




已阅读5页,还剩27页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
北京市西城区2015初三一模英语解析2015.4听力理解 (共30分)一、听对话,从下面各题所给的A、B、C三幅图片中选择与对话内容相符的图片。每段对话你将听两遍。 (共5分,每小题1分)1. A.B.C.2. A.B.C.3. A.B.C.4. A.B.C.5. A.B.C.二、听对话或独白,根据对话或独白的内容,从下面各题所给的A、B、C三个选项中选择最佳选项。每段对话或独白你将听两遍。 (共15分,每小题1.5分)请听一段对话,完成第6至第7小题。6. Whats the matter with the man?A. Hes got a cold.B. Hes lost his umbrella.C. Hes had an accident.7. What was the weather like yesterday afternoon?A. Sunny.B. Windy.C. Rainy.请听一段对话,完成第8至第9小题。8. Whats Helen going to do on Friday evening?A. To visit her neighbours. B. To go out with her friend. C. To have a birthday party.9. Whats the woman going to take with her?A. A bottle of wine.B. Some food and drinks.C. Some flowers.请听一段独白,完成第10至第11小题。10. What can we learn about the man?A. He learnt cooking from his mother.B. He is taking a cooking lesson.C. He works in a restaurant.11. What makes the woman get bored now?A. Cooking at home.B. Eating take-out food.C. Being busy with her work.请听一段独白,完成第12至第13小题。12. What is the woman doing now?A. Putting paper cuts on the window.B. Teaching how to make paper cuts.C. Drawing some pictures for paper cuts.13. How did the woman get her paper cut?A. She bought it at a local market.B. She got it from an old lady.C. She made it all by herself.请听一段独白,完成第14至第15小题。14. Why cant the speaker go to work today?A. Her son is ill.B. She isnt feeling well.C. She has to go to her sons school.15. What does the speaker ask Raman to do?A. To get in touch with the trainer.B. To book a room on the third floor.C. To order lunch for ten people.三、听对话,根据所听到的对话内容和提示词语,记录关键信息。对话你将听两遍。 (共10分,每小题2分)Table Reservation (预订)Name: Kate _ (16)Telephone Number: _ (17)Table: a table by the _ (18)Time: about 7:00 pm on _ (19)Order: two bottles of _ (20) wine知识运用 (共25分)四、单项填空 (共10分,每小题1分)从下面各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。21. Where is Mike? Have you seen _?A heB. himC. hisD. himself【正确答案】B 【解题思路】本题考查人称代词(宾格),空格出现在动词后,所以我们得知本空应选取人称代词的宾格形式,选项A为主格,错误。选项B为宾格,正确。选项C后面应该加名词,错误。选项D意思不通,错误。所以答案为B。22. Lily _ many English novels since she went to the middle school.A. readB. readsC. has readD. is reading【正确答案】 C【解题思路】 本题考查动词时态(现在完成时),时态题首先寻找特殊的时间标志词,本题中的since就是突破点,since后面用的一般过去式,所以前面应该选用现在完成时(have/has done),所以答案为C。23. Betty is _ than any other girl in her class.A. as tallB. tallerC. tallD. the tallest【正确答案】 B【解题思路】 本题考查形容词比较级,本题中than一词,告知我们本题应该选取形容词的比较级。而tall 的比较级为taller,选项A。as tall错误,选项C为形容词原级,错误。选项D为最高级,错误。所以答案为B。24.- Where were you when I called you yesterday afternoon?- I _ in the cinema.A. was seeing a movieB. see a movieC. have seen a movieD. will see a movie【正确答案】 A【解题思路】 本题考查动词时态(过去进行时),时态题首先寻找特殊的时间标志词,本题中的时间标志词不明显,从而我们应该寻找题目中已知动词。从were和called我们知道,本题的时态应该为过去的某种时态,所以排除选项B和D,根据句子翻译答案为A。25. Well have a meeting at Hilton Hotel _ May, 2015.A. onB. inC. atD. from【正确答案】 B【解题思路】 本题考查时间介词,根据我们常规解题方法,题目中出现了月份,所以在月份前面应该加介词in。所以答案为B。26. Hurry up, _ youll miss the train.A. butB. soC. andD. or【正确答案】 D【解题思路】 本题考查连词,连词题我们只需翻译即可,根据翻译 “快点儿,XX你将错过火车。”可知,答案为D, “否则”。27.- What did you do last night?- I _ a report.A. writeB. wroteC. will writeD. have written【正确答案】 B【解题思路】 本题考查动词时态(一般过去时),时态题首先寻找特殊的时间标志词,本题时间标志词为last night,所以时态应为一般过去时,答案为B。28. The teacher asked us _ something for our mothers on Mothers Day.A. doB. to doC. doingD. did【正确答案】 B【解题思路】 本题考查非谓语(固定搭配),看到题目中的 “ask”便知,本题考察ask sb to do sth。所以答案为B。29. The 7th Womens Football World Cup _ soon in Canada.A. will be heldB. will holdC. holdsD. is held【正确答案】 A【解题思路】 本题考查被动语态,被动语态在中考中考查两点,语态和时态。 “女足世界杯”应该是 “被举办”。所以排除B和C。