已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
课时作业3.单句语法填空1The play which was imported from a foreign country_(ban) by the government.2_are you going to deal with such problems?3He cant lend you a hand_present. You know he is on holiday abroad.4The girl dare not fall sleep with the light_because of the dark.5We havent found a_(solve) to the problem.6Our teacher is a person of high_(intelligent)7Its quite difficult_(find) words worthy of the occasion.8He left his office job to try to make a_(live) on the land.答案与解析1was banned句意:那个从外国进口的剧本被政府给查禁了。ban“以官方、法律的命令禁止;查禁”,此处用被动语态。2How句意:你怎样处理这样的问题?deal with处理,与How连用。3atat present意为“目前;现在”。4elligence7to find8.living.同义句转换1What will you do with these old clothes?_will you_ _these old clothes?2He supports himself by teaching in a primary school.He_ _ _by working as a primary school teacher.3Mike shows interest in drawing and painting.Mike is_ _drawing and painting.4The answer to the problem is given by our monitor._ _ _the problem is given by our monitor.5Although the two physicians are of different ages, they have the same interest.Although the two physicians are of different ages, they are_ _ _ _6The theatre will show its new play to the audience before long.The theatre will_its new play_the audience before long.答案1How; deal with2.makes/earns a/his living3interested in 4.The solution to5of the same interest 6.present; to.完形填空阅读下面短文,从短文后所给各题四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。Many people who work in London want to live outside it and to go to their offices, factories or schools every day by train, car or bus, even though this_1_they have to get up earlier in the morning and reach_2_later in the evening.One benefit of living outside London is that houses are_3_Even a small flat in London without a garden costs quite a lot_4_With the same money, one can get a little house in the country with a garden of_5_own.Then, in the country one can be_6_from the noise and hurry of the town._7_one has to get up earlier and spend more time in trains or buses, one can sleep_8_at night, and, during weekends and_9_summer evenings, one can enjoy the_10_clean air of the country.If one_11_gardens, one can spend ones_12_time digging, planting, watering and doing the hundred and one other jobs which are_13_in the garden.Then, when the flowers and vegetables_14_, one has the reward of a person who has shared the secrets of_15_Some people, however, take no interest in country things; for them,_16_lies in the town, with its cinemas and theaters, beautiful shops and busy streets, dance halls and restaurants.Such people would_17_that their life was not worth_18_if they had to live it outside London.A walk in one of the parks and a visit_19_the sea every summer is all the country they_20_1A.showsBexpressesCmeans Dneed2A.home BfamilyCflat Dhouse3A.cleaner BnicerCbigger Dcheaper4A.money Bto lendCto borrow Dto hire5A.him BitsCones Dtheir6A.free BfarCout Dabsent7A.If BAlthoughCBecause DAfter8A.little BlessClonger Dbetter9A.on BforCat Dby10A.cold Bwarm Cfresh Dpleasant11A.prefers Blikes Cwants Dinterests12A.day Brest Cspare Dwhole13A.made Bbrought Ccarried Dneeded14A.come on Bcome to Ccome up Dcome over15A.work Bsociety Cscience Dnature16A.health Bhappiness Cwealth Dfuture17A.know Bfeel Cunderstand Dhope18A.wasting Bfinding Cliving Dspending19A.for Bto Cof Dat20A.hope Bwish Cask Dwant答案与解析本文是议论文,介绍在伦敦工作的人对是在市里居住还是在乡下居住所持的不同看法和态度。1C考查动词词义和上下文。住在郊外就意味着早晨早起去上班。2A考查固定搭配。reach home到家,其中,home前不加冠词。3D考查上下文。从下文内容可知,郊外的房屋便宜。4D考查词义辨析和上下文搭配。房子不是借而是租用。若选A,则a lot后应加of。cost a lotcost a lot of money花费很多钱。5C考查人称代词的固定搭配。与句子主语一致,of ones own意为“属于自己的”。6B考查固定搭配和上下文。句意:住在乡下,人们可以远离市区的尘嚣和繁忙。far from意为“远离”。7B考查上下文逻辑和连词用法。句意:虽然你必须早起,花更多的时间在火车或公共汽车上,但你可以在晚上睡得更好,而且,在周末和夏天的晚上,你可以享受乡村清新的空气。根据下文内容可知,此处应是让步关系,although 尽管。8D考查上下文语境。从上文“from the noise and hurry of the town.” 可看出,晚上可以睡得更好。句意见上。9A考查介词用法。具体哪一天的上午、下午、晚上,要用on。10C考查形容词辨析和上下文语境。乡下的空气清新、无污染。11B考查动词词义。喜欢花园才会有下文的种花、种菜。12C考查上下文语境。spare time意为“空闲时间”,spend ones spare time doing sth.花业余时间在上 。句意:如果一个人喜欢花园,你可以在你的闲暇时间去挖挖土、种种花、浇浇水,还有做些其他需要干的活儿。13D考查上下文。前面列举的“digging,planting,watering and doing the hundred and one other jobs”都是花园里所需要干的活。句意见上。14C考查短语搭配。come up意为“长出来,发芽”。15D考查名词词义。the secrets of nature大自然的奥妙。句意:然后,当鲜花和蔬菜长出地面时,那他就得到了一个分享自然秘密的人的奖赏。16B考查名词词义辨析。句意:然而有些人对乡村生活没有兴趣,对他们来说,在城市中才有快乐。happiness幸福,快乐。17B考查动词辨析。句意:此处强调的是“感受”。句意:这些人会觉得,如果他们不得不在伦敦以外的地方生活,他们的生活就过的不值。18C考查词义辨析。be worth doing意为“值得做”。live活,度过,生存。后半句“if they had to live it outside London”也是提示。19B考查固定搭配。a visit to some place意为“去某地游览”。20D考查动词词义辨析和搭配。此处先行词为the country,且在后面所跟的定语从句they want中作宾语。句意:每年夏天在公园里散步和去海边就是他们想要的乡村生活。