初中英语七年级英语上册任务型阅读易错题(word)_第1页
初中英语七年级英语上册任务型阅读易错题(word)_第2页
初中英语七年级英语上册任务型阅读易错题(word)_第3页
初中英语七年级英语上册任务型阅读易错题(word)_第4页
初中英语七年级英语上册任务型阅读易错题(word)_第5页
已阅读5页,还剩11页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、初中英语七年级英语上册任务型阅读易错题精选(word)一、七年级英语上册任务型阅读专项目练习(含答案解析)1任务型阅读nina is 8 years old. one day, she brings her report card home from school. she gets good marks (分数) . _.however, her teacher writes on the report card: _, but she talks too much in class._. i think it may help her change this bad habit.ninas

2、 dad signs(签字)the report card. _: i want to know your idea, i would like totry it out on ninas mother!a. i have an ideab. nina is a clever little girlc. there are many as on itd. he writes a note on the backe. ninas mother talks too much【答案】c;b; a; d【解析】 【分析】 a. i have an idea 我不知道。b. nina is a clev

3、er little girl 妮娜是个聪明的小女孩。c. there are many as on it 上面有很多 “ a”d. he writes a note on the back 他在背面写了张纸条。e. ninas mother talks too much 妮娜的妈妈说的太多。( 1)根据 she gets good marks(分数) . 可知成绩很好,因此成绩报告单上的a 很多,故答案是c。( 2)根据 but she talks too much in class. 可知这是个转折关系的句子,因此推断前面的句子是对妮娜进行正面评价的。故答案是b。( 3)根据 i think

4、 it may help her change this bad habit. 可知,空 3 应该叙述与帮她改变坏习惯相关内容。故答案是 a。( 4)根据ninas dad signs(签字)the reportcard. _i want to know your idea, iwould like to try it out on ninas mother! 可知缺处的所表达意思是,后面这句话是写在哪里的。故答案是 d。【点评】五选四的答案选项较少,并且给出的都是句子,因此,我们可以通过句子的完整性或者句子后面的标点符号来判断该句在文中的位置。另外,通过阅读选项,有可能找出跟其他选项表达完全

5、不同意思的句子,这样的话我们就可以直接将该选项排除。2阅读下列短文,在空白处填入与短文内容相符的信息,完成阅读摘记。our world has all kinds of colours. they make the world so colourful. whats your favourite colour? here are some answers from four students:david: i like winter, because it often snows in winter. when it snows, everything is white. its beauti

6、ful and i can go skiing. i like the colour best.betty: my favourite colour is green. green is the colour of the world. when i see green thing, ialways think of my favourite sport, soccer. the soccer field (场地)is green, too!kate: strawberries and cherries are my favourite fruit. what colour are they?

7、 they are red! the setting sun is red. our national flag (国旗) is red. red is also the color of fire. it always make us warm and excited.jack: the sky and sea have the same colour-blue. thats my favourite colour. blue makes me calm (平静) .when im unhappy because of a bad school grade, i just lie on th

8、e grass and look up at the beautiful blue sky.( 1) what does the underlined word soccer mean in chinese?a. 篮球b足.球c排.球d乒.兵球( 2)请根据短文,在 a、 b、 c、 d 四个选项中选择合适的选项完成下列表格。(无需填写单词)namedavidbettykatejackfavourite colour _ _ _ _a. redb. greenc. blued. white【答案】 ( 1) b( 2) d; b; a; c【解析】 【分析】短文大意:我们的世界有各种各样的颜色

9、,他们使世界丰富多彩,下面是几个学生对关于颜色的一些观点。( 1)词义猜测题。根据常识我们知道足球场地是绿色的,可知soccer 是足球的意思;故选 b。( 2)细节理解题。根据 david: i like winter, because it often snows in winter. when it snows,everything is white. 可知大卫喜欢白色;故选d。( 3)细节理解题。根据betty: my favourite colour is green. 可知贝蒂喜欢绿色;故选b。( 4)细节理解题。根据 kate: strawberries and cherries

10、 are my favourite fruit. what colour arethey? they are red! 可知凯特喜欢红色;故选a。( 5)细节理解题。根据 jack: the sky and sea have the same colourblue, thats my favouritecolour.可知杰克喜欢蓝色;故选c。【点评】此题考查任务性阅读理解。这类题型比较简单。我们先阅读短文,了解短文大意,然后进行审题,根据题目要求细读短文,从短文中找到和题目信息相关的内容,找到答案。3根据短文内容,回答下列问题。its sunday today. therere many pe

