




已阅读5页,还剩6页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2017-2018学年南通市通州区八年级期末考试英语试题一、单项选择(本题共15小题;每小题1分,满分15分) I saw _ elephant in the zoo last weekend. It was my first time to see _ biggest animal on land.【A】an; a 【B】an; the 【C】the; a 【D】a; the【答案】B【分析】一头大象,elephant是元音字母开头,故用an,biggest最高级前要加the,故选B How can I keep in touch with you? -You can call me _ or email me _ .【A】at; on 【B】on; on 【C】on; at 【D】for; at【答案】C【分析】打某个电话号码前用介词on,发某个邮箱前用介词at,故选C Look! The girl with long hair is making a snowman. Is she Sandy ? -It _ be her. Im not sure.【A】may 【B】must 【C】cant 【D】shouldnt【答案】A【分析】回答后半句说我不确定,所以前半句应为可能是她,故选A Youth is one of the _ film in 2017. I want to see it again.【A】more boring 【B】more exciting 【C】most boring 【D】most exciting【答案】D【分析】根据后半句我想再看一遍可推测Youth是好看的,由于有范围是2017年的电影,所以用最高级,故选DJack,_ the bookshelf for me, will you?【A】fixes 【B】fix 【C】to fix 【D】fixting【答案】B【分析】Jack后面有逗号,因此判断此句为祈使句,用动词原形,故选B May grandpa _ play table tennis in his free time, but now he _ playing chess with me.【A】used to; gets used to 【B】got used to; used to【C】used to; used to 【D】got used to; gets used to【答案】A【分析】根据but now可知,前半句讲过去,后半句讲现在,所以前半句用过去常常做某事,used to do sh., 后半句表示现在习惯于做某事get used to doing sth., 故选AMy grandma forgot _ off the TV when she left the house this afternoon.【A】turn 【B】to turn 【C】turned 【D】turning【答案】B【分析】忘记去做某事,forget to do sth. 故选BWild animals have _ living areas. Instead, the number of farms is getting _ .【A】less and less; more and more 【B】fewer and fewer; more and more【C】less and less; larger and larger 【D】fewer and fewer; larger and larger【答案】D【分析】根据instead可推断,句子前后表示的意思是相反的,野生动物的生活区域越来越少,由于area表示区域是可数名词,故用few, 农场的数量越来越大,用largeA dog suddenly came out and bit Peter while he _ in the village.【A】walked 【B】walks 【C】is walking 【D】was walking【答案】D【分析】根据前半句came和bit可知此句为过去时,while引导时间状语从句,表示当时,所以要用过去进行时,故选DDo you know the letter PRC _ the Peoples Republic of China ?【A】care about 【B】look through 【C】stand for 【D】work out【答案】C【分析】根据句意,PRC代表的是the Peoples Republic of China的缩写,stand for意思为表示,代表,故选CWhat shall we do to protect birds ? -We can ask people _ birds for any reason.【A】dont catch 【B】never catch 【C】not to catch 【D】to not catch【答案】C【分析】ask sb. to do sth.的否定式为ask sb. not to do sth. 故选CThe students were having a New Year party _ the hall had a power cut.【A】while 【B】when 【C】as 【D】before【答案】B【分析】本题是时间状语从句,当大厅断电的时候学生们正在举行新年派对,before表示在之前,不能选,while和as一般用于延续性动词,故选BWhat do you think of listening ? - I think listening is just as _ as reading in English learning.【A】important 【B】more important【C】most important 【D】the most important【答案】A【分析】asas表示什么和什么一样,中间用形容词或副词原级,故选AWhich of the following has the same sentence structure with “ I will buy Mum a present.” ? _【A】I like summer best. 【B】Autumn leaves turn brown.【C】Hobo gave Eddie some ice cream. 【D】We keep our classroom clean.【答案】C【分析】题目中是buy sb. Sth.是一个双宾语结构,只有C选项give sb. Sth是双宾语结构Will you come to my birthday party tomorrow, Helen ? - _. I am a bit too busy these days. But I will try. 