Unit 4单元加餐练(一~二)_第1页
Unit 4单元加餐练(一~二)_第2页
Unit 4单元加餐练(一~二)_第3页
Unit 4单元加餐练(一~二)_第4页
Unit 4单元加餐练(一~二)_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

单元加餐练 一 完形阅读组合练 完形填空 I entered my office on the afternoon of December 20th and began to work As the volunteer coordinator 协调人 I was 1 for filling 2 500 volunteer positions in the month of December alone 2 the phone rang The voice on the other end 3 herself as Kimberly She said she was 4 to see if there were still any positions for her son Jake who was expecting a n 5 of coming to help She explained what a 6 it would be for Jake to have something to 7 since he d been diagnosed 诊断 with cancer However I 8 having to tell him I could offer him very little 9 because there were no more positions After the phone call I was deep in thought Then Mark in charge of the pony 矮种马 rides came in In a n 10 voice he said 11 I have to lift one more kid on one more horse I may die Jessica I 12 need another one with a strong back even if it s just for a couple of hours A smile lit up my face and I said I think I 13 a guy And a phone call later Jake was scheduled to 14 Mark each night through the end of the event The next day I made my way toward the pony rides Jake 15 with his back to me on the platform Another volunteer waved at we and Jake 16 A moment later he 17 me and smiled Jessica he said 18 Thank you for getting me this 19 Mark says I m doing a good job and also my mom is 20 of me Then Jake hugged me I felt very happy 语篇解读 本文为记叙文 圣诞节前夕 作者为一个癌症患者安排了一次做志愿活动 的机会 为此非常高兴 1 A anxious B famous C responsible D suitable 解析 选 C 根据 As the volunteer coordinator 可知 作者负责协调工作 2 A Suddenly B Fortunately C Finally D Slowly 解析 选 A 作者在工作的时候 突然电话铃响了 3 A considered B viewed C made D introduced 解析 选 D 根据生活常识可知 首次给不认识的人打电话当然需要先做自我介绍 4 A coming B calling C running D leaving 解析 选 B 根据 the phone rang 可知 Kimberly 是在打电话 5 A ability B opinion C chance D problem 解析 选 C 根据最后一段可知 Kimberly 的儿子 Jake 渴望得到参加志愿活动的机会 6 A relief B surprise C failure D question 解析 选 A Jake 得了癌症 在家无事可做 如果他能获得一次参加志愿活动的机会 这将是一件令人欣慰的事 7 A say B donate C need D do 解析 选 D Jake 得了癌症 在家无事可做 他很想找件事做 8 A risked B regretted C forgot D stopped 解析 选 B 根据 because there were no more positions 可知 作者不得不遗憾地说他 为 Jake 找不到任何事做 9 A approval B money C work D doubt 解析 选 C 参见上题 10 A tired B happy C calm D sweet 解析 选 A 根据 11 I have to lift one more kid on one more horse I may die 可知 Mark 很疲倦 11 A Because B As C Though D If 解析 选 D 根据语境可知 该句意为 如果我再将一个小孩扶上马的话 我或许会 累死 12 A never B really C almost D seldom 解析 选 B Mark 的工作太累人 他确实还需要一名志愿者帮忙 13 A require B arrange C know D order 解析 选 C 得知 Mark 需要志愿者 作者想到了 Jake 所以他说 我想我知道一 个人可以帮忙 14 A help B praise C call D instruct 解析 选 A 根据下文语境 Jake 15 with his back to me on the platform 可知 Jake 是帮 Mark 做事 15 A jumped B lied C slept D sat 解析 选 D Jake 背对着作者坐在平台上 16 A turned up B turned around C turned off D turned out 解析 选 B 另一个志愿者向作者挥手时 Jake 转过身来 17 A recognized B admired C met D accepted 解析 选 A 过了一会儿 Jake 认出了作者 18 A patiently B quietly C excitedly D coldly 解析 选 C 根据 Jake 说话的内容可判断他非常激动 19 A gift B lesson C friend D job 解析 选 D Jake 感谢作者给了他这次工作的机会 20 A ashamed B proud C aware D fond 解析 选 B 根据 Mark says I m doing a good job 及 and also 可推断出 Jake 的妈妈为 他感到骄傲 阅读理解 Raising children has traditionally been a mother s role People think that kids have to be with mothers mostly but the modern sociology says when a father is not involved in life it leads to problems Children abandoned or ignored by their fathers do not succeed as well as children in families where both parents are involved At the River House in Maryland a church community is running a program called the Men s Retreat with the purpose of helping men become better fathers Here fathers can get parental advice The program is also open to children who don t have fathers in their lives For them the program is an opportunity to interact 互动 with male role models Businessman Pavel says though the Men s Retreat may take up some of his time to earn money it has been a good opportunity to spend quality time with his son He has realized that for boys Father is the first teacher And the gathering is also a great chance to think about how to improve the relationship with his wife Program organizer Victor