11、ople in the park. some are walking. some are drinking tea.others are watching flowers. look! lucy is flying a kite with her brother, tom. the kite is high inthe sky (天空) now. their parents are sitting under the tree. what are they talking about? i dont know.oh, dear! look! lucys kite is in a big tre

12、e now. tom wants to climb the tree and get it back. but his mother doesnt let him do it. at the moment we can see polly flying high. it can get the kite for lucy. lucy is very happy to get the kite back. she thanks polly very much.( 1) what day is it today? (不超过 3 个词)( 2) where are the people now? (

13、不超过 5 个词)(3) whats lucy doing? (不超过5 个词)【答案】 ( 1) its sunday today.(2) theyre in lee park.(3) shes flying a kite.【解析】 【分析】文章大意:本文主要讲述周日人们在公园里做各种活动。( 1)根据文章第一句its sunday today.可知今天是周日,故答案为its sunday today.( 2)根据第一段第二句 therere many people in the park. 可知人们在公园里,故答案为theyre in the park.( 3)根据第一段第二行 look!

14、 lucy is flying a kite with her brother, tom. 可知露西在放风筝,故答案为 shes flying a kite.【点评】考查任务型阅读,首先理解问题,然后带着问题在原文中找到答案的依据。4根据短文内容,完成表格。li mings birthdayits saturday today and its li mings birthday. he is twelve years old. li ming is very happy because he gets lots of presents from his family and friends.

15、now lets see what they are.his parents have a birthday party for him. li mings mother makes a birthday cake for him. itsbig and delicious. he likes music very much, so his father gives him a ticket to a concert.hisuncle gives a book to him as a birthday present.he likes it very much. his sister bett

16、y sends him a birthday card and she makes it by hand. andhis friend tom gives him a football. they often play football after school. li ming likes these presents. they sing happy birthday together and have a good time.li mings birthday _giftsfroma birthday _li mings mothera ticket to a _ li mings fa

17、thera bookli mings _a birthday _li mings sistera footballmings friend tom【答案】presents; cake; concert ; uncle ;card【解析】 【分析】本文讲述了李明在生日聚会是收到的生日礼物。( 1)根据he gets lots of presents from his family and friends, 可知 他从家人和朋友那里得到许多礼物, 故答案是presnts 。( 2)根据 li mings mother makes a birthday cake for him, 可知 李明收到妈妈

18、给他做的一个生日蛋糕, 故答案是cake( 3)根据 his father gives him a ticket to a concert, 可知收到 他父亲给他的一张音乐会的票 , 故答案是concert 。( 4)根据 叔叔送给他一本书作为生日礼物, 可知收到 叔叔送给他的一本书作为生日礼物 , 故答案是 uncle 。( 5)根据 his sister betty sends him a birthday card, 可知收到姐姐送的卡片,故答案是 card 。【点评】考查任务型阅读,关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的语言填写答案。在文章中找不到答案时,要完全理解句子

19、,根据同义词,句型转换的方式找到可以替换文章中的单词,短语或者句子的词。5阅读下面短文, 根据其内容完成后面各项任务。hello!my name is bob. my classroom is not big but nice. there are 21 desks and 20 chairs. 墙上有一些画和一幅地图。 mrs brown is our english teacher. she is from a big city.she is nice. her husband mr brown is a teacher too, but he isnt in our school. to

20、m is my good friend. we like playing football on saturday. where is my football? it is under my desk.( 1)回答问题: whats bobs classroom like?( 2)将文中划线的汉语句子译成英语。( 3)将文中划线的英语句子译成汉语。( 4)从文中找出与下面所给句子意思相同的句子。mr brown and mrs brown are teachers, but they arent in the same school.(5)回答问题:下划线单词it 指代的是什么 ?【答案】 (

21、 1) its not big but nice.( 2) there are some pictures and a map on the walls.( 3)她来自一座大城市。( 4) her husband mr brown is a teacher too, but he isnt in our school.( 5) the football.【解析】 【分析】文章主要介绍了bob 的教室,他的英语老师,以及他的好朋友。(1)细节理解题。问题:bob 的教室怎么样?根据my classroom is not big but nice.室不大但是很漂亮。可知答案,故答案为its not

