(完整)2018年四川省雅安市中考英语试卷含答案,推荐文档_第1页
(完整)2018年四川省雅安市中考英语试卷含答案,推荐文档_第2页
(完整)2018年四川省雅安市中考英语试卷含答案,推荐文档_第3页
已阅读5页,还剩10页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、雅安市二0一三年初中毕业暨高中阶段教育学校招生考试英语试卷本试卷分第i卷(选择题和第11卷(非选择题两部分,第l卷1至9页.第11卷10页至11页。全卷满分120分,考试时间为120分钟。注意事项:1. 答题前,考生务必将自己的性名、准考证号、考试科目等填涂在答题卡规定的位置上。2.答第l卷(选择题时,每小题选出答案后,必须使用2b铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡皮擦擦干净后,再选涂其它答案。3. 答第11卷(非选择题时,必须使用0.5毫m黑色字迹签字笔,将答案书写在答题卡规定的位置上。4. 所有题目必须在答题卡上作答,在试卷上答题无效。5. 考试结束后,由监考人员将本试卷

2、和答题卡一并收回。第i卷(选择题 共80分 笔试(一一、单项填空(共20小题;每小题1分,满分20分从a、b、c、d四个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案,并在答题卡上将该项涂黑。【2018四川雅安】1. there is egg in the bowl.a. ab. doingsomething意为“花多少钱阅读下列短文,从短文后各题所给的a、b、c、d四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。a poor girl was selling flowers in the street 21 christmas eve. her parents were ill, s

3、o she 22 get money f or food. it was very cold. the girl felt cold and hungry. she stopped 23 a beautiful house. the girl knocked 24 the door and a man came out. she asked 25 he needed some flowers. the man said he didnt want 26.she leftthe house and felt tired. she sat down at the 27 of a tall wall

4、. she looked 28 the flowers. ihe flowers 29 very nice. she suddenly had an unusual feeling. she felt she became light, 30 slowly she began to fly into the sky. she 31 higher and higher and at last she found herself on the clouds. a group of people were coming to meet her. at the head of them 32 her

5、granny. she welcomed her and asked her why she didnt 33 .the girl told her that she had to 34 to get money became her parents were badly ill. granny told her 35 and gave her lots of beautiful clothes and delicious food. the girl laughed 36 .it sno wed 37 that night. the girl died 38 a smile on her f

6、ace. 39 , people in the beautiful house began to sing christmas songs and 40 .21. a. inb. onc. atd.d. at29. a. feelsb. feltc. smelt d.smells30. a. andb. butc. sod. or31. a. wentb. gotc. lookedd. flew32. a. hasb. wasc. hadd. were33. a. get moneyb. go outc. come to see herd. st y at home34. a. fly int

7、o the sky b. come herec. sell flowersd. help others35. a. didnt worryb. not to worryc. to not worryd. to worry not36. a. happyb. happierc. happiestd. happily37. a. heavilyb. heavyc. largelyd. strongly38. a. hadb. hasc. withd. without39. a. by the way b. at the same timec. except the girld. by way40.

8、 a. looked after the girlb. talked about the girlc. enjoyed themselvesd. watched themselves【主旨大意】本文是一篇童话,讲述的内容是一个小女孩由于父母病得很严重,她不得不在圣诞节前夕到大街上卖鲜花,她又冷又饿,感到很累,坐在墙脚下冻死了,小女孩死前是那样的向往美好生活,但她只能在梦境中得到她想要的东西,美丽的幻景与冷酷的现实形成鲜明的对比,深刻揭露了当时社会的黑暗, 表达了作者对小女孩的深切同情。21.b【解读】语境理解与逻辑推理。表示在具体的某一天或某个特定的上午、下午或晚上时,要用介词on,所以选择答

9、案b。22. d【解读】语境理解与逻辑推理。could“能;可以”;hadbetter“最好”;would like“愿意”;hadto“不得不”,由前句“herparentswere ill”可推知,应是“她不得不挣钱买食物”,所以选择答案d。23. a【解读】语境理解与逻辑推理。in front of“在外部)的前面”;in the front of“在阅读下列短文,并做每篇短文后面的题。从a、b、c、d四个选项中,选出能回答所提问题或能完成所给句子的最佳选项,并在答翘卡上将该项涂黑。a【2018四川雅安】选择型)sunshine for allthe beijing sunshine s

10、econdary school students are holding a charity show at the schoolhall of beijing sunshine secondary school, sunny street, sunshine town.date: 29 apriltime: 7:30 p. m.一9:00 p. m.we hope to raise money to help poor children go to school. ticket price: $20donations are welcome.programme:7:30 p. m. intr

11、oduction 7:40 p. m. songs8:00 p. m. break 8:15 p. m. speech 8:30 p. m. drama9:00 p. m. end of the showproject hope is an organization that raises money to build schools and buy books for poorstudents. we would like to thank the following for their help and support:?the teachers at beijing sunshine s

