




版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、20152016学年第一学期期末考试八年级英语试题注意事项:1. 本试题分第I卷和第n卷两部分。第I卷为选择题,57分;第n卷为非选择题,63分,满分120分;时间120分钟。2. 考生将第I卷各小题的答案标号填入答题表内。第I卷(选择题共57分)一、听力选择(共15小题,计15分)(一)录音中有五组对话,每组对话听两遍,然后从每小题A、B C中选出能回答每个问题的正确答案。1. What did the woman do yesterday?A. She did some sports. B. she took an acting less on. C. She took an dancin
2、g less on.2. What does Jerry have to do this after noon?A. She has to meet her aunt at the train stati on.B. She has to meet her un cle at the bus stati on.C. She has to meet her un cle at the train stati on.3. When are they going skati ng?A. On this Saturday afternoon. B. On this Sun day after noon
3、. C. On this Saturday morning.4. What is the woman s advice?A. Ask ing his friend for help.B. Ask ing his pare nts for help.C. Ask ing his teacher for help.5. Why didn t Linda answer the phone?A. She was not at home.B. She was wash ing the clothes.C. She was doing the homework.(二)录音中有一段对话,听对话两遍,然后从每
4、小题A、B、C中选出能回答每个问题的正确答案。6. Who did Kate go to America with?A. With her sisters.B. With her frie nds.C. With her pare nts7. How many times has Kate bee n there?A. Three times.B. TwiceC. Four times.8. Which place didn t Kate visit?A. New York.B. Bosto n.C. Chicago.9. How much did they pay?A. $ 6,300.B.
5、 $ 5,500.C. $ 6,500.10. What does Kate thi nk of Washi ngton D.C.?A. Beautiful and in teresti ng.B. Beautiful but crowded. C. In terest ing but crowded.(三)录音中有一篇短文,听短文两遍,然后从每小题A B、C中选出能回答每个问题的正确答案。11. What kind of music does Paul like?A. Pop music.B. Rock music.C. Country music.12. When did Paul beg
6、 in to lear n to play the pia no?A. At the age of seve n.B. At the age of eight.C. At the age of nine.13. What does Richard thi nk of rock music?A. It sounds won derful.B. It sounds no isy.C. It sounds beautiful.14. What kind of music does Allen hate?A. Pop music.B. Rock music.C. Country music.15. W
7、hat is Bob s favorite band?A. The Big Ba ng.B. The Beatles.C. The Beyo nd.二、完型填空(共10小题,计10分)阅读下面短文,从每小题 A B、C、D中选出一个能填入文章中相应空白处的最佳答案。On a very sunny after noon this summer, I was driv ing home. Whe n the car was n ear a 16 ,I found one of the traffic lights was bad. And a 17 was standing in the midd
8、le of the crossing.There were too much cars. And the weather was too 18 . The fact was that he was doing a(an)19 job.I saw a 20 on the corn er. I wan ted to buy some water for the police! But it was a littleshy for me to do it for a 21 . At last I went to the store to buy water. Next I found it wasn
9、ot easy to give the water to him in the 22 cross in g. Maybe he is busy direct ing traffic.t ableBut I had to try. I drove into the cross ing, and gave him the 23 . Though he wasn16. A. houseB. cross ingC. schoolD. corner17. A. stude ntB. clea nerC. policeD.shopper18. A. warmB. coolC. coldD. hot19.
