




已阅读5页,还剩23页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
一、词汇和语法(1-20)1.It was my grandfather _helped Mike mend his bike this morning.A.thatB.whomC.whichD.what答案:C今天早上是我的爷爷帮助迈克修理他的自行车的。强调句型。2.It was this morning_ my grand father helped Mike mend his bike this morning.A.thatB.whomC.whenD.which答案:A就是今天早上,我的爷爷帮助迈克修理他的目行车的。强调句型,强调时间状语。3.Take his advice _you will fail.A.norB.or C.for D.so答案:B听取他的建议,否则你会失败的。or是一个选择连词。4.He was writing_ the glass suddenly fell on the floor.A.whileB.asC.so D.when答案:Dwhen表示当时候;fall on跌落到上。5._you say, he wont listen to you.A.No matter whereB.No matter what C.However D.Whichever答案:B不管你说什么,他都不会听的。在句子中充当宾语,所以疑问词要用what。6.The car was going too fast on a wet road, _ it crashed and the driver was in hospital.A.butB.moreover C.furthermore D.so答案:D在一段儿湿路上车开得太快了,导致车被撞坏,司机也送医院了。so在这里引导结果状语从句。7.He said he would stay for another two days _it rained.A.orB.norC.whetherD.if答案:D他说他将会再待两天,如果天下雨的话。if引导条件状语从句。8.Hardly _ I got home when it began to rain.A.hadB.am C.did D.that答案:A我刚到家,天就下雨了。如果把hardly置于句首,后面的主谓必须倒装,也就是把谓语动词提到主语前。这句话如果不提前hardly的话,则为:I had hardly got home when It began to rain.9.She went on reading _it was midnight.A.asB.for C.untilD.lest答案:C她一直读书到半夜。until至到为止。10.You never told me you have seen the film,_.A.had youB.didnt you C.did youD.werent you答案:C你从来没有告诉过我你曾看过这部电影,不是吗?注意:附加疑问句附在陈述句后面,对陈述句所叙述的事实提出相反的疑问。该句型的结构特征为:当前面是肯定时,后面用否定式;当前面是否定时,后面用肯定式;反意问句中的动词时态应和陈述句中的动词时态相一致。一句中用了never一词,是表示否定意义的词,故后用肯定式,又前面句子是过去式,故疑问句子也要用过去式。11._is well known, light, like heat, is a form of energy.A.ItB.whatC.Just asD.As答案:D解析:众所周知,光,跟热一样,是能量的一种形式。这是一个由as引导的定语从句。12.They are_ students that they all performed well in the nationwide examinations.A.so diligentB.such diligentC.so much diligent D.such very diligent答案:B他们都是如此用功的学生,在全国统考中都取得了好的成绩。我们注意这两个句式的区别:so+形容词+a/an+可数名词单数;such+a/an+形容词+可数名词单数(such+形容词+可数名词复数),这里要修饰的学生是复数,所以用such diligent.13.It was because it rained heavily last night _he didnt come to the evening school.A.that B.so thatC.soD.when答案:A昨天晚上雨下得太大了,所以他没有来夜校。强调句型,强调原因。14.Air, or_ is called atmosphere, surrounds the whole earth.A.itB.thatC.whichD.what答案:D空气,或者说是我们所称的太空,环绕着地球。这是一个同位语从句,what引导的同位语从句在句子中充当主语的成分。15.Nowhere else in the world _ more attractive scenery than in Switzerland.A.you can findB.is foundC.can you findD.has been found答案:C世界上没有什么地方能找到比起新西兰更加迷人的风光。nowhere位于句首,句子倒装,句子中的情态动词提到主语前构成倒装。16.I couldnt find Peter, _did I know where he had gone.A.neverB.eitherC.norD.as答案:C我找不到彼特,也不知道他去哪儿了。两个动作都发生,用nor(也);另外nor位于句首时,句子要倒装,情态动词或助动词要提到主语前构成倒装句式。17._the importance of wearing seat belts while driving.A.Little they realizeB.They little do realizeC.Little realize do theyD.Little do they realize答案:D驾驶的时候,他们没有意识到系上安全带的重要性。表否定的词little位于句首时,句子倒装。18.Our society has changed and _ in it.A.so the people haveB.the people have soC.so have the peopleD.have the people so答案:C社会发生了变化,其中人也如此。so也;so后面跟表示肯定的句子,表示与前面相同的情况,其后的句子要倒装。19._, none of us wanted to take a rest.A.Tired although we were B.Tired as we wereC.As we were tired D.We as were tired答案:B尽管很累了,我们中没有一个人想休息会儿。fits引导的让步状语,必须采用两种语序:(1)表语+as+主语+谓语;(2)状语+as+主语+谓语。20.She opened the door quietly _ wake up her sleeping baby.A.in order thatB.so thatC.in order to D.so as not to答案:D她轻轻地把门打开,以免把她熟睡的婴儿惊醒。so as to的否定形式为:so as not to,前三个选项句意显然不符。 