




已阅读5页,还剩14页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2015-2016学年宁夏育才中学勤行校区高一下学期6月月考英语Agatha Christie used to go out at night. She will never forget the night when she met a robber many years ago.That evening, she was invited to a birthday party which lasted till 2 oclock in the morning. Without company, Agatha walked home along the quiet street. Suddenly from the shadow of a dark building, a tall man with a sharp knife in his right hand ran out at her. “Good morning, lady,” the man said in a low voice, “I dont think you wish to die here!”“What do you want?” Agatha asked. “Your earrings (耳环). Take them off!”Agatha suddenly had a bright idea. She tried to cover her necklace with the collar (衣领) of her overcoat while she used the other hand to take off both of her earrings, and then she quickly threw them on the ground. “Take them and let me go.” she said. The robber was uncertain. He saw that the girl didnt care for the earrings at all, only trying to protect the necklace. He realized the necklace would cost more, so he said, “Give me your necklace.” “Oh, sir. Its not worth much. Please let me keep it.” “Stop talking rubbish. Quick!” With shaky hands, Agatha took off her necklace. As soon as the robber disappeared, she picked up her earrings and ran as fast as she could to her home. The earrings cost 480 pounds and the necklace the robber had taken away cost only six pounds ten shillings (先令).1Agatha will never forget the night because _.A. she was robbed of her earringsB. she was robbed but she fooled the robberC. she had such a nice time at the partyD. it is dangerous for a girl to walk alone at night2Why did she try to protect her necklace? _.A. She didnt want the robber to notice it.B. It was cheaper than the earrings.C. It was worth keeping.D. She would rather have it robbed.3The story wants to tell us _.A. Agatha was brave and cleverB. the robber was foolishC. a necklace is usually more expensive than earringsD. never stay too late at an evening partyIts not Christmas Day yet. But wherever I go on the streets, I see shops selling Christmas trees and all kinds of beautiful decorations, waiters wearing Christmas hats; I hear children singing Christmas songs on broadcast; I get messages of Christmass best wishes from friends.I just got quite confused again, since when have Chinese begun celebrating Christmas Day? What do these people celebrate it for, the birth of Chris? But we all know that most of Chinese are not Christians, they dont even know the origin of Christmas Day, and they celebrate it for no reason.I dont celebrate Christmas Day or any other western holidays since Im not a Christian and nor am I a westerner. I dont know what Christmas really means. Anyway I cant get reasonable answers from my friends. Some of them think they would like to just take this chance to enjoy themselves regardless of the meaning of the festival. Some of them think Im an old-fashioned girl, a bigot who doesnt appreciate the spirit of Chinese cultural tolerance(宽容) and understanding of other cultures. Well, if it is about cultural tolerance, why dont we ever celebrate the month of Muharram, or festivals of colours in India, or Fiestas Patrias in Mexico?I really appreciate cultural exchanges and communications with all nations, but I dont think this is what its about. People are celebrating more and more western festivals while ignoring our traditional ones.Is it part of globalization(全球化)? Do people in other non-western countries also celebrate Christmas?4 It can be inferred from the passage that the writer _.A. is an old-fashioned girlB. doesnt like festivals at allC. prefers western festivals to Chinese festivalsD. prefers Chinese festivals to western festivals5 According to the writer, many Chinese people celebrate Christmas _.A. for no reasonB. for the birth of ChrisC. because most of them are ChristiansD. because they dont like Chinese festivals6 The underlined word “bigot” in Paragraph 3 means _.A. a very brave person B. a very stubborn personC. a very careful person D. a very popular person7 We can learn from the passage that _.A. more and more Chinese people celebrate