拖船中学高二英语强化训练_第1页
拖船中学高二英语强化训练_第2页
拖船中学高二英语强化训练_第3页
拖船中学高二英语强化训练_第4页
拖船中学高二英语强化训练_第5页
已阅读5页,还剩6页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

第一部分:听力第一节听对话,选择正确答案1. What does the man want to do?A. He wants to tell the woman where he has been.B. He wants to know where the woman has been.C. He wants to ask what does the woman do.2. How did the man plan to go to New York?A. By bus B. By car C. By air3. Where does the conversation most probably take place?A. In a supermarket B. In a bookstore C. In a library 4. .What will the man do?A. He will be glad to feed the dog.B. He will refused to feed the dog.C. He will be away on business, too.5. Where will the man go first?A. To his home B. To the kindergarten C.To the post office第二节听第6段材料,回答6至7小题6. Why does the man want to return his coat?A. Because the Size8 coat is small for him.B. Because the Size8 coat is big for him.C. Because he doesnt like the Size8 coat.7. What will the man most probably do?A. He will take a Size8 black coat.B. He will take a Size10 black coat.C. He will take a Size10 brown coat.听第7段材料,回答8至9小题8. What can we know from the speaker?A. How the lightning occurs.B. How the thunder is produced.C. The relationship between lightning and the thunder.9. Why cant we see the lightning during a thunder storm?D.第三部分:阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)(A) During Londons 8-minute show at the Closing Ceremony of the Beijing Olympic Games, fans were thrilled by the performance of a young British singer with the famous rock guitarist Jimmy Page. Who was that curly-haired singer? Shes Leona Lewis,a 23-year-old pop and R&B singer, songwriter and the winner of the 2006 UK television talent show The X Factor. Her UK debut single(首张单曲唱片), A Moment Like This, broke a world record after it was downloaded over 50, 000 times within 30 minutes Leona was a working-class girl from London,with a normal family, a steady boyfriend and a job as a receptionist(接待员)when she tried out for the show. Her father was a part-time DJ, and there was always music in the house. From an early age, she was always jumping on the coffee table, singing along to Michael Jackson and Whitney Houston. When she went to stage school, everyone else in her class was richer than she was. But she didnt feel left out. She just focused on her singing. Lewis wrote her first song at the age of twelve, and won a number of talent competitions. After leaving school, Lewis took a number of jobs to pay to get into a recording studio, including waitress and several receptionist jobs. Her efforts finally paid off. Her first album, Spirit, released in several countries in 2008, went to No1 in the US,New Zealand, Australia, Austria, Germany, South Africa and Switzerland. The second album is planned for release in 2009, and it has been reported that she is planning a 15 million (190 million yuan)world tour in 2010. Leona has succeeded before everyones eyes, turning from a pretty 21-year-old girl in 2006 into a star singer in 2008But to some degree, she still seems to be the girl next door. Although she landed her feet on the ground, she hasnt changed. She is very polite and respectful, but she knows what she wants. 56. The first paragraph is written to_ . A. introduce the topic B. ask readers a question C. make a brief summary D. bring in a discussion 57. Besides Leonas continuous efforts,_ also contributes to her success. A.her boyfriends support B. family music environmentC. guitarist Jimmy Pages help D. her working-class background 58. This passage mainly tells us _ . A. Londons 8-minute show at the Closing CeremonyB. the successful performance of Leona Lewis and Jimmy PageC. Leona Lewis early life story, career and achievementsD. Leona Lewis albums A Moment Like This and Spirit59. The underlined word “steady” in the third paragraph means _ . A. continuous B. permanentC. temporary D. sensible60. According to the last paragraph we can conclude _ . A. Leona Lewis is still an innocent girlB. Leona Lewis has good manners and can think properly of herself来源:金太阳新课标资源网 C. Leona Lewis is so successful that she has decided to change herselfD. Leona Lewis is still an ordinary girl (B) Sue Shellenbarger just posted about the tough out-look for teen job-hunters. Many youngsters, including President Obamas daughters Sasha and Malia, get their first taste of employment on the home front, by doing chores(家务)for a weekly allowance(零用钱).President Obama has said that he gives his seven and ten-year-old daughters just a dollar a week each for their chores, such as setting the table, washing dishes, and cleaning up their play area and closets. People in the blogosphere(新兴媒体生态圈)consider that amount to be a extremely low. Once one critic even urged President Obama to provide a “financial stimulus(财政刺激)” for his daughters. Tying chores to pay, or even giving allowances at all, are controversial(有争议的). Some families believe that everyone in the family should do whatever he or she can on housework, and that kids shouldnt have to be compensated for doing so. Payment-for-chores proponents, meanwhile, argue that kids shouldnt just get allowances for nothing, and that such payments can help kids learn important money-management skills. For those who choose to give allowances, determining appropriate rates can be a headache, especially in these tough economic times. One tip: keep track of how much you spend on your child daily for two weeks and set an amount based on the average daily amount. Kids can start receiving allowances around ages 4 or 5, when children start to understand how money works. 