【A】I am afraid not 【B】All right 【C】No problem 【D】Good luck【答案】A【分析】根据回答后半句可知Helen最近很忙,所以回答是恐怕不行,故选A三、完形填空(本题工10小题;每小题1分,满分10分)Things Are Not Always Black or WhiteWhen I was in primary school, I got into an argument(争论)with a boy in my class. I forgot(1)_the argument was about, but I never forgot the(2)_ I learned that day.I thought that I was right and he was wrong but he thought that I was wrong and he was right. The teacher decided to (3)_us an important lesson. She brought us up to the front of the class and placed the boy on one side of her desk and me on the(4)_.In the middle ofher desk was a large, round object(物体). I could clearly see that it was(5)_. She asked the boy what color the object was. White. he answered.I couldnt(6)_he said the object was white, when it was obviously(明显)black! Another argument started(7)_my classmate and me it was about the color ofthe object.The teacher told me to stand where the boy was standing and told him to stand where I had been. We(8)_places, and now she asked me what color the object was. I had to answer, “White. The two sides of the object were in different colors. From his view it was white, while from mine it was black.My teacher taught me an important lesson that day: You (9)_stand in other peoples shoes and look at the (10)_through their eyes in order to truly understand their perspectives(想法).1. A. which B. why C. what D. whom2. A. song B. lesson C. story D. news3. A. teach B. suggest C. learn D. describe4. A. another B. other C. secondD. each5. A. whiteB. blue C. black D. yellow6. A. decide B. answer C. see D. believe7. A. between B. across C. without D. over8. A. agreed B. left C. chose D. changed9. A. may B. must C. can D. will10. A. object B. color C. information D. situation【答案】1-3 CBABC 6-10 DADBD【分析】 1. 联系上下文可知,作者忘记了争论的内容,what可以表示什么东西,内容等 2. 根据句意,作者是忘不了从这个争论中学到的教训,lesson可以表示这个意思 3. 根据句意,跟lesson搭配的动词应该是teacher,表示给我们上一堂课 4. 联系上下文,前文提到one side of her desk,表示一边另一边,应用onethe other,故选B 5. 联系上下文,在下文作者说道这个物体明显是黑色的,故此题作者看到的应该是黑色 6. 联系上下文,作者看到的是黑色,而那个男孩却说白色,显然作者是不能相信男孩说的话,故选D 7. 联系上下文,上文他们两在正文这个物体是黑色还是白色,故此题表示他们争论内容是关于颜色的 8. 联系上下文,上文说老师让我站在男孩的位置,男孩站在我的位置,故我们两交换的位置,故选D 9. 根据句意,表示你应该要怎么做,故选must表示必须要做某事 10. 根据句意,表示站在他人的角度去看他们的情况,故选D四、阅读理解(本题共15小题;每小题1分,满分15分)ASchool news (January 15th, Monday)School trip: Students in Junior Two had a great time during the school trip on the last day of 2017. They went to Ocean Park by bus. They saw different kinds of beautiful fishes and watched a dolphin show. The teachers were very happy because the students cleaned the bus after the trip.Japanese visitors: Thirteen visitors from Japan arrived at our school on Thursday, January 11th. They visited our school and enjoyed the weekend party with teachers and students.Basketball world: The school basketball match will be held January 25th. Both Team Five from Class 5 and Team One from Class 1 hope to be the winner. Which team do you think will win?Talent show(才艺表演): There will be a talent show in our school on February 3rd. Lots of students will show their talents by singing, dancing or playing the instruments(乐器) in the central hall. The next day will be the first day of our happy winter holiday.1.Where did the students in Junior 2 visit Ocean Park?A. On January 1st, 2018 B. On January 31st, 2017C. On November, 30th, 2017 D. On December 31st, 20172. There were thirteenenjoying the weekend party.AAmericans BJapanese visitorsC. British teachersDChinese studengts 3. There will be a _ on January 25th in our