高一英语unit1巩固训练.doc_第1页
高一英语unit1巩固训练.doc_第2页
高一英语unit1巩固训练.doc_第3页
高一英语unit1巩固训练.doc_第4页
高一英语unit1巩固训练.doc_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

Section Using Language基础夯实 .单词拼写1There is some _ (证据) that a small amount of alcohol is good for you.2China _ (爆炸) its first atom bomb in October 1964.3Im new here. Could you tell me where the _ (入口) to the building is, please?4We have made _ (非正式的) approaches to the committee.5As we all know, the Titanic _ (下沉) after hitting an iceberg.6The question of the origin of the universe is still hotly _ (讨论) by scientists.7A _ (水手) is a man who works on a ship as a member of its crew.8He is awaiting _ (审判) on corruption charges.9They decide to look for a _ (女仆) to do the housework.10It was difficult to understand the _ (本地的) dialect.答案1rmal5.sank6debated7.sailor8.trial9.maid10.local.完成句子1这台机器我们已经试用了一个星期。We had the machine _ _ for a week.2为了找出原因,我们不得不卸下引擎。In order to find out the reason, we _ _ _ _ the engine.3我认为她的主意不怎么样。I _ _ _ her idea.4有人看见她在会议期间走了出去。She had been _ _ _ _ during the meeting.5我刚要给他打电话他就到了。I _ _ _ _ him _ he arrived.答案1on trial2.had to take apart3.think little/nothing of4seen to go out5.was about to call; when.单项填空1(2011湖南)Before a problem can be solved, it must be obvious _ the problem itself is.Awhat BthatCwhich Dwhy解析it 是形式主语,obvious 后的部分是真正的主语。what 在此引导主语从句,表示“什么”。答案A2(2011辽宁)Twenty students want to attend the class that aims to teach _ to read fast.Awhat BwhoChow Dwhy解析考查“特殊疑问词不定式”作宾语的用法,how 表示方式。答案C3It can be proved _ the 2012 London Olympic Games have a great effect on the world.Athat BwhichCwhether Dwhat解析that引导主语从句,无意义,也不充当任何句子成分。答案A4We tried to find a table for seven, but they were all _.Agiven away Bkept awayCtaken up Dused up解析句意:我们试图找一张供7人坐的桌子,但是它们都被人占了。take up 占用,占据,符合句意。答案C5She had just finished her homework _ her mother asked her to practise playing the piano yesterday.Awhen BwhileCafter Dsince解析题干为“had done.when.”句型,when 为并列连词,意为“这时(突然)”。答案A6To learn English well, we should find opportunities to hear English _ as much as we can.Aspeak BspeakingCspoken Dto speak解析考查“感官动词(hear)宾语宾补”结构,English 与 speak 之间是被动关系,所以用过去分词作宾补。答案C7I was about to leave _ I saw him _ towards me with a bag in his hand.Awhile; running Bwhen; runningCwhen; run Dwhile; run解析“be about to do. when.”是固定句式,意为“正要做这时(突然)”;see sb.doing sth.看到某人正在做某事。答案B8It is you rather than he that _ for the accident.Ais to blame Bare to blameBis to be blamed Dare to be blamed解析题干为强调句,强调了主语,rather than 连接的并列成分作主语时,谓语动词与 rather than 前的成分在人称和数上保持一致,故谓语动词用 are;be to blame 应受责备,为固定用法。答案B9After a further discussion, both sides _ the date for the next meeting.Aagreed with Bagreed toCagreed on Dagreed that解析agree on 就达成一致意见。答案C10(2012河北衡水一中期末考试)What do you think of John?He _ by many, yet I think _ of him.Ais highly thought of; wellBis highly thought of; littleCis thought of highly; littleDis thinking highly of; nothing解析be highly thought of被给予了很高的评价;think little of 对评价不高。答案B11(2012荆州中学期末测试)The crowd _ with joy at the news that many ancient relics were discovered under the earth of Jinan Town of Jingzhou City.Aexploded BdebatedCamazed Ddoubted解析explode “爆炸,爆发”,符合句意。debate 辨论;amaze 使吃惊;doubt 怀疑。句意:听到许多古文化遗迹被在荆州市济南镇的地下发现这个消息,人群高兴地沸腾起来。答案A12(2012陕西五校联考)According to a survey, homework is _ students most often blame for their lack of sleep.Awhat BthatCwhich Dwhy解析what引导表语从句,在从句中作blame的宾语。答案A13If you dont go there, _.Aso will I Bneither will ICI wont, too Dnot do I解析由 If 条件句是否定句可知A项是错误选项,“so助动词主语”用于肯定句;表示“另外的人也不”应用“neither/nor助动词主语”的表达方式;本句中也可使用“I wont, either”。答案B14I dont think your opinions are similar to mine. So I dont agree _ you _ many things.Ato; to Bwith; onCto; on Dwith; to解析agree with sb. 表示“同意某人的话”,表示“在某方面”,应用 on sth.。agree to 表示“同意某种提议、方法或计划”。答案B15The old man and the old woman, who stood on the ship arm in arm, _ together with the ship and would be together forever.Asank BdiedCkilled Dsaved解析由句意可知,此处表示他们两人随着轮船一起沉入大海。答案A能力提升 .