61. According to the passage, many American children get their allowances by _ . A. getting good results at schoolB. doing some housework at homeC. cleaning up the play area at schoolD. doing some chores in the hotels 62. What does the underlined word“compensated”in Paragraph 3 most probably mean? A. paid B. madeC. forced D. allowed63. From the passage, we can learn that _ . A. Obamas daughters Sasha and Malia can earn a lot of money a weekB. all parents know how much money should be given to their childrenC. Obama is a rather mean father though he is now the American PresidentD. different people have different opinions on giving children allowances64. What is the authors attitude towards allowances in the end? A. The author is strongly against it. B. The passage didnt tell readers. C. The author is in favour of it. D. The author thinks it harmful. 65. According to the passage, we know Obamas two daughters can do the following chores EXCEPT _ . A. lay the table B. wash dishesC. clean their own closet D. clean the offices of Obama(C) My name is Hua Fei and I am a sporting robot of the 23rd century. I am an expert at high flying exercises. I jump from spaceships and as I fall I turn, dive, circle and dance until I softly land as close as I can to the finishing line. Robot competitions in the 23rd century are truly a popular sport. Fans from all over China watch their handheld TVs when a competition comes on. Last time I took part in the 78th Olympics on a flying island above Brussels in the sky. I won the silver medal for my performance. This year I had the honour to be chosen again. I wanted to meet robots from other countries and explore ideas about sport. However, my programmer fell ill the week before we were going to leave. It was very painful for her and I felt very frightened. I no longer felt so confident that I would win. The day of the competition was rather cold for my legs and my special oil began to freeze. I paused before I jumped from the starting place on a little spaceship but then I began my performance. At the correct moment I tried to open my parachute but there was a problem. It only opened a little. Instead of flying softly to earth I began to fall faster and fasterso that I could not turn, dive, circle or dance. My heart stopped beating as I landed heavily on a mountain covered with snow. This is why I am writing to you from my hospital bed with two broken legs and a fragile (易碎的) head. I did not win anything at the Olympics after all. I need the factory to build me two new legs and an even bigger head. Then I will be able to compete once more. Lets hope for greater success in the next Olympics!66. What we know about Hua Fei is that he is _ . A. an experienced expert B. a computer system 来源:金太阳新课标资源网 HTTP:/WX.JTYJY.COM/C. a flying spaceship D. a sporting robot67. According to the passage, _ would be a popular sport in the 23rd century. A. computer games B. robot competitions C. plane controlling D. sky diving68. The reason why Hua Fei failed to perform well this year is that _ . A. he didnt do it in the right way B. he couldnt open his parachute C. he didnt replace the batteries D. he was affected by a wrong programme69. At the moment, Hua Fei is _ . A. being treated in a hospital B. being repaired in a factoryC. being trained for the next Olympics D. being taught to do high flying exercises70. We can infer this article is from _ . A. a newspaper B. a business book C. a science fiction story D. a blog(D) Believe it or not, optical illusion(视觉错觉)can cut highway accidents. Japan is a case in point. It has reduced traffic accidents on some roads by nearly 75 percent using a simple optical illusion. Bent stripes, called chevrons(V字形), painted on the roads, make drivers think that they are driving faster than they really are, and thus drivers slow down. Now the American Automobile Association Foundation for Traffic Safety in Washington, D. C. is planning to repeat Japans success. Starting next year, the foundation will paint chevrons and other patterns of stripes on selected roads around the country to test how well the patterns reduce highway accidents. Over speeding plays a major role in as much as one fifth of all fatal traffic accidents, according to the foundation. To help reduce those accidents, the foundation will conduct its tests in areas where speed-related dangers are the greatestcurves, exit slopes, traffic circles, and bridges. Some studies suggest that straight, horizontal(平行的)bars painted across roads can initially cut the average speed of drivers in half. However, traffic often returns to full speed within months as drivers become used to seeing the painted bars. Chevrons, scientists say, not only give drivers the impression that they are driving faster than they really are but also make a lane appear to be narrower. The result is a longer lasting reduction in highway speed and the number of traffic accidents. 