河北省石家庄市2018_2019学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).docx_第1页
河北省石家庄市2018_2019学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).docx_第2页
河北省石家庄市2018_2019学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).docx_第3页
河北省石家庄市2018_2019学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).docx_第4页
河北省石家庄市2018_2019学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).docx_第5页
已阅读5页,还剩23页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

石家庄市20182019学年第二学期期末教学质量检测高二英语注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。不能答在本试卷上,否则无效。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.15. C. 9.18.答案是B。1. Where does the woman come from?A. Mexico. B. Spain. C. The United States.2. How will the man send his application?A. By fax. B. By e-mail. C. By post.3. What could the woman be?A. A teacher. B. A nurse. C. A secretary.4. How many children does the woman have?A. Two. B. Three. C.Six.5. What has the man done?A. He has had a competition. B. He has painted a picture. C. He has filled in a form.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. When will the film finish?A. At 2:30. B. At 2:00. C. At 4:30.7. Where will the speakers go after the film?A. To a caf. B. To a library. C. To a shop.听第7段材料,回答第8、9题。8. What did the man think of his weekend?A. Satisfying. B. Tiring. C. Boring.9. What is the Italian city like?A. Ancient with a long history.B. Modern with tall buildings.C. Crowded with heavy traffic.听第8段材料,回答第10至12题。10. Where are the speakers?A. At home. B. In a supermarket. C. In a restaurant.11. What do we know about the woman?A. She has picked too many products.B. She has eaten too much ice cream.C. She has spent too much money.12. How much is the soap?A. $0.99. B. $1.50. C. $3.听第9段材料,回答第13至16题。13. What are the speakers talking about?A. Room decoration. B. A family get-together. C. Preparations for a surprise party.14. What is the relationship between the speakers?A. Father and daughter. B. Husband and wife. C. Mother and son.15. What will the man do on the 22nd of next month?A. Go out for dinner. B. Go to see a movie. C. Meet his friends.16. How will the woman prepare food?A. Shell cook it herself.B. Shell have her friends do it.C. Shell order it from a restaurant.听第10段材料,回答第17至20题。17. How did the speaker prefer to get scientific ideas?A. From magazines. B. From books. C. From websites018. What field did the speakers team work in?A. Biology. B. Physics. C. Chemistry.19. What did the teacher advise the speakers team to do?A. Make the experiment as specific as possible.B. Write each part of the process.C. Do enough experiments.20. What was the difference between the speakers team and the other teams?A. It designed a display. B. It took a lot of photos. C. It wrote about the experiment.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AGreat holidays in Europe!Do you like the beach but want a bit more?Then come on an Active Beach holiday at one of our centers in Greece, Turkey or Croatia. All the centers are near beautiful beaches and all offer sailing, windsurfing or waterskiing with our excellent instructors. For a change from the water, you can also book a short trip to a nearby village and visit the colorful markets or eat in a local restaurant. At the end of the day, relax in your hotel room or dance the night away at one of our open-air clubs.Who was King Arthur? Where did he live?Join us on a five-day UK Road Trip holiday. Imagine life hundreds of years ago as we visit ancient Stonehenge, Roman Bath and Tintagel Castle, the home of King Arthur. Learn the history of these interesting places from your guide as you travel in one of our famous blue coaches. In the evenings, we stop at some of the best youth hostels in the country. They have everything you need. You dont even need to pack a sleeping bag!Are you bored with the usual holidays? Do you want to do something you really enjoy?Then Fame Camp is for you! Spend a week at Hightree House in Yorkshire and learn how to play the piano, violin and guitar! Bring your tent and stay at a campsite near the house. At the end of the week, try your new skills in a live performance.How many countries can you see in 21 days?On our Explore Europe holiday, you can see ten! Learn about them from our best guides as you watch them go past from the window of an air-conditioned coach and stay at some of Europes top campsites on the