western festivals nowB. Chinese people pay enough attention to our own festivalsC. no Christmas celebration means one lacks cultural toleranceD. the writer doesnt like cultural exchanges and communications with other countriesThe biggest hamburger restaurant chain(连锁) in the world is McDonalds. It started in 1955 with just one restaurant, but now has more than 20000 worldwide. There are more than 12000 McDonalds restaurants only in the US. You can find them in 100 countries on six continents. There isnt a McDonalds in Antarctica, but I dont suppose they eat hamburgers at the South Pole. When you eat at a McDonalds restaurant you are joining the 35 million people who eat and drink at McDonalds every day, and there are more than one million people who work there. McDonalds has sold 100 billion hamburgers since it opened, and it sells more than 6.8 million pounds of French Fries every day.How do you like your hamburger restaurant? There are old McDonalds - part of one restaurant in England is 600 years old. There are elegant(高雅的) McDonalds - there is one on the Champs Elysees in Paris. There are cool McDonalds - there is one in Hollywood. There are McDonalds restaurants on ships and trains, in hospitals and zoos, in airports and in colleges.Clearly many people like the speed, hygiene(卫生) and cheapness of fast food restaurants. However, not everyone likes fast food. Some people question the nutritional value of the food; some people think the fast food causes too much waste and pollution. So the fast food business gives us plenty of food for thought, as well as convenient, affordable meals.8There are _ McDonalds restaurants outside the US now.A. about 20000 B. about 8000C. about 12000 D. about 320009How many people does each McDonalds employees serve on average every day? _A. About 35 billion B. About 100 billionC. About 35 million D. About 600 million10 From the passage we can infer that _.A. there are McDonalds of different styles to meet different customersB. the writer encourage more people to eat hamburgersC. the writer thinks people should stop eating hamburgersD. hamburgers are of great nutritional value11 The underlined phrase“plenty of food for thought”in the last paragraph probably means _.A. a lot of delicious food B. a lot of food you can affordC. a lot of things to think about D. a lot of convenient foodThere are many people who say Thomas Edison invented the twentieth century. Although there are those who may disagree, yet Edison was one of the greatest inventors in America. Born in 1847 in Ohio, Thomas Edison attended school for only three months. After his teacher said that he could not learn, Edisons mother decided to teach him at home. There he was allowed to study the subjects that most interested him. By age ten, Edison had built a science laboratory of his own. Edison got his first job at age twelve on the railway selling candy and newspapers. There he once saved a boy whose father was the boss of the railway station. In return the boss helped him a lot.In his late twenties, Edison built an “invention factory” where he and his business partners could devote all their time to inventing. After improving upon the telephone, Edison created the phonograph(留声机). Although Edison did not actually invent the light bulb, he did create an electric lighting system which led to its widespread use. Edison set up the first central electric power station in 1882, so New York became the first city in the world to have electric lights. This was the beginning of the modern world in which electricity became a way of life. The following year, one of Edisons engineers discovered electrons(电子), which at last led to electronics. Without electronics, we might not have radio, TV, computers, or space travel. The rest of Edisons life was spent making and improving inventions.Thomas Edison died at the age of eighty-four in 1931. Three days later, much of America dimmed(使暗淡) its lights in honor of the inventora man who had more impact (影响)on the development of present-day civilization than anyone else in history. 