71. The passage mainly discusses _ . A. a new way of highway speed control B. a new method of training driversC. a new pattern for painting highways D. a new type of optical illusion72. On roads painted with chevrons, drivers are likely to feel that _ . A. they should avoid speed-related dangers B. they are driving in the wrong laneC. they should slow down their speed D. they are reaching the speed limit73. Compared to horizontal bars, the advantage of chevrons is that _ . A. they can keep drivers awake B. they will have a longer effect on driversC. they can cut road accidents in half D. they will look more attractive74. The American Automobile Association Foundation for Traffic Safety plans to_A. try out the Japanese method in certain areasB. change the road signs across the countryC. replace straight, horizontal bars with chevronsD. repeat the Japanese road patterns75. What does the writer say about straight, horizontal bars painted across roads? A. They are falling out of use in the United States.B. They are likely to be taken no notice of by drivers in a short time. C. They are suitable only on broad roads. D. They cannot have a successful effect on traffic circles.第四部分:写作(共两节,满分35分)第一节:阅读表达(共5小题;每小题2分,满分10分)阅读下面短文并回答问题,然后将答案答案写到相应的位置上(请注意问题后的字数要求)。1All people have dreams and they obey the rule that if you can dream it, you can achieve it! Here are four goals for people to reach a perfect life in their future.2The first goal common to all of us is health and energy. We all want to be healthy and fit, to have high levels of energy and to live free of pain and illness. Today, with the incredible advances in medical science, the quality of our health and fitness, and our fifespan, is largely determined by design, not by chance. Pelple with excellent health habits are far healthier, have more energy, and live longer and better than people who have poor health habits. Remember that health is not everything, but without health everything is nothing!3The second goal that we all have in common is to enjoy excellent relationships-intimate, personal or social-with the people we like and respect, and who_in turn. Fully 85% of your happiness will be determined by the quality of your relationships at each stage, and in each area, of your life. How well you get along with people, and how much they like and respect you, have more impact on the quality of your life than perhaps any other factor.4The third common goal is to do work that we enjoy, to do it well, and to be well paid for it. You want to be able to get and keep the job you want, to get paid more and promoted(晋升)faster. You want to earn the very most that is possible for you at each stage of your career, whatever you do.5The fourth goal we all have in common is to achieve financial independence. You want to reach the point in life where you have enough money so that you never have any financial worries. You want to be completely free of them. You want to be able to order dinner in a restaurant without referring to the price listings to determine what you want to eat.76. What does this passage chiefly talk about?(no more than 12 words) _77.Fill in the blank in Paragraph 3 with proper words.(no more than 6 words) _78Complete the following sentence with proper words according to the underlined sentence in Paragraph 4 ?(no more than 6 words) Everybody wants to make_no matter what job he is engaged in.79. Why does the author put health ahead of other goals? (no more than 20 word) _80. What does the underlined word “them”in the last paragraph probably refer to ? (no more than 3 word). _。第二节:书面表达(满分25分)进入高二以后,同学们的学习任务加重,对于参加课外活动,同学们有着两种不同的看法。请以After-school activities 为题,用英语写一篇120 词左右的短文。要点如下:1 一些同学积极参加课外活动:学到实践知识;2 另外一些同学不愿参加课外活动:学业紧;3 你的观点和理由。注意:开头已经给出,但不计入总词数。After-school activities As for after-school activities, students hold different views阅读理解:56.【解析】选A。推理判断题。根据第一段的内容以及与下文的关系可知。57.【解析】选B。细节理解题。根据第三段的Her father was a part-time DJ, and there was always music in the house. From an early age, she was always jumping on the coffee table, singing along to Michael Jackson and Whitney Houston. 可知。58.【解析】选C。主旨大意题。文章主要讲述了Leona Lewis的一些经历以及她在歌坛上的成就。59.【解析】选B。词义猜测题。此处steady表示关系稳定的,指已经相处了很长时间。continuous“继续的”,permanent“永久的”,temporary“暂时的”,sensible“理智的”。60. 【解析】选B。推理判断题。根据最后一段的最后一句可知。61. 【解析】选B。细节理解题。根据第一段最后一句可知。62.【解析】选A。词义猜测题。根据第三段的内容可猜出compensated一词含有“付报酬”的意思。63. 【解析】选D。推理判断题。根据第三段可知D项正确。64. 【解析】选C。根据最后一段作者提的建议可以看出作者支持给孩子家务零用钱。65. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段第一句可知A、B、C三项正确。D项不属于家务活。66. 【解析】选D。细节理解题。根据文章第一句可知。67. 【解析】选B。细节理解题。根据第一段中的“Robot competitions in the 23rd century are truly a popular sport. ”可知。68. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段中“At the correct moment I tried to open my parachute but there was a problem. It only opened a little. Instead of flying softly to earth I began to fall faster. . . covered with snow. ”可知。69. 【解析】选A。细节理解题。根据最

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论