




已阅读5页,还剩3页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
高二英语阅读理解试题及详解-新闻类(1)2011-07-21来源:快乐学习浏览量:2817字体大小T|T摘要:(1) LONDON Britain awoke on Easter Monday to a period of mourning for the Queen Mother, who died over the weekend after a life spanning a century of noisy and evident change.(1)LONDON Britain awoke on Easter Monday to a period of mourning for the Queen Mother, who died over the weekend after a life spanning a century of noisy and evident change. The 101-year-old royal matriarch died in her sleep last Saturday with Queen Elizabeth, her elder and only surviving daughter, at her bedside. For a woman who was one of the best-known figures in Britain for more than 80 years from the era of tinted portraits on tin biscuit boxes and cigarette cards to the age of the Internet, the Queen Mother remained an enigmatic(不可思议的) and elusive(躲避的) figure.She achieved such a respect through aeons(永世, 亿万年) of, first, fawning and, later, intrusive media fascination, by remaining almost entirely silent. Her private thoughts were never paraded(炫耀) in public. What the public saw was a charming and benign elderly lady, adept at winning the admiration of press photographers, whom she always favoured with a particular smile.CHINAs third unmanned spacecraft, Shenzhou , landed safely in central Inner Mongolia Autonomous Region Monday afternoon, after orbiting the earth 108 times in slightly less than a week. The craft, which lifted off from Jiuquan in Gansu Province last Monday night, landed after successfully conducting a chain of flight and scientific experiments over a period of 162 hours.A powerful earthquake jolted Taiwan, killing five construction workers, authorities(官方) said. Over 200 injuries ware reported across the island, mostly minor, as a result of Sundays 7.5-magnitude quake. The quake was centred off Hualien, 180 kilometres east of Taipei. It struck at 2:53 pm and lasted for nearly a minute.1. Which of the following statements is true according to the news?A. The Queen Mother died on Easter Monday alone.B. The Queen Mother was an attractive person in her political life.C. The British people felt sorry for the death of the Queen Mother.D. The Queen Mother was suffering a lot when she was dying.2. It can be inferred that _.A. the craft landed in central Inner Mongolia unexpectedlyB. it took the craft at least 2 hours to orbit the earth onceC. the Chinese scientists did a lot of experiments in spaceD. China was successful in sending an unmanned spacecraft into space3. The third news mainly talks about the _ in Taiwan.A. political mattersB. social problemsC. unexpected damageD. construction workers【答案解析】这是 3 篇新闻报道。第 1 篇是关于英国皇太后死亡的消息;第 2 篇是关于中国发射神舟三号无人飞船的消息;第 3 篇是关于台湾发生 7.5 级强烈地震的消息。1. C。判断题。皇太后死的时候有其女儿伊利莎白皇后在身边,排除A项;皇太后没有从政,排除B项;皇太后是在睡觉的时候死去的,D项也排除。所以答案选C。2. D。判断题。从第3段的几个关键词safelysuccessful 可知A项错误;B项内容在文中没有提及,可排除;而神舟三号为无人飞船,故不会有科学家在太空中做实验,可排除C;既然神舟三号无人飞船已安全着陆,那肯定是已成功发射了。3. C。主旨题。既然台湾发生了地震,那当然是没有预料到的灾害。A、B、D三项内容离题太远。(2)June 26, 2000 the Human Genome(基因组) Project, a great $3 billion, 15-year task aimed at drawing the genetic(遗传的) map of humans, is now more than 90 percent completed. The scientific and medical communities(团体) are very excited about the chances genetic research provides for getting rid of diseases and prolonging(延长) human life. But those communities and policy(政策) makers also are careful about the scientific door they are opening as the project uncovers the mysteries of life.For the last few years, the genetic advances in the developing field of biotechnology(生物技术) have provides material for all kinds of work, but the developments of modern science in unlocking the secrets of the human genetic code(密码) have opened a world of possibilities for human health, as well as for the popular imagination.While European and Japanese researchers are making rapid progress in decoding(解码) human DNA, the leading organization for genetic research is in the United States, which began in 1990, is “unlocking the code” of the human body to learn how to defeat fatal(致命的)diseases. Already, the Human Genome Project has become widely known and praised for finding the genes(基因) connected with terrible diseases as yet(迄今), and making progress toward separating the genes that show a sign of breast cancer or AIDS.Once these genes are found and studied, researchers can develop new ways to attack infections(传染), and genetic diseases. Medical companies are very interested in mapping the human genome, as they expect to develop a lot of new drugs for these illnesses.1. Why did the scientists work hard