12 The passage tells us that _.A. Edison didnt like to study at schoolB. Edison invented the light bulb in his late twentiesC. even without electronics, we might have radio, TV, computers, or space travelD. New York was the first city in the world to have electric lights13From the passage, we can infer that _.A. Edisons teacher thought Edison was not worth teachingB. Edisons mother stopped Edison studying at schoolC. Edison didnt invent many things in all his lifeD. Edison didnt spend his life working on these inventions when he was old14Why did many Americans dim their lights when Edison died? _.A. Americans wanted to save more energy.B. Americans were used to dimming their lights.C. Americans dimmed their lights in memory of the great inventor.D. Americans were made to dim their lights.15The best title for this passage is _.A. Edison, a Poor ManB. Edison, a Great InventorC. Edison Died at 84D. Edison and His ChildhoodA“blogger” is a person who writes on an Internet website called a “blog”. The word “blog” is a way of saying“web log”, or “personal website”. Anyone can start a , and they can write about anything they like. There are millions of blogs on the internet today. They news, information and ideas for people who read them. They contain to other websites, and they provide a place for people to write their and react to the ideas of others. A research company called Perseus has more than 3,000 web logs. It says that blogs are most with teenage girls. They use them to their friends know what is happening in their lives. The study says that more than 100,000 bloggers stopped taking part in the activity after a year. , some people develop blogs to present political and other ideas. , the Republican and Democratic parties in the southern state of Kentucky recently started their own blogs. And American companies are beginning to use blogs to advertise their . At the same time, some long-standing blogs have . Last week, blogging leader Dave Winer closed his free blog service “weblogs. com”. He said the site became too expensive to . He started the blog four years ago, and thousands of people had on it. They were that the site had been closed.One blog that is still going is called Rebeccas Pocket. Rebecca Blood created the website in 1999. She wrote about the history of blogs on the site. That led to a book called The Weblog Handbook. It has been into four languages so far. 16 A. shortB. longC. regularD. central17 A. companyB. expressionC. experimentD. blog18 A. debateB. exploreC. provideD. seek19 A. issues B. linksC. recoveryD. guidance20 A. reasonsB. ideasC. faultsD. choices21 A. servedB. reportedC. studiedD. attached22 A. popularB. pleasedC. boredD. careful23A. askB. orderC. demandD. let24 A. insteadB. yetC. still D. also25 A. BesidesB. HoweverC. In factD. Therefore26A. fierceB. relaxingC. seriousD. humorous27 A. For exampleB. In totalC. In the endD. On the contrary28 A. productsB. employeesC. systemsD. predictions29 A. recognizedB. endedC. survivedD. happened30 A. advertiseB. startC. continueD. close31 A. writtenB. appearedC. workedD. taken32 A. happyB. upsetC. excitedD. confident33 A. devotedB. gentleC. weakD. strong34 A. characterB. historyC. articleD. usage35 A. dippedB. fooledC. mixedD. translated36短文改错文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词。2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Dear Jack,I am terrible sorry that I wont be able to go to your birthday party this Saturday afternoon. So yesterday my mother didnt feel better and I took her to the hospital. The doctor suggest that she should have an operation immediately. I have to look after her in the hospital for a few day. I sincerely hope something will go well and that you can have happy birthday party. By the way, I have sent to you the latest CD of Jay Chou as a birthday gift. I know you are a fan of Jan Chou and I hope he will enjoy it. I am looking forward to see you soon. 根据短文内容,从选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Summer is the season of family travel. 