日常生活篇8篇.doc_第1页
日常生活篇8篇.doc_第2页
日常生活篇8篇.doc_第3页
日常生活篇8篇.doc_第4页
日常生活篇8篇.doc_第5页
已阅读5页,还剩6页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

一、For many people the subject of hiccups (嗝) is a joke, but for Harry Mendes, a fifteen-year-old schoolboy from Birmingham, it was something quite different.His hiccups began one Sunday lunchtime and continued day and night for two weeks. After the first week, Harrys parents took him to hospital, but it took another week for the doctors to cure his attack.Harry, who is now back at school, described what happened to him.“When I began to hiccup, I drank a glass of water but that didnt do any good. That evening I had hiccups every four seconds. We tried everything to stop them. I held my breath and drank cold drinks. My father even tried to give me a shock but that didnt work either.”After a week of sleepless nights, he went to hospital. The doctors took an X-ray of his chest but they couldnt find anything wrong.“They gave me some medicine and my hiccups slowed down, but it was another week before the medicine worked completely and my hiccups stopped.”Harry was very lucky. The world record holder is the American farmer Charles Osborne, who hiccupped for sixty-eight years. He stopped in 1990 at last, but nobody knows why.1.Harrys hiccups lasted _.A. a week B. fourteen days C. twenty-eight days D. one month2.His hiccups started after he _.A. drank a glass of water B. went to hospitalC. ate an Indian meal D. finished his homework3.His parents decided to take him to hospital when he _.A. hiccupped for four seconds B. held his breathC. hiccupped at night D. couldnt stop hiccupping4.His hiccups completely stopped one week after the doctor _.A. gave him some medicine B. took an X-ray of his chestC. gave him a shock D. let him drink cold drinks5.What does “shock” in this passage mean?A. 震惊 B. 休克 C. 喷嚏 D. 哈欠【答案与解析】打嗝是很常见的生理现象。本文向我们讲述了这样一个小故事:哈利从某一个周日开始打嗝,日夜不停地持续了两个星期。父母将他送到医院,大夫花了一个星期的时间才将其治愈。短文最后说,哈利是幸运的,因为世界记录保持者,查利斯打嗝时间长达六十八年,并且最终也没有查明他打嗝的原因。1. 选B 由文中第二段“His hiccups began one Sunday lunchtime and continued day and night for two weeks.”一句可知His hiccups lasted fourteen days.2. 选C 标题下的那句话对此题有很大的启示作用。亨利是因为吃了Indian food才开始打嗝的。3. 选D 去医院的原因应该是不停地打嗝,其它选项提供的理由不充分,也不全面。4. 选A 亨利服药一周后痊愈,其它方法均无效。5. 选A 可用“惊吓”治疗打嗝。文中提到“My father even tried to give me a shock but that didnt work either.”二、 For several years, Americans have enjoyed tele shopping - watching TV and buying things by phone. Now tele-shopping is starting in Europe (欧洲). In a number of European countries, people can turn on their TVs and shop for clothes, food, toys and many other things.Tele shopping is becoming popular in Sweden, for example. The biggest Swedish company sells different kind of things on TV in 15 European countries, and in one year it made $100 million. In France there are two about $20 million a year to buy things through those channels.In Germany, until last year tele-shopping was only possible on one channel for 1 hour every day. Then the government (政府) allowed more tele-shopping. Other channels can open for tele-business, including (包括) the largest American tele-shopping company and a 24hour tele- shopping company. German businesses are hoping this new tele shopping will help them sell more things.Some people like tele-shopping because it allows them to do their shopping without leaving their homes. With all the problems of traffic in the cities, this is an important reason. But at the same time, other Europeans do not like this new way of shopping. They call tele-shopping “Junk (垃圾) on the air”. Many Europeans usually worry about the quality (质量) of the things for sale on TV. Good quality is important to them, and they believe they cannot be sure about the quality of the things on TV.The need for high quality means that European tele-shopping companies will have to be different from the American companies. They will have to be more careful about the quality of the things they sell. They will also have to work harder to sell things that the buyers cannot touch or see in person.1.Teleshopping is _ in Europe.A. not popular B. growing C. not possible D. cheap2.People like tele-shopping because it is _.A. very interesting B. cheaper C. easier D. more popular3.Some Europeans dont like tele-shopping because they _.A. dont like to buy things B. dont watch TVC. believe the things on TV are expensive D. think the things sold on TV are bad quality4.In Germany, tele-shopping may _.A. help businessmen get more money B. keep the shops open longerC. have fewer buyers D. bring better TV programs5.The best title of this passage is _.A. American Tele-shopping B. Tele-shopping CompaniesC. Tele-shopping in Europe D. Tele shoppingJunk on the air【答案与解析】这篇短文主要介绍了在欧美国家新兴的一种购物方式-电视购物。