2019高考英语(三月)二轮文章阅读(3)及解析.doc_第1页
2019高考英语(三月)二轮文章阅读(3)及解析.doc_第2页
2019高考英语(三月)二轮文章阅读(3)及解析.doc_第3页
2019高考英语(三月)二轮文章阅读(3)及解析.doc_第4页
2019高考英语(三月)二轮文章阅读(3)及解析.doc_第5页
已阅读5页,还剩1页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2019高考英语(三月)二轮文章阅读(3)及解析(3)The Diary of a Young Girl is a book based on the writings from a diary written by Anne Frank while she was in hiding for two years with her family during the Nazi occupation of the Netherlands. Anne Frank began to keep a diary on her thirteenth birthday, 12 June 1942, three weeks before going into hiding with her mother Edith, father Otto, sister Margot and four other people. With the assistance of a group of Otto Franks trusted colleagues they remained hidden for two years and one month. They were arrested in 1944 and sent to separate Nazi concentration camps. Anne Frank finally died of typhus(斑疹伤寒) in the Bergen-Belsen concentration camp shortly (about two weeks) before liberation by British troops in April 1945. Of the group of eight, only Otto Frank, Annes father, survived the war. After the war, he got back the diary that was saved and kept by his friend.When Otto Frank read his daughters diary, he was astonished. I never knew my little Anne was so deep. Anne Franks story has become an example of Jewish suffering under Adolf Hitler, and a warning of the consequences of racism and persecution(迫害).There has been guess about the identity of Kitty, who in Annes revised diary is the only receiver of her letters. It was once thought that the name referred to Kitty Egyedi, a prewar friend of Franks. However, Kitty Egyedi said in an interview that she was flattered by the assumption but doubted the diary was addressed to her: “Kitty became so idealized and started to lead her own life in the diary. The name . is not meant to be me.”The characters fictional(虚构旳) origin was proved undoubtedly later. Anne had expressed the desire in the introduction of her diary for one person that she could call her truest friend, that is, a person to whom she could confide her deepest thoughts and feelings. She observed that she had many friends, but (by her own definition) no true, dear friend with whom she could share her innermost thoughts. In fact, the closest friend Anne had during her tragically short life was her diary, Kitty, for it was only to Kitty that she entrusted her innermost thoughts.1. From the passage, we can know that _. A. Anne was born on 12 June 1928 B. Anne went into hiding in June 1942 C. Anne was arrested in August 1944 D. Anne died shortly after her 16th birthday2. Which of the following is TRUE? A. Annes family was helped by Ottos colleagues in the hiding place. B. Anne kept on writing the diary in the hiding place and the camp. C. British troops liberated Nazi concentration camps and saved Otto.D. Anne and her mother and sister died in the Bergen-Belsen camp.3. Anne wrote letters to “Kitty” in her diary because _.A. Kitty was one of her best friends before the warB. Kitty Egyedi could share her deepest thoughts. C. she didnt trust her family and other friends D. she regarded her diary as her closet friend4. Kitty Egyedi believed the “Kitty” Anne wrote to_. A. referred to herself B. was a perfect character C. must be Annes true friend D. was totally invented by Anne5. Annes diary helps us know the following EXCEPT_. A. a teenagers deepest thoughts and feelingsB. Annes miserable life after being caught C. the Jews suffering under Adolf Hitler D. the evil of racism and persecution参考答案1-5 C A D B B*结束To Be Lucky,Be PreparedI remember the exact moment I learned the principle of preparing for luck.I was on the wrestling team.Now,if theres one thing I can tell you about any sports,it is that wrestling is probably the sport that has the least 1 .There are only two people out on the mat,so you cannot 2 it on your teammates or your coach.And guess what?There is no 3 because we do the whole thing indoors,so you cant say,“It was raining.” or “It was snowing.” It makes 4 to say wrestling is the sport with the least luck.On our team were two world champions:one of them had been world champion five times.We 5 had five people who were national champions.One of them was a guy 6 the name of John.John had never been 7 in my high school wrestling competition that I could remember, 8 he was a national champion.There was nobody locally who could touch him.One day,we 9 a match with our biggest opponent(对手)John went out on the mat,and about a minute and 30 seconds into the match he tried to make a particular 10 .He rolled over,and his opponent 11 him halfway through his roll.He was pinned 12 !The match was over.I remember on the bus on the way home,one of our teammates tried to 13 John by saying,“Oh,he just got lucky.” And John said,“Thats so stupid.The opportunity presented itself, 14 he exploited it.”We used to have this big sign in our wrestling room,that the coach had 15 there.