高考英语二轮复习 考前三个月 专题二 七选五 组合演练提升解题能力阅读理解七选五组合练(三)_第1页
高考英语二轮复习 考前三个月 专题二 七选五 组合演练提升解题能力阅读理解七选五组合练(三)_第2页
高考英语二轮复习 考前三个月 专题二 七选五 组合演练提升解题能力阅读理解七选五组合练(三)_第3页
高考英语二轮复习 考前三个月 专题二 七选五 组合演练提升解题能力阅读理解七选五组合练(三)_第4页
高考英语二轮复习 考前三个月 专题二 七选五 组合演练提升解题能力阅读理解七选五组合练(三)_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

系统掌握蕴含其中的马克思主义立场观点方法,要在系统学习、深刻领会、科学把握习近平教育思想上下功夫。精心组织开展学习宣传贯彻习近平新时代中国特色社会主义思想和党的十九大精神知识问答活动。 “阅读理解七选五”组合练(三).阅读理解AThe latest Chinese “god song”(an Internet term to describe pop songs that spread virally(病毒性地) through Internet) is still stirring fierce debate between those who view it as a milestone for Chinese pop music going global and those who regard it as bad for Chinas image.Last week,Little Apple,written and performed by the Chopsticks Brothers,won the AMA International Song Award and the_duo_performed the song at the 2014 American Music Awards in Los Angeles.Another Chinese pop singer,Zhang Jie,won the International Artist Award.But while fans of these singers are thinking highly of the awards and the performance by the Chopsticks Brothers at the AMA celebration as significant,there are others who are less excited.They have questioned the value of the awards and what effect it will have on Chinese cultures “going abroad”,claiming it may leave foreign audiences with a poor impression of Chinese pop music,and even Chinese culture.The Little Apple phenomenon,both home and abroad,can be more easily understood and judged if we look at it from a business perspective rather than a cultural perspective.The professional promoters behind the duo have developed a clear strategy to promote the duo and their work,not just this particular song.Little Apple was originally released to promote the duos film Old Boys:The Way of the Dragon.From the very beginning a viral marketing strategy was used to promote the song,which immediately went viral on the Internet due to its repetitive rhythm,easytoremember lyrics,simple and funny dance and,most importantly,grassroots nature.The video accumulated more than 1 billion hits on Chinas major video website.Although the song was generally dismissed by music professionals who criticized it as musical “junk food”,Little Apples popularity nationally paved the way for promoting the duo internationally.1The writers attitude to the song of Little Apple is .Aopposed BnegativeCobjective Dcritical答案C解析细节理解题。文章中作者只是客观地描述了不同的人对“小苹果”的不同看法,故选C。2What do the underlined words “the duo” in Paragraph 2 refer to?ALittle Apple. BChopsticks Brothers.CZhang Jie. DAmerican singer.答案B解析细节理解题。根据前文“Last week,Little Apple,written and performed by the Chopsticks Brothers,won the AMA International Song Award and the_duo performed the song at the 2014 American Music Awards in Los Angeles.”可知the duo指的是筷子兄弟,故选B。duo意为“成对的表演者”。3We can learn from the passage that .ALittle Apples popularity is also a success of marketing strategyBLittle Apple is generally thought worthless by the AMACLittle Apple is really popular with all people in ChinaDLittle Apple was originally released as a pop song on the Internet答案A解析推理判断题。根据第四段及文章最后一句“Little Apples popularity nationally paved the way for promoting the duo internationally.”可知“小苹果”这首歌的流行也是营销策略的一种成功。故选A。BNearing the age of 101 has not slowed down one Japanese woman.In fact,in the swimming poolshe is only getting faster.Recently,a 100yearold Japanese woman became the worlds first centenarian to complete a 1,500meter freestyle swimming competition in a 25meter pool.Her name is Mieko Nagaoka.Ms.Nagaoka set a world record for her age group at a recent Japan Masters Swimming Association event in the western city of Matsuyama.She swam the race in 1 hour,15 minutes and 54 seconds.By comparison,the overall female world record holder completed the same distance in just under 15 and a half minutes.But that swimmer,Katie Ledecky,is only 17 years old.And Ms.Nagaoka was not competing against her.In fact,Ms.Nagaoka was the only competitor in the 100104 year old category.Her race was not a race of speed but of endurance,or not giving up.Breaking swimming records is nothing new to Ms.Nagaoka.So far she has broken 25 records.But she began competing when she was much youngerat 88.Ms.Nagaoka suffered a knee injury in her 80s,so she began swimming to help her body recover.Since her first international swimming competition,she hasnt looked back,except maybe to see if her competition is catching up.In 2002,at a masters swim meet in New Zealand,Ms.Nagaoka took the bronze medal in the 50meter backstroke.In 2004,she won three silver medals at an Italian swim meet.Masters swimming is a special class of competitive swimming to promote health and friendship among participants.Swimmers compete within age groups of five years.Japan has a large number of people who live beyond 100 years old.Until she passed away this month,the oldest person in the world was also from Japan.Misao Okawa was born in 1898.She said her secrets for longevity,or long life,were good genes,regular sleep,sushi and exercise.4The underlined word “centenarian” refers to someone who is .Afrom Japan B100 or olderCan old competitor Da new swimmer答案B解析细节理解题。