often,simply for the experience. psychotherapist diane nichols suggests some strategies for the moments before performance ,“ take two deep abdominal breaths,open up your shoulders,then smile, she says. ”and not one of these please dont kill me smiles. then choose three friendly faces in the audience, people you would communicate with and make music to, and make eye contact with them.“she doesnt want performers to think of the audience as a judge. extreme demands by mentors or parents are often at the root of stage fright, says dorothy delay, a well-known violin teacher. she tells other teachers to demand only what their students are able to achieve. when lynn harrell was 20,he became the principal cellist of the cleverland orchestra,and he suffered extreme stage fright. “there were times when i got so nervous i was sure the audience could see my chest responding to the throbbing. it was just total panic. i came to a point where i thought, if i have to go through this to play music, i think im going to look for another job.”5 recovery,he said, involved developing humility-recognizing that whatever his talent,he was fallible,and that an imperfect concert was not a disaster.6 it is not only young artists who suffer,of course. the legendary pianist vladimir horowitzs nerves were famous. the great tenor franco corelli is another example. “they had to push him on stage, ”soprano renata scotto recalled. actually,success can make things worse. “in the beginning of your career,when youre scared to death, nobody knows who you are , and they don t have any expectations, ”soprano juneanderson said. “theres less to lose. later on, when you re known, people are coming to see you, and they have certain expectations. you have a lot to lose.” anderson added, “i never stop being nervous until i ve sung my last note.” 词汇: veteran adj.经验丰富的 jittery adj.紧张不安的 mentor n.指导者 soprano n.女高音;女高音歌手 cellist n.大提琴演奏家 abdominal adj.腹部的 fallible adj.易犯错误的 tenor n.男高音 注释: 1.stage fright:舞台恐惧 2.the veteran cellist mstislav rostropovich tripped him purposely to cure him of pre-performance panic资深大提 琴家米提斯拉夫罗斯特罗波维奇故意把他绊倒, 因而治愈 了他的上台前的恐惧症cure somebody of illness (problem) :医治好病(解决问题) 3. its symptoms:icy fingers,shaky limbs,racing heart,blank mind: 舞台恐惧的症状有:手指冰凉、 四肢颤抖、心跳加快和大脑一片空白 4.teachers andpsychologists offerwide-ranging advice,from basics like learning pieces inside out:老师 和心理学家给出了方方面面的建议,从基础的做法,比如 详细地学习曲目 inside out:in great detail 详细地, 从里到外地 5.i came to a point where i thought, if i have to go through this to play music,i think im going to look for another job。 :我曾经一度认为,如果演奏音乐就必须过 怯场这一关的话,那我可能得换其他工作了。 6.recovery , hesaid , involveddeveloping humility-recognizing that whatever his talent , he was fallible,and that an imperfect concert was not a disaster.: 他 后来说,要克服恐惧重要的是学会谦逊,即认识到不论自 己多有才,总有可能会失误,一个有瑕疵的音乐会绝对不 是世界末日。 练习: 1.falling down onstage was not a good way for vladimir feltsman to deal with his stage fright. aright b wrong c not mentioned 2.there are many signs of stage fright. aright b wrong c not mentioned 3.teachers and psychologists cannot help people with extreme -stage fright. aright b wrong c not mentioned 4.to perform well on stage,you need to have some feelings of excitement. aright b wrong c not mentioned 5.if you have stage fright,its helpful to have friendly audience. aright b wrong c not mentioned 6.often people have stage fright because parents or teachers expect too much of them. aright b wrong c not mentioned 7.famous musicians never suffer from stage fright. aright b wrong c not mentioned 答案与题解: 1.b 本文第一段讲的是钢琴家弗拉基米尔菲兹曼被 米提斯拉夫罗斯特罗波维奇绊倒后, 他的舞台恐惧被治愈 的经历。 