2011届高考英语阅读推断词义篇复习汇编 - 高考资源网.doc_第1页
2011届高考英语阅读推断词义篇复习汇编 - 高考资源网.doc_第2页
2011届高考英语阅读推断词义篇复习汇编 - 高考资源网.doc_第3页
全文预览已结束

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

北京高考门户网站 电话A词数:275 体裁:科技说明文 难度:4Australian scientists are trying to give kangaroo-style stomachs to cattle and sheep in a bid to cut the emission of greenhouse gases blamed for global warming.Thanks to special bacteria in their stomachs, kangaroo farts contain no methane(甲烷)and scientists want to transfer that bacteria to cattle and sheep who emit large quantities of the harmful gas.While the usual image of greenhouse gas pollution is a billowing smokestack pushing out carbon dioxide, livestock passing wind contribute a surprisingly high percentage of total emissions in some countries.Fourteen percent of emissions from all sources in Australia is from enteric methane from cattle and sheep, said Athol Klieve, a senior research scientist with the Queensland state government.And if you look at another country such as New Zealand, which has got a much higher agricultural base, theyre actually up around 50 percent, he said.Researchers say the bacteria also makes the digestive process much more efficient and could potentially save millions of dollars in feed costs for farmers.But it will take researchers at least three years to isolate the bacteria, before they can even start to develop a way of transferring it to cattle and sheep.Another group of scientists, meanwhile, has suggested Australians should farm fewer cattle and sheep and just eat more kangaroos.The idea is controversial(争议), but about 20 percent of health conscious Australians are believed to eat the national symbol already.Its low in fat, its got high protein levels and its very clean in the sense that basically its the ultimate free range animal(散养动物), said Peter Ampt of the University of New South Waless institute of environmental studies.56. According to the passage, global warming is now mainly caused by _ .A. methane B. carbon dioxide C. livestock passing wind D. not mention in this passage56. D 考查细节理解。A、B、C均是导致全球变暖的原因,但文中并没有提到哪一个是主要原因,因此答案为D文中没有提到。57. What does the underlined phrase “the idea”(paragraph 9)refer to?A. Australians should give kangaroo-style stomachs to cattle and sheep.B. The bacteria could make the digestive process much more efficient.C. Australians should farm fewer cattle and sheep and just eat more kangaroos.D. The bacteria could potentially save millions of dollars in feed costs for farmers.57. C 考查猜测词义。从上文“另一组科学家建议澳大利亚人应少养牛羊,多吃袋鼠肉”及下文“尽管这一观点有争议,但目前约有20%健康意识较强的澳大利亚人已经吃上了被视为“国家象征”的袋鼠”可知这一观点指的是上文“澳大利亚人应少养牛羊,多吃袋鼠肉”。58. How will Australian scientists solve the problem of global warming?A. Eating more kangaroos. B. Killing more cattle and sheep.C. Letting cattle and sheep pass less wind.D. Transferring the special bacteria in kangaroos stomachs to cattle and sheep.58. A 考查推理判断。从文章第一二自然段“为了减少导致全球变暖的温室气体的排放,澳大利亚科学家目前正在想办法将牛羊胃变成袋鼠式的胃。袋鼠胃中有一种特殊的细菌能使其放的屁中不含有甲烷。科学家想将这种细菌移至牛羊的胃中,以抑制它们所排放的大量有害气体。”可推断得知。B 2010湖北黄冈中学一模词数:441 体裁:记叙文 难度:4It was my first day at school in London and I was half-excited and half-frightened. On my way to school I wondered what sort of questions the other boys would ask me and rehearsed (practiced) all the answers: “I am nine years old. I was born here but I havent lived here since I was two. I was living in Farley. Its about thirty miles away. I came back to London two months ago.” I also wondered if it was the custom for boys to fight strangers like me, but I was tall for my age. I hoped they would decide not to risk it. No one took any notice of me before school. I stood in the center of the playground, expecting someone to say “hello”, but no one spoke to me. When a teacher called my name and told me where my classroom was, one or two boys looked at me but that was all the curiosity my arrival aroused. My teacher was called Mr Jones. There were 42 boys in the class, so I didnt stand out there, either, until the first lesson of the afternoon. Mr Jones was very fond of Charles Dickens and he had decided to read aloud to us from David Copperfield, but first he asked several boys if they knew Dickens birthplace, but no one guessed right. A boy called Brian, the biggest in the class, said: “Timbuktu”, and Mr Jones went red in the face. Then he asked me. I said: “Portsmouth”, and everyone stared at me because Mr Jones said I was right. This didnt make me very popular, of course. “He thinks hes clever,” I heard Brian say. After that, we went out to the playground to play football. I was in Brians team, and he obviously had Dickens in mind because he told me to go in goal. No one ever wanted to be the goalkeeper. “Hes big enough and useless enough,” Brian said when someone asked him why he had chosen me. I suppose Mr Jones remembered Dickens, too, because when the game was nearly over, Brian pushed one of the players on the other team, and he gave them a penalty. As the boy kicked the ball hard along the ground to my right, I threw myself down instinctively and saved it. All my team crowded round me. My bare knees were grazed and bleeding. Brian took out a handkerchief and offered it to me. “Do you want to join my gang (team)?” he said. At the end of the day, I was no longer a stranger.51The writer prepared to answer all of the following questions EXCEPT “_”. A. How old are you?B. where are you from? C. Do you want to join my gang?D. When did you come back to London?52We can learn from the passage that _.A. boys were usually unfriendly to new studentsB. the writer was not greeted as he expected C. Brian praised the writer for his cleverness D. the writer was glad to be a goalkeeper53The underlined

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论