二、阅读理解(21-40)Some psychologists(心理学家) maintain that mental acts such as thinking are not performed in the brain alone, but that ones muscles also participate.It may be said that we think with our muscles in somewhat the same way that we listen to music with our bodies.You surely arenot surprised to be told that you usually listen to music not only with your ears but with your.whole body.Few people can listen to music without moving their body or, more specifically,some part of their body.Often when one listens to a symphonic concert on the radio, he is attracted to direct the orchestra (乐队) even though he knows there is a good conductor on the job.Strange as this behavior may be, there is a very good reason for it.One cannot derive all possible enjoyment from music unless he participates, so to speak, in its performance.The listenerfeels himself into the music with more or less noticeable motions of his body.The muscles of the body actually participate in the mental process of thinking in the same way,but this participation is less obvious because it is less noticeable.21.Some psychologists think that thinking is_.A.not a mental processB.more of a physical process than a mental actionC.a process that involves our entire bodiesD.a process that involves the muscles as well as the brain答案:D解析:事实细节题。一段一句提到一些心理学家认为精神活动如思考不仅是大脑的活动,而且肌肉也参与其中,所以选D。22.The process of thinking and that of listening to music are similar in that _.A.both are mental actsB.muscles participate in both processesC.both processes are performed by the entire bodyD.we derive equal enjoyment from them答案:B事实细节题。一段最后一句提到我们用肌肉思考与用身体听音乐在某种程度上是一样的,所以选B。23.Few people are able to listen to familiar music without _.A.moving some part of their bodyB.stopping what they are doing to listenC.directing the orchestra p!aying itD.wishing that they could conduct music propesly答案:A事实细节题。二段中提到很少有人听音乐时不扭动自己的身体,所以选A。24.The listeners way oF“feeling the music is _.A.the unnoticed motion of his musclesB.participating in the performanceC.bending an ear to the musicD.being the conductor of the orchestra答案:B推理判断题。三段二句提到如果一个人不参与到音乐中,也就是音乐演奏中,那他就无法从音乐中获得所有的乐趣。25.According to the passage, muscle participation in the process of thinking is _.A.deliberateB.apparentC.indistinctD.impressive答案:C事实细节题。文章最后一句提到肌肉以同样的方式参与了思考的过程,但并不是十分明显,因为它不是很容易被注意到。distinct“明显的,显著的”,前缀in表示否定。indistinct“不明显的,不显著的”。(51 ) Its a day to celebrate, a time to educate, and a way to make a difference.Earth Day was first observed on April 22, 1970.The tradition began in the United States and is now an international focal point for people who are concerned about the environment.Imagine a time before the Clean Air Act, the Clean Water Act, the Endangered Species Act,and even the Environmental Protection Agency.Hot topics of the time were industrial pollution, nuclear accidents,oil dependency,pesticides,and a variety of social issues.However,policymakers were not yet acting on many important environmental problems.Earth Day grew out of grassroots action and institutional Support.Student leader Denis Hayes and Wisconsin Senator Gaylord Nelson were two key organizers for the first event.Over 20 million concerned citizens rallied for clean air and water.College students were a major force in the campaign, although participants of all ages were involved.Still, we cannot really credit a handful of individuals for the success of Earth Day.After all, a major message of Earth Day is that every single person has an important role in the environment.