由于不出家门就能购买自己所需的东西,还能缓解城市的交通压力,所以这种购物方式深得一些人的喜爱。不过,一些欧美人士并不喜欢这种购物方式,他们担心商品的质量是否有保证。为了确保售出商品的质量,欧洲电视购物公司将更加认真、努力地工作。1.B “Now tele-shopping is starting in Europe.”,由starting一词显然可知答案为B。2.C 看了电视,然后打个电话就能购买自己所需要的东西,显然是容易多了。故答案要选C。3.D 答案的出处是“Many Europeans usually worry about the quality (质量) of the things for sale on TV.”一句。4.A “German businesses are hoping this new tele shopping will help them sell more things.”,由此不难看出这些商人通过电子购物可能会发更大的财。5.C 该文从美国的电子购物写起,详细介绍了欧洲几个国家开展电子购物的情况。所以正确答案为C。三、Hundreds of years ago, life was harder than it is today. People didnt have modern machines. There was no modern medicine, either.Life today has brought new problems. One of the biggest is pollution. Water pollution has made our rivers and lakes dirty. It kills our fish and pollutes our drinking water. Noise pollution makes us talk louder and become angry more easily. Air pollution is the most serious kind of pollution to all living things in the world.Cars, planes and factories all pollute our air every day. Sometimes the polluted air is so thick that it is like a quilt (被状物) over a city. This kind of quilt is called smog.Many countries are making rules to fight pollution. Factories must now clean their water before it is thrown away, and they mustnt let dirty smoke go into the air.We need to do many other things. We can put waste things in the dustbin and do not throw them on the ground. We can go to work by bus with our friends in the same car. If there are fewer people driving, there will be less pollution.Rules are not enough. Every person must help to fight pollution.1.Hundreds of years ago, life was much harder than it is today because _.A. there were not modern machines B. there was no modern medicineC. both A and B D. there were not many people2._ is the biggest pollution in todays life.A. Water pollution B. Air pollution C. Noise pollution D. Pollution3.The most serious kind of pollution is _.A. noise pollution B. air pollution C. water pollution D. A, B and C4.Factories must clean their water _.A. before they are thrown away B. when they are thrown awayC. after it is thrown away D. before it is thrown away5.From the passage, we know that _.A.a few years ago, there was no smog at allB.today people dont have to talk to each other loudlyC.we can drink water from the polluted rivers and lakesD.people are making rules in order to (为了)fight pollution【答案与解析】当今,人们的生活水平提高了,但现代生活带来的污染问题却困扰着人们:水污染影响鱼类和人类的饮水质量;噪音污染让人易怒;空气污染是最为严重的。许多国家和政府制定了防止污染的法律和法规,但这还远远不够。更为重要的是,人人都应当参与到这场抗击污染的战役中来。1.C 人们在一百多年前既没有现代化的药品,也没有现代化的机器。所以答案是C。2.D 本题属表层理解题。“One of the biggest is pollution.”即是答案的出处。3.B 本题同样是表层理解题。第二段的最后一句就是答案之所在。4.D 答案在“Factories must now clean their water before it is thrown away”中。5.D 综合考虑全文及“Rules are not enough. Every person must help to fight pollution.”的意思,可知答案非D莫属。四Building a house costs quite a lot of money. Suppose you plan to build a house. Your first step will be to find a right piece of land. Your choice (选择) will depend on many different things. You will probably try to find a sunny place, with pleasant surroundings (环境) near shops and bus stops, not too far from your friends and the place where you work.Next you will find a good builder, and together with the builder you will work out a plan. The builder will draw the plan. It will show the number of rooms, their position and size, and other parts, which must be noticed, such as windows, doors, and electric outlets. The builder will work out how much money is needed to build your house .He will work out the cost of the wood, bricks, the glass, and everything else that must be used in building the house. Later on, when he starts to build, this estimate (预算) must be corrected and revised (修订).His estimate is based on existing prices, but prices of such things may change, and many other things may happen between the time when he makes