2.a 第二段的最后一句点出舞台恐惧的诸多症状为: 手指冰凉、四肢颤抖、心跳加快和大脑一片空白。 3.b 本文的第三、第四、第五和第六段都在讲老师和 心理学家为舞台恐惧者提供全方位的建议。 4.a 依据第三段的倒数第二句:some excitement is natural,even necessary for dynamic playing.适度的兴奋对 于精彩演出是正常甚至是必要的。 5.c 第四段提到克服舞台恐惧的方法之一是: 在观众 isdomhoffdomhoff 中选择三位友好的面孔,与他们做眼光交流。而克服舞台 恐惧是否需要观众友好文中未提。 6.a 第五段讲了舞台恐惧的根源在于指导者或父母 对表演者要求太高。 extreme demands 就是 expect too much of them 的意思。 7.b 第七段讲的是:不只是年轻艺术家有舞台恐惧, 钢琴家弗拉基米尔霍洛维茨和男高音弗朗科科莱里亦不 能幸免。never 一词不恰当。 第三部分概括大意与完成句子 第八篇screen test 1 every year millions of women are screened with x-rays to pick up signs of breast cancer.if this happens early enough , the disease can often be treated successfully. according to a survey published last year,21 countries have screening programmes. nine of them , including australia, canada, the us and spain, screen women under 50. 2 but the medical benefits of screening these younger women are controversial,partly because the radiation brings a small risk of inducing cancer. also,younger women must he given higher doses of x-rays because their breast tissue is denser. 3 researchers at the polytechnic universityof valencia analysed the effect of screening more than 160,000 women at 11 local clinics. after estimating the womens cumulative dose of radiation,they used two models to calculate the number of extra cancers this would cause. 4 the mathematical model recommended by britains national radiological protection board (nrpb)predicted that the screening programme would cause 36 cancers per 100,000 women,18 of them fatal. the model preferred by the un scientific committee on the effects of atomic radiation led to a lower figure of 20 cancers. 5theresearchersarguethatthelevelof radiation-induced cancers is“not very significant compared to the far larger number of cancers that are discovered and treated. the valencia programme,they say,detects between 300 and 450 cases of breast cancer in every 100,000 women screened. 6 but they point out that the risk of women contracting cancer from radiation could be reduced by between 40 and 80 percent if screening began at 50 instead of 45,because they would be exposed to less radiation. the results of their study,they suggest, could help“optimise the technique” for breast cancer screening. 7 “there is a trade-off between the diagnostic benefits of breast screening and its risks, ”admits michael clark of the nrpb. but he warns that the study should be interpreted with caution.“on the basis of the current data,for every 10 cancers successfully detected and prevented there is a risk of causing one later in life. thats why radiation exposure should be minimised in any screening programme.” 答案与题解: 1.aa 说的是:用 x 射线检查可能对年轻女人不好。 下面是第二段讲的意思:但是,用 x 射线检查年轻女性, 就医学上的好处而论,是有争议的,部分原因是辐射有诱 发癌症的小小的危险。另外,年轻女人乳房组织紧密, 给 予的 x 射线的剂量要多一些。 2. b b 说的是: 调查用 x 射线检查的结果。 第三段的 第一句话是这么说的: valencia 理工大学的研究人员分 析了 11 个社区诊所用 x 射线检查 16 万以上女性的结果。 可见 b 为正确的选项。 3. c c 说的是:两种不同的模型预测的结果。