(52) The first Earth Day was very successful, inspiring the passage of congressional protection for air, water, and endangered species.Momentum from the demonstration also fueled the formation of the Environmental Protection Agency.Thirty years later, the focus has changed but the urgency remains the same.Due to increasing amounts of scientific evidence that fossil fuels are changing the global climate, the theme for Earth Day 2000 is Clean Energy.The four major goals of Earth Day 2000 are clean cam, clean power,clean air, and clean investments.26.April 22nd, 2000 is the _ yearsanniversary of the Earth Day.A.30thB.20thC.10thD.100th答案:A提问的是2000年4月22日是地球日的多少周年纪念日。回答用数字表示的细节时,需要进行简单计算。从原文的一段我们可以知道,地球日最早1970年4月22日在美国开始,刚好是30年纪念日。所以,选项A为本题的答案。27._ originated the Earth Day.A.College studentsB.Policy makersC.Ordinary peopleD.Denis Hayes答案:C这个问题答案需在三段里找出。该段一句告诉我们,地球日是群众自发活动,并由社会机构支持的。学生领袖Denis Hayes和威斯康星州议员Gaylord Nelson是一次活动的主要组织者;200多万市民聚集起来,呼吁干净的水源和空气。各个年龄阶层的人都参加了这次集会,大学生在这次活动中是主要力量,但是我们不能确切地说地球日的成功归为哪一部分人。由这一段话的意思我们可以得知,地球日的创建是集体的结果,并不是由哪一个人创建的。所以,正确答案是C。28.Which of the following is the immediate effect of the first Earth Day?A.The Environmental Protection Agency was foundedB.Congressional Protection for water was passedC.There are more demonstrations followedD.Denis Hayer published his Clean Energy Now答案:B本题的答案含在文章的四段中。这段话的意思是一个地球日极为成功,国会因此而通过了对空气,水,受害生物保护法;游行的势头也推动了环保机构的成立。由此可见,它直接影响的是B(国会通过了水保护法);因此,答案为B。29.Which of the following is NOT the goal of Earth Day 2000?A.Clean airB.Clean waterC.Clean automobilesD.Clean investment答案:B本题提问的是以下哪一个不是2000年地球日的目标。所给的四个答案分别为:A(空气净化),B(水净化),C(汽车净化)和D(投资净化)。通过原文最后一句我们可以知道,2000年地球日的目标是汽车净化,能源净化,空气净化和投资净化。由此可知,只有选项B不属于其内容。所以,B为本题答案。30.Earth Day is a day to_.A.increase fossil fuelsB.purify the witerC.solve social issuesD.protect environment答案:D从全文一段的最后一句我们可以知道,源于美国的地球日今天是所有关心环境问题的人们关注的焦点。而且,整篇文章也从地球日的起因及其所产生的一系列影响告诉我们,它是一个保护环境的日子。所以,正确答案为D。( 53 ) The young people who talk of the village as being dead are talking nothing but nonsense,as in their hearts they must surely know.No, the village is not dead.There is more life in it now than there ever was.But it seems thatvillage lifeis dead.Gone for ever.It began to decline about a hundred years ago.When many girls left home to go into service in town many miles away, and men also left home in increasing numbers in search of work, and home was where work was.There are still a number of people alive today who can remember what village lifemeant in the early years of the present century.It meant finding your entertainment in the village of within walking distance of it.It meant housewives tied to the home all day and every day.It meant going to bed early to save lamp-oil and coal.Then came the First World War and the Second World War.(54) After each war, new ideas,new attitudes, new trades and occupations were revealed to villagers.The long-established order of society was no longer taken for granted.Electricity and the motorcar were steadily operating to makevillage life and town life almost alike.Now with the highly-developed science and technology and high-level social welfare for all, there is no point whatever in talking any longer about villagelife.It is just a life, and a better life.Finally, if we have any doubts about the future, or about the many changes which we have seen in our lives, we have only to look in at the school playground any mid-morning; or see the children as they walk homeward in little groups.Obviously the children are better fed, better clothed, better educated, healthier, prettier and happier than any generation of children that ever before walked the village street.31.By saying that village is not dead, but village lifeis dead, the writer suggests that _.A.those young people who talk of the village as being dead are wrongB.the two statements are against each otherC.village life today is rather uninterestingD.village life today is no longer like what it used to be答案:D本文二段对过去和现在的农村生活进行对比,由此得出现在的农村生活已经不再像过去的农村生活那样了。