22、 big but nice 。我的教(2)句子翻译题。表示有要用there be 句型,一些画some pictures, 一张地图a map, 在墙上: on the wall, 教室的墙有四面,wall 要用复数,故答案为there are some pictures and amap on the walls 。(3)句子翻译题。she: 她, is from: 来自, a big city:一座大城市,故答案为:她来自一座大城市。(4)找出同义句。句意:布朗先生和布朗夫人都是老师,但是他们不在同一所学校。文中her husband mr brown is a teacher too,

23、but he isnt in our school.她的丈夫布朗先生也是老师,但是他不在我们学校。也是此意,故答案为her husband mr brown is a teacher too, buthe isnt in our school。(5)词义猜测题。根据前句where is my football?可知it指代前面提到的事物,football, 故答案为 the football 。【点评】考查学生的阅读理解能力,首先通读全文,然后根据题目要求认真完成任务,根据所学知识和文中的细节依据找到正确答案。6请阅读下面的文章,根据所提供的信息,完成下面表格。hi, im linda smi

24、th. my first names linda, and my family names smith. im a 12-year-old middle school student. the cute girl is my sister, mary smith. shes 8 years old. these are my parents, mr. and mrs. smith. were americans, but were not in the usa. we are in china now.look! this is a photo of my room. its very nic

25、e and clean. here are some books on the desk. an eraser and three pencils are in the pencil box. what color is my schoolbag? its black. you can see a dog on my bed, but its not mine. its names pluto. its my sister marys. are those my dictionaries? no, they arent. i borrowed (借) them from my teacher,

26、 ms. black. she teaches (教) me english at school.my room isnt big, but it always (总是) brings me happiness(带给我快乐). i love it.linda and maryslast name is _linda is _years older than his sister mary.linda comes from_there are somebooks, a desk, _ three pencils, a pencil box, a blackand dictionaries in

27、the photo of lindas room.at school, _teaches linda english.【答案】smith; 4; the usa/ america ; an eraser; ms. black【解析】 【分析】本文是linda 的自我介绍和家人的介绍。( 1)根据my family names smith和 the cute girl is my sister, mary smith和玛丽的姓是, 故答案是smith 。( 2)根据im a 12-year-old middle school student和 shes 8 years oldschoolbag,

28、 a dog , 可知琳达, 可知 琳达比他妹妹玛丽大4 岁 , 故答案是4。( 3)根据 were americans , 可知 linda 来自美国 ,故答案是 the usa/ america 。( 4)根据 here are some books on the desk. an eraser and three pencils are in the pencil box. what color is my schoolbag? its black. you can see a dog on my bed, but itsnot mine. its names pluto. its my

29、 sister marys. are those my dictionaries?桌子上有一些书。铅笔盒里有一块橡皮和三支铅笔。我的书包是什么颜色的?它是黑色的。你可以在我的床上看到一只狗,但它不是我的。它的名字叫冥王星。这是我妹妹玛丽的。那些是我的字典吗,可知 琳达房间的照片里有一些书,一张桌子,一块橡皮,3 支铅笔,一个铅笔盒,一个黑色书包,一只狗和字典, 故答案是an eraser 。( 5)根据ms. black. she teaches(教) me english at school士教琳达英语, 故答案是ms. black 。,可知 在学校,布莱克女【点评】考查任务型阅读,关键在看

30、懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的语言填写答案。在文章中找不到答案时,要完全理解句子,根据同义词,句型转换的方式找到可以替换文章中的单词,短语或者句子的词。7根据短文理解,完成下列各题。bwe all know a healthy lifestyle (生活方式)is importantfor us. here are three studentslifestyles. whose lifestyle do you think is the healthiest(最健康的) ?peter is very fat because he always eats a lot(许多) .