school.Abasketball matchB. talent showC. school tripD. weekend party4. During the talent show, the students will do the following EXCEPT(除了)_ A. playing the guitar B. drawing a picture C. hip-hop dance D. singing English songs5. According to(根据)the news, we can know that _A. both Team 1 and Team 5 will be the winners of the basketball match.B. students in Junior 2 saw many animal and dolphin show in Ocean Park.C. the students winter holiday will begin on February 4th after the talent show.D. Japanese friends visited our school and enjoyed a party with us on January 11th.【答案】1-5 DABBC【分析】文章大意:本文主要是学校的四则新闻,第一条关于学生去海洋公园玩,第二条关于日本访客来校访问,第三条关于一场篮球赛,第四条关于学生们的才艺展示秀 1. 解析:根据第一则新闻可知是在2017年最后一天,故选D 2. 解析:根据第二则新闻可知是13名日本访客,故选B 3. 解析:根据第三则新闻可知在1月25日将要举行的是篮球赛,故选A 4. 解析:根据第四则新闻可知才艺展示只包括唱歌,跳舞和演奏乐器,故B不在此范围内 5. 解析:根据第四则新闻可知学生放假是在2月3号才艺展示表演之后的一天,即2月4日,故选CB A young couple named Xiexie and Caicai has proved it by visiting 18 Asian countries on a budget of 40,000yuan.But when they broke the news on Sina Weibo last week,many people didnt seem to believe them.“It couldnt be true,”said a micro blogger named Uncle Fox on Sina Weibo.“I just dontbuyit.” Well,the truth is that there are smart ways to see the world.Many house holders worldwide will let you live in their homes for free while they are away. And it is completely one-way. That means you dont have to offer your house in exchange. You need to help take care of their pets and plants.Working in return for accommodation(食宿)is a great way to learn about a country. You can get practical experience(实践经历),and save a lot of dollars on accommodation. Many hostels(旅社)around the world offer discounted(打折的)rooms or free meals to guests if they take part in volunteering programs. All you need to do is to check hostels online to see if they have a volunteer discount. Would you be willing to volunteer a half-day of your vacation in order to get 50 percent off the cost of your room? It seems interesting that we can see the world in these ways. Why not have a try? 1. What does the sentence I just dont buy it.” mean? A.I just cant buy it . B.I just have no money. C.I just dont believe it. D.I just dont understand it. 2. What do you need to look after when you live in their homes for free while the householders are away? A. Their children. B. Their old parents. C. Their kitchen and rooms. D. Their pets and plants. 3.How many smart ways to see the world does the passage show us? A. Two B.Three C. Four D.Five4. Which of the following is TRUE according to the passage? A. Lots of people believe that couple called Xiexie and Caicai.B .You can check hostels online to see if they have a volunteer discount. C. You will pay nothing for your rooms when you work in return in the hostels. D. You must offer your house in exchange when you live in their homes for free. 5. What is the best tile of the passage? A. Traveling is a good way to relax.)B. Traveling doesnt have to be expensive. C. The good way to learn about a county.D.A young couple visited 18 Asian countries. I【答案】1-5 CDBBB【分析】文章大意:主要通过一对叫Xiexie和Caicai的夫妻如何用4万元人民币环游18个亚洲国家的经历来介绍一些如何不用花太多的前来旅游的方式1. 解析:根据第一段第一行说道这对夫妻只用了4万远游历了18个亚洲国家这件事,很多人觉得不可能,可以判断,这句话表示不相信的意思,故选C2. 解析:根据第二段最后一句可以判断,你需要照顾他们的动物和植物3. 