37 Here are our top 5 things to teach your children before entering big crowds:How Far They Can Go 38 For young children, you should set a rule of always holding a parents hand. For older kids, you may be comfortable with a “I can always see you and you can always see me” rule.To Call Your Real Name Teach your children that you will find them, so its best if they stay in one place. Whats more, teach them to call out your full name instead of “Mommy” or “Daddy” to help you more easily find them.How to Identify a “Safe Person” Make sure your children know the best people to approach if they get separated from you. Employees working at the place youre visiting are generally always good, “safe people”. But what about places that may not have employees, like the beach? 39 Experts say that moms are often the most willing and best-equipped people to help kids. What to say 40 Remember that if your children do get separated from you, they will likely be panicked (恐慌), so dont assume that they will know how to tell strangers that they are lost. Role-play getting lost and using simple sentences like, “I am lost” with your kids to help them know what to do if it actually happens.Their Personal Information Make sure your children know as much basic personal information as possible, including their full names, parents full names and telephone numbers and the address. 41 A. Teach your children to look for a mom with kids.B. Sometimes its not hard to find a safe person in such places.C. But do your kids know what to do if they get separated from you?D. If your kids are too young to remember them, write them down!E. It can be hard for people to help a lost child.F. Tell your children to behave normally when they get lost.G. Its important to talk with your children about how close you expect them to stay to you.Once upon a time, there was a mother who lived alone with her son. They worked very hard all year round 42 they still couldnt live a comfortable life. They really looked forward to making their life better, but didnt know how.One year, a merchant came to the village. He needed 43 (spend ) some weeks there. The merchant was so kind-hearted that he made a 44 (decide) to help the poor mother and her son. He gave 45 some money from time to time. Because they 46 (help) by the merchant, they lived a 47 (good) life than before.But one day, the woman talked to her son, “The merchant will leave sooner or later. After he leaves, well live 48 (poor) again. Since he lives alone and isnt always at home, we can go and get all his money.” But the son 49 (immediate) refused to do so, saying, “Oh, no, Mom! We should never do that. He helps us a lot! We should be grateful to him instead of 50 (rob) him.” Having heard her sons words, the woman gave up her terrible idea. When the merchant left, he took the son with him and taught him how to do business. And the son returned as51 successful merchant.52假如你是交换生李明,正在美国一所高中学习。近日你在学校网站上看到学校篮球体育俱乐部要招收一名成员的消息。要求如下:1. 爱好并擅长篮球;2. 英语流利;3. 有一定的比赛经历。请根据以上要点给俱乐部负责人Mr. Brown写封信,表达你想加入该俱乐部的愿望。注意:1. 词数:100词左右2. 行文连贯,不可逐字翻译。Dear Mr. Brown,I am learning English painting in our school as an exchange student from China. Recently I read it from notice on our school website that Yours, Li Ming参考答案1B2D3A【解析】 试题分析:本文讲述了Agatha在深夜回家遭遇抢劫,并和歹徒斗智斗勇,让自己安全脱身的故事 。1B考查细节理解题。根据文章描述,Agatha深夜回家遭遇歹徒,但她并不害怕,反而让歹徒中计,让自己的损失减到最低,并安全脱身,B选项最合适。故B正确。2D考查细节理解题。根据文章描述,项链比耳环廉价很多,Agatha故意掩藏项链,让歹徒误以为项链更有价值,故D正确。3A考查推理判断题。根据文章描述可以知道,Agatha在面对歹徒时,毫不畏惧,并让歹徒中了自己圈套,可知她是一个勇敢而聪明的人。故A项正确。【名师点睛】故事类阅读概念:这类文章一般描述的是某一件具体事情的发生发展或结局,有人物、时间、地点和事件。命题往往从故事的情节、人物或事件的之间的关系、作者的态度及意图、故事前因和后果的推测等方面着手,考查学生对细节的辨认能力以及推理判断能力。故事类阅读应试技巧:1、抓住文章的6个要素:阅读时要学会从事情本身的发展去理解故事情节而不要只看事件在文中出现的先后顺序。因此,无论是顺叙还是倒叙,阅读此类文章时,必须要找到它结构中的5个W(when, where, who, why, what)和1个H(how),不过不是每篇都会完整地交待六个要素。毫无疑问,寻出这些元素是能够正确快速解题的一个先决条件。 2、注意作者的议论和抒情:
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- GB/T 22259-2025饲料中土霉素的测定
- 2025年机关安全检查测试题
- 2025年安全知识面试难点题及答案
- 2025年初级工程师专业技术知识模拟题集
- 2025年汽车销售顾问职业资格考试试题及答案解析
- 2025年中小学校会计制度实操模拟题集
- 2025年美术馆学术研究人员资格认证试题及答案解析
- 2025年军事战略规划师资格考试试题及答案解析
- 2025年AR工程师初级面试重点题集
- 课件中文字的极速处理
- 混凝土管理台账
- 乙炔MSDS技术说明书
- 科学防控近视
- GB/T 3622-2012钛及钛合金带、箔材
- GB/T 31989-2015高压电力用户用电安全
- GB/T 24338.6-2018轨道交通电磁兼容第5部分:地面供电设备和系统的发射与抗扰度
- 幼儿园中层干部培训心得体会
- 燃料电池课件
- 学校学生评教表
- 《风力机理论与设计》全套教学课件
- 丽声北极星自然拼读绘本第六级 The Clever Beaver 课件
评论
0/150
提交评论