第四段 讲的是, 两种不同的数学模型在预测用 x 射线检查女性诱 发癌症的结果是不一样的。c 概述了这段话。 4.d d 说的是:辐射诱发癌症的危险是很小的。第五 段的第一句话是这么说的:the researchers argue that the level of radiation-induced cancers is“not very significant” compared to the far larger number of cancers that are discovered and treated .研究人员争辩说,与发现后接受治 疗的癌症数字相比,由辐射诱发癌症的数字是很小的。 5. c c 与题干生成:early discovery of breast cancer may save a life.乳腺癌发现得早也许能挽救生命。答案可 以从第一段中找到。 6.d d 与题干生成: advantages of screening women under 50 are still open to debate .对 50 岁以下的女人用x 射 线检查的好处仍然是有争议的。 第二段的第一个句子是这 么 说 的 :but the medical benefits of screening these younger women are controversial 但是, 用 x 射线检年轻 女性,就医学上的好处而论,是有争议的这两个句子 用词有些差别,但基本意思是相同的。 7. e e与题干生成: delaying the age at which screening starts may reduce the risk of radiation triggering a cancer.延 缓用 x 射线检查的年龄也许能减少辐射诱发癌症的危险。 答案在第六段。 8. f f 与题干生成:radiation exposure should be reduced to the minimum.应把接受辐射降低到最小的程度。 答案在文章的最后一句。 第十三篇 ward off1 travel bugs 1 as the holiday season approaches, so does the prospect of jet lag, an upset stomach or sunburn2. with care and some help from natural sources, however, it is quite possible to avoid these problems. 2 you can start to prepare a couple of weeks before you leave. food poisoning will make any holiday miserable, but by takingsomemedicinesuchaslactobacillusand bifidobacteria3, you can reduce the likelihood of succumbing to4 poisoning brought on5 by food or water tainted with unfamiliar bacteria. 3 by improving the bacteria balance in your digestive tract, you crowd out the pathogenic bacteria and stop them gaining a foothold.6 the beneficial bacteria also produce gentle but effective natural antibiotics in your gut. 4 in many holiday locations you need to remember the basics: drink bottled water, avoid undercooked meat and ensure that food hygiene is adequate. if you do succumb to food poisoning, drink plenty of water to stay hydrated and see a doctor. however,if you detect diarrhea early enough, you might like to try taking about 10 or 15 pancreatic digestive enzymes, which can digest the multiplying bacteria before they take over. 5 taking a teaspoon of silicol gel7 can also help. this lines the stomach and upper intestinal area and binds with bacteria and viruses, allowing them to be safely passed out of the gut. when you pack, include grapefruit-seed extract8, which is an excellent all-round anti-bacterial, anti- parasitic,anti-viral isdomhoffdomhoff and anti-fungal agent. 6 your flight can also be made more pleasant. peppermint oil and ginger capsules9 ward off motion sickness,but a more delicious option is to nibble on crystallized ginger. if you tend to get earache on take-off and landing,you can use special earplugs with filler that slows down the rate of change in air pressure. 7 the greatest concern is “economy class syndrome”, the popular name for deep-vein thrombosis, which can lead to blood clots traveling from the legs to the lungs, heart or brain. to reduce this, you need a couple of hours to stay hydrated, and avoid alcohol. 8 you can also reduce the severity of inflammation by taking a daily gram of vitamin c with the bioflavonoid quercetin10. vitamin c and quercetin also help to reduce prickly heat. 9 finally, if any adverse symptoms persist while overseas, you should see a doctor. 