下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、人教pep小学五年级上册英语阅读理解练习题含答案解析 一、阅读理解 阅读理解阅读短文,判断下列句子正确还是错误。1 A dog has large piece of meat in his mouth. When he is walking on a small bridge, he looks down and sees himself in the water. He thinks it is another dog. That dog has also a large piece of meat in his mouth. He says to himself, I want to ge
2、t his meat. Then I can have two pieces of meat. He opens his mouth to bark the dog in the water, and his meat falls into water. The dog has a small piece of meat.)1( He wants to get two pieces of meat.)(2 He finds another dog in the water.)(3 The dog is standing on the grass.)(4 He has no meat at la
3、st.)(5 01()【答案】 12)( 03)( 04)( 1 )(5【解析】【分析】短文大意:一只狗嘴里叼着一大块肉。当它正走在一个小桥上的时候它看见水中的他自己。它认为这是另一只狗。那只狗的嘴里也有一大块肉。它对自己说:“我想得到他的肉,那么我就有两块肉了。”他张开嘴向河里的狗吠叫,然后他的肉掉进了水 里。 )这只狗有一小块肉,错误。(1 )他想得到两块肉,正确。(2 )他发现水里有另一只狗,错误。3( )这只狗站在草地上,错误。4( )他最后一块肉都没有,正确。(5【点评】本题考查的是学生综合运用英语的能力,要多读多练。需要学生有一定的语言积 累。 2阅读理解阅读短文,判断正误 If
4、you use fire carefully, fire can help you a lot. But if you dont, you will be dangerous. People know the danger of fire. Its good for us to know how to protect us from fire. First, get a smoke alarm in the house. It can make a loud sound. The sound tells everyone to ).紧急情况leave the house immediately
5、 (立刻) in case of emergency ( Next, have an escaping (逃生) plan. Make sure we all know where is the safety exit (出口) of your house. In case of fire emergency, everyone should follow the right way to escape. Then, it is necessary for every family to buy a fire extinguisher (灭火器). And also make sure tha
6、t every family member know how to use it. Sometimes fire is dangerous. We must be careful. We know the danger of fire and we should know how to protect ourselves. We should get a smoke alarm. So we can find the fire and escape quickly. We should have an escaping plan. We should know where the safety
7、 exit. We should buy a fire extinguisher and learn to use it. Fire can help us a lot if we use it carelessly. )(1 The smoke alarm can tell us the fire danger. )(2 We should follow the right way to escape. 3)( A fire extinguisher can help us put out the fire. 4)( 01)【答案】( 12)( 13)( 1 4)( 【分析】大意:动物讲述了
8、人们预防火灾,逃跑的计划和学会并使用灭火器。【解析】(1)句意:如果我们粗心大意地地使用它,火可以帮助我们很多。根据 If you use fire carefully, fire can help you a lot. 可知如果小心使用火,火可以帮助我们很多,故答案为错 误。(2)句意:烟雾报警器可以告诉我们火灾危险。根据The sound tells everyone to leave the house immediately in case of emergency .可知声音告诉每个人在紧急情况下立即离开房子, 故答案为正确。(3)句意:我们应该遵循正确的逃跑方法。根据We shou
9、ld have an escaping plan. 可知我 们应该有一个逃跑的计划,故答案为正确。(4)句意:灭火器可以帮助我们扑灭火灾。根据We should buy a fire extinguisher and learn 可知我们应该买一个灭火器并学会使用它,故答案为正确。to use it. 【点评】本题考查了阅读理解,先翻译短文,然后根据短文内容,判断句子正确或错误。 阅读理解阅读短文,完成句子。3 Lychees grow in the south (南方) of China. They are small with red peel (果皮). Most people like