10、A. easyB. hardC. bori ngD. in terest ing20. A. storeB. restaura ntC.bankD. stati on21. A. friendB. manC. stra ngerD. classmates22. A. famousB. stra ngeC. busyD. quiet23. A. pho neB. carC. lice nseD. water24. A. SorryB. No problemC. Tha nk youD. You re wrong25.A. carB. bikeC. shipD. pla ne【考点】人生百味类【试
11、题解析】本文讲述了作者在炎炎夏日给在烈日下维持交通秩序的交警送水。1根据17题所在句子中所处先的crossi ng 词,可知应选 B。2. 根据第二段第二句 I wan ted to buy some water for the police中的police,可知他见到的就是一 个交警,故选Co3. 根据下文作者说想给交警买水,故可推断当时的天气是很炎热的,故选D。4. 交警顶着炎热的太阳,在烈日下指挥交通,可知这是一份不容易的工作,故选B。5. 由于下文作者说想给交警买水,因此买水的地方就只有商店(store ),故选A。6. 作者与交警素不相识,故对于他来说就是一个陌生人(stranger
12、 ),故选G7. famous著名的;strange奇怪的,陌生的;busy繁忙的;quiet安静的。根据对上下文的理解并结合 各个选项的意思,可知应选Co&根据上下文,可知作者是买了水以后把水给了警察,故选Do9根据文意,可知交警是对作者的行为表示感谢,故选Co10根据上文所说,作者是开车的,故应选Ao【答案】15-20 BCDBA 21-25 CCDCAto take the bottle, he broke into a smile, and said,24I went home by 25andfeltbetter. I felt good to spread the positive
13、 en ergyit.(正能量),and it was the least I could do三、阅读理解(共16小题,计32分)阅读下列短文,并做每篇后面的题目,从各题 A、B C D中选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳答案。Mr. Weeks is fifty years old. He s taught maths in a middle school for twenty years. Heworks hard and always comes to his office on time. He hopes his stude nts will be hon est and he
14、 is strict with them. Some of his students have become famous persons, but they still remember him and ofte n write to him. Of course Mr. Weeks is proud of them.This term he began to teach Grade One. Some of the new students were told about him, but theothers didn t know him. On the first day of sch
15、ool he told the students how to be an honestperson. He gave them some examples and said,“ I don t liketelling alie. ” Before class wasover, he told all his stude nts to finish Exercise 8 in Less on 1.The next morning, as soon as he came into the classroom, he asked, “ Who s finishedExercise8 ? ” Som
16、e students put their hands up. He shook his head and said,“ Open your books and seeif there is Exercise 8 in Less on 1.”The stude nts had a look at their books and their faces turned red at once.26. Some stude nts still remember Mr. Weeks because.A. he taught them maths and somethi ng importa nt as
17、wellB. he was a famous pers onC. he was an old teacherD. he was n ever late27. What is Mr. Weeks proud of ?A. All his stude nts have become famous pers on.B. All his stude nts ofte n write to him.C. Some of his stude nts have bee n famous.D. He has bee n a teacher for twen ty-six years.28. Mr. Weeks
18、 told his stude nts to finish Exercise 8 in Less on 1 because.A. It was very in teresti ngB. he wan ted to know if they were hon estC. it was very importa ntD. he wan ted to give them a maths example29. Some stude nts faces turned red because.A. they found Exercise 8 but didn t finish itB. they forg
19、ot what Mr. Weeks had told themC. they weren t able to work out Exercise 8D. they told lies in class【考点】人物传记/故事阅读类【试题解析】本文讲述了数学教师Mr. Weeks是如何教育他的学生诚信做人的故事。1 .细节理解题。根据第一段中的He s taught maths in a middle school for twenty years. He workshard and always comes to his office on time . He hopes his student
20、s will be honest and he is strict with them,可知学生是因为他教过他们而记住他。故选A。2. 细节理解题。根据第一段中的Some of his stude nts have become famous perso ns, but they stillremember him and often write to him. Of course Mr . Weeks is proud of them,可知选 C。3. 推理判断题。根据第三段中的Mr. Weeks所说的话 Open your books and see if there is Exercis
21、e8 in Less on 1,可推断书本的第一课时没有第八题的练习题的,故老师实际上是想通过此事来考验学生是否诚实。故选 B。4. 细节理解题。根据文意,可知因为那几个学生撒谎了,而脸红。故选D。【答案】26. A 27 . C 28 . B 29 . DBWhen we think of paper, we think of n ewspapers and books. But there are many other uses.Only half of the world s paper is used for books and newspapers.Paper is very goo
22、d for keeping you warm. You have perhaps seen homeless men asleep on a large nu mber of n ewspapers. In Finland, it is sometimes 40 C in win ter. The farmers wear paper boots (靴子)in the snow. Nothing could be warmer.Each year, more and more things are made of paper. We have had paper cups and plates
23、 fora long time. But now we hear that chairs, tables, and even beds can be made of paper. With paper boots and shoes, you can also wear paper hats, paper dresses, and paper rain coats. Whenyou have used them once, you throw them away and buy new on es.The latest use of paper seems to be paper houses
24、. These are not small houses for childre nto play in, but real, big houses for people to live in. You can buy a house with three roomsfor about 500 dollars. You can put it up by yourself in a few hours, and you can use it for about five years.30. The farmers in Finland wear paper boots in win ter.A.