way. Of course, well also have time to do the important things such as visiting the Eiffel Tower in Paris, the historic Sistine Chapel in Vatican and eating applestrudel in Vienna.For more information about these holidays, call 08453334523 or visit .1. Tourists who go on an Active Beach holiday _.A. can do some water sportsB. need bring sleeping bagsC. will enjoy an open-air concertD. may visit some historic spots2. If you want to know more about Tintagel Castle, which holiday should you take?A. Active Beach.B. UK Road Trip.C. Fame Camp.D. Explore Europe.3. What can we learn about Explore Europe?A. It offers free meals.B. Its a five-day holiday.C. It runs music courser.D. Its a guided coach tour.【答案】1. A 2. B 3. D【解析】这是一篇应用文。主要介绍了四个欧洲度假活动的情况。【1题详解】细节理解题。根据第一段第二句All the centers are near beautiful beaches and all offer sailing, windsurfing or waterskiing with our excellent instructors.(所有的中心都靠近美丽的海滩,并提供帆船,帆板或滑水与我们优秀的教练。)可知去Active Beach度假的游客可以做一些水上运动。故选A。【2题详解】细节理解题。根据第二段第二句Imagine life hundreds of years ago as we visit ancient Stonehenge, Roman Bath and Tintagel Castle, the home of King Arthur.(想象一下几百年前的生活,我们参观古老的巨石阵、罗马浴池和亚瑟王的故乡廷塔格尔城堡。)可知如果你想更多地了解廷塔格尔城堡,你应该选择UK Road Trip。故选B。【3题详解】细节理解题。根据最后一段第二句Learn about them from our best guides as you watch them go past from the window of an air-conditioned coach and stay at some of Europes top campsites on the way.(从我们最好的导游那里了解它们,当你看着它们从空调车厢的窗口走过,并停留在一些欧洲顶级露营地的路上。)可知Explore Europe是有导游的旅游团。故选D。BI read a newspaper article about a new concept. The idea is simple, but revolutionary: combining a residential home for the elderly with a nursery school in the same building. The children and the residents (住户) eat lunch together and share activities such as music, painting and gardening. In the afternoons, the residents enjoy reading stories to the children and, if a child is feeling sad or tired, there is always a kind lap to sit on and a hug.Nowadays there is less and less contact between the old and the young. There are many reasons for this including the breakdown of the extended family, working parents with no time to care for aging relations, and smaller flats with no room for grandparents. But the result is the same: increasing numbers of children without grandparents and old people who have no contact with children. Its a major problem in many societies.Thats why inter-generation (代际的) programs are growing in popularity all over the world. There are examples of successful actions. Using young people to teach IT skills to older people is one obvious example. Using old people as volunteer assistants in schools is another. One successful scheme in London pairs young volunteers with old people who are losing their sight. The young people help with practical things such as writing letters, reading bank statements and helping with shopping, and the older people can pass on their knowledge and experience to their young visitors. For example, a retired judge may be paired with a teenager who wants to study law.But it isnt only the individuals concerned who gain from inter-generational activities. The advantages to society are huge too. If older people can understand and accept the youth of today, there will be less conflict in a community. And we can use the strengths of one generation to help another. Then perhaps getting old wont be so sad after all.4. Why does the author mention the newspaper article he read?A. To argue for a new concept.B. To introduce the topic of the text.C. To show his interest in the topic.D. To draw our attention to a social problem.5. What is the purpose of the inter-generational programs?A. To ask the old to care for the young.B. To teach the young to respect the old.C. To bring the old and the young together.D. To provide a good job opportunity for the young.6. What is Paragraph 3 mainly about?A. The examples of inter-generational activities.B. The inter-generational programs all over the world.C. The inter-generational programs benefits to individuals.D. The reasons why inter-generational programs enjoy popularity.7. What may be the best title for the text?A. Being old is no more sad.B. Offer a warm home for the young.C. A new concept in caring for the old is born.D. Build bridges between the old and the young.【答案】4. B 5. C 6. A 7. D【解析】这是一篇说明文。现在老年人和年轻人之间的接触越来越少了,因此一个将老人和年轻人能够聚在一起的跨带项目为老人和年轻之人间搭起一座桥梁。【4题详解】推理判断题。根据第二段第一句Nowadays there is less and less contact between the old and the young.