所以本题正确答案应该是D。而不是A那些谈论农村已经不存在的年轻人是错误的,B农村和农村生活相反,C今天的农村生活很乏味。32.It was_that village lifebegan to take a sharp turn.A.about a century agoB.during the two world warsC.with electricity and motorcars introduced into the villageD.only recently答案:C本题问的是从什么时候起,农村生活有了一个转折点。从文章三段四句话:“电和机动车辆在拉近农村生活和城市生活的距离方面起着决定性的作用”,可知选项C正确。33.As is suggested in paragraph 2, villagers in the past_.A.lived a simpler life than villagers todayB.knew fewer people than villagers todayC.found it difficult to enjoy themselvesD.liked to wash themselves with cold water答案:A二段最后四句话讲述的是:过去的村子里的每一个人都相互了解;不必走很远就可以娱乐;家庭主妇们每天都呆在家里;为了节省煤和灯油,人们很早就睡了。由此,我们可知,选项A是正确答案。34.The expression .there is no point whatever in talking about. in paragraph 3 means that_.A.there is no end to the talking about.B.it is harmful to talk about.C.it is not meaningless to talk about.D.there is no reason for talking about.答案:Dpoint在这里可以理解成“有道理,有理由”所以,答案应该是D。35.From the passage we can see that the writers attitude toward village life is _.A.positiveB.negativeC.neutralD.unclear答案:C作者在文章中只讲农村生活的变化,并未对农村生活进行评价,所以作者的观点是中立的。因此答案是C。Hillary Rodham Clinton released the first television spot of her Senate campaign this morning, a 30-minute commercial that will begin airing statewide on Thursday.The spot, titled First, uses numerous still photos to highlight landmarks in Mrs.Clintons career, while the voiceover says she is more than a first lady.There is no mention of Mrs.Clintons rival forNew Yorks Senate seat, New York Mayor Rudolph Giuliani.Clinton campaign spokesman Howard Wolfson said the ad was positive and biographical, instead of focusing on the first ladys opponent.Mrs.Clinton has previously aired radio ads, but has generally stayed with a strategy of making extensive campaign appearances instead of using television spots, while Giuliani has already run statewide TV ads.Text of Hillary Commercial:First she became a lawyer, named one of the top hundred inAmerica.Her first cause was children, fighting abuse and chairing the board of the Childrens Defense Fund.(55) Her first priority was public schools, helping to establish teacher testing.More than a first lady.For 30 years, shes fought for children and families.AsNew Yorks senator, shel 1 fight for better schools and heath care for children.Hillary.Put her to work for all of us.36.What does the word air in the first sentence mean?A.DryB.ExpressC.BreatheD.Broadcast答案:D由文章一段一句话我们可以得知,希拉里今天早晨发表了她竞选纽约议员的电视宣传;为时30分钟的电视宣传将于星期二开始进行全国播放。由该句的意思我们可以猜出“air”的意思是“播放”。所以答案为D。37.What does more than a first ladyin the first paragraph suggest?A.Hillary is not a first ladyB.Hillary does much more than what a first lady is expected to doC.There are more women inAmerica who does better than Hillary doesD.Hillary is doing better than her husband.答案:B在世界各地,一夫人作为国家元首的妻子,是一国之母,她的形象一般是一个帮助总统处理好家务,并且进行一些妇女活动和慈善事业,借此来提高元首的形象。但是,希拉里作为一夫人,她所做的超出了一夫人的职责。她不但在社会活动中经常露脸,而且直接参与政事,开始竞选起议员来了。所以,选项8应该是本题答案。38.Which of the following statement is TRUE regarding the Senator campaign according the passage?A.Hillary has appeared on TV shot for numerous timesB.Hillary rarely makes her public appearanceC.Giuliani has made TV advertisement for himselfD.Hillary has a bigger chance to win the campaign答案:C文章的四段告诉我们,希拉里以前曾经在广播上作过宣传;与她不同的是,Giuliani已作过全国电视宣传。由该段可知,选项C是正确答案。从文章的一句话我们可以得知。这是希拉里一次在电视上为自己作宣传,所以,选项A和B不符合原文;此次议员竞选,花落谁手尚未见分明,所以,选项D也不能人选。