版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、 阅读理解1 Mr. Lee was in bed and was trying to go to sleep whe n he heard the bell ring. He tur ned on the light and looked at his clock. It was twelve oclock. Who can it be at this time of night? He thought. He decided to go and find out. So he got of bed, put on his dressing gown ( 浴袍)and went to the
2、 door. When he opened the door, there was nobody there. That is very stra nge. Then he went back to his bedroom, took off his dress ing gow n, got back into bed ,tur ned off the light and tried to go to sleep. A few minu tes later he heard the bell aga in. Mr. Lee jumped out of bed very quickly and
3、rushed to the door. He ope ned it, but aga in he found no one there. He closed the door and tried not to feel an gry. Then he saw a piece of paper on the floor. He picked it up. There were some words on it : It is now after midnight( 午夜),so it is April Fools Day ( 禺 人节).April fool to you! Oh , it wa
4、s the English boy next door! Mr. Lee exclaimed ( 惊叫)and almost smiled. He went back to bed and feel asleep at once. The bell did not ring aga in. 1. When did Mr. Lee go to bed? He went to bed. rr A. before twelve oclockB. after twelve oclock rr C. whe n the bell rangD. whe n he saw the boy 2. Why di
5、d he rush to the door when he heard the bell ring the second time? r A. He wan ted to ope n the door for the visitor r B. He wan ted to find out who the visitor was. r C. He was afraid of the ring r D. He was wait ing for some one. 3. From this passage, we lear n that we canon April Fools Day. rr A.
6、 say Hello to each otherB. dance and sing at ni ght rr C. play jokes on each otherD. send presse nts to childre n 4. What did Mr. Lee thi nk about the En glish boy? He thought he. C. should nt ring the bell at midni ghtD. did a dan gerous thing just now 答案及解析: 1. A 此题是一道细节题,文章第一自然段的前三个句子就告诉了此题的答案。 2
7、. B .文中有这样的句子“Who can it be at this time of night?,此句说明 Mr. Lee很想知道是谁在午夜时来敲 门。 3. C.此题是一道常识题,因为大家都知道在愚人节这天,人们可相互开玩笑。 4. B.英国男孩和 Mr. Lee开玩笑,说明他把 Mr. Lee看成朋友,所以答案是B。 阅读理解2 Babies love chocolate and sometimes they also eat the paper around it. My cat enjoys a meal of good, thick paper, old letters, for
8、 example. She does not like newspapers very much Of course, the best paper comes from wood. Wood comes from trees, and trees are pla nts. Vegetables and fruit are pla nts, too, and we eat a lot of them. So can we also eat wood and paper? Scientists say, All food comes in some way from plants. Well,
9、is that true? Animals eat grass and grow fat. Then we eat their meat. Little fish eat little sea-plants, then biggerfish swim along and eat the Chickens eat bits of grass and give us Thinkfor a minute. What food does not come from plants in some way? Scien tists can do won derful things with pla nts
10、. They can make food just like meat and cheese. And they can make it without the help of animals. It is very good food, too. Now they have begun to say, We make our paper from wood. We can also make food from wood. The n ext thing is not very difficult. What is the n ext thing? Perhaps it is food fr
11、om paper. Scientists say, We can turn paper into food. It will be good, cheap food, too, cheaper than meat or fish or eggs. So please keep your old books and letters. (Dont feed 卩畏your cat.) One day, they will be on your plate, if what scie ntists say may come true. 1. The writer asks us to keep our
12、 old books and letters because. r A. they are useful for readi ng r B. They may be used to feed cats r C. We can make food from them soon D. we can read them at breakfast 2. From the passage (段落), we can infer(推断)thatdo not come from plants in some way. Cc A. few kinds of foodB. meat and fish 厂r C.