而通过题目中的soon,可知时态是一般将来时,所以答案为A。30.- Could you tell me _?- In a book store at the corner.A. where you bought this bookB. where did you buy this bookC. where you buy this bookD. where do you buy this book【正确答案】 A【解题思路】 本题考查宾语从句,宾语从句在中考中考查两点,语序和时态。通过语序为陈述句我们排除了选项B和D,通过第二个人说的话,我们知道这本书已经卖完了,所以时态应该选择一般过去时,所以答案为A。五、完形填空 (共15分,每小题1.5分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。The HugThe phone rang. It was Lisa, my 86-year-old friend, calling. Lisa was wondering if I could take her to Flint to see the _ (31). I promised her I could, so on the date of the appointment (预约) I drove over to her home to pick her up.Lisas eyesight was _ (32), so she wasnt able to drive her car anymore. However, she still kept her old white Cadillac and insisted that I drive it whenever we went anywhere.Lisas appointment went _ (33) and she was really satisfied with her doctor. Then, we were on our way to get a bite to eat. It was a cloudy day without any rain or snow, but the road was still busy. The _ (34) was stop and go as we were in an area by the market. We were at a _ (35) stop when someone hit us from behind. Lisa was very angry, and she even started to say some dirty words in a low voice. I could _ (36) this situation could get very bad.There really wasnt any reason why someone should rear end (追尾) the car so I wasnt sure what was going on when I pulled over. I was feeling a little _ (37) when I got out of the car. As I walked around the car a young woman got out of the car with anger! I could see all the other doors on her car starting to open. For some unknown _ (38), I walked over to this young woman and put my arms around her and gave her a hug. When I gave her a hug all the other doors shut!Lisa got out and when she saw me hugging this girl she _ (39) down. I called the police and they came out and took a report. I really dont know what was actually going on that day. I do know that I just wanted to hug this girl in my mind and I believe it _ (40) us all from what could have been a very ugly scene.31.A. eye doctorB. house cleanerC. music teacherD. office worker【正确答案】A【解题思路】考查名词短语。后文提到Lisas eyesight was _, so she wasnt able to drive her car anymore. 由此可以推断出Lisa问作者是否能够带她去看眼科医生。eye doctor译为“眼科医生”,为正确答案。其它选项:house cleaner,“清扫房子的人”;music teacher,译为“音乐老师”;office worker,译为“办公室工作人员”。32.A. hurtingB. failingC. changingD. improving【正确答案】B【解题思路】考查动词。so表示因果关系,前句是Lisa的视力在 _,所以她不能再开车了。所以可以推测出32空选择消极意思的词汇,排除changing,译为“改变”,排除improving,译为“提升”。hurting,译为“伤害”;failing,译为“下降”。因主语是视力在 _,所以选择falling与之匹配,为最佳答案。而hurting,眼睛可以受伤,但视力用受伤匹配不恰当。33.A. badlyB. wellC. lateD. quietly【正确答案】B【解题思路】考查副词。and表示并列关系,后句是她很满意医生,感情色彩积极,前句也表达一样的感情色彩,well为最佳选项,译为“好地”。其它选项:badly,“坏地、严重地”;late,“晚地”;quietly,“安静地”。34.A. trafficB. crowdC. rainD. bus【正确答案】A【解题思路】考查名词。as we were in an area by the market,译为“就像我们在市场附近一样”,the road was still busy,译为 “道路仍然很拥堵”,由此两句话可以推测出表示拥挤。stop and go译为“停停走走”,traffic为最佳选项,译为“交通情况”。其它选项:crowd,“人群”;rain,“雨”;bus “公交车”。易错选项crowd和bus。后句中提到I was feeling a little _ when I got out of the car.由此可以推断出,作者和Lisa在私家车上,crowd和bus因此排除。35.A. suddenB. slowC. completeD. quick【正确答案】C【解题思路】考查形容词。when someone hit us from behind,译为“当某人从后面撞击了我们时”,由此可以推断出,作者的车停了,对比前面stop and go走走停停,可以推测出此时是完全停了。complete,译为“完全的”。其它选项:sudden,“突然”;slow,“慢慢的”;quick,“快速的”。36.A. understandB. recognizeC. showD. tell【正确答案】D【解题思路】考查动词。前句:Lisa很生气,她甚至开始低声说脏话了。作者能够 _ 这个情况(指追尾和堵车)会变得很糟糕。tell,译为“辨别出”。原本天气不佳,交通拥堵,车停停走走,导致情况不佳,再加上追尾事故,作者认为情况会变得更加糟糕,由此选择tell。其它选项:understand,“理解”;recognize,“认出、识别”;show,“展现”。该题建议选择排除法,考查的是tell的熟词僻意。