25、 to feel much betterB. to go for a walkC. to keep their feet warmD. to save a lot of money31. Before we bega n to use paper to make chairs, tables and beds,.A. we could buy paper boots and shoes in paper shopsB. we could wear paper hats and paper dressesC. we had already had paper cups and platesD.
26、we had no paper cups and no paper plates32. The latest use of paper seems to be paper houses. These houses are.A. not big and strong eno ugh to live inB. made for children to play in or for homeless men to live inC. made only for the rich peopleD. not expe nsive and easy to build up33. After you use
27、 a paper rain coat, you may.A. use it for a long timeB. sell it to othersC. le nd it to othersD. throw it away【考点】日常生活类【试题解析】本文讲述了纸的用途。1 细节理解题。根据第二段的最后一句The farmers wear paper boots in the snow. Nothing could bewarmer,可知纸靴能保暖。故选C。2. 细节理解题。根据第三段中的Wehave had paper cups and plates for a long time . But
28、 now we hearthat chairs, tables, and even beds can be made of paper,可知 C 选项的描述与之一致。故选 Co3. 推理判断题。根据第四段的最后两句 You can buy a house with three rooms for about 500 dollars . Youcan put it up by yourself in a few hours, and you can use it for about five years,可推断这种纸造的房子不贵,而且很容易建造。故选Do4. 纟田节理解题。根据第五段中的With
29、 paper boots and shoes, you can also wear paper hats, paper dresses, and paper rain coats . Whenyou have used them on ce, you throw them away and buy new ones, 可知应选D。【答案】30. C 31 . C 32 . D 33 . DCOne day a man camehome from work late, he was very tired, to find his 5-year-old son waitingfor him at
30、the door.“ Daddy, Can you tell me how much money do you make an hour? ”“ If you must know, I can tell you that I make 20 dollarsan hour. ”“Oh,” the little boy replied, with his headdown. He thought for a moment, looked up andsaid, “ Daddy, could you lend me 10 dollars ?”The father was furious a nd s
31、houted ,“ If you asked for the money to buy a toy or some otherrubbish, then go straight to your room and think about why you are being so selfish(自私的)! ”The little boy quietly went to his room and closed the door. After about an hour, the fathercalmed dow n, and started to think, “ Maybe he really
32、n eeds to buy someth ing and he did nt reallyask for money very often. ” So he went to the little boys room.“Sorry! Maybe I was too rude on you just now. ” said the man, “Heres 10 dollars. Youcan buy someth ing that you n eed”“Oh, thank you, Daddy!” he said happily. Then, the boy took out some coins
33、. Whenthe fatherfound that the boy already had mon ey, he got angry aga in.“Why do you want more money since you already have some? ” the father shouted angrily.“ Because I did nt have eno ugh, but now I do.” The little boy replied,“ Daddy, I have20 dollars now. Can I buy an hour of your time? Pleas
34、e come home early tomorrow. I would liketo have dinner with you. ”34. In this passage, the underlined w.ord “furious ” maybe means.A. very angryB. quite happy C. too excited D. very in teresti ng35. At first, the father refused to lend the boy any money because.A. he thought the boy wan ted to keep
35、the money for himselfB. he thought the boy would buy someth ing of no useC. the boy always borr owed money from himD. he thought the boy would buy some books36. The boy wan ted to buywith twenty dollars.A. a new book for himselfC. an hour of his fathers time37. From the passage, we can infer(A. ofte
