【创新设计】2015高考英语(译林版)一轮活页练习:专题8 情态动词与虚拟语气(含答案解析)_第1页
【创新设计】2015高考英语(译林版)一轮活页练习:专题8 情态动词与虚拟语气(含答案解析)_第2页
【创新设计】2015高考英语(译林版)一轮活页练习:专题8 情态动词与虚拟语气(含答案解析)_第3页
【创新设计】2015高考英语(译林版)一轮活页练习:专题8 情态动词与虚拟语气(含答案解析)_第4页
【创新设计】2015高考英语(译林版)一轮活页练习:专题8 情态动词与虚拟语气(含答案解析)_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

专题八 情态动词与虚拟语气 单项填空 1 Jack is an outgoing child usually kind and helpful but he lose temper sometimes A must B would C can D should 答案 C 考查情态动词 句意 杰克是个外向的孩子 平时很善良且乐于助人 但有 时他也可能会发脾气 此处需要一个表示可能性的情态动词 只有 can 符合句意 2 Can you keep the secret You worry I m not going to mention it to anyone A needn t B couldn t C mustn t D won t 答案 A 考查情态动词 句意 你能保守这个秘密吗 你不必担心 我不会向任 何人提及它的 根据句意可知应选 needn t 表示 不必 3 Where did you get this book I picked it up from a second hand bookshop if you know A must B will C can D shall 答案 A 考查情态动词 if you must do sth 表示 如果你一定要 那么做 所以选 A 表示 如果你一定要知道的话 4 Where is the post office It s just over there at the end of the street You not miss it A can B must C may D should 答案 A 考查情态动词 句意 邮局在哪里 就在那边 街道的尽头 你不会错 过的 can not 不会 must not 禁止 may not 可能不 should not 不应该 根据句 意应选 A 5 Mike I can t find my watch anywhere You it while working out A may have lost B could have lost C would have lost D should have lost 答案 A 考查情态动词 句意 Mike 我哪儿也找不到我的手表 你有可能在锻炼 身体时掉了 may have done 表示对已经发生的事情的推测 相当于 可能 大概 符合 语境 6 David the windows of the room are very dirty I clean them before we move in Of course A Will B Would C Shall D Do 答案 C 考查情态动词 句意 David 这个房间的窗户很脏 在我们搬进来之前我 可以擦洗一下吗 当然可以 Shall 用于第一 第三人称的疑问句中 表示请求或征求对 方意见 7 We have hurried all the way to the airport the flight was called off because of the foggy weather A mustn t B couldn t C needn t D wouldn t 答案 C 考查情态动词 句意 我们本不必一路上都着急去机场的 航班因为雾天 被取消了 needn t have done 表示 本不必做却做了 符合句意 8 What a pity Considering his ability and experience he better A need have done B must have done C can have done D might have done 答案 D 考查情态动词 句意 太可惜了 就他的能力和经验而言 他本可以做得更 好 根据句意可知 此处应用 might have done 本可以 can have done 通常只用于 否定句和疑问句 9 Students remain in their seats until all the papers have been collected A shall B may C need D can 答案 A 考查情态动词 句意 在所有试卷收好之前 所有学生必须待在座位上 这 里是命令的语气 故用 shall shall 用于第二 三人称肯定句中表示警告 命令等强烈的语 气 10 Is Nick coming by train He should but he not He likes driving his car A must B may C can D need 答案 B 考查情态动词 句意 尼克乘火车来吗 他应该是乘火车的 但也不一定 因为他喜欢开车 may not 可能不 11 Thank you for inviting us Tell your wife that she gave us a perfect party I See you later A must B should C will D can 答案 C 考查情态动词 句意 谢谢你邀请我们 告诉你的妻子 她给了我们一个 完美的聚会 我会的 再见 此处为 will 表示意愿 故选 C 12 But for your help we got lost in the thick smog yesterday A have had B would have C wouldn t have D haven t had 答案 B 考查虚拟语气 句意 要不是你的帮助 我们昨天在浓雾中就会迷路了 but for 意为 要不是 如果没有 用于虚拟语气 属于含蓄虚拟条件句 另外 句中出现了 yesterday 表示与过去事实相反的假设 故谓语动词用 would could should might have done 选 B 13 When my father is upset he would rather A leave alone B we left him alone C left alone D we leave him alone 答案 B 考查虚拟语气 句意 当我的父亲烦恼的时候 他更喜欢我们不打扰他 14 The school recommends parents their children to swim in rivers or lakes during summer holidays A not permit B do not permit C mustn t permit D couldn t permit 答案 A recommend 在此意为 建议 其后的宾语从句用虚拟语气 谓语用 should 动词原形 其中 should 可以省略 15 him not to do so he wouldn t have made such a serious mistake A If I persuaded B Did I persuade C Had I persuaded D If I should persuade 答案 C 考查倒装 省略和虚拟语气 根据 wouldn t have made 可知 此处表示与 过去事实相反的假设 因此从句用 if 引导且用过去完成时 省略 if 并将 had 提前就构成了 省略 if 的虚拟条件句 且构成了倒装结构 阅读理解 A Still seeking a destination for your weekend break There are some places which are probably a mere walk away from your college King s Art Centre A day at the Centre could mean a visit to an exhibition of the work of one of the most interesting contemporary artists on show anywhere This weekend sees the opening of an exhibition of four local artists You could attend a class teaching you how to learn from the masters or get more creative with paint free of charge The Centre also runs two life drawing classes for which there is a small fee The Botanic Garden The Garden has over 8 000 plant species it holds the research and teaching collection of living plants for Cambridge University The multi branched Torch Aloe here is impressive The African plant produces red flowers above blue green leaves and is not one to miss Get to the display house to see Dionaea muscipula a plant more commonly known as the Venus Flytrap that feeds on insects and other small animals The Garden is also a place for wildlife enthusiasts Look for grass snakes in the lake A snake called Hissing Sid is regularly seen lying in the heat of the