12、econdary school?the star shopping mall for the costumes?sunshine advertisement company for the posters41. where will the charity show be held?a. in the classroom.b. in the meeting room.c. in the shopping mall.d. at the school hall.42. when will the charity show beheld? a. 7:30 p. m.一9:00 p. m., 29 a

13、pril.b. 7:30 a. m.一9: 00 a. m., 29 april.c. 7:30 a. m.一9: 00 p. m. 29 may.d. 7:30 p. m.一9: 00 p. m. 29 may.43. why do they want to raise money?a. to build schools.b. to help poor children go to school.c. to buy books for poor students.d. to hold the charity show44. what can you do at 8:00 p. m.?a. w

14、atch a drama.b. enjoy songs.c. have a rest.d. listen to a speech.45. whom do the students want to thank?a. sunshine advertisement company for the posters.b. the star shopping mall for the costumes.c. the teacher at beijing sunshine secondary school.d. all of the above.【主旨大意】本文是一则海报。介绍了北京阳光第二中学的学生将举行

15、慈善演出的时间、地点、目的、节目演出安排、票价,以及协助举办单位等内容。41. d【解读】细节理解题。由海报中的第一句“the beijing sunshine secondary school students are holdingacharityshowattheschoolhallofbeijingsunshinesecondaryschool”可知演出将在学校礼堂举行,所以选择答案d。42. a【解读】细节理解题。由海报中的“date:29apriltime:7:30p.m.一9:00p.m.”可知演出时间为“4月29日下午7:309:00”,所以选择答案a。43. b【解读】细节理

16、解题。由海报中的“we hope to raise money tohelp poor children gotoschool.”可筹钱的目的是“帮助贫困的孩子上学”,所以选择答案b。44.c【解读】细节理解题。根据海报中的节目安排“8:00p.m.break”可知,8:00p.m.是休息的时间,所以选择答案c。45. d【解读】细节理解题。由海报中的“we would like to thank the following for their help and support:”以及后面的内容可知,所以选择答案d。b【2018四川雅安】 on wetlands was signed(签署in

17、1971.this special day was firstcelebrated in 1997 and it is celebrated every year.the celebration is a call for action. it is a way to show people how important anduseful the wetlands are for people. on world wetlands day, people around the world take part in many wetlands activities. people take tr

18、ips to the local wetlands. there are talks about how important the wetlands are. people get together to clean up their local wetlands children draw pictures to advertise the day. people also compete(比赛in boat races.the world wetlands day is important! if there are no wetlands, there will be no water

19、 for anyone in thefuture. wetlands help protect nature and resources( 资 源 like fresh water. already, more than 10000 million people in the world do not have fresh water.many people do not know how important the wetlands are. they can understand why an elephant or a tiger is important because they ar

20、e big, beautiful animals. it is much harder for them to understand how important the animals in the wetlands are. these small animals, such as frogs and snails, play a very important part in keeping the balance of nature.all plants and animals are part of the food chain( 链 .if the small wetlands ani

21、mals die, some animals in the food chain will have nothing to eat. they will also die. people need the wetlands to keep the balance of nature in the world. if we do not protect naturetoday,it will be gone tomorrow.46. what should you put in your diary?a. some frogs.b. the date of world wetlands day.

22、c. 1971d. any special day.47. where do people celebrate world wetlands day?a. all over the world.b. in shipsc. at home.d. in their own way.48. which of the following sentences is not true?a. people celebrate world wetlands day by taking part in competitions.b. people celebrate world wetlands day by

23、taking hips to local wetlands.c. people celebrate world wetlands day by listening to talks about the wetlands.d. people celebrate world wetlands day by talking about the weather.49. why are small animals important?a. they are part of the balance of nature and the food chain.b. they are beautiful.c.

24、bigger animals are eaten by themd. without them, there may be no water.50. which of the following might be the best title of the article? a.wetlands are importantb. small animals are also importantc. world wetlands dayd. food chain【主旨大意】本文是一篇说明文,主要向我们介绍了世界湿地日的有关信息,向我们展示了人们在世界湿地日所做的宣传和活动,以此来告诉人们湿地在人们

25、生活中的作用。46. b【解读】细节理解题。根据第一段中的“put 2 february in your diary! it is world wetlands day!”可知。所以选择答案b。47. a【解读】细节理解题。根据第二段中的“on world wetlands day, people around the world take part in many wetlands activities.”可知全世界的人们都在庆祝这个节日,所以选择答案a。48. d【解读】推理判断题。根据第二段中的“on world wetlands day, people around the world

26、 takepart in many wetlands activities. people take trips to the local wetlands. there are talksabout how important the wetlands are.”可知a、b、c三个选项是正确的,所以选择答案d。49. a【解读】细节理解题。根据第四段中的最后一句话“these small animals,suchasfrogsandsnails,playaveryimportantpartinkeepingthebalanceofnature.”可知,小动物在维持自然界平衡中起着重要的作用,

