已阅读5页,还剩5页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
大学英语3(专升本)综合测试2总分:100分得分:0分一、单选题1. It was getting_, he had to stop to have a rest.(1分)(A) very darker (B) dark and dark(C) darker and darker (D) darkest and darkest参考答案:C2. Theres lots of fruit _ the tree. Our little cat is also in the tree.(1分)(A) in (B) at (C) under (D) on参考答案:D3. In _, the northerners have a particular liking for dumplings while the southerners are fond of rice.(1分)(A) common (B) total (C) general(D) particular参考答案:C4. Would you like something _?(1分)(A) drink (B) to drink (C) drinking(D) for drinking参考答案:B5. How can he _ if he is not _ ?(1分)(A) listen; hearing (B) hear; listening(C) be listening; heard (D) be hearing; listened to参考答案:B6. The computer system suddenly _while he was searching for information on the Internet.(1分)(A) broke down(B) broke out(C) broke up(D) broke in参考答案:A7. How much has the company _this year?(1分)(A) brought in(B) brought down(C) brought out(D) brought about参考答案:A8. The old houses are being pulled down to _a new office block.(1分)(A) make room for(B) make use of(C) take the place of (D) supply with参考答案:A9. _no need _the radio as Im used to studying with it on.(1分)(A) Its; to turn down(B) Its; turning up(C) Theres; to turn off (D) Theres; turning off参考答案:D10. The wild flowers looked like a soft orange blanket_ the desert.(1分)(A) covering (B) covered (C) cover(D) to cover参考答案:A11. . _is the population of Paris?(1分)(A) How many(B) How much (C) How (D) What参考答案:D12. The red flower goes from one to_ in the class.(1分)(A) the other(B) others (C) another(D) other参考答案:C13. Two days is not enough for him to finish the work. He needs _ day.(1分)(A) other (B) the other (C) the third (D) a third参考答案:D14. The Chinese women volleyball players _both in and out of China.(1分)(A) are thought good of (B) are highly thought of(C) are well thought (D) are ill thought of参考答案:B15. As the busiest woman there, she made_ her duty to look after all the other peoples affairs in that town.(1分)(A) this (B) that (C) one(D) it参考答案:D二、阅读理解Much of the worlds coffee is grown in Brazil. Not long ago an unseasonable frost swept through coffee plantations there. The result affected people in many countries for a long time to come.At first, reports of serious damage were received. These led to a sharp rise in the price of coffee, which had not been a highly profitable crop. Growers in other countries made extra efforts to increase their exports to profit from the expected shortage. However, they were hampered by smugglers who wished to avoid government controls. The price of coffee fell slightly.Then large restaurants and hotels began to buy coffee to build up stocks for future use. The price rose sharply and public resistance developed. Housewives organized a boycott of coffee. This led to a rise in the price of tea and a fall in the price of coffee. Much to the dismay of growers, the price fell sharply. Their response was rather surprising. Instead of selling their stocks of coffee, they began to buy on the open market. Their motive was clear. They wanted to force the price of coffee up, and one way of doing this was to reduce the amount of coffee available for sale to the public.Luckily for coffee-drinkers, this move failed. Restaurants and hotels stopped buying coffee. Large numbers of small growers had to sell their crops to keep alive. The large growers found that they were buying more coffee than they were growing. They abandoned their efforts and let the normal law of supply and demand decided the price. Meanwhile, millions of people had changed to cheaper drinks and would not switch back to coffee.(10分)16). Who suffered most from the recent unseasonable frost?(2分)(A) The restaurants and hotels.(B) The coffee growers in Brazil.(C) Smugglers.(D) The coffee growers in other countries.参考答案:B17). Financially, who gained most from the crop failure in Brazil?(2分)(A) the public as a whole.(B) The coffee growers in Brazil.(C) The housewives.(D) The coffee growers in other countries参考答案:D18). This passage mainly deals with _ .(2分)(A) the effect of weather on a crop such as coffee(B) the housewives reaction to the rise in the price of coffee(C) the reasons for changes in the price of coffee(D) the methods the coffee growers adopted to raise the price of coffee参考答案:C19). the outcome of the changes in the price of coffee was that _ .(2分)(A) the demand for coffee decreased (B) there was a fall in the price of tea(C) many people switched back to coffee(D) the growers decided not to grow coffee in future参考答案:A20). Which of the following factors made the coffee price fall?(2分)(A) The building up of stocks by restaurants and hotels.(B) The reducing amount of coffee available for sale.(C) The boycott of coffee organized by housewives.