(现在老年人和年轻人之间的接触越来越少了。)可知由第一段作者提到的文章中作者领悟到老年人和年轻人之间的接触越来越少。可知第一段提到文章的目的是为了引出文章的主题。故选B。【5题详解】推理判断题。根据第三段中Using young people to teach IT skills to older people is one obvious example. Using old people as volunteer assistants in schools is another. One successful scheme in London pairs young volunteers with old people who are losing their sight. The young people help with practical things such as writing letters, reading bank statements and helping with shopping, and the older people can pass on their knowledge and experience to their young visitors. For example, a retired judge may be paired with a teenager who wants to study law.(利用年轻人向老年人传授IT技能就是一个明显的例子。在学校里利用老年人做志愿助理是另一个例子。伦敦有一个成功的计划,把年轻的志愿者和失明的老年人配对。年轻人帮助做一些实际的事情,比如写信,看银行对账单和购物,老年人可以把他们的知识和经验传授给年轻的游客。例如,一个退休的法官可能与一个想学习法律的青少年配对。)这些具体的事例说明了跨代项目的目的是把老人和年轻人聚在一起。故选C。【6题详解】主旨大意题。根据第三段第二句There are examples of successful actions.(有一些成功行动的例子。)以及主要内容为列举了跨代项目的具体例子可知第三段主要关于跨代项目的具体例子。故选A。【7题详解】主旨大意题。根据最后一段中If older people can understand and accept the youth of today, there will be less conflict in a community. And we can use the strengths of one generation to help another. Then perhaps getting old wont be so sad after all.(如果老年人能够理解并接受今天的年轻人,那么社区中的冲突就会减少。我们可以利用一代人的力量帮助另一代人。那么也许变老就不会那么伤心了。)以及文章主要内容为介绍了一个为老人和年轻人搭起一座桥梁,将他们聚在一起的跨带项目。故选D。CBinge-watching is when a person watches more than one episode of a show in quick succession (一连串,连续). With developments in the speed and connectivity of the internet, increases in technology and the rise of on-demand entertainment companies, people can now have their favorite shows streamed directly to their television at their convenience.This behavior is nothing new. In fact, “binge-watching” has been officially listed in dictionaries since 2015. The entertainment companies recognize this behavior and many take steps to encourage it. Often, instead of releasing each episode on a week-by-week basis, an entire series will become available all together. Once the episode finishes, many platforms will display pop-ups with “you might like suggestions, or will automatically play the next episode”.However, recent research suggests that out of the more than half of British adults who watch more than one episode of a show back-to-back, almost a third have admitted missing sleep or becoming tired as a result; and one quarter have ignored their household chores. Next well be missing work!Bingeing has other connectionsbinge eating, binge drinking and binge smoking. All of them are often associated with a lack of control and a possible route to addiction. Lindsey Fussell, consumer group director, said: “The days of waiting a week for the next episode are largely gone, with people finding it hard to resist watching multiple episodes around the house or on the move.” If people find binge-watching hard to resist, coupled with the fact that it has shown to lead to carelessness in many, are we witnessing the birth of a new type of addiction?The countless of information and entertainment that television and online media can bring us is many would say, a good thing. However, when the activity begins to bleed into other areas, causing us to stop functioning then it becomes a problem. So, whats the answer? Moderation! Neither a tiny amount, nor too much. After all, as the old proverb says, “A little of what you fancy does you good.”8. How did the writer develop the first paragraph?A. By giving a definition.B. By listing some examples.C. By telling a story.D. By analyzing the cause and effect.9. Which of the following words can best replace the underlined word in Paragraph 2?A. Similarly.B. Necessarily.C. Gradually.D. Naturally.10. What Lindsey said in Paragraph 4 implies that _.A. people have no patience to do workB. people cant control their movementsC. people are unable to resist the attractionD. people are addicted to watching television11. What advice did the writer give at last?A. To watch episodes in a proper way.B. To draw life lessons from the episodes.C. To enjoy entertainment as much as possibleD. To keep online media from stopping functioning.【答案】8. A 9. D 10. C 11. A【解析】这是一篇说明文。随着互联网的速度和连通性的发展,技术的进步和按需娱乐公司的兴起,大多数人们都存在追剧行为。这种追剧对人们的生活、健康都产生了许多消极影响,就此作者建议看剧要坚持适度原则。【8题详解】推理判断题。根据第一段第一句Binge-watching is when a person watches more than one episode of a show in quick succession.(追剧指的是一个人在短时间内连续看多集节目。)可知第一段主要通过下定义来展开段落内容的。