27、所以选择答案a。50.a【解读】主旨意义题。通读全文可知,本文主要通过世界湿地日向我们说明了湿地在人们生活中的重要作用,所以选择答案a。c【2018四川雅安】with a dogbeside her. the dog was looking up at the woman.jack walked up to the woman and said, “hello. sue, how areyou? may i sit andtalk with you for a while?”“of course, please sit down,”sue said.jack sat down next to

28、sue on the bench, and they talked quietly together. the dog continued to look up at sue, as if waiting to be fed.“thats a nice dog”jack said, pointing(指向at the animal.“yes, hes handsome. hes a bit of a mixture(混合 but thats not a bad thing.hes strong and healthy”“and hungry,”jack said. “he hasnt take

29、n his eyes off you. he thinks youve got some food for him.”“thats true,”sue said, but i havent.”the two friends laughed and then jack said, “does your dog bite?”“no,”sue said. “hes never bitten anyone. hes always gentle and good-tempered (好脾气.”hearing this, jack decided to pet the dog. he put out hi

30、s hand and touched the animals head. immediately it jumped up and bit him.“hey!”jack shouted. “you said he didnt bite.”“no, i didnt,”sue replied. “you asked,if my dog bit, and i said no.51. what did jack do when he saw the woman?a. he walked past her.b. he asked to sit next to her.c. he spoke angril

31、y to her.d. he spoke to her dog.52. the dog looked.a. angrily at jackb. sickc. as if he would bite sued. hungry53. jack thought that the doga. was illb. belonged to suec. was terribled. belonged in a zoo54. the underlined word “pet” should bein chinese. a.宠物b.喜欢c.敲打d.抚摸55. from the story, we can kno

32、w.a. jack and sue talked about the same dogb. jack asked sue a right questionc. jack was bitten by sues dogd. jack asked sue a wrong question【主旨大意】本文是一篇哲理小故事,主要通过两个朋友对面前那条狗的讨论,而引发的事件,告诫我们做事一定要弄清事情的真想,切不可贸然行动,以免造成不必要的伤害。51.b【解读】细节理解题。根据本文中的第二和第三段两人之间的对话可知,jack请求坐在sue的旁边, 所以选择答案b。52. d【解读】细节理解题。根据文中“a

33、nd hungry,”jack said. “he hasnt taken his eyes off you. hethinks youve gotsome food for him.”可知答案为d。53. b【解读】推理判断题。根据故事的最后,他被狗咬,可知,他以为狗是sue家的。54. d【解读】词汇推测题。根据文中“heputouthishandandtouchedtheanimals head.”可以判断出,jack想去抚摸那条狗,所以选择答案d。55. d【解读】主旨意义题。根据对短文的主题理解可以判断出,那条狗不是sue的,而jack问了一个错误的问题“你家的狗咬不咬人?”以致于被

34、狗咬,所以选择答案d。四、【2018四川雅安】补全对话 ( 共 5 小题; 每小题 2 分,满分 10 分根据对话内容,从下面的方框中选出可以填入空白处的最佳选项,使对话完整, 并在答题卡上将该项涂黑。选项中有一项多余。mum: david, what do your friends like to do? david: 56i can take them to the park.mum:57david: my friends enjoy watching football matches.58 mum: thirdly, i can bring food for you. 59d avid:

35、 after the match, i want to eat some cakes. after that, we can dance to pop music.60the sixth thing i want to do is to open my presents!a. what is the second thing you want to do?b. you can eat when you watch the match.c. they like to play football.d. when you play football, you can eat.e. we can wa

36、tch a match.f. my friends and i enjoy dancing.【答案】56. c 57. a 58. e 59. b 60 . f第 卷 ( 非选择题 共 40 分笔试 ( 二五、【2018四川雅安】单词拼写 ( 共 5 小题; 每小题 1 分, 满分 5 分根据下列句子中所给汉语注释,在答题卡相应的位置上写出空缺处各单词的正确形式。( 每空只写一词61. the ( 电影 starts at nine oclock.62. the boys heard the ( 奇怪的 noise.63. kate always answers questions ( 正确

37、.64. ben bought some ( 薄饼 yesterday.65. ( 贯穿 his acting years, he acted in five series.【答案】61. film( movie 62. strange 63. correctly 64. pancakes 65. throughout六、【2018四川雅安】短文改错 ( 共 10 小题; 小题 1. 5 分, 满分 15 分下面短文中有十处错,每处错皆用底线标出,请将答案填写在答题卡相应的位置上。( 每小题只填一词, 不得改变原句意思。i am a grade 8 student. i just moved

38、to beijing with me parents two months ago.66now i am study at a new secondary school 67in sunshine town. it is big than my old school.68i do not know the new school very good and69i have no friends there. i do not know how 70to talk to my new classmate. sometimes, i 71am very nervous and i cant answ

39、er them 72questions. i feel really comfortable when they 73talk to me. during lunchtime, i always sit alone at the playground and read books.74i hope they will not come on because75i feel so shy when they try to talk to me.【答案】66. my 67. studying 68. bigger 69. well 70. here71. classmates 72. their 73. uncomfortable74. in ( on 75. over【

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论