解析: 根据第一段最后一句there are smart ways to see the world下面三段内容就是介绍了三种不同的方式,故选B4. 解析:根据第四段All you need to do is to check hostels online to see if they have a volunteer discount.可以判断B是正解5. 解析:根据文章不花很多钱来旅游的内容可以判断B最符合内容CItwasacoldwinterafternoonbeforeChristmas.MyparentsandIsatwerewaitingforthetrain.There were manypeople insidethewaitinghallwere.Aboysatnearby.Hiswornjacket,paleface,dirtyhandsallseemedtotellmethathewashomeless.Hemustbecoldandhungry.MaybeIshouldhelphim,Isaidtomyself.Justatthatmoment,awell-dressedyoungcouplewalkedtowardshim.Excuseme,themanbentdown.MywifeandIboughttwomealboxesbutonewasenoughforus.Wehatetowastegoodfood.Canyouhelpusoutandputthistouse?Hehandedtheboyamealbox.Theboythankedthemandopenedtheboxwithjoyandcare.Suddenlyhestopped.Inthedirectiontowhichhelooked,Isawanoldmaninragsinawornsweater,worntrousersandopenshoes,enteringthehall.Puttingthemealboxaside,theboystoodupandhelpedtheoldmantohisseat.Hetookoffhisjacketandcovereditovertheoldmansshoulders,saying,AgentlemanbroughtmethiswarmmealbutIjustfinishedeating.Ihatetowastegoodfood.Canyouhelpmeout?Heplacedthestill-warmmealboxintheoldmanshandswithoutwaitingforananswer.Sure,son,butifonlyyousharethatsandwichwithme.Itstoomuchforamanatmyage.Wewerealltouched.Dadwentawayandsoonreturnedwithcupsofhotchocolateandabigpizza.MumandDadwentuptothoseinrags,ExcusemeIrushedintoaKFCandtookoutmypocketmoney.ItwassocoldthatafternoonbutIfeltmuchwarmerthanIhadeverthoughtpossible.1. Who gave the boy a meal box?A. The young man. B.The old man. C.The young woman. D.Mum and Dad.2. The underlined words “in rags” in Paragraph 6 means “_” in Chinese.A. 衣着单薄的 B. 衣衫褴褛的 C. zzz衣着华丽的 D. 衣着整洁的3. Why didnt the boy have the meal?A. He was not hungry. B. He wanted to help the old man.C. He didnt like the food. D. He saw a sandwich in the meal box.4. What did the writer most probably do at the end of the story?A. He bought some food for the homeless.B. He told his story to the people in the KFC.C. He gave his pocket money to the homeless.D. He asked the other passengers to help the homeless.5. Whats the best title for the passage?A. Poor Boy B. Worn Jacket. C.Big Pizza. D.Warm Meal Box.【答案】1-5 CBBAD【分析】文章大意:文章讲述了作者在火车站看见一个可怜的男孩受到别人的帮助,而男孩却把食物给了一位可怜的老人,作者收到感染用自己的零花钱给男孩买了吃的,自己心里感觉非常温暖1. 解析:根据文中句子Excuseme,themanbentdown.MywifeandIboughttwomealboxesbutonewasenoughforus.Wehatetowastegoodfood.Canyouhelpusoutandputthistouse?Hehandedtheboyamealbox.可知,是男士给了小男孩食物,故选C2.解析:根据文中句子inawornsweater,worntrousersandopenshoes可知,老人的衣服裤子都破了,故选B3. 解析:根据文中句子Puttingthemealboxaside,theboystoodupandhelpedtheoldmantohisseat.Hetookoffhisjacketandcovereditovertheoldmansshoulders,saying,AgentlemanbroughtmethiswarmmealbutIjustfinishedeating.Ihatetowastegoodfood.Canyouhelpmeout?Heplacedthestill-warmmealboxintheoldmanshandswithoutwaitingforananswer.可知,小男孩是想帮助更有需要的人,故选B4. 解析:根据文中句子IrushedintoaKFCandtookoutmypocketmoney.ItwassocoldthatafternoonbutIfeltmuchwarmerthanIhadeverthoughtpossible.可猜测,作者是用自己的零花钱去KFC给小男孩买东西吃了5. 解析:文章都是围绕这一份带有爱心的饭展开的,故选D最贴五、词汇(本题工15小题;每小题1分,满分15分) A请根据句意或括号中的中文提示、英文释义,写出句中所缺单词,使句子通顺1. It is very important to _ (覆盖)our mouths with wet towels 【答案】cover 【分析】根据中文提示可知填cover2. The _ (温度)of the water is just right for swimming. 