13、cheese and chicke nD. wood and paper 答案及解析: 1. C.本题是细节题,答案可在倒数第一自然段找到。 2. A .文中有这样的句子 “What food does not come from plants in some way?。说明作者认为,不管是什么样 的食物,几乎都来自“plants,”所以答案是A。 阅读理解3 In England recently three foreign gentlemen came to a bus stop and waited . About five minutes later, the bus they wan
14、 ted came along. They were just going to get on whe n sudde nly there was a loud no ise beh ind them. People rushed onto the bus and tried to push them out of the way . Some one shouted at them. The bus con ductor came rushi ng dow n the stairs to see what all the trouble was about. The three foreig
15、ners seem all at sea and looked embarrassed ( 窘迫的. No one had told them about the British custom ( 习惯)of lining up for a bus that the first person who arrives at the bus stop is the first pers on to get on the bus . Lear ning the Ian guage of a country isnt eno ugh. If you want to have a pleasa nt v
16、isit, find out as much as possible about the manners and customs of your host coun try. You will probably be surprised just how differe nt they can be from your own. A visitor to India would do well to remember that people there consider it impolite to use the left hand for pass ing food at table. T
17、he left hand is supposed to be used for wash ing yourself. Also in In dia, you might see a man shak ing his head at ano ther to show that he does nt agree. But in many parts of In dia a shake of the head means agreement. Nodding (点头)your head when you are given a drink in Bulgaria will most probably
18、 leave you thirsty . In that country, you shake your head to mean yes a nod means no . At a meal in countries on the Arabic Peninsula, you will find that your glass is repeated refilled as soon as you drink up . If you think that you have had eno ugh , you should take the cup or glasses in your hand
19、 and give it a little shake from side to side or place your hand over the top. In Europe it quite usual to cross your legs whe n you are sitt ing talk ing to some one eve n at an importa nt meet ing. Doing this in Thailand, however, could bring about trouble . Also, you should try to avoid ( 避免)touc
20、hing the head of an adult (成人)its just not done in Thaila nd . 1. The British people tried to push the three gen tleme n out of the way, because the gen tleme n. on the bus.从此句可知那三位先生并不知道在英国乘车的习惯,所以答案是D。 C. made a loud noiseD. did nt line up for the bus 2. Accord ing to the article, if you want to h
21、ave a pleasa nt journey in a foreig n coun try, you should C A. learn the Ian guage of the country C B. un dersta nd the manners and customs of the country C. have eno ugh time and money D. make friends with the people there 3. In In dia it is con sidered impolite. A. to use the right hand for pass
22、ing food at table. r B. to pass food with the left hand. c C. to eat food with your han ds. c D. to help yourself at table. 4. To cross on es legs at an importa nt meeti ng in Europe is A. a com mon (平常的)habit B. an importa nt manner C. a serious (严重的)trouble D. a bad manner 5. The best title (题目)fo
23、r this article is r A. Peoples Everyday Life B. Mind Your Manners r C. Shaking and Nodding Head r D. Taking a Bus in En gla nd 答案及解析: No one had told 1. D。这是一道句子理解题,也可以看成细节题。在第一自然段的最后,有这样的句子: them about the British custom of lining up for a bus that the first person who arrives at a bus stop is the
24、first person to get 2. B。这是一道细节题。答案在第二自然段的第二个句子。 3. B。同第二题一样,此题也是细节题。可在第二自然段直接找到答案。 4. A 。单句理解题。最后一个自然段中有说: In Europe it is quite usual to cross your legs When you are sitting talking to someone even at an important meeting .这个句子的意思是:在欧洲,开会时翘二郎腿是很常见的。这说 明许多人有这样的习惯,所以答案应该是 A。 5. B。通读全文就会发现,只学习一门外语是不够
25、的,还要多了解该国的风俗习惯,否则就会遇到麻烦, 所以答案是 B。 阅读理解 4 Tom walked into a shop . It bad a sign outside : Second-hand ( 旧的 ) clothes bought and sold . He was carrying an old pair of trousers and asked the owner of the shop, How much will you give me for these? The man looked at them and then said: Two dollars. What
26、 ! said Tom. I had guessed they were worth at least five dollars. No, said the man, they arent worth a cent more than two dollars. Well, said Tom, taking two dollars out of his pocket. Heres your money. These trousers were hanging outside your shop. The list price ( 