the estimate and the time when he builds the house.When the builder gives his estimate, you may wish to change your plan. (You may also wish to change your builder, if his estimate is too high!) You may find that the house you wanted at first costs too much, or that you can spend a little more and add something to your plan. The builders estimate depends on the plan, but the final plan depends on the builders estimate.1.The best title of this passage is _.A. Building a House Costs Much Money B. Estimate Is ImportantC. Planning a House D. Depend on the Builder2.The first thing for a person to build a house is _.A. to get as much money as possible B. to find a suitable piece of landC. to work out a plan D. to make an estimate3.The phrase “draw a plan” in this passage means _.A. making a picture of a building or a room B. making a planC. working out a plan D. pulling a picture out of a room4.When the builder starts to build a house, his estimate will have to be corrected and revised because _.A. it is wrongly worked out by a workmanB. the future owner of the house thinks the estimate is so high that he cannot afford the building.C. The prices of building materials and the expenses (费用) of labor may be different from the original prices and expensesD. Estimates are usually mistaken in the beginning5.What is the relationship(关系) between the estimate and the plan?A. The plan depends on the estimate.B. The estimate depends on the plan.C. The plan has nothing to do with the estimate.D. The estimate and the plan depend on each other.【答案与解析】全文共三段,第一段说的是盖房要花很多钱,首先得确定好房子的位置:向阳,地理环境优美,交通购物方便而且离自己的亲朋和工作地点距离都近;第二段说的是选择优秀的建筑工人,设计方案,绘出草图,做好预算以及如何处理施工时可能出现的变化与预算的关系;第三段讲的是建筑工所作的预算和真正施工时所发生的变更及盖房方案与预算之间的关系。虽然全文中没有明确的主题句,但通过对上述三段文字的分析,不难看出它们讲的都围绕着一个主题:设计一幢房子。1.C 本小题检测的是对整篇短文中心思想的理解能力。 A项讲的是“盖一幢房子要花很多钱”,这是本文的第一句话,但它只讲了上述三段的盖房子要花很多钱这一项内容,所以其概括不准确。B项是说“预算是重要的”,同样犯了以偏概全的毛病。D项讲的是“依靠建筑工”,这与短文内容是相矛盾的,故此三者皆否定之。2.B 短文首段的第三句话:“Your first step will be to find a right piece of land.”(你的第一步就是选好一块合适的地)。此句正是该题答案的出处。3.A 解答该小题的重点是要理解好“draw a plan”这个短语中的关键词plan。plan在本短文中反复出现了八次,第一次出现以动词形式出现,其他七次都是名词。作名词用时其常见用法有二:计划、方案;平面图,纸张。plan 在与draw 连用时,就表明:画一张建筑物的平面图。B项和C项都是把plan 理解为“计划”或“方案”了,而D项则理解成“把一张图画从屋里找出来”,这是无稽之谈。由此答案非A莫属。4.C 本题属细节考查题。考查的是在盖房的施工中,最初的预算必须更正与修改的原因。短文第二段的倒数一、二句就有相对应的部分;随后,当他开始施工时,此预算必须更改与修正。他的预算的根据是当时价格,而建筑材料与其他东西的价格在制定预算和开始施工这一阶段很可能会有变化。A项说的是预算经常被施工者算错,在短文中没有依据;B项的“未来的房主认为预算太高他支付不起”在短文中也没有依据,D项的“在开始时预算往往是错的”与A项的错误如出一辙。5.D 本小题考查的仍是对短文个别段落和中心意思的理解能力。短文第三段集中讲的就是和建房方案之间的关系。A项只说出了建房方案对预算的依赖关系;B项只说出预算对建房方案的依赖关系,而忽略它们相互作用的一面,因此都是片面的。而C项说的是建房方案与预算毫不相干,这与短文交代的事实背道而驰,故予以排除。五、Do you love the holidays, but hate the increase (增加) in weight (体重) that follows? You are not alone.Holidays are happy days with pleasure and delicious foods. But many people are worried about the weight that comes with these delicious foods.With proper (合适的) planning, it is possible to control your weight. The idea is to enjoy the holidays but not to eat too much. You dont have to turn away from the foods that you enjoy. The following advice may be of some help to you.Do not miss meals. Before you leave home for a party, have a small, low-fat meal or fast food. This may help you to keep you from getting too excited before the delicious foods.Begin with clear soup and fruit or vegetables. A large glass of water before you eat may help you feel full. Use a small plate; a large plate may make you eat more than enough.Better not have high-fat foods. Choose lean (瘦的) meats. Fill your plate with salad and green vegetables.If you have a sweet tooth, try mints (薄荷) and fruits. They do not have fat like cream and chocolate.Dont let exercise take a break during the holidays. A 20-minute walk after a meal can help you burn off excess calories (多余的热量).1.Holidays are happy days with pleasure but they may _.A. bring weight problems B. bring you much trouble in your lifeC. make you worried about your life D. make you hate delicious foods2.Enjoy your holidays without putting on weight, and youd better _.A.drinking much water and have vegetables onlyB.not eat much food in high fatC.not take part in the partiesD.turn away from delicious foods3.According to the passage, _ is a necessary part to stop you from putting in weight.A. vegetables B. water C. salad D. taking exercise4.Many people cant help putting on weight after the holidays because they _.A. cant control themselves B. go to too many partiesC. enjoy delicious foods D. cant help turning away from the foods5.Excess calories can be found in your body in the form of (以的形式) _.A. energy B. fat C. food D. water【答案与解析】很多人在快乐的假日里禁不住美味佳肴的诱惑,因此他们担心在此期间自己的体重会增加。