【答案】temperature 【分析】根据中文提示可知填temperature3. In that foreign city youll never feel _ (not in danger)going out alone at night. 【答案】safe 【分析】根据英文释义表示不处于危险中,可知填safe4. The girl catches cold _ (without problem, not difficulty)because of her poor health.【答案】easily【分析】根据英文释义表示没有问题,没有困难,可知表示简单,由于修饰动词catch,故用easy的副词形式5. Toms parents works in a car _. They make cars.【答案】factory【分析】根据后一句提示,他们制造汽车可知是在一个汽车工厂工作,填factory B请根据句意从方框中选择合适的词,并用其适当形式填空,使句子通顺。he comfortable bad tour shine1. A lot of _ go to the wetlands to watch the birds everyday. 【答案】tourists 【分析】很多游客去看鸟,用tour的名词复数形式2. I didnt do well in the exam but he did even _ 【答案】worse【分析】even后用形容词比较比,bad比较级为worse3. Look! Marys hair is black and _【答案】shiny【分析】be动词后用形容词,故用shine的形容词,shiny表示有光泽的4. Mr Green taught _ Chinese for one year. Now he can speak it weill.【答案】himself【分析】从后半句可推测出Mr Green是自学中文,主语跟宾语是同一个,宾语用对应的反身代词5. These shoes are too large for me. They are really _ 【答案】uncomfortable 【分析】根据提示,鞋子太大,穿起来肯定是不舒服,用comfortable的反义词,在前面加表示否定的前缀unC. 请根据句意从方框中选择合适的动词,并用其适当时态填空,使句子通顺count sound work come show 1. Listen! The music _ so beautiful. 【答案】sounds 【分析】音乐听起来很动听,一般现在时,主语为单数,故用sound三单形式2. I saw you and Tom in the library just now. -Oh, we _ several visitors around the school. 【答案】were showing 【分析】提问说刚刚看见你和Tom,所以表示过去,看到around,想到短语show around表示带某人参观,句意为我们刚刚正在带客人参观学校,故用过去进行时,主语为复数,be动词用复数形式3. Tom has just come back from the UK and he _ for the newspaper next month. 【答案】will work 【分析】时间状语为next month,表示将来,故用一般将来时4. Where is Millie ? - She _ ducks over there 【答案】is counting 【分析】问句是问Millie现在在哪里,答句应该回答现在正在做某事,故用现在进行时5. I was drawing a horse when Kate _ into the classroom. 【答案】came 【分析】时间状语从句中主从句在时态上要保持一致,主句是过去进行时,从句要用一般过去时,故用came七、短文填空(本题共10小题;每小题1分,满分10分) 请认真阅读下面短文,并根据各题所给首字母的提示,写出一个合适的英语单词完整、正确的形式,使短文通顺。Street artist and his amazing catThere are thousands of cats in London, the UK.(1)A_ them, a cat called Bob is perhaps the most(2)p_. The book about the cat and its owner James A Street Cat Named Bob sold more than 250,000 copies. Readers can read the book in 18 different (3)l_ James lives (4)a_ as a street artist in London. He used to live a hard life. But everything(5)c_ after he found Bob with a big wound(伤口)about six years ago. After some time, Bob got(6)w_ and James began to take it to the (7)s_ and play music in public. People like the cute cat very much and it (8)h_ the street artist ean(挣得)a lot more than before. People also bring Bob lots of food, toys and clothes. Because of Bob, the street artist is living a (9)n_ life now. He thanks the amazing cat a lot for making his life(10)b_【答案】1. Among2. popular3. languages4. alone5. changed6. well7. street8. helps9. nice10. better【分析】1. 根据上文伦敦有数以千计的猫,所以A开头的单词想到among,among them在它们当中2. 根据下文提到有关这个猫的书售出册想到肯定很受欢迎,p开头想到popular3.
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 同桌的道歉信14篇
- 无房产证的买卖合同范本8篇
- 2025陕西金泰化学神木氯碱有限公司招聘(80人)笔试参考题库附带答案详解
- 2025中国太平洋财产保险股份有限公司台州中心支公司招聘笔试历年参考题库附带答案详解
- 钢琴买卖合同范文5篇
- 安全员新年工作计划集锦8篇
- 2025年医药行业医疗器械新技术发展前景评估研究报告
- 2025年及未来5年中国铁艺床市场竞争格局及发展战略研究报告
- 2025年环保科技行业智能废物处理解决方案研究报告
- 2025年时尚行业可持续发展与品牌创新研究报告
- 墩柱安全教育培训课件
- 新版中华民族共同体概论课件第十五讲新时代与中华民族共同体建设(2012- )-2025年版
- 卫生监督协管五项制度范文(4篇)
- 2025中国低压电能质量市场白皮书
- 2025年全国《家庭教育指导师》考试模拟试题(附答案)
- 航空安全培训计划课件
- 电瓶搬运车安全培训课件
- 数据保护与安全知识培训课件
- 急性呼吸衰竭患者的急救与护理
- 情报共享平台架构-洞察及研究
- 棉纱库存管理办法
评论
0/150
提交评论