阅读理解AThe Golden Gate Bridge joins the beautiful city of San Francisco with suburbs to the north. Each day, about one hundred thousand cars cross the bridge, taking people to and from the city. More than half of them cross the bridge during the morning and evening rush hours, as a result, the trip is not pleasant.Now, however, there is at least one group of happy commuters. These are the people who travel under the bridge instead of on it. They go to work by boat and enjoy it so much that most of them say they will never go by car again.The boat they take is the large, quiet, comfortable “Golden Gate”. Commuters can enjoy the sun on the boat. In the morning they can have breakfast in the coffee shop, and in the evening they can have a drink in the bar while they are looking at San Franciscos famous scene and the nearby hills.The trip takes only 30 minutes and is not expensive. But best of all, being on a boat seems to make people feel more friendly towards each other.Two commuters who met on the “Golden Gate” have already got married.Because the boat has been so successful, there are plans to use other larger boats. There is also a plan for a highspeed boat that will make the trip in only 15 minutes. Not everyone is happy about that. “A lot of people dont like to get the trip faster,” said one commuter. “They feel that half an hour is just enough time to rest.”1Over _ cross the Golden Gate Bridge during rush hours every day.A100,000 people B50,000 peopleC100,000 cars D50,000 cars2Crossing the Golden Gate Bridge by car is not pleasant because _.Ait takes people 30 minutesBthe Golden Gate Bridge is very longCthe bridge is crowded with carsDmost of the car owners can not enjoy the beauty of San Francisco3Which of the following statements is NOT true?AGoing to work by boat does not cost too much.BIt takes 15 minutes for people to go to work by boat.CSome people like to go to work by boat because they can enjoy the beautiful scene of the city.DPeople can make friends during the trip.4Many people dont like the new idea for a highspeed boat because _.Athey wont have enough time to restBthere will be more people on the boatCthey dont want to work earlierDthey like to stay on the boat答案与解析1D从第一段中的“about one hundred thousand cars”和“More than half of them”可知,每天的交通高峰时期,5万多辆汽车要过这座桥。2C从第一段最后一句可知,因为每天过桥的车辆太多,所以乘车过桥并不是一件令人愉快的事情。3B从最后一段可知,建造行程将需要15分钟的船还只是在计划中。4A从最后一段可知,如果乘快速轮船,只需要15分钟就可过河,这样人们就没有足够的时间来休息。BParis has the Eiffel Tower (艾菲尔铁塔), Rome the Colosseum (圆形大剧场), New York the Statue of Liberty. These symbolic landmarks are recognisable worldwide. Brussels (布鲁塞尔) meanwhile has the Manneken Piss (撒尿小童). Think of the Belgian (比利时的) capital and if anything, you think of the small peeing (撒尿) boya 60centimetrehigh bronze figure standing on a block, supplying a constant stream of water to the basin under him.Some might laugh. But for Jacques Stroobants, the statue is up there with the best of them. “I am proud of him. People come from all around the world to see him.”says 60yearold Stroobants with a fatherly glance at the little boy.As the most famous landmark of Brussels, Manneken Piss has a very special place in the heart of Belgians.The original Manneken Piss dates back to 1388, but the statue tourists see today dates from 1619 when the city built a second one,after the original was destroyed.There are many stories surrounding the legend of Manneken Piss. Nobody knows why he was created. One story is that he saved Brussels by putting out the flames of a deadly fire with his wellaimed weewee (小便). But the most believable story is that the boythe son of a wealthy nobleman (贵族)was missing and feared kidnapped (绑架). The father had a statue built in honour of the way his son was foundpeeing against a tree.5The Manneken Piss is the symbol of _, which stands on a block of the capital.AEngland BItalyCBelgium DSwede6Why does the Manneken Piss have a very special place in the heart of Belgians?ABecause it provides a good resting place for the Belgians.BBecause it is a special statue with many legends.CBecause its goodlooking with water running continuously.DBecause it helps the Belgians make a lot of money every year.7If Belgians regard the Manneken as a hero, they may be more willing to believe the statue was made _.Afor a country boy who was peeing against a big treeBin honour of the boy who saved BrusselsCin honour of a little Belgian soldier who gave his life for his countryDfor the son of a rich man who was lost8Which of the following can you see in France?AThe Eiffel Tower. BThe Colosseum.CThe Statue of Liberty. DThe Manneken Piss.答案与解析5C细节考查题。由第一段最后一句可知,撒尿小童是比利时的标志。6B推理判断题。由短文对于撒尿小童来历的介绍可知这个雕塑有着许多传奇。7B细节考查题。由最后一段第三句可知,在这个传说中,这个小男孩用小便浇灭了火焰。8A细节考查题。由第一段第一句可知艾菲尔铁塔是法国的。.短文改错(2012河南省濮阳市期末考试)Plenty people like to travel by car. You can make yours own timetable. You can travel three or four hundreds miles or only one

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论