词汇: bug / bg / n臭虫;病菌;病毒 diarrhea /dari: / n腹泻 taint /tent/ v感染;污染 pancreatic /pkritik / adj胰腺的 antibiotic /ntbatk / n抗生素 option /pn / n选择 jet lag (跨时区高速飞行后) 生理节奏的破坏, 飞行时差反 应 anti-parasitic /ntprstk / adj抗寄生虫的 anti-fungal /ntfgl / adj抗真菌的,杀真菌的 nibble /丨 nbl/ vt一点点地咬下 pathogenic /pdenk / adj病原的;致病的; 发病的 thrombosis /rmbusis / n血栓 anti-viral /ntvarl / adj抗病毒的 hydrate /haidr(e)it/ v保持水分 注释: 1ward off :避开;防止 2as the holiday season approaches, so does the prospect of jet lag, an upset stomach or sunburn.:随着假日的临近,由 于高空飞行时差引起的生理不适、 胃痛或日光灼烧等潜在 问题也接踵而至。第二个分句是由 so 引导的倒装句。例 如: “he is a doctor. ” “so am i.” 3lactobacillus and bifidobacteria:乳(酸)杆菌和双歧杆 菌 4succumb to:屈服,屈从 5bring on:引起,导致 6by improving the bacteria balance in your digestive tract, you crowd out the pathogenic bacteria and stop them gaining a foothold.:通过改善消化道内的细菌平衡,你就可以排 出致病细菌,使它们没有立足之地。crowd out:驱赶出。 7silicol gel:偏磷酸酪蛋白氧化硅胶 8grapefruit-seed extract:葡萄軒榨汁 9peppermint oil and ginger capsules:薄荷油和生姜胶囊。 medicine 般指内服药(包括液体药剂,例如可以说 a drop of medicine) ,pill 指小的丸粒,tablet 指药片,但有 时 medicine 可代表药品的总称。 10bioflavonoid quercetin:生物类黄酮槲皮素 练习: 1paragraph 1 _. 2paragraph 4 _. 3paragraph 5 _. 4paragraph 6 _. 5food-poisoning may pose a problem _. 6special earplugs can make you feel better _. 7it is important to drink a lot of water _. 8dont forget to bring necessary medicine _. 答案与题解: 1c实际上,这段也点明了全文的中心思想。 2a本段说明旅行时在吃与喝方面应注意的基本卫生 问题。 3b注意 e 没有概括本段的中心意思。 4d本段开始介绍坐飞机旅行时的注意事项。 5d第二、第三、第四、第五段都谈到了注意旅行中 的饮食卫生。 6a答案的根据为文章第六段的第三句。 7c第四段提到当食物中毒时要多喝水,以免脱水。 8e答案的根据在第五段。 第四部分阅读理解 第二十九篇ill be bach composer david cope is the inventor of a computer program that writes original works of classical music. it took cope 30 years to develop the software. now most people cant tell the difference between music by the famous german composerj.s.bach(1685-1750)andthebach-like compositions from copes computer. it all started in 1980 in the united states, when cope was trying to write an opera. he was having trouble thinking of new melodies, so he wrote a computer program to create the melodies. at first this music was not easy to listen to. what did cope do? he began to rethink how human beings compose music. he realized that composers, brains work like big databases. first, they take in all the music that they have ever heard. then they take out the music that they dislike. finally, they make new music from what is left. according to cope, only the great composers are able to create the database accurately, remember it, and form new musical patterns from it. cope built a huge database of existing music. he began with hundreds of works by bach. the software analyzed the data: it broke it down into smaller pieces and looked for patterns. it then
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- Festival-课件教学课件
- FAST课件教学课件
- family相关课件教学课件
- 信息培训用水用电知识课件
- 2025年育婴师考试必考知识试题及答案
- (2024年秋季版)河南省郑州市七年级历史上册 4《早期国家的产生和发展》说课稿 新人教版
- 信念与理想课件
- 第四单元神州音韵(四)《牧歌》说课稿 人教版初中音乐八年级下册
- 信号业务知识培训课件
- 任务一 劳动工具的探究说课稿小学劳动浙教版六年级-浙教版
- 合肥市社会化工会工作者招聘考试真题2024
- 2025年安全员b证考试安徽省题库及答案解析
- 首台套申报培训课件
- GB/T 14193.1-2025液化气体气瓶充装规定第1部分:工业气瓶
- 医疗机构工作人员廉洁从业九项准则
- 凯里市大风洞夸山重晶石矿场环评报告
- 2021基层2型糖尿病胰岛素应用专家共识(全文)
- 乳腺增生病讲座
- DG1022型双通道函数任意波形发生器
- 安全监理现场巡视检查记录表
- GB/T 9113.2-2000凹凸面整体钢制管法兰
评论
0/150
提交评论