




已阅读5页,还剩2页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2015.12电大大学英语b模拟真题大学英语b10一、交际英语1.- good morning. have you got a single room with a bathroom, please?- _a.i dont know.b.id rather not say.c.well, guess.d.yes, we have.答案:d2.is johnthere?- _a.speaking.b.im not mary.c.who are you?d.mary is well today.答案:a3.thank you for calling.- _a.dont mention it.b.thats fine.c.nice talking to you.d.call back again.答案:c4.would you like something to drink? what about a cup of tea?- _a.no, thanks.b.no, i wouldnt.c.yes, i want.d.yes, i like.答案:a5.- whos speaking?- this is tom _.a.speaksb.spokenc.speakingd.saying答案:c二、阅读理解if you are like most people, your intelligence varies from season to season. you are probably a lot sharper in the spring than you are at any other time of the year. a noted scientist ellsworth huntington ( 1876 - 1937 ) concluded from other mens work and his own among peoples in different climates that climate and temperature have a definite effect on our mental abilities.he found that cool weather is much more favorable for creative thinking than summer heat is. this does not mean that all people are less intelligent in the summer than they are during the rest of the year. it does mean, however, that the mental abilities of large numbers of people tend to be lowest in the summer.spring appears to be the best period of the year for thinking. one reason may be that in the spring mans mental abilities are affected by the same factors that bring about great changes in all nature.fall is the next-best season, then winter. as for summer, it seems to be a good time to take a long vacation from thinking!6.huntington based his conclusion on work with peoples in different climates.a.tb.f答案:a7.ellsworth huntington decided that climate and temperature have a great effect on everyones intelligence.a.tb.f答案:b8.one possible reason why spring is the best season for thinking is that all nature, including man, is growing then.a.tb.f答案:a9.the two best seasons for thinking seem to be winter and summer.a.tb.f答案:b10.according to the selection, vacations from thinking should be taken during the summer.a.tb.f答案:ain the united states, it is not customary to telephone someone very early in the morning. if you telephone him early in the day, while he is shaving or having breakfast, the time of the call shows that the matter is very important and requires immediate attention. the same meaning is attached to telephone calls made after 11:00 pm. if someone receives a call during sleeping hours, he assumes its a matter of life or death. the time chosen for the call communicates its importance.in social life, time plays a very important part. in the u.s.a. guests tend to feel they are not highly regarded if the invitation to a dinner party is extended only three or four days before the party date. but it is not true in all countries. in other areas of the world, it may be considered foolish to make an appointment too far in advance because plans which are made for a date more than a week away tend to be forgotten. the meaning of time differs in different parts of the world. thus, misunderstandings arise between people from different cultures that treat time differently. promptness is valued highly in american life, for example. if people are not prompt, they may be regarded as impolite or not fully responsible. in the u.s. no one would think of keeping a business associate waiting for an hour, it would be too impolite. a person, who is 5 minutes late, will say a few words of explanation, though perhaps he will not complete the sentence.11.what is the main idea of this passage? _a.it is not customary to telephone someone in the morning and in sleeping hours in the u.s.b.the role of time in social life over the world.c.if people are late, they may be regarded as impolite or not fully responsible in the u.s.d.not every country treats the concept of time as the same.答案:b12.what does it mean in the passage if you call someone during his or her sleeping hours? _a.a matter of work.b.a matter of life or death.c.you want to see him or her.d.you want to make an appointment with him or her.答案:b13.which of the following time is proper if you want to make an appointment with your friend in the u.s. a.?a.at 7:00 amb.at 4:00 pmc.at the midnightd.at 4 am答案:b14.which of the following statements is true according to the passage? _a.in the u.s.a. guests tend to feel they are highly regarded if the invitation to a dinner party is extended only three or four days before the party date.b.no misunderstandings arise between people from different cultures about the concept of time.c.it may be considered foolish to make an appointment well in advance in the u.s.a.d.promptness is valued highly in american life.答案:d15.from the passage we can safely infer that _a.its a matter of life or death if you ca
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年鹤岗萝北县公开招聘农垦社区工作者26人考前自测高频考点模拟试题完整参考答案详解
- 2025年济宁金乡县事业单位公开招聘工作人员(教育类)(39人)模拟试卷完整参考答案详解
- 2025湖南省社会科学院湖南省人民政府发展研究中心招聘高层次人才14人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(全优)
- 2025湖南娄底市骨伤医院招聘见习护士8人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(夺冠系列)
- 浙江国企招聘2025宁波市水务环境集团股份有限公司招聘4人笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025湖南长沙市财盛国际贸易有限公司招聘2人考前自测高频考点模拟试题及一套答案详解
- 浙江国企招聘2025宁波市轨道交通集团有限公司综合物业服务分公司招聘派遣制工作人员4人笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025年4月四川成都师范学院考核招聘人员(第二批)模拟试卷及答案详解(名师系列)
- 2025重庆九洲智造科技有限公司招聘项目经理等岗位拟录用人员笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025贵州黔南州都匀经济开发区水务有限责任公司招聘10人笔试历年参考题库附带答案详解
- 心理处方手册
- 2025年常州市规划馆公开招聘工作人员1人考试参考题库及答案解析
- 烟花爆竹考试题及答案
- 液压机搬迁改造工程方案(3篇)
- 特殊人才考核管理办法
- 压砂地欧李品种筛选与灌溉定额优化研究:基于生态适应性与水资源高效利用
- 巩固脱贫成果全面推进乡村振兴政策培训测试题(附答案)
- 2025年北森人才评估试题及答案
- 大学生心理健康教育(第二版)PPT全套完整教学课件
- 2023年高考英语总复习高中英语常用一百组固定搭配
- 八个有趣模型搞定外接球内切球问题(学生版)
评论
0/150
提交评论