39.Hillarys campaign focuses on all the following exceptA.childrens health careB.school education for childrenC.combating child abuseD.family planning pohcy答案:D希拉里的竞选广告在文章的最后几段里:它的重点是学校教育;作者评论道,在过去的30年里,希拉里一直都在为儿童和家庭幸福斗争。将来当了纽约的参议员,她会为孩子们的良好教育和健康保险而努力;由此我们可以得知,选项A(儿童健康保险),B(儿童的学校教育)和C(打击虐待儿童现象)都是她的竞选重点,只有选项D(计划生育政策)与原文不合,所以D是本题答案。40.Which of the following can best serve as the tide of this passage?A.First Ladys Senator CampaignB.Hillarys.TV AdvertisementC.A Rivalry forNew Yorks Senate SeatD.The Focuses of Hillary Campaign答案:A本文从一夫人希拉里克林顿为其入选纽约参议员拉开序幕讲起,对目前的竞选状况作了一个大概介绍,并且对希拉里的竞选内容作了一个介绍,同时,作者表达他自己的观点;整篇文章以介绍她的竞选情况为主,所以,选项A(一夫人竞选参议员)用以概括全文最为全面,为正确答案。三、完型填空(41-50)Have you ever heard the old saying Never judge a book by its cover ? This is a good rule to (41) when trying to judge the intelligence of others. Some people have minds that shine only in certain situations. A young man with an unusual (42) in creative writing may find himself speechless in the presence of a pretty girl. He searches awkwardly for words and does not talk smoothly. But don t make the mistake of thinking him stupid.(43) a pen and paper, he can express himself very well.Other people may fool you into overestimating their intelligence by (44) a good appear-ance. A student who listens attentively and takes notes in class is bound to make a favorable im-pression on his teachers. But when it (45) exams, he may score near the bottom of the class.The (46) idea is that you cant judge someone by appearance. The only way to determine a person s intelligence is to get to know him. Then you can observe (47) he reacts to different situations. The (48) situations you observe, the more accurate your judgment is (49)to be.So (50). Dont judge the book by its cover.41.A.followB.obeyC.watchD.observe答案:B42.A.presentB.handC.penD.gift答案:D解析:根据上下文作答。选项A“礼物”;选项B“手;帮助”;选项C“笔”;选项D“天赋;礼物”。所以答案为D。43.A.FromB.WithC.InD.By答案:B解析:with作介词表示“以(手段、材料),用(工具)”。故答案为B。44.A.putting up withB.putting onC.putting upD.putting off答案:B解析:选项A“忍受”;选项B“穿上;上演”;选项C“提供;建造;举起”;选项D“推迟”。根据句意,选B。45.A.turns toB.comes toC.gets toD.leads to答案:B解析:选项A“转向;变成;求助于”;选项B与前面的when it连用,构成固定结构when it comes to,表示“当提到”;选项C“到达;开始;接触到”;选项D“导致”。这里的句子表达的意思是“当考试的时候,他的得分可能在全班接近最低”。所以答案为B。46.A.mereB.majorC.mainD.topic答案:C解析:选项A“仅仅的”;选项B“重要的;主修的”;选项C“主要的”;选项D“话题”。这里的句子表达的意思是“关键在于,你不能以貌取人”,故选C。47.A.howB.whatC.howeverD.whatever答案:A解析:本句意思为“那么你可以观察他对于不同状况的反应”。这里需要一个表示“用何种方法”的疑问副词来提问。所以答案为A。48.A.mostB.moreC.muchD.many答案:B解析:the morethe more句式,意为“越越”。本句句意为“观察的状况越多,你的评判才可能会越准确”。所以答案为B。49.A.likelyB.properlyC.fortunatelyD.necessarily答案:A解析:根据上下文可以推断,本句句意为“观察的状况越多,你的评判才可能会越准确”,这里需要一个意思为“可能”的词。be likely to do为固定结构,表示“可能”,故选A。50.A.count on your timeB.ahead of your timeC.fall behind your timeD.take your time答案:D解析:本题考查四种常用的表达。count on your time意为“指望你的时间”;ahead of your time意为“在你的时间之前”;fall behind your time意为“落后于你的时间”;take ones time意为“别着急,从容做”。所以根据下文的句意“不要匆忙做决定”来判断,答案为D。四、翻译(51-55)51题 Its a day to celebrate, a time to educate,
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年护理学静脉输液题库及答案
- 8.1.1传染病及其预防 说课稿生物八年级下册人教版
- 《6 相约春天》(教学设计)-三年级下册综合实践活动长春版
- 2025年养生护理知识题库及答案
- 2025年上海母婴护理题库及答案
- 第7课 竖钩和弯钩说课稿小学书法练习指导三年级下册西泠版
- 教育时政笔试题目及答案
- 2025年湘潭市法院系统招聘真题
- 2024年成都市事业单位招聘笔试真题
- 2025年血透室规范化培训护理学员理论考试试题及参考答案
- 思政家乡课件
- (2024版)小学道德与法治 一年级上册 教学设计
- 《质量管理理论方法与实践》课件-质量管理 ch5 质量功能展开
- 水运工程监理旁站方案(3篇)
- 2025年职业培训学校建设项目可行性分析与初步设计方案报告
- 2025年软件架构师专业技术考核试题及答案解析
- 八上语文第9课《天上有颗南仁东星》课件
- 2024年BRCGS包装材料全球标准第7版全套管理手册及程序文件(可编辑)
- 公考公共基础知识培训课件
- 2025年人保非车险考试题及答案
- 铁路工程试验检测员培训考试题土工试题及答案
评论
0/150
提交评论