31、every day, _. for dinner, heusually has three hamburgers and some ice-cream. he doesnt likes doing exercise. he does exercise less than two hours a week. thats why he is so fat.kate doesnt eat too much food every day. her breakfast is only an egg and _. sheusually has some vegetables and milk for di

32、nner. she doesnt eat meat because _.su jun, a chinese boy, has an another name early. he gets up early every morning and then_. he also enjoys swimming and goes to the swimming club three to five times a week.he looks strong and healthy. he likes to eat noodles or dumplings with some vegetables for

33、lunch.he often eats salad but _.now, whats your answer?a. she eats noodles or some rice for lunchb. she thinks it is bad for her healthc. he runs for an hourd. he has a nice breakfast and lunche. he doesnt eat hamburgers【答案】 d; a; b;c; e【解析】 【分析】这篇短文中给我们介绍了三个学生的生活方式,peter 很胖,每天吃很多东西,还不喜欢运动;kate 吃的很少

34、;苏军起床很早,喜欢锻炼身体,饮食也很健康。他们三个谁的生活方式是健康的? 句意: peter 很胖,因为他总是吃很多。每天,他吃丰富的早饭和午饭。对于晚饭,他通常吃三个汉堡和一些冰淇淋。根据上下文的意思可知,这一段讲述的是peter 的生活方式,他每天吃很多东西,下一句话中说到的是晚饭,故这里应该先说早饭和午饭,故选d。 句意: kate 每天都吃得不多,她的早饭仅仅是鸡蛋,午饭吃一些米饭或面条,晚饭通常吃一些蔬菜和牛奶。根据上下文的意思可知,这里也是按照 kate 的一日三餐来介绍她的生活方式的,前面提到的是早饭,后面说的是晚饭,这里应该是午饭。故选 a。 句意:她不吃肉因 她 那 她的健

35、康有害。根据句意可知, 句 的是kate 不喜 吃肉的原因。故 b。 句意:他每天早上都很早起床,然后跑步一小 。他也喜 游泳,每周三到五次要去游泳俱 部。根据文意可知, 一段介 的 的生活方式,他的生活方式是很健康的,喜 运 。故 c。 句意:他 常吃沙拉但是他不吃 堡。根据句意可知, 里 的是 的 食 , 句 的前面用了 but ,因此我 可以知道, 里表示的是 折的关系,前面 的是 喜 的 ,故but 后 是他不喜 的 西。故 e。【点 】答 在通 全文、掌握大意的前提下,采用先易后 ,再逐 填空的 策略。做 要通 字里行 来捕捉信息,既要理清 ,又要 合考 ,最后通 复 全文来消除疏漏

36、。8根据短文内容,完成下列句子,每空一 。helen is my aunt. she has a clothes store. its name is fashion store. fashion store is not big, but it sells many kinds of clothes.at fashion store, trousers are popular (受 迎的) all the year. every day, lots of people buy trousers. girls also like to buy skirts in summer. they th

37、ink skirts are nice. but boys often buy shorts.when people need shoes, they can also go to fashion store. there are many kinds of shoes at the store. they can buy what they like.( 1) fashion store is the writers _.( 2) fashion store is _ but it sells many kinds of clothes.( 3) _ sell well all the ye

38、ar at fashion store.( 4) _ often buy shorts in summer.( 5) besides(除 外) clothes, people can also buy _ at fashion store.【答案】 ( 1) aunts( 2) small( 3) trousers( 4) boys( 5) shoes【解析】 【分析】(1)根据第一段第一和第二两句可知作者的婶婶是店主。故填aunts ;( 2)根据第一段第三句可知商店不大,故填small;( 3)根据第二段第一句可知裤子最畅销,故填trousers;( 4)根据第二段最后一句可知男孩子经常买

39、短裤。(5)根据第三段第一句可知人们可以在fashion store 买到鞋子。9 下面文章有五处需要添加小标题。请从以下选项(a, b, c, d, e, f)中选出符合各段意思的小标题,选项中有一项是多余选项。a school in britain_i get up and get dress for school. my school has a uniform-black trousers and shoes, a white shirt and a black and gold tie. the girls wear the same, or they can wear a blac

40、k skirt._i dont live far from the school, so l walk there with my friends. lots of students take the school or their parents drive them to school._students all study english, maths and science, and we can choose others. my favorites are arts and it._we have 20 minutes for break in the morning and an

41、 hour for lunch. some students bring sandwiches to school for lunch, hut my friends and i often eat in the dinning room._lessons end at 4 oclock, but on mondays and wednesdays i stay at school until 5 oclock. i go to the chess club and basketball club. there are lots of clubs and activities at our s

42、chool.a. activities after schoolb. school clothesc. free time between lessonsd school subjectse. homeworkf. the way to go to school【答案】b; f; d; c; a【解析】 【分析】主要讲了英国的一所学校。a.activities after school 课下活动;b.school clothes 校服;c.free time between lessons 课间自由时间;d.school subjects 学校科目;e.homework 家庭作业;f.the