Visotski notes that the son is going along his father s path and learns from him The father s role in a daughter s life is as important as that in his son s life A father for a daughter is a hero and he is the first man she admires It is important that the father creates a family atmosphere filled with love because the daughter observes the behavior of her father closely Mr Visotski says a father must take his duties as a parent as seriously as his career Setting aside quality time to spend with his child is a good start 语篇解读 本文为说明文 抚养孩子历来被认为是母亲的角色 但在生活中 父亲对 孩子的影响也是非常重要的 马里兰州举行的 男人的静修 活动可以帮助男人更好地扮 演父亲的角色 1 We can learn from the modern sociology that A a father s role in children s life is important B a father can teach children more than a mother C raising children should be a father s responsibility D children having no fathers are less likely to succeed 解析 选 A 推理判断题 由第一段 when a father is not involved in life it leads to problems 可知 现代社会学指出 生活中缺少父亲这个角色会导致许多问题 由此可知 父亲在孩子成长过程中起着重要作用 2 Which of the following is TRUE about the Men s Retreat A It is for kids who are abandoned B It aims to help men relax after work C Children are not allowed to attend it D It shows men how to act as fathers well 解析 选 D 细节理解题 由第二段 with the purpose of helping men become better fathers 可知 男人的静修 活动目的是帮助男人成为更好的父亲 3 What does Pavel think of the Men s Retreat A It is a waste of time and money B It can help him find a new job at school C It is a good chance for family gathering D It helps him become a good father and husband 解析 选 D 推理判断题 由第三段可知 Pavel 说尽管参加这个活动会占用一些赚钱 的时间 但这是一个和儿子共度美好时光 思考如何改善夫妻关系的好机会 由此可知 他认为这个活动不但会使他成为一个好父亲 还会成为一个好丈夫 4 According to Victor Visotski A a father has little influence on his daughter B a daughter usually looks down upon her father C fathers must learn to balance parenting and work D fathers should play the main role in raising children 解析 选 C 细节理解题 由最后一段可知 Victor Visotski 指出男人要像认真工作一 样认真承担起做父亲的责任 加餐练 二 第 卷规范增分练 语法填空 In 1982 July 1st was officially established as Canada Day 1 variety events are organized on this day including parades concerts festivals and firework displays 2 attract Canadians of all ages across the country Canada Day is the year s biggest national party Canada s national flag can be seen everywhere and many people have their faces 3 paint red and white which are Canada s national colors The 4 celebrate in Ottawa Canada s capital city are especially grand and exciting In Quebec many people spend Canada Day 5 move from one house to another So in Quebec Canada Day is also known 6 Moving Day Many organizations businesses and stores are closed on this day Only some bookstores hospitals and gas stations may be open Post offices are closed too As Canada Day 7 fall during the Canadian summer holidays all schools are closed as well In some areas special services 8 provide for large events The Canadians enjoy 9 they to the full on this day The only problem is 10 the concerts parades and festivals may cause traffic jams in some major cities 语篇解读 本文为说明文 文章主要介绍了加拿大国庆节 1 Various 空格中所填单词在句中修饰名词 events 需用 variety 的形容词形式 2 which 关系代词 which 指代先行词 events 引导非限制性定语从句 并在从句中 作主语 3 painted have their faces painted red and white 是 have sth done 结构 其中 painted red and white 是过去分词短语作宾语补足语 4 celebrations 空格中所填单词在句中作主语 需用 celebrate 的名词形式 由于谓语 动词是 are 故用 celebration 的复数形式 5 moving sb spend time doing sth 表示 某人花时间做某事 6 as be known as 是固定短语 意思是 被称为 7 falls 这里说的是一般性情况 故用一般现在时 8 are provided 主语 services 是谓语动词动作的承受者 谓语动词用被动语态 这里 说的是经常性情况 故用一般现在时 9 themselves enjoy oneself 表示 玩得愉快 10 that that 引导表语从句 that 在句中起连接作用 短文改错 Charles is my more unforgettable teacher I am an average student in high school and wasn t interesting in studying However I was quite enthusiastic about performing plays After Charles knew my interest he encouraged us He said that I had a gift for perform and suggested that I made good use of my talent People usual do well in the things they like and it is really true Now I m a professional actor I succeeded because of Charles encouraged me a lot I kept touch with him through letters and phone call until he died in 2003 答案 第一句 more most 第二句 am was interesting interested 第四句 us me 第

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论