37.A. comfortableB. tiredC. painfulD. nervous【正确答案】D【解题思路】考查形容词。后句提到当作者在车周边走来走去的时候,一个年轻女子生气地下车了。作者看到该女子车上的其它的门也打开了。可以推测出,年轻女子很生气,车里的人也要下车。对方人多,作者有点紧张,nervous,译为“紧张的”。其它选项:comfortable,“舒适的”;tired,“疲惫的”;painful,“疼痛的”。38.A. reasonB. excuseC. purposeD. answer【正确答案】A【解题思路】考查名词。文中提及作者走向年轻女子,拥抱了她,作者这样的举动是没有理由的。因为作者是被追尾的一方,本应该生气,但作者却拥抱了肇事方,即该年轻女子。reason,译为“原因”。其它选项:excuse, “借口”;purpose,“目的”;answer,“答案”。39.A. lookedB. cooledC. fellD. walked【正确答案】B【解题思路】考查动词。原本Lisa是生气的,但当Lisa看到作者拥抱了肇事女子,Lisa就平静了许多。cooled down,译为“冷静下来”。其它选项:looked down, “向下看;看不起”;fell down,“摔倒”;walked down,“向下走”。40.A. separatedB. taughtC. benefitedD. saved【正确答案】D【解题思路】考查动词。from表示 “脱离、远离”,could have done表示“本能做,而没有做”。本来追尾后双方争吵是很难看的情况,但from和could have done表示并没有发生类似的事情,所以选择save,save sb. from sth.,译为“挽救某人”。其它选项:separated,“分开”;taught,“教”;benefited,“收益”。阅读理解 (共50分)6、 阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。 (共30分,每小题2分)AFun Kids Activities GuideStadium (体育馆) ToursNow you can take a trip to Wembley Stadium! Wembley Stadium is one of the most famous football stadiums in the world. You will get to look in the changing rooms, and visit the royal box (主席台).Where: West LondonPrice: Adult: 16Under 18: 9Time Tour BusTime Tour Bus is a bus tour of London. You get one of the best buses ever! And the guide will tell you about all parts of London in the past, now and even the future!Where: Central LondonPrice: Adult: 20Under 18: 14Theatre WorkshopsIf you love acting, you should go to Theatre Workshops. There you can learn more about acting and make friends. Every term youll work on shows according to your ideas. At the end of the term youll act them out!Where: 444 Camden Road, LondonPrice: 100 per termBoat ToursYou can now take a tour around Londons world-famous Olympic Park from the water! The boat leaves on the hour so just turn up and get on the boat! It runs all year between 12 pm-5 pm.Where: Stratford WaterfrontPrice: Adult: 8Under 18: 441.If you want to take a bus tour of London, where will you go?A. West London.B. Central London.C. 444 Camden Road.D. Stratford Waterfront.【正确答案】B【解题思路】本题属于细节题。通过 “a bus tour of London” 定位到第二张图 “Time Tour Bus”,所以选B。42.If you like acting, which activity will you join in?A. Stadium Tours.B. Time Tour Bus.C. Theatre Workshops.D. Boat Tours.【正确答案】C【解题思路】本题属于细节题。通过 “acting” 定位到第三张图 “Theatre Workshops”第一行 “If you love acting .”,所以选C。43.If a kid and his father take the boat tour, they need to pay _.A. 12B. 20C. 22D. 24【正确答案】A【解题思路】本题属于细节题。通过 “take a boat tour” 定位到第四张图 “Boat Tours”。成年人,8英镑;小朋友,4英镑;所以共计12英镑,所以选A。BI am a Kid Reporter, Linda Scott. I took part in the third yearly State of Science, Technology, Engineering and Math (SoSTEM) event on Wednesday January 21.Before SoSTEM started, I interviewed Charles Bolden. He was an astronaut (宇航员) and has been to space four times. “I enjoy watching young people take their ideas and turn them into reality,” he said.Next I spoke to Dr. Ellen Stofan. She spoke about her lifelong interest in science. “When I was in the middle school, I knew I wanted to be a scientist, but I wasnt sure what kind,” she told me. As she grew up, she became interested in space. Her advice to young people who want to become a scientist is to “follow your dreams”.My third interview was with Megan Smith. She talked about encouraging more girls to step into STEM fields. She told me that women have always been part of amazing scientific discoveries, even though sometimes history records have left women out.Finally, I interviewed Kathy Pham, who is working to improve health care