故选A。【9题详解】词义猜测题。根据上文Once the episode finishes, many platforms will display pop-ups with “you might like suggestions, or will以及下文play the next episode可知是在说明一旦剧集结束,许多平台都会弹出“你可能喜欢一些建议,或者会自动播放下一集”的弹出窗口。可知划线部分单词意思为“自然而然地”。故选D。【10题详解】推理判断题。根据第四段中“The days of waiting a week for the next episode are largely gone, with people finding it hard to resist watching multiple episodes around the house or on the move.”(“每周都要等上一集的日子已经一去不复返了,人们会忍不住在家里或在路上看好几集。”)可知Lindsey在第4段中所说的话暗示着人们无法抗拒这种吸引力。故选C。【11题详解】细节理解题。根据最后一段中So, whats the answer? Moderation! Neither a tiny amount, nor too much. After all, as the old proverb says, “A little of what you fancy does you good.”(那么,答案是什么?节制!不多也不太多。毕竟,正如一句古老的谚语所说,“你喜欢的东西吃一点对你有好处。”)可知作者的建议是以适度的方式看剧。故选A。DA new “smart bin” could mean the end of environment-conscious families spending hours sorting tins, cartons, bottles, and cardboard for recycling.The invention, which can help sort rubbish into recycling categories without needing people to operate. It is being experimented in Poland and is set to go on sale in UK within a few years.The bin, designed by start-up company Bin. E, recognizes different types of waste via a system put inside the bin which uses sensors, image recognition and artificial intelligence. Once waste is placed inside, the camera and sensor recognize its type and place it in one of the smaller bins. Then it compresses (压缩) the waste so it occupies less space.It is thought that the bin could be stocked by department stores such as John Lewis, which said it is introducing more new hi-tech recycling bins. Matt Thomas, a buyer at John Lewis, gave us the reason, “Weve recently seen a jump in specialist bins sales, with a 25 percent increase in the last few months alone. We have noticed our customers are becoming more and more focused on sustainability. In response to this demand, we are really excited to introduce a smart bin this autumn or winter season designed to make recycling more efficient and functional for the everyday home.”Bin. Es official release on the market will take place next year. However, at first only a larger version designed for offices will be available. The office bin will sell at 430 while customers will need to pay a 107 subscription fee for an accompanying smartphone app, which hooks them up with collection services. A spokesman at Bin. E said that home version of the bin will be cheaper and will not include a monthly payment.They added, “After the office version, we plan to create an outdoor version and later the home version. We decided to go for the outdoor version for public areas first because it is more difficult to organize an efficient waste segregating system than in our homes.”12. What do we know about a new “smart bin” from the first paragraph?A. It is easy to operate.B. It works automatically.C. It is very expensive.D. It has been used widely.13. What does the underlined word “it” in Paragraph 2 refer to?A. The company.B. The sensor.C. The camera.D. The bin.14. Why is John Lewis introducing more new hi-tech recycling bins?A. To change peoples behavior.B. To make them more famous.C. To popularize new technology.D. To satisfy increasing demands.15. Where will the first version of new “smart bin” be used according to Bin. Es official?A. At home.B. In the supermarket.C. In the office.D. In the open air.【答案】12. B 13. D 14. D 15. C【解析】【分析】这是一篇说明文。主要介绍了一种新的自动化“智能垃圾桶”,可以使环保意识强的家庭将不再需要花费数小时对锡、纸箱、瓶子和纸板进行分类回收。【12题详解】推理判断题。根据第一段内容A new “smart bin” could mean the end of environment-conscious families spending hours sorting tins, cartons, bottles, and cardboard for recycling.(一种新的“智能垃圾桶”可能意味着环保意识强的家庭将不再需要花费数小时对锡、纸箱、瓶子和纸板进行分类回收。)可知新的“智能垃圾桶”可以自动工作。故选B。【13题详解】词义猜测题。第二段上下文内容The invention, which can help sort rubbish into recycling categories without needing people to operate. It is being experimented in Poland and is set to go on sale in UK within a few years.(这项发明,可以帮助将垃圾分类成可回收的类别,而不需要人们操作。该产品正在波兰进行试验,几年内将在英国上市。)可知it指的是上文中的invention,即The bin“智能垃圾桶”。故选D。【14题详解】细节理解题。根据第四段中Matt Thomas, a buyer at John Lewis, gave us the reason, “Weve recently seen a jump in specialist bins sales, with a 25 percent increase in the last few months alone.(约翰刘易斯公司的一位采购员马特托马斯给我们解释了原因:“我们最近看到专业垃圾桶的销量猛增,仅过去几个月就增长了25%。)可知约翰刘易斯要引进更多的智能垃圾桶是为了满足日益增长的需求。故选D。【15题详解】细节理解题。根据倒数第二段第二句However, at first only a larger version designed for o

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论