(D) The news of the great damage caused by the bad weather.参考答案:CThe process by means of which human beings can arbitrarily make certain things stand for other tings may be called the symbolic process. Everywhere we turn, we see the symbolic process at work. Stripes on the sleeve can be made to stand for military rank; rings of gold or pieces of paper can stand for wealth; crossed sticks can stand for a set of religious beliefs. There are few thing that men do or want to do, possess or want to possess, that have not, in addition to their mechanical or biological value, a symbolic value.All fashionable clothes are highly symbolic: materials, cut, and ornament are dictated only to a slight degree by considerations of warmth, comfort or practicability. The more we dress up in fine clothes, the more we restrict our freedom of action. Food is also highly symbolic. Specific foods are used to symbolize specific festivals. For example, moon cakes are eaten to celebrate the Chinese mid-autumn festival as the Chinese think that on the Mid-Autumn Day (August 15th of the lunar year), the moon is at its brightest. We select our furniture to serve as visible symbols of our taste, wealth, and social position. We trade in perfectly good cars for later models not always to get better transportation, but to give evidence to the community that we can afford it.I once had an eight-year-old car in good running condition. A friend of mine, a repairman who knew the condition of the car, kept urging me to trade it for a new model. “But why?” I asked, “The old cars in fine shape still.” The repairman answered scornfully, “Yeah, but what the hell. All youve got is transportation.”Recently, the term “transportation car” has begun to appear in advertisements, for example, “4B Dodge-Runs perfectly well: transportation car. Leaving, must sell. $100”. Apparently it means a car that has no symbolic value and is good only for getting you there and bringing you back-a poor kind of vehicle indeed!(10分)21). According to the passage, people dress themselves in fashionable clothes chiefly to _(2分)(A) comfort and warm themselves(B) display their well-developed figures(C) restrict their freedom of action (D) show that they are rich enough to buy them参考答案:D22). Nowadays people often sell their old cars in good running condition and buy new ones _(2分)(A) just to hold more people (B) because they want to celebrate specific festivals(C) just to show their wealth(D) because they are moving to a new place参考答案:C23). The term “transportation car” we now often come across in advertisements refers to a car which _(2分)(A) is made by a transport company(B) transports goods only(C) has only practical value(D) is transported by other vehicles参考答案:C24). According to the writer, people eat specific food at specific time simply to _(2分)(A) show their high social position(B) keep themselves healthy(C) celebrate a certain traditional occasion(D) prove that they are wealthy参考答案:C25). In the last paragraph of the passage, “Leaving, must sell.” Means that _(2分)(A) the advertiser is on his way to the market for selling his car(B) the car has not any symbolic value at all(C) the car is ready to leave and has to be sold (D) the owner is going to leave the place so he has to sell the car参考答案:DIn the past twenty years, there has been an increasing tendency for workers to move from one country to another. While some newly independent countries have understandably restricted most jobs to local people, other countries have attracted and welcomed migrant workers. This is particularly the case in the Middle East, where increased oil incomes have enabled many countries to call in outsiders to improve local facilities. Thus the Middle East has attracted oil-workers from the U.S.A. and Europe. It has brought in construction workers and technicians from many countries, including South Korea and Japan.In view of the difficult living and working conditions in the Middle East, it is not surprising that the pay is high to attract suitable workers. Many engineers and technicians can earn at least twice as much money in the Middle East as they can in their own country, and this is a major attraction. An allied benefit is the low taxation or complete lack of it. This increases the net amount of pay received by visiting workers and is very popular with them.Sometimes a disadvantage has a compensating advantage. For example, the difficult living conditions often lead to increased friendship when workers have to depend on each other for safety and comfort. In a similar way, many migrant workers can save large sums of money partly because of the lack of entertainment facilities. The work is often complex and full of problems but this merely presents an increased challenge to engineers who prefer to find solutions to the problems rather than do routine work in their own country.One major problem which affects migrant workers in the Middle East is that their jobs are temporary ones. They are nearly always on contract, so it is not easy for them to plan ahead with great confidence. This is to be expected, since no country welcomes a large number of foreign workers as permanent residents. In any case, migrant workers accept this disadvantage, along with others, because of the considerable financial benefits which they receive.