for more Americans through IT services. I asked her advice for young people who want a career (职业) in computer science. She advised kids to join in groups working on science and technology and to read more books on the subject.After the interview, we had a free talk. When I asked which technology careers were going to be most in need in the next 10 years, Dr. Stofan noted that careers having something to do with energy sources (能源) are certainly going to be needed.My biggest take-away from the event was that the future holds many wonderful chances for people interested in STEM. Just as the computer scientist Kathy Pham said: “Whatever your love is whether its clothing, space or cars today you can find a STEM field where you can do something you like.” 44. How many people did Linda interview before SoSTEM started?A. There.B. Four.C. Five.D. Six. 【正确答案】B【解题思路】本题属于细节题,题目问我们在 “SoSTEM”国家科学会议开始之前,Linda共采访了几个人。结合关键词 “interview”和时间状语 “before SoSTEM started”,我们只需按照段落顺序将被采访的人数出即可。被采访的分别为:Charles Bolden、Dr. Ellen Stofan、Megan Smith、Kathy Pham。共四人。因此答案为B。45. When Dr. Stofan was young, she wanted to become _.A. a reporterB. a teacherC. a scientistD. an astronaut【正确答案】C【解题思路】本题属于细节题。关键词为人名 “Dr. Stofan”和动词 “become”,我们很轻松即可在第三段找到出处, “When I was in the middle school, I knew I wanted to be a scientist ”。答案为C。46. Kathy Pham advised kids who want a career in computer science to _.A. talk with famous peopleB. write a scientific reportC. read more books on the subjectD. make scientific discoveries【正确答案】C【解题思路】本题属于细节题,题目问我们Kathy Pham建议那些向往从事计算机科学的孩子们,要做哪些事。根据关键词:人名 “Kathy Pham”和动词 “advised”,我们轻松将出处定位至本文第五段的最后一句 “She advised kids to join in groups working on science and technology and to read more books on the subject.”。因此,答案是C。47. What can we learn from the passage?A. Charles Bolden has never been to space.B. Megan Smith encouraged boys to step into STEM fields.C. Linda Scott attended the event on January 25.D. There will be many chances for people interested in STEM.【正确答案】D【解题思路】本题属于细节推断题,我们需要将每个选项回归到原文当中定位,并结合推断题的解题原则作答。A选项,“Charles从来没有去过太空”,定位至本文第二段,可知他去过四次;B选项,“Megan鼓励男孩步入到STEM的领域当中”,定位至本文第四段,实际上Megan鼓励的是女孩;C选项,“Linda于1月25日出席了活动”,定位至本文第一段,应为1月21日;D选项,“对于那些对STEM深感兴趣的人来说,前方会有很多机会”,定位至本文第七段“My biggest take-away from the event was that future holds many wonderful chances for people interested in STEM.”。故正确选项是D。CWe all know that zebras have stripes (条纹). But why? Its hard to get a black-and-white answer. This is a question not just common people like us have asked, but scientists too.Several studies have been done to find out the reason behind the stripes and many theories (理论) have been suggested. According to a recent study, the type of stripes changes depending on the temperature where zebras live. The warmer the place is, the more stripes they may have. From this study, scientists believe that stripes may help to keep a zebra cool in warmer places.According to the cooler temperature theory, when air hits a zebra, the movements of air are stronger and faster over the black parts and slower over the white. This is because black color takes in more heat than white. So at the point where the black and white meet, there is cooling airflow. It can quickly cool a zebras skin! In fact, scientists have noticed that heavily striped zebras have 5.4F lower skin temperature than other animals without stripes in the same area.Some scientists believe that stripes may be an adaptation (适应) by zebras to defend (防卫) themselves from the horseflies that follow zebras. The cooler temperature theory