“Luck is what happens when opportunity 16 preparation.”Johns opponent was prepared to exploit this opportunity.The probability of 17 John was not strong,and he knew it.But he paid attention to the 18 opportunity to present itself,and he defeated and pinned a fivetime national champion.In other words,the real 19 is Be Prepared.Its not just finding the opportunity;you have to be prepared to 20 it.1A.luckBriskCdifficultyDopportunity2A.accuseBblameCdoubtDkeep3A.stressBinjuryCweatherDstandard4A.judgementBprogressCsenseDway5A.also BevenConlyDonce6A.underBforCinDby7A.hurtBchosenCtrainedDdefeated8A.althoughBbecauseCunlessDuntil9A.went forBwaited forCfought forDplayed for10A.signBstepCtaskDmove11A.fixedBthrewCcaughtDcarried12A.accidentallyBfortunatelyCunfairlyDinstantly13A.calmBcomfortCconvinceDforgive14A.soBorCandDbut15A.setBputCleftDused16A.meetsBsuitsCgetsDfits17A.strikingBbeatingCknockingDcontrolling18A.equalBexactCrestDright19A.messageBpassageCdecisionDsuggestion20A.receiveBfollowCseizeDsave. 1A2B3C4C5A6D7D8B9A10D11C12D13B14C15B16A17B18D19A20C*结束Agence FrancePresseFrench doctors this week carried out the worlds first operation on a human in zero gravity,using a specially adapted aircraft to create conditions in space.During a threehour flight from Bordeaux in southwest France,the team of surgeons and anaesthetists(麻醉师) successfully removed a benign tumor(良性瘤) from the forearm of a 46yearold volunteer.The experiment was part of a program backed by the European Space Agency to develop techniques for performing robotic surgery aboard the International Space Station or at a future Moon base.“Now we know that a human being can be operated on in space without too many difficulties,” says the team leader Dr.Dominique Martin.Under normal ground conditions,the operation would be performed under a local anaesthetic.Without gravity,the surgeons work is harder and the patients body reacts differently.Blood doesnt pump in the same way.The customdesigned Airbus 300 aircraft performed a series of parabolic swoops(抛物线飞行),each creating between 20 seconds of weightlessness.The process was repeated 32 times.Fixed inside a custommade operating block,three surgeons and two anaesthetists worked during these periods,with their instruments held in place with magnets around the patients bed.The next part of the program is to carry out a remotecontrolled operation using a robot controlled from the ground by satellite.“This experiment should take place within a year,”Martin says.Anaesthetist Dr.Laurent de Coninck says that zerogravity surgery offers huge promise for space exploration,although it would at first be limited to treating simple injuries.Today more than 400 people have already traveled into space.The chances of injuries occurring during missions will become even greater and to bring a wounded person back to Earth for treatment is both risky for them and expensive.1What would be the best title for the text?AA Special Operation for DoctorsBFirst Operation on the MoonCWorlds First Operation in Zero GravityDAn Important Experiment for Doctors2Whats the purpose of the operation?ATo have an experiment on space operation.BTo cure the patient.CTo do it at the request of the patient.DTo reduce the danger of operation on Earth.3It is difficult for doctors to do operations in space because .Athe patients illness will be more seriousBthe patient has no feeling about painCthe patients body reacts differentlyDthe patients flood will stop flowing4The last paragraph mainly wants to tell readers .Athere are many people injured in spaceBit is necessary to do the experimentCit is risky to travel in spaceDtheres no need to bring patients in space to Earth1There are only two people out on the mat,so you cannot blame it on your teammates or your coach. (完形填空第二段)垫子上只有两名选手(在进行实力旳较量),因此不能把比赛失利归咎于队友或教练(1)The hot weather is partly to blame for the water sh

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论