10、 to eat them, because they are sweet and full (充满的) of juice. There is an old story about lychees. Yang Yuhuan loved lychees very much. Lychees have a lot of vitamin C. It is very important for people. Vitamin C can make children more healthy. So many parents often buy lychees for their children. Am
11、y and her mum are in the fruit shop now. What fruit are they going to buy? Look! They are buying lychees 从文章中找到适当的单词或短语填空,完成句子。 People grow _ in the south of China.)(1 Lychees are full of sweet _, so people like to eat them. )(2 There is _ vitamin c in lychees. )(3 Vitamin C is very _ for people. )(
12、4 Amy and her mum are in the _ shop now. )(5 lychees)【答案】(1 juice)(2 a lot of)(3 important)(4 fruit )(5 【分析】文章大意:本文主要介绍荔枝及产地,还有关于荔枝的一个故事。【解析】(1)根据 Lychees grow in the south (南方) of China.知,荔枝生长在南方,故答案为 。lychees(2)根据because they are sweet and full (充满的) of juice.知,荔枝又甜又充满果汁,故答 。案为juice 。,故答案为a lot of
13、Lychees have a lot of vitamin C.知,荔枝含有许多维生素C(3)根据 。important知维生素C对人们很重要,故答案为(4)根据 It is very important for people.(5)根据Amy and her mum are in the fruit shop now.知,艾米和她妈妈现在在水果店,故 。fruit答案为【点评】考查阅读理解,浏览文章大意,理解问题,根据问题细读文章,在文章寻找原句 确定答案。 阅读理解读短文,判断对错。4 Hello, everyone! My name is Kate. I come from France
14、. Now Im in China with my parents. Im a student of No. 2 Middle School (第二中学). The teachers there are very friendly (友好的) to me. The students there are friendly, too. I like them very much. Look at that tall man! Hes my father. He has big eyes and a big nose. Hes handsome. He is a doctor. He often h
15、elps people in need. That beautiful woman is my mother. She has long hair and big blue eyes. Shes a nurse. My parents and I all like China very much. The Chinese food is very yummy. The Spring Festival (春节) ) the Spring Festival in Beijing. 度过is coming. We will spend ( Im Kate. I come from Russia. N
16、ow Im in China. )(1 The teachers and students are friendly to Kate. 2)( Kates father is a handsome teacher. 3)( Kates mother has big blue eyes and short hair. )(4 Kates family will spend the Spring Festival in China. 5)( 01() 【答案】 1)2( 03)( 04)( 1 5)( 【分析】文章大意:本文主要是凯特介绍自己和家人在中国的生活状况。【解析】 知凯特来自法国,故答案
17、为错误。My name is Kate. I come from France.1()根据(2)根据The teachers there are very friendly (友好的) to me. The students there are friendly, 知老师和学生都对凯特很友好,故答案为正确。too.(3)根据 Hes handsome. He is a doctor.知凯特的爸爸是一个医生,很英俊,故答案为错 误。(4)根据She has long hair and big blue eyes.知凯特的妈妈有长头发和大的蓝眼睛,故答案 为错误。(5)根据The Spring F
18、estival (春节) is coming. We will spend (度过) the Spring Festival in 知,凯特一家要在北京度过春节,故答案为正确。Beijing.【点评】考查阅读理解,浏览文章大意,理解问题意思,根据问题在原文寻找原句判断正 误。 阅读理解阅读理解,判断对错。5 My name is Jim Green. I am twelve. That is my mother. She is a teacher. That is my father. His name is Jeff Green. He is a teacher, too. He is an
19、 English teacher. That is my sister, Kate. She is eight. This is Polly. It is a bird. It is a parrot. Jim Green is eleven. 1)( His mother is teacher. 2)( His father is a Chinese teacher. 3)( His sister is twelve. 4)( He has a bird. 5)( 0) (1【答案】 1)(2 0)(3 0)(4 1 )(5 和家人情况的短文。Jim【解析】【分析】这是介绍 (1)句意:Ji