36、 nplayed with his sonB. a n ice prese nt for his fatherD. a toy for himself推断)that the boys fatherB. spent little time with his son13C. ofte n came back home earlyD. can make much money【考点】人物传记/故事阅读类【试题解析】本文讲述了一个小男孩为了让他父亲多陪伴他,给他的父亲支付起“时薪”。1词义猜测题。根据下文第七段中的Maybel was too rude on you just now以及第八段中的 he
37、 got angryagain,可知这个词的意思是与angry相近。故选 A。2. 根据第五段中父亲所说的话If you asked for the money to buy a toy or some other rubbish, the ngo straight to your room and think about why you are being so selfish,可知他的父亲认为他儿子要他借的钱是用来买一些无关重要的东西。故选B。3. 根据文中最后两句Can I buy an hour of your time? Please come home early tomorrow
38、. I wouldlike to have dinner with you,可知儿子是要用 20美元买他爸爸的时间来陪他。4. 根据文意,男孩为了让他父亲多陪伴他,给他的父亲支付起“时薪”,可推断他父亲平时陪伴他的时间 很少,故选B。【答案】34. A 35 . B 36 . C 37 . BD根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有一项为多余选项。we should never give up. WeshouldHong Zhanhui s storyGrowing up is not always easy. Whenwe face difficulties, tr
39、y our best to make the life better. It is not useful to cry for help.of growing from boy to man tells us about this.Hong was born in 1982 in a poor family in Henan Province. When he was only 11, his fatherbecame badly ill. And one day he came back with a baby girl. The girl was very young and theymu
40、st spe nd much time look ing after her.However, a year later, Hon g s mother left home .38. So everything fell onto the young boy: to take care of his father and the sister,and to go on to study.Although his life was very hard,Hong didn t go away from his father and sister.39 .He climbed tall trees
41、to get birds eggs for his sister. He walkedtwo hours at weekends tothe market to buy differentthings.Then he sold the things around his school to make some money.40 . To take care of his sister, he worked hard to rent(租) a room n ear his college forher, and sent her to school every day.When people k
42、new Hong s story , he became a hero in people s eyes. Many people wan ted to help him. But Hong refused the help from others. He said he felt happy by other s help, buthe believed he could take care of his family by himself. 41 .A. He worked in a part-time job to look after his family.B. His life wa
43、s hard, but he has grow n up from boy to man.C. A few years later, he bega n to study at a college.D. She no Ion ger wan ted to live such a poor life and face her sick husba nd.E. Because of the hard life, he felt sad and wan ted to give up.【考点】信息匹配【试题解析】本文抓哟讲述了主人公Hong的成长过程中所遇到的困难,和他是如何克服的。1. 句意:她不再
44、想过着这种贫穷的生活以及面对她的丈夫了。根据上下文的意思,可知应选D。2 句意:他想做一份兼职来照顾他的家庭。根据上下文的意思,可知应选Ao3句意:几年以后,他开始读大学了。根据上下文的意思,可知应选Co4他的生活是艰苦的,但他从一个男孩成长为一个男人。根据上下文的意思,可知应选Bo【答案】38. D 39 . A 40 . C 41 . B八年级英语期末试题答题表题号1-41四五六七八九总分得分第I卷答题栏题号12345678910答案题号11121314151617181920答案题号21222324252627282930答案题号31323334353637383940答案题号41答案第
45、n卷(非选择题共63分)四、词汇考查(共 8小题,计8分)(一)根据句义完成句中已给出首字母的单词。42. China has the biggest pin the world.43. We should try our best to pthe wild ani mals.44. He worked very hard and sin the exam.45. The baby isn t asleep, he is still a.46. -What ecan you see in the picture? - I can also see some birds.47. Hainan i
46、s in the sparts of China.48. As we all know it was America n people who ithe first computer.49. My father likes cstamps. He has kept thousa nds of them.5. 9. 【考点】单词拼写【试题解析】1句意;中国的人口( population )是世界上最多的。2. 句意;我们应该尽我们的努力去保护(protect )野生动物。3. 句意;他很努力学习并且在考试中成功(succeed ) 了。由于前半句的动词是用