(10分)26). The countries in the Middle East have welcomed migrant workers because_.(2分)(A) they cant find enough hands in their own countries(B) they can save money by employing migrant workers(C) they want the migrant workers to help to improve their facilities(D) they can increase their incomes by employing migrant workers参考答案:C27). What attracts the visiting workers most in the Middle East is _(2分)(A) the fast-developing economy there(B) the high pay with low taxation(C) the working conditions(D) the entertainment facilities参考答案:B28). Which of the following statements is TRUE according to the passage?(2分)(A) To attract suitable workers from foreign countries the work should be easy.(B) Migrant workers usually have good working conditions in a foreign country.(C) Migrant workers spend a lot of money in a foreign country.(D) The number of migrant workers has been increasing year after year.参考答案:D29). The migrant workers have established a friendly relationship among themselves because _(2分)(A) they come from the same country(B) they have to help each other to cope with difficult living conditions(C) they often go to the entertainment facilities together(D) they are all engineers and technicians 参考答案:B30). According to the writer, engineers like to do work which is _(2分)(A) routine(B) complicated (C) easy (D) temporary参考答案:B三、完型填空The central problem of economics is to satisfy the peoples and nations wants.The problem we are faced with is that our resources, here identified as money, are_(31)_ . The only way we can resolve our problem is to make choices. After looking at our resources, we must examine our list of_(32)_ and identify the things we need immediately, those we can postpone, and_(33)_ we cannot afford. As individuals, we face the central problem involved in economics-deciding just how to allocate our limited our limited resources to provide_(34)_ with the greatest satisfaction of our wants.Nations face the same problem. As a countrys population_(35)_ , the need for more goods and services grows correspondingly. Resources necessary to production may increase, but there_(36)_ are enough resources to satisfy the total desires of a nation. Whether the budget meeting is taking place in the family living room, in the conference room of the corporation_(37)_ of directors, or in the chamber of the House of Representatives in Washington, the basic problem still exists. We need to find_(38)_ of allocating limited resources in order to satisfy unlimited wants.A short time ago economists divided goods into two categories, free and economic. The former, like air and water, were in_(39)_ abundance that economists had no concern for them. After all, economics is the_(40)_ of scarcity and what to do about it. Today many of these free goods are_(41)_ very expensive to use. Pollution has made clean air and water expensive for producers extra costs, and_(42)_ taxpayers who pay for the governments involvement in cleaning the environment.In the 1990s, almost all goods are_(43)_ . Only by effort and money_(44)_ obtained in the form people wish.Meeting needs of people and the demands from resource available_(45)_ the basic activity of production. In trying to meet unlimited wants from limited economic goods, production lead
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026秋季国家管网集团工程技术创新公司(国家管网集团造价管理中心)高校毕业生招聘笔试参考题库(浓缩500题)带答案详解(黄金题型)
- 2026国家管网集团广西公司秋季高校毕业生招聘笔试参考题库(浓缩500题)及参考答案详解(预热题)
- 2025国网山西高校毕业生提前批招聘(约450人)笔试模拟试题浓缩500题附答案详解(夺分金卷)
- 2026国家管网集团广西公司秋季高校毕业生招聘笔试备考题库(浓缩500题)及答案详解【易错题】
- 2025国网湖南省电力校园招聘(提前批)笔试模拟试题浓缩500题及1套参考答案详解
- 2026国网天津市电力公司高校毕业生提前批招聘笔试模拟试题浓缩500题含答案详解ab卷
- 2026国网湖南省电力校园招聘(提前批)笔试模拟试题浓缩500题及答案详解(易错题)
- 国家管网集团山东分公司2026届秋季高校毕业生招聘考试参考试题(浓缩500题)及答案详解(夺冠系列)
- 2026年鞍山市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)及答案详解(必刷)
- 2025国网辽宁省电力校园招聘(提前批)笔试模拟试题浓缩500题含答案详解(典型题)
- 2025年标准个人房屋买卖合同正式版
- 物理期中达标测试练习卷-2025-2026学年物理八年级上学期(沪科版2024)
- 2025年低压电工操作证复审必考试题及答案
- (正式版)DB32∕T 5184-2025 《海域使用权立体分层设权技术规范》
- 个人财产作抵押担保合同7篇
- 云南省昭通市镇雄县三校2025-2026学年高二上学期第一次月考语文试卷
- 积小善成大德课件
- 刑法故意杀人罪课件
- 2025贵州毕节市赫章县招聘城市社区工作者8人考试参考试题及答案解析
- 种植二期修复的护理配合
- 2025版三级医院评审达标需求下ICD-10编码与医疗安全管理实践
评论
0/150
提交评论