holds merit here too, since disease-carrying flies like horseflies like it hot. Flies also dont like landing on striped surfaces.There also have been many other theories that have been suggested for why zebras have stripes. Some explanations are very common. One of them is that stripes may help zebras hide in grass especially from lions. Lions are color blind and even if they are not far away they may see stripes as grey and be confused by them. Whats more, zebras are a large group of animals living together. When a number of zebras stand or move together, stripes may confuse lions into thinking it is one large animal.48. Stripes are helpful for zebras to _. A. stay coolB. move togetherC. live in clod placesD. fight against diseases【正确答案】A【解题思路】本题属于细节题,根据题目stripe和helpful回归原文,定位到第二段最后一句话: “scientists believe that stripes may help to keep a zebra cool in warmer places.”的keep对应A选项的stay,所以选择A。49. How do zebras stripes protect them from lions?A. Lions may be frightened away by stripes.B. Lions may see stripes as many animals.C. Stripes can prevent zebras from being seen.D. Stripes may make lions confused.【正确答案】D【解题思路】本题属于细节题,根据题目的stripes、protect以及lions回归原文第五段最后一句话,One of them is that stripes may help zebras hide in grass especially from lions. Lions are color blind and even of they are not far away they may see stripes as grey and be confused by them. 中的confused对应了选项D,所以选择D。50. The underlined words “Holds merit” on Paragraph 4 probably mean “_”.A. works wellB. sounds unreasonableC. causes disagreementD. needs supporting facts【正确答案】A【解题思路】本题属于猜词题,定位到原文第四段,该段落前面提到斑马的条纹可能是用来抵挡马蝇,而接下来又说了cooler temperature theory holds merit here too, 该句后面since disease-carrying flies like horseflies like it hot, 因为携带疾病的苍蝇 (比如马蝇) 喜欢体温高的斑马,再结合刚刚上文提到的,斑马的条纹可以为其降温,所以可知,低温理论也起一定的作用,用来解释为什么斑马要有条纹,所以选择A。51. What is the passage mainly about?A. Why lions cant eat zebras. B. How horseflies keep away from zebras.C. Why zebras have stripes. D. How animals adapt to nature. 【正确答案】C【解题思路】本题属于主旨大意题,对于说明文或议论文,一般文章开头部分会文章的中心,并通常在转折词后出现,比如本文,文章第一句话, “我们都知道斑马有条纹,但是为什么呢?”第二段开头several studies have been done to find out the reason behind the stripes and many theories have been suggested, 科学家进行很多研究就寻找斑马有条纹的原因,以及后面的条纹能让斑马保持低温和第4、5段一系列理论和解释可知整篇文章在讲为什么斑马身上有斑纹,所以选择C。DEntertainment (娱乐) is a developing business. Its popularity continues to grow as it keeps up with technology. More people are willing to pay for entertainment with their time and money. Sometimes entertainment is a form of escapism (逃避). It takes us away from our reality and gets us into another world not our own.l Why do we want to escape?Boredom or loneliness: The boredom of daily life gets to us and we feel we need some excitement and a bit change. A TV running in the background, and maybe catching our attention every now and then, keeps us company.Fear and avoidan
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年地面气象单要素观测仪项目合作计划书
- 2025贵州铜仁职业技术学院引进博士研究生15人考前自测高频考点模拟试题及完整答案详解
- 2025内蒙古精神卫生中心招聘13名急需紧缺合同制人员考前自测高频考点模拟试题及一套完整答案详解
- 2025年核试验反应堆及其配套产品项目合作计划书
- 2025年4月18日四川内江市招聘会岗位考前自测高频考点模拟试题(含答案详解)
- 2025汉中市南郑区投资控股集团有限公司招聘(4人)模拟试卷及答案详解(全优)
- 2025年鹤岗萝北县公开招聘农垦社区工作者26人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(全优)
- 2025年浙江大学医学院附属儿童医院招聘眼科劳务派遣特检1人模拟试卷及答案详解(历年真题)
- 股份合同协议书的范本6篇
- 2025黑龙江哈尔滨市五常市万宝学校9大岗位招聘28人考前自测高频考点模拟试题附答案详解
- 煤化学煤焦化技术课件
- 上级迎检管理制度
- 2025年危险货物水路运输从业人员考核试题
- 梯田文化课件七年级
- CJ/T 164-2014节水型生活用水器具
- 固收理财合同协议
- 配送生鲜公司管理制度
- JJF(新) 129-2024 阻容法烟气含湿量测定仪校准规范
- CVC堵管的处理及预防
- 2025高考复习必背译林版高中英语全七册单词表
- 2025年人教新课标高一地理上册月考试卷
评论
0/150
提交评论