高考英语全面 复习配套训练十六.doc_第1页
高考英语全面 复习配套训练十六.doc_第2页
高考英语全面 复习配套训练十六.doc_第3页
高考英语全面 复习配套训练十六.doc_第4页
高考英语全面 复习配套训练十六.doc_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

高考英语全面 复习配套训练十六.单项填空1Someone who lacks staying power and perseverance is unlikely to_a good researcher.Amake BturnCget Dgrow解析:选A。make表示“(使)成为”,为及物动词;turn表示“变成,变为”,为不及物动词;get表示“变成,做成”,为不及物动词;grow表示“生长,成长”。根据句意及句式结构,空格处应使用及物动词表示“(使)成为”之意。故A项符合语境。2Although the teacher didnt mention any names,everybody knew who he was _.Aspeaking to Bturning toCreferring to Dtalking to解析:选C。句意:尽管老师没有提到任何名字,但每个人都知道他指的是谁。refer to在此表示“提到,谈及”。3Tom,_ yourself.Have you already forgotten the rules I told you?Abehave BrespectCconsider Dentertain解析:选A。句意:Tom规矩点,你忘了我告诉你的那些规矩了吗?behave oneself意为“规矩点”。4Everything _ into consideration,they ought to have another chance.Ato take BtakenCto be taken Dtaking解析:选B。本题考查非谓语动词的用法。根据短语take o consideration“考虑到某事”的结构分析,此处把该短语的宾语everything提前,所以应该使用过去分词表示被动。5He failed the midterm examination and only then_how much time he had wasted.Ahe realized Bdid he realizeChe had realized Dhad he realized解析:选B。本题考查动词的时态和倒装句的用法。根据语法要求only引导状语位于句首时,需要使用倒装句结构。而该状语only then表明了动作发生在过去。6We had wanted to finish our task by noon,but it didnt quite _.Afind out Bgive outChand out Dwork out解析:选D。本题考查短语动词辨析。句意:我们原本想中午前完成任务,但是结果并不如愿。find out发现;give out分发,用尽;hand out分发;work out结果。根据句意,work out为正确选项。7.Lucy has_all of the goals she set for herself in high school and is ready for new challenges at university.Aacquired BfinishedCconcluded Dachieved解析:选D。本题考查固定搭配,achieve ones goals意为“实现目标”。8On his way to the airport,it_him all of a sudden that he had forgotten his passport.Ahit BknockedCoccurred Dbeat解析:选A。考查固定句型。It hits/hit sb.that.意为“某人突然想到”。9It was_of Jack to turn off the radio when I was sleeping in the bedroom.So he was.Areasonable BsensibleCconsiderate Dgenerous解析:选C。考查形容词辨析。considerate考虑周到的,为(他人)着想的,体贴的。reasonable合情理的,讲道理的,公道的;sensible明智的,有感觉的;generous慷慨的,大方的。10The new equipment_the disabled during the 2008 Beijing Paralympics.Awas intended for Bwas intended toCintended for Dintended to解析:选A。be intended for sb.为固定短语,表示专供某人使用。句意:这些新设备是2008年北京残奥会期间专供残疾人使用的。.阅读理解A(2009年重庆第一次诊断)New YorkWednesday,October fifteenth,is the first Global Hand Washing Day.Activities are planned in more than twenty countries to get millions of people in the developing world to wash their hands with soap.Experts say people around the world wash their hands but very few use soap at socalled critical moments.These include after using the toilet,after cleaning a baby and before touching food.Global Hand Washing Day is the idea of the PublicPrivate Partnership for Hand Washing with Soap.The goal,they say,is to create a culture of hand washing with soap.The organizers say all soaps are equally effective at removing diseasecausing germs(病菌)They say the correct way to wash hands is to wet your hands with a small amount of water and cover them with soap.Rub it into all areas,including under the fingernails.Then,rinse well under running water.Finally,dry your hands with a clean cloth.The Partnership says soap is important because it increases the time that people spend washing.Soap also helps to break up the dirt that holds most of the germs.And it usually leaves a pleasant smell,which increases the likelihood that people will wash again.It also says washing with soap before eating and after using the toilet could save more lives than any medicine.It could help reduce cases of diarrhea (痢疾),which is the second leading cause of child deaths,killing more than one and a half million children a year,by almost half.1The most suitable title for the text would be_.AHand Washing Brings Good HealthBHand Washing Gets a Day of Its OwnCIt Is Soap That MattersDPartnership for Hand Washing Takes Action解析:选B。主旨大意题。本文是新闻报道,通常第一段就是文章的中心段,根据本段前半部分内容可判断此项最能概括文章大意。2The Partnership creates Global Hand Washing Day to _.Acall on people to wash handsBhelp the developing countriesCpromote the importance of soap in hand washingDmake a culture of hand washing in the third world解析:选C。细节理解题。根据第三段第二句可知其目的是宣传肥皂在洗手中的重要作用。3The following facts can explain why soap is important EXCEPT that_. Asoap gives people a longer hand washing time Bsoap helps to get rid of more germs off hands Csoap attracts people to do more hand washing Dsoap gets people into the habit of washing hands解析:选D。细节理解题。由第四段内容可知A、B、C三项正确;文章中没有提到肥皂能够让人养成洗手的习惯。