warm sun Byron s Pool Many stories surround Lord Byron s time as a student of Cambridge University Arriving in 1805 he wrote a letter complaining that it was a place of mess and drunkenness However it seems as though Byron did manage to pass the time pleasantly enough I m not just talking about the pet bear he kept in his rooms He spent a great deal of time walking in the village It is also said that on occasion Byron swam naked by moonlight in the lake which is now known as Byron s Pool A couple of miles past Grantchester in the south Cambridgeshire countryside the pool is surrounded by beautiful circular paths around the fields The cries of invisible birds make the trip a lovely experience and on the way home you can drop into the village for afternoon tea If you don t trust me then perhaps you ll take it from Virginia Woolf over a century after Byron she reportedly took a trip to swim in the same pool 语篇解读 本篇为应用文 题材为新闻广告类 本文对三个休闲的好去处作了介绍 1 We can infer from the passage that Byron seemed A to fear pet bears B to like walking C to be a heavy drinker D to finish university in 1805 答案 B 推理判断题 根据 Byron s Pool 第一段中的 Byron did manage to pass the time pleasantly enough He spent a great deal of time walking in the village 推出 Byron 似乎喜欢散 步 2 In the passage Byron s Pool is described as a lake A surrounded by fields B owned by Lord Byron C located in Grantchester D discovered by Virginia Woolf 答案 A 细节理解题 根据 Byron s Pool 第二段中的 in the lake known as Byron s Pool the pool is surrounded by beautiful circular paths around the fields 可知选 A 项 3 What is the passage mainly about A Some places for weekend break B A way to become creative in art C The colourful life in the countryside D Unknown stories of Cambridge University 答案 A 主旨大意题 根据文章首段关键词 weekend break some places 和段意可 知本文主要讲 周末的休闲场所 B A MENTORING 导师制 program is giving life changing opportunities to Banbury youth Young Inspirations was founded two years ago to provide mentoring sessions for students and unemployed young adults aged 11 to 21 Alex Goldberg the program s founder said We set up Young Inspirations because we wanted to give young people experiences which will potentially be life changing and broaden their outlook We try to create work experience opportunities that will really make a difference to our youth For example we ve secured internships 实习 with world famous firms such as Honda At a time of funding cutbacks where schools are finding it more and more difficult to offer this kind of mentoring it is extremely important that these opportunities are available both to help youth with their school work and grades and to give them opportunities which may help shape their futures Kieran Hepburn 14 is one of a group of Banbury youth who has benefited from the program so far In October the Banbury School pupil was accompanied by Young Inspirations staff to Paris where he was an observer at the United Nations Educational Scientific and Cultural Organization s UNESCO International Youth Forum 论坛 The event was held for young people from around the world to seek their views on how the future of youth and education should look Kieran joined several hundred observers mostly in their 20s and was the only UK school pupil to attend the event Kieran thinks the trip was a life changing experience Before we left I didn t quite know what to make of it but when we got there we didn t stop it was amazing he said We went to three or four hours of debates each day and then did something cultural each afternoon The main theme of the forum was how youth can drive change in political and public life It dealt with issues 问题 such as drug abuse violence and unemployment Kieran said It has really helped me to improve my confidence and social skills as well as my school grades and I was voted most improved pupil at school in August The Young Inspirations mentoring sessions take place each Friday in Banbury For details visit 语篇解读 本文为说明文 题材为社会生活类 一项导师计划为年轻人提供了参与社 会生活 拓宽视野的机会 4 The Young Inspirations mentoring program aims to A train staff for world famous firms B offer job opportunities to young adults C provide youth with unique experiences D equip the unemployed with different skills 答案 C 推理判断题 根据第三段可知 Young Inspirations 的建立是要给年轻人提供 改变生活和开阔视野的经历 故 C 项 为年轻人提供独特的经历 最贴近题意 5 According to Alex Goldberg it is difficult for schools to offer the mentoring due to A the lack of support from firms B the cultural differences C the effect of unemployment D the shortage of money 答案 D 细节理解题 根据第五段第一句中

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论