43、way to go to school 上学的方式。( 1)根据 my school has a uniform-black trousers and shoes, a white shirt and a black and gold tie. 可知讲的是学校校服,故选 b。( 2)根据 so l walk there with my friends可知讲的是上学的方法,故选f。( 3)根据 students all study english, maths and science, and we can choose others. myfavorites are arts and it.可

44、知主要讲了学校科目,故选d。( 4)根据 we have 20 minutes for break in the morning and an hour for lunch. some studentsbring sandwiches to school for lunch, hut my friends and i often eat in the dinning room.可知主要讲了课间时间,故选c。( 5)根据 lessons end at 4 oclock, but on mondays and wednesdays i stay at school until 5 oclock.

45、i go to the chess club and basketball club. there are lots of clubs and activities at ourschool 可知主要讲了课后活动,故选a。【点评】考查任务型阅读,注意理解选项意思,抓住关键词选择正确答案。10 阅读文章,完成以下的表格im jane. today is sunday(星期日) . after lunch, my father plays games at home. my mother and i go to the store. my mother buys a green coat for

46、my grandfather and a white shirt for my father. she buys some vegetables for dinner. and she buys some pears and bananas, too. i like reading (阅读) , so i buy some books. i buy a toy ( 玩具) dog for my sister lucy. she likes dogs very much.at 6:20 we get home and we have dinner at 7:00. in the evening

47、we watch tv. i think i have a great sunday.whowhat to buy?for whom?jane_for herself_for _lucyjanes mothera green coatfor janes grandfathera white shirtfor _fathersome vegetables, some bananas and some pears for dinnerhow is janes sunday?its _【答案】books;a toy dog ; lucy; janes;great【解析】 【分析】主要讲了jane 一

48、家的周日生活。( 1)根据 so i buy some books. i buy a toy ( 玩具) dog for my sister lucy. 可知 jane买了书和狗玩具,故填 books, a toy dog 。( 2)根据 so i buy some books. i buy a toy ( 玩具) dog for my sister lucy. 可知狗玩具是给妹妹 lucy 买的,故填 lucy。( 3)根据 a white shirt for my father. 可知白衬衫给爸爸买的,故填janes。( 4)根据 i think i have a great sunday

49、.可知周日是极好的,故填great 。【点评】考查任务型阅读,首先读懂短文,然后仔细从文中寻找答案。11 任务型阅读this is a picture of a classroom. the classroom is not big( a)_ very tidy. you can see ateachers desk, five desks and six chairs. you can see a boy and a girl, too.three books are ( b) on the teachers desk. a pencil case is on the desk. two p

50、ens and two rulers are in the pencil case. ( c) 一个书包在椅子上。the girl is mary. she is twelve. the boy is ben. he is thirteen.( d) they are good friends.their teacher is miss green. she is not here.根据短文内容,完成下列各题( 1)在( a)处填入一个适当的词( 2)对( b)划线部分提问three books are on the teachers desk.(3)翻译句子将( c)处翻译成英语_将( d)

51、处翻译成汉语_(4)回答问题is miss green their teacher?【答案】 ( 1) but( 2) where are three books?(3) a schoolbag is on the chair. ;他们是好朋友.( 4) yes, she is.【解析】 【分析】短文大意:本文主要讲述了一张关于教室的照片,然后着重介绍了照片中的人和事。( 1)句意:教室虽然不大,但是非常整洁。根据句意可知空格前后的句意相反,表示转折,故填 but 。( 2)句意 : 那儿有三本书在老师的桌子上。划线部分表示地点,所以用where 提问,动词需要紧跟在where 后,故填 wh

52、ere are three books?( 3) 一个书包,a schoolbag, 在椅子上, on the chair ,主语是a schoolbag , be 动词用 is,故答案为a schoolbag is on the chair. they ,他们,是,are , good friends , 好朋友,故答案为他们是好朋友 .。( 4)根据文中 their teacher is miss green. 可知 miss green 是他们的老师,所以回答是肯定的,一般疑问句的肯定回答,yes, miss green 是女老师,主语是she, be 动词用is,故填 yes, she is.【点评】考查任务型阅读,注意浏览全文,同

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论