本文提出了一系列的合理化建议,对你可能会很有帮助。1.A 表示转折关系的“But many people are worried about the weight that comes with these delicious foods. ”这句话是解题之关键。2.B 答案在第三段的第一句“With proper (合适的) planning, it is possible to control your weight.”中。3.D 最后一段即是本题答案之所在。4.A “This may help you to keep you from getting too excited before the delicious foods.”根据本句,可推知有些人是禁不住美食佳肴的诱惑。5.B 由“If you have a sweet tooth, try mints and fruits. They do not have fat like cream and chocolate.”一句或用排除法可知B为正确答案。六、Is there anything more important than health? I dont think so. “Health is the greatest wealth (财富),” wise people say. You cant be good at your studies or work well when you are ill.If you have a headache, toothache, backache, earache or bad pain in the stomach, if you complain of a bad cough, if you run a high temperature and have a bad cold, or if you suffer from high or low blood pressure (血压), I think you should go to the doctor.The doctor will examine your throat, feel your pulse, test your blood pressure, take your temperature, sound your heart and lungs, test your eyes, check your teeth or have your chest X-rayed.After that, he will advise some treatment, or some medicine. The only thing you have to do is to follow his advice.Speaking about doctors advice, I cant help telling you a funny story.An old gentleman came to see the doctor. The man was very ill. He told the doctor about his weakness, memory loss and serious problems with his heart and lungs. The doctor examined him and said there was no medicine for his disease.He told his patient to go to a quiet place for a month and have a good rest. He also advised him to eat a lot of meat, drink two glasses of red wine every day and take long walks. In other words, the doctor advised him to follow the rule: “Eat at pleasure, drink with measure and enjoy life as it is.” The doctor also said that if the man wanted to be well again, he shouldnt smoke more than one cigarette a day.A month later the gentleman came into the doctors office. He looked much more cheerful and much happier. He thanked the doctor and said that he had never felt a healthier man.“But you know, doctor,” the man went on saying, “its not easy to begin smoking at my age.”1.The writer thinks that.A. health is more important than wealth B. work is as important as studiesC. medicine is more important than pleasure D. nothing is more important than money2.The doctor usually tells his patient what to do.A. without examining the patient B. after he has examined the patientC. if the patient doesnt take medicine D. unless the patient feels pain3.The underlined part means “”.A. he was feeling better than ever B. he wasnt a healthy manC. he was feeling worse than before D. he will be well again4.From the last sentence of the passage, we learn the manbefore the doctor told him not to smoke more than one cigarette a day.A. was a heavy smoker B. didnt smoke so muchC. didnt smoke D. began to learn to smoke5.Which of the following is NOT TRUE?A. The doctor usually tests his/her blood pressure when a person is ill.B. The man told the doctor he couldnt remember things.C. The man thanked the doctor.D. The man didnt follow the doctors advice【答案与解析】短文作者从“健康是最大的财富”这句话谈起。没有一个好的身体,学习和工作就没有保证。如果你感到不舒服时,就应当去看医生,医生会仔细给你做检查,然后就建议你吃点药。作者在短文最后还讲了一个医生给病人建议时发生的一个幽默故事。1.A 文章首句即点明主旨,意即“健康比财富更重要”。2.B “After that, he will advise some treatment, or some medicine.”是该题答案的出处。3.A 短文倒数第二段是本小题答案的出处。4.C 由文章最末一句可知这位绅士是说“象我这样年龄的人开始学吸烟真是不容易”,由 “The doctor also said that if the man wanted to be well again, he shouldnt smoke more than one cigarette a day.”可联想到医生误认为他抽烟过多,而建议他每天抽烟不超过一支。答案不攻自破。5.D 根据上一个小题及这位绅士第二次来看大夫的精神状态,可知他听从了医生的建议。七、When you are ill, you must be unhappy because your body becomes hot, and there are pains all over. You dont want to work. You stay in bed, feeling terrible.What makes you ill? It is germs (细菌). Germs are everywhere. They are very small and you cant see them with your eyes, but you c

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论