4According to the last paragraph,diarrhea is a disease that_.Akills half of the kids in developing countriesBcauses the greatest number of child deathsCcan be prevented by washing hands with soapDmakes soap stand out in hand washing解析:选C。推理判断题。文章最后一段指出用肥皂洗手几乎可以使痢疾的发病率降低一半,由此可推测,痢疾是一种可以通过用肥皂洗手的方式预防的疾病。BOne of the main decisions you must make when traveling is deciding where to stay.A good place to stay can often make a holiday.Whether you are looking for a classy hotel or a night under the stars,we can guide you through your different options.Bed and BreakfastAn English invention,bed and breakfasts offer exactly what they suggest,a bed for the night and breakfast in the morning.People who hate the anonymity of hotels but want more luxury than a hostel often choose to stay at bed and breakfasts.“B&Bs”,usually someones private home,are often found in the countryside.HostelsFor those traveling on a tight budget,hostels are the best accommodation option.Informal places usually with a friendly youthful vibe,they offer dormitory beds for rent.Bathrooms are usually down the hall.Remember to check reviews by previous guests online before you book your hostel.Couch SurfingAn unusual but interesting option,couch surfing is a growing trend among young internationals.The idea is that you become a member of the online couchsurfing community () and then when you travel,look up other members in that country and ask to stay on their couch(沙发)Most hosts will suggest sightseeing trips and take you out in the evening,making it a great way to see things that arent in your guidebook.And remember,it may be free but dont forget to offer to buy your host a drink or dinner.CampingSleeping under the stars! For budget travelers staying at camping grounds is the cheapest way to travel.The drawback is that you have to carry a tent with you.Camping grounds can be found across Europe,America and Australia.However,if you intend on camping in busy cities,check first where the nearest campsite is.More often than not,they are on the outskirts,which can mean lengthy bus rides into town when you want to eat or see the sights.【解题导语】出门旅行,住宿是一大问题。本文为手头紧张的出门旅游者介绍了四种住宿方式:住宿兼次日早餐的旅馆,青年宿舍,睡沙发旅行和露宿,并介绍了各自的优点和不足之处。5Hostels are popular among budget travelers because they provide_.Aa friendly atmosphereBdormitory beds for saleCreviews by previous guestsDbeds and bathrooms as well解析:选A。考查细节理解。Hostels一节说,这些非正式的场所给你一种友好的充满青春活力的氛围(friendly youthful vibe)。6The advantage of couch surfing is that_.Ayou dont have to pay any moneyByou can have a couch to sleep onCyou can explore the nightlife thereDthe host will charge you for sightseeing解析:选C。考查推理判断。Couch Surfing下谈到旅游时寻找这样的家庭,主人给你提供自家的沙发代替旅馆,在夜晚,主人会带你出去转悠,你能看见在旅游指南上找不到的东西。7The disadvantage of camping is that you have to_.Asleep in the open airBtake some extra articlesCcamp near big cities for safetyDtake a long distance bus to the campsites解析:选B。考查推理判断。最后一节谈到露宿,说它能让你在星空下睡觉,不方便的地方是你出门时得带着帐篷,因此选B,要额外携带一些物品。8You want a better but not too expensive place to stay,you may choose_.ABed and BreakfastBHostelsCCouch Surfing DCamping解析:选A。考查推理判断。本文介绍了四种经济的出行方式:住宿兼次日早餐的旅馆,青年宿舍,睡沙发旅行和露宿。从各部分的介绍看,A项相对来说条件更好,它比青年宿舍更舒服一些,又不像旅馆那么贵。.任务型读写(安徽省合肥八中2010届高三第二次月考)Some common tips can help you in preventing air journey problems.These tips are very common but you can travel happily if you follow them.Go to a journey with a minimum sized bag.You can bring your own food for journey to make sure that you get what you want to eat.Bring at least a magazine or a book to avoid boredom.You can eat at the airport before you take off so as to make sure that you do not feel hungry during the journey.The basic idea is that you should not feel hungry or get bored during the journey as it might spoil your mood.When boarding the plane,do notice the place of exit.Also,count the number of rows you have to pass from the exit.Doing this can help you to have a better idea of escaping from the plane in case of any emergency.Read the manual or instructions provided by the staff.A plane for a safer journey will make you feel cool and relaxed at the time of traveling.If you buy tickets online,call airline,and ask them to assign you a seat right away.If you come at the last moment,just before your plane takes off,you might not get a desired seat.Sometimes,planes are overbooked,and if you are not assigned a seat,You might be forced to fly by another flight.Make sure you keep everything you need be

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论