20、m Green 11岁了。根据短文叙述 My name is Jim Green. I am twelve. (我 岁了。题目叙述错误。故答案为:错误。12我12岁了。)可知 叫Jim Green。 (2)句意:他的妈妈是一位老师。根据短文叙述 That is my mother. She is a teacher. (那是我的妈妈。她是一位老师。)可知妈妈是老师。题目叙述正确。故答案为:正确。 (3)句意:他的爸爸是一位语文老师。根据短文叙述 He is an English teacher. (他是一 位英语老师。)可知是英语老师。题目叙述错误。故答案为:错误。 (4)句意:他妹妹12岁了
21、。根据短文叙述 She is eight. (她8岁了。)可知她八岁。题 目叙述错误。故答案为:错误。 (5)句意:他有一只鸟。根据短文叙述 This is Polly. It is a bird. (这是Polly。它是一只 鸟。)可知有一只鸟。题目叙述正确。故答案为:正确。 【点评】这是考查阅读理解的题目。仔细阅读短文,根据短文的相关叙述来判断正误。 阅读理解阅读短文,判断句子的对错6 Mary and Kate are sisters. They just had a physical examination(体检). These are some of the results. Kat
22、eMary 10Age12 110cm130cmHeight 40kg30kg(体重)Weight short, brownHairlong, black brownblueEyes They are healthy. Mary is Kates sister. )(1 Kate is older than Mary. )(2 Mary has long and brown hair. )(3 Mary is 10kg heavier than Kate. )(4 Their eyes colour are same. )(5 1)(1【答案】 0)(2 0)(3 14)( 0 5)( 体检结
23、果的表格。和Kate【解析】【分析】这是一张Mary (1)句意:Mary是Kate的姐姐。根据短文叙述 Mary and Kate are sisters.(Mary和Kate 是姐妹。)可知题目叙述正确。故答案为:正确。 (2)句意:Kate比Mary年龄大。根据表格Mary 12岁;Kate 10岁。题目叙述错误。故 答案为:错误。 (3)句意:Mary有棕色的长发。根据表格Mary的头发是黑色的和长的。题目叙述错 误。故答案为:错误。 (4)句意:Mary比Kate 重10公斤。根据表格Mary40公斤,Kate30公斤。题目叙述正 确。故答案为:正确。 (5)句意:她们的眼睛颜色是一
24、样的。根据表格Mary眼睛是“棕色的”, Kate是“蓝色 ”。题目叙述错误。故答案为:错误。的 【点评】这是考查阅读理解的题目。仔细观察表格,根据表格叙述来判断正确。 阅读理解阅读理解,判断对错。7and father my is This house. my in five rooms are There house. is my This Lily. is name My mothers room. There are three pictures on the wall. There is a desk near the window. There are two chairs beh
25、ind the desk. On the left of the room, there is a toilet. On the right, its my room. There are four pictures and a poster on the wall. This is Lilys house. 1)( There are four rooms in the house. 2)( There are three pictures in Lilys room. 3)( There are two chairs and a desk in father and mothers roo
26、m. 4)( The toilet is on the left of my father and mothers room. 5)( 11)【答案】 ( 0)(2 0)(3 1)(4 1 )(5 【分析】文章大意:莉莉介绍自己房子里的事情。【解析】 (1)句意:这是莉莉的房子。根据This is my house.可知这是莉莉的房子。故答案为:正 确。 (2)句意:这个房子里有四个房间。根据There are five rooms in my house.可知她的房子 有五个房间。故答案为:错误。 (3)句意:莉莉的房间里有三幅图片。根据This is my father and mothers room
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 人防工程设计优化方案
- 老年游客智能导览系统建设方案
- 公路设计优化与施工图纸管理方案
- 风电场调试验收与交付方案
- 花店店主鲜花电商供应链管理初步方案与客户营销计划
- 2025浙江宁波市交通建设工程试验检测中心有限公司招聘12人笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025河南城发环保能源(新安)有限公司招聘1人笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025江西吉安市银盾保安服务有限公司招聘9人笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025江苏常熟市发展投资有限公司招聘3人笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025广东广州能源集团节能降碳有限公司招聘6人笔试历年参考题库附带答案详解
- 四川成都传媒集团人力资源服务中心招聘笔试题库2025
- (正式版)DB61∕T 5026-2022 《市政工程信息模型应用标准》
- 护理疑难病例讨论制度
- 【《日处理6000立方米的某化工园区废水处理工程设计》23000字(论文)】
- 鼻腔冲洗护理课件
- 关节软骨力学特性-洞察及研究
- 2025年电源适配器行业研究报告及未来行业发展趋势预测
- 上海市宝山区2024-2025学年六年级(五四学制)上学期期中语文试题(含答案)
- 医疗卫生安全生产责任考核制度细则
- 地中海邮轮介绍
- 医院财会考试真题及答案
评论
0/150
提交评论