根据画线词所在句“Recently,a 100yearold Japanese woman became the worlds first centenarian to complete a 1,500meter freestyle swimming competition in a 25meter pool.”可知,选B项。5Which is possibly the age category of the masters swimming competition?A82 to 87 years old.B93 to 97 years old.C95 to 99 years old.D106 to 110 years old.答案C解析推理判断题。根据第四段中的“In fact,Ms.Nagaoka was the only competitor in the 100104 year old category.”可知,选C项。6It can be inferred from the passage that .Asome people are born with longevity genesBpeople who like swimming live longerCthe Japanese are interested in swimmingDwomen usually live much longer than men答案A解析推理判断题。根据文章最后一句“She said her secrets for longevity,or long life,were good genes,regular sleep,sushi and exercise.”可知,选A项。7Which can best explain the spirit of Ms.Nagaoka?ANot to advance is to go back.BAfter a storm comes a calm.CThe early bird catches the worm.DKeep on going,never give up.答案D解析细节理解题。根据第四段最后一句“Her race was not a race of speed but of endurance,or not giving up.”,知选D项。.七选五AIm 30 years old,and there are several things that life has taught me that I want to share with you.Here are the 4 lessons that life has taught me in the past 30 years.1Take care of your bodyLife is “unfairly” biased(偏向的) towards people who “look good”,like it or not.So its important that you do all that is in your power to look your best. 8 You will live longer,and you will live happier,if you take care of your body;you may even get promoted faster on your job.Remember that your health is really your greatest wealth.2 9 No one taught me to save when I was growing up;no one told me the importance of saving.Fortunately I was able to learn the value of saving through reading great books like “The Millionaire Next Door”What I want to teach others is to save at least twenty percent of your income.If you are to be wealthy,you must not just earn a lot,you must save a lot.3Think in the long termIn high school I was thinking about college;in college I was thinking about life after college.Im designing my life and Im making decisions today that will enable me to live the life I desire when Im in my 40s,50s and 60s.You have to think in the long term;you have to see the “big picture” 10 4Realize the power of focusFocus,focus,focus. 11 If you fail in this lifetime,you will fail because of broken focus.If you focus on the goals that are most important to you,you will achieve them.The problem is that there are so many distractions. 12 Winners decide to major on majors,and they even let important things slip,because they just focus on achieving what is critical to their goals.AThe importance of savingBIf you plan your future properly,you will live into your plans.CSave your moneyDNothing is more important than focus.EWhat separates the winners from the losers is that the winners learn to focus on their goals.FI mean dressing nicely,working out and eating right.GIts important that you pursue relationships with individuals who are good first.语篇解读作者在本文中给出了自己的四个人生感悟:照顾好身体、存钱备用、有长远打算和集中注意力于关键内容。8答案F解析根据下句“我们活的更久,更健康”。说明本句是要我们穿得好,吃得好,还要经常锻炼。故F符合上下文。故选F。9答案C解析根据本段第三、四句“What I want to teach others is to save at least twenty percent of your income.If you are to be wealthy,you must not just earn a lot,you must save a lot.”说明要倡导我们存钱,以防意外情况的出现。故C项与上下文一致。10答案B解析本段的标题是Think in the long term,即我们要有长远打算,要有恰当的未来计划,如果我们有了这样的计划,我们就能实现自己的目标。故B项与本段中心思想一致。11答案D解析根据空前的“Focus,focus,focus.”可知本段强调的是要集中注意力于我们的目标。D项“Nothing is more important than focus.”与本段的中心思想完全一致。12答案E解析空前的一句“The problem is that there are so many distractions.”和下一句“Winners decide to major on majors.to their goals.”都是在强调要想成功就得把注意力集中于我们的目标上,这正是失败者和成功者最大的区别。故E项符合要求。BEyes Can SpeakMuch meaning can be conveyed clearly with our eyes,so it is often said that eyes can speak. 13 In a bus you may look at a stranger,but not for too long.And if he senses that you are staring at him,he may feel uncomfortable.The same is true in our daily life.If you are stared at for more than necessary,you will look at yourself up and down to see if there is anything wrong with you. 14 Eyes do speak,right?Looking too long at someone may seem to be rude and aggressive. 15 If a man stares at a woman for more than 10 seconds and refuses to look away from her,his intention is obvious.He wishes to attract her attention and let her know that he is admiring her.However,when two people are engaged in a conversation,the speaker will only look into the listeners eyes from time to time to make sure that the listener does pay attention to what he is speaking. 16 If a speaker looks at you continuously when speaking as if trying to control you,you will feel awkward.A poor liar usually exposes himself by looking too long at the victim.He wrongly believes that looking straight in the eye is a sign of honest communication. 17 Actually,eye contact should be made based on specific relationships and situations.A

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论