47、过去式。故此处的succeed也要用过去式 succeeded。4. 句意;这个婴儿还没有睡着,他还是醒着的(awake)。5. 句意;-你在图片中还看到有别的(else )吗?-我也能看到一些小鸟。6. 句意;海南在中国的南部( south )。7. 句意;我们都知道就是美国人首先发明了(invent )电脑的。由于发明电脑是过去的动作,故invent要用过去式。&句意;我爸爸喜欢收集(collect )邮票。他有数千张了。由于 like doi ng sth.是固定搭配,故用collect ing。【答案】42. Population 43. Protect 44. Succeeded 4
48、5. Awake 46 . Else 47. Southern48. Inven ted 49. collect ing五、选词填空(共 10小题,计10分)2个多余选项。阅读短文,从方框中选择合适的单词填入空白处。方框中有because make eno ugh to older inyoun ger unu sual beautiful party shop mostBirthday is an important day in one s life, especially(尤其)for children. For 365 daysthe child waits for that 50 d
49、ay because he will become 51 on that day.Birthday is also the best time to have a 52 with your friends and family members. To have a differe nt birthday party, you n eed to prepare lots of thin gs. You should have 53 time toget everything ready. You may want 54 of your friends to come to the party 5
50、5 you spend much time prepari ng it. The best way is to send some beautiful birthday party in vitati ons 56them. The birthday party invitations can tell them your birthday party plans.You can buy some birthday invitations in the 57 . And you can choose birthday invitationson the Internet and send th
51、em to all your frien ds. If you have time, you can 58 birthday invitationsby yourself. You can draw some pictures to makeyour birthday invitationsmore 59 .And you can write your birthday pla ns on it.50. 4. 8.59. 【考点】用单词适当形式填空【试题解析】1 词义:不寻常的。2. 词义:更老的。3 词义:派对。4.词义:足够的。5词义:最多的。Mos
52、t of的意思是“大多数的”。6. 词义:由于。7. to sb 的意思是“对于某人来说”。&词义:商店。9. 词义:制造。10. 词义:漂亮的。【答案】50. un usual 51. older 52. party 53. en ough54. most55. because 56. to57. shop 58. make 59. beautiful六、阅读表达(共5小题,计10分)阅读短文,根据要求完成下面各小题。What are most 14-year-old boys doing? Going to school, playing sports with friends and d
53、oing their homework. 62Butlife is much more colorful for the TFBOYS members.TFBOYSs a sin gers group started in 2013. Its full n ame is The Fight ing Boys. It has three members, Wang Jun kai, Wang Yuan and Yi Yan gqia nxi. Wang Jun kai, the group leader, is 15 years old. The other two boys are both
54、14 years old. When most boys at their age are spe nding their whole day in the classroom, the three young singers prese nt(展示)themselves to thousa nds ofpeople. They had made three albums (唱片)and won two si ngi ng awards (奖).63 Now the three boys are among the most popular sin gers in our country.Ma
55、ny students are interestedin TFBOYS,because they are friendly and good at singing.They are still junior high school students. During the week they study at school with their classmates. On the weeke nds and holidays they have singing class, dancing class and other training. Mostof their fans are teenagers. “ Weare of similar age, ” some fans said, “TFBOYSfeel like friends to us and we love their son gs.”(一)根据短文内容简要回答问题。60. What is the full name of“ TFBOYS ?61. Why are ma ny stude nts in terested in TFBOYS?(二)将短文中划线的句子译成汉语。62. 63. (三)请给短文拟一个适当的题目。64. 【考
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 人教版九年级物理上册第一次月考试卷(附带答案)
- 2025年预约考试科目一考试试题及答案
- 保健医生笔试试题及答案
- 驻马店招聘笔试题及答案
- 2025福建福州市闽清县机关事务服务中心招聘1人考前自测高频考点模拟试题含答案详解
- 2025年新能源专场考试题及答案
- 口腔种植一期试题及答案
- 化学人文精神(生命关怀)培养试题
- 古文史二考试题及答案
- 2025年贵州燃气考试试题及答案
- 2025年贵州省贵阳市警(协警)招聘考试题库及答案
- 2025-2030中国啤酒企业海外并购案例及跨文化整合经验总结
- 2025成人高考政治真题及答案
- 2025年纪检监察业务知识试题库及参考答案
- 国开2025年《行政领导学》形考作业1-4答案
- 盆底(肌)康复理论及技术规范考核考核试题及答案
- 2025年甘肃省辅警考试真题及答案
- 2024-2025年广东省广州市番禺中学附属学校八年级上学期数学期中考试卷(含答案)
- (2025秋新版)人教版二年级数学上册全册教案(教学设计)
- 百万医疗险基础知识培训课件
- 门诊制度培训课件
评论
0/150
提交评论