at mapping the human genome?A. Because the human genome can destroy many illnesses.B. Because the human genomes completion can help them get rid of many diseases.C. Because they wanted to be better known than others.D. Because the human genome can provide a lot of chances of work.2. Which country studied the genes most rapidly in the world?A. Japan.B. Germany.C. The United States. D. China.3. Which of the following is NOT true?A. If the genes can be found, scientists can study many new ways to cure illnesses.B. The scientists have made great progress in connecting the genes with the cancers.C. Many medical companies show great interest in drawing the human genome map.D. The United States began the Genes Study early in the 19th century.4. The author suggests that the Human Genome Project can cause _.A. the policy makers to feel very worried and carefulB. the scientists to work harderC. many people to find work easilyD. a lot of companies to produce many new drugs5. The main idea of this article is about _.A. unlocking genetic codeB. the genes discoveryC. the great human genomeD. the genes and the scientists【答案解析】绘制人类基因组图,这将意味着人类消灭癌症、艾滋病的危害,延长人类寿命将成为现实。1. B。语义理解题。从文章最后一段第1句话Once these genes are found and studied, researchers can develop new ways to attack infections(传染), and genetic diseases 可以看出科学家们完成人类基因组图的目的。2. C。细节题。因为 the leading organization for genetic research is in the United States,所以答案选 C。3. D。判断题。美国是在 1990 年,即 20 世纪末开始绘制人类基因组图的,所以选项D 不对。4. B。判断题。从文章内容可知,人类基因组图的完成将有助于科学家们攻克一系列难关。所以,他们在更努力地探究。5. A。主旨题。综合文章内容,不难概括出本文主旨:解读基因密码。(3)The space shuttle Columbia flared and broke up in the skies over Texas on Saturday, February 1,2003, killing the seven astronauts on board in what NASA and President Bush called a tragedy for the entire nation. NASA launched an investigation into the disaster and began searching for the astronauts remains. It said that although there had been some data failures it was too early to nail down a precise cause. The break-up, 16 minutes before the shuttle was due to land at Kennedy Space Center in Florida, spread possibly toxic debris(有毒的残骸) over a wide swath of Texas and neighboring states.Dramatic television images of the shuttles descent clearly showed several white trails(痕迹) streaking through blue skies after the shuttle suddenly fell apart. It was almost 17 years to the day that the Challenger shuttle exploded on Jan. 28, 1986, killing all seven astronauts on board.Take-off and re-entry into Earths atmosphere are the most dangerous parts of a space mission. In 42 years of US human space flight, there had never been an accident in the descent to Earth or landing. Challenger exploded just after take-off.Rescue teams scrambled to search for the remains of the crew, which included the first Israeli to fly on the shuttle, former combat pilot Col. Ilan Ramon. There were warnings that parts of a vast 120-mile-long corridor of debris could be toxic because of poisonous rocket propellant(推进器).We are not ready to confirm that we have found any human remains, Nacogdoches County Sheriff Thomas Kerrs said. He added that among the roughly 1,000 calls reporting debris, some people said they found remains of crew members.The Columbia is lost. There are no survivors, Their mission was almost complete and we lost them so close to home. Americas space program will go on, said a grim-faced Bush in a message broadcast on television, which included condolences to the families of the dead astronauts.1. The word “descent” in the passage means _.A. taking off B. landingC. orbitingD. walking down2. Which is true of the Israeli astronaut Ilan Ramon?A. He was the first Israeli astronaut to fly on the shuttle.B. He was the first foreign astronaut to fly on the American shuttle.C. He used to be a passenger plane pilot.D. He was the only survivor in the Columbia disaster.3. The Columbia disaster and the Challenger disaster were similar in that _.A. there were seven astronauts
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 在售商品协议书
- 房屋推迟协议书
- 不动产附负担赠与合同样式一7篇
- 2025国家能源集团煤炭经营分公司高校毕业生招聘(第二批)人员(已结束)考前自测高频考点模拟试题参考答案详解
- 南充市市场监督管理局下属事业单位2025年引进高层次人才公开考核招聘(3人)考试模拟试题及答案解析
- 2025湖南怀化市溆浦县卫健局公开招聘乡镇卫生院编外专技人员20人模拟试卷及答案详解(有一套)
- 2025年度江西各地供电服务有限公司招聘模拟试卷完整参考答案详解
- 2025湖南邵阳工业职业技术学院公开选调工作人员3人考前自测高频考点模拟试题附答案详解(典型题)
- 糖尿病相关知识综合考核试题
- 2025年福建南平武夷有轨电车有限公司社会招聘模拟试卷及答案详解1套
- 2025年食品行业市场风险防范策略方案
- 电动消防排烟窗施工方案
- 2025年1月浙江省高考政治真题卷含答案解析
- 2025年卫生高级职称面审答辩(消化内科)在线题库及答案(副高面审)
- 2025年贵州省中考英语试卷
- DB44∕T 2418-2023 公路路堤软基处理技术标准
- 护理低温烫伤课件
- 搅拌站泵车管理制度
- 减肥店卫生管理制度
- 2025年PE板材项目市场调查研究报告
- 老年人合理用药管理制度
评论
0/150
提交评论