hope希望,wish希望,ask问,这三个动词都不可以跟the country作宾语。.阅读理解Many of our favorite travel destinations are in danger of being changed badly by increased temperatures and rising seas. The following are some of the places that may be in danger and some that are already experiencing the effects of global warming.The Everglades, Florida: Perhaps no region of the country is as unprotected to climate change as Florida. Even a slight increase in temperature and water level could devastate popular destinations like the Everglades, Miami Beach and the Keys.Australias Great Barrier Reef: One of the most impressive natural habitats in the world, the Great Barrier Reef could be killed by increased water temperatures. Australia is particularly easily damaged by global warming because of its large number of fragile (脆弱的) ecosystems, uncertain water sources and a large group of people gathering on the coast.Dalian, China: Fastgrowing China, shown here during a heat wave last year, is opening about one coal factory every day this year. Along with the U. S. , China is one of the worlds leading contributors to the greenhouse gases, which can lead to the increase in the Earths temperature.Venice, Italy: No_stranger_to_flooding,_Venice has invested $ 4.5 billion in a floodgate system that was used in 2012. But the frequent changing ocean levels have made people question the floodgates ability to hold back the rising waters.London, England: Designed to protect London from storms and extremely high tides, the Thames Barrier was opened in 1984. Some analysts fear that rising oceans will create conditions beyond the capabilities the barrier was designed to meet.1. The word “devastate” in Paragraph 2 means “_”A. protect B. destroyC. swallow D. enlarge2What can endanger the Great Barrier Reef directly?A. The fragile ecosystem.B. Uncertain water sources.C. The large group of people.D. Increased water temperatures.3The underlined sentence means “_”A. flooding is common in VeniceB. everyone is familiar with floodingC. it is strange for Venice to experience floodingD. there is no flooding in Venice4The subject discussed in the text is that_A. the dangerous destinationsB. the most popular destinationsC. the fascinating destinationsD. the endangered destinations答案与解析文章介绍了几个因温度上升和海平面上升而面临危机的旅游景点。1B词义猜测题。根据第二段中的“Even a slight increase in temperature and water level could devastate popular destinations”可知,甚至温度和水平面稍微上升都会对这些景点造成破坏,因此画线词的词义与destroy相近。故选B。2D细节理解题。根据第三段中的“the Great Barrier Reef could be killed by increased water temperatures”可知选D。3A句意理解题。根据第五段中的“But the frequent changing ocean levels have made people question the floodgates ability to hold back the rising waters.”可知,威尼斯频繁变化的海平面使人们怀疑防洪闸阻挡洪水的能力,因此画线句子的意思是洪水在威尼斯很常见。故选A。4D主旨大意题。根据第一段中的“Many of our favorite travel destinations are in danger of being changed badly by increased temperatures and rising seas.”及结合下文内容可知,这篇文章讨论的主题是面临危机的旅游景点。故选D。.语法填空Have you ever thought about the best meal you have ever eaten?For many people,it isnt just about the quality of the food;it is also about great memories of a particular vacation or the person it was shared_1_We asked 100 famous chefs around the world_2_their best meals were,and we got some_3_(interest) answers.As the researchers expected,30% of the chefs_4_(survey) said that their best meal as a kid was still what they liked the most as an adult.20%_5_(consider) a meal in a fancy restaurant as the best one in their lives,and another 10% said that a meal while they were on vacation with their wife_6_husband was the best of all time.15% said a simple meal that they often cooked at home ranked_7_(high) than any other meal.And the same number said their best dish was something they made at the place where they worked._8_(surprising), 10% of these chefs said their favorite meal of their entire lives was at a fast food restaurant! These best _9_(cook) in the world would pick McDonalds or KFC if they had the choice of what_10_(eat)答案与解析本文为说明文。本文是一个调查。针对“人们觉得曾经吃过的最好的美食是什么?”进行调查,结果得到了一些有趣的答案。对许多人来说,美食不仅仅是关于食物的质量,也是关于某个假期的美好回忆或与之分享的人的问题。1with考查固定搭配。句意:这也是关于一个特别
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- GB/T 14386-2025平压两用木工刨床术语和精度
- 亲属借款没协议合同
- 代理公司注销协议书
- 区域医疗平台协议书
- 冻库门更换合同范本
- 农村划地建房协议书
- 武汉经济技术开发区轨道办及部分产业园区2025年下半年工作人员招考易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 广西西林县公开招考聘用事业单位工作人员171人易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 校企合作基地协议书
- 代理企业协议书范本
- 部队提干考试真题及答案
- 医院纪检干部培训课件
- 智能制造+工业机器人行业白皮书方案2025年市场前景展望
- 化妆品安全管理培训资料课件
- 药品监管知识培训课件
- 2025党校中青班入学考试试题及答案
- 通信安全生产考题及参考答案
- 租赁储罐管理办法
- 《Access数据库》课程标准
- 宁夏交通投资集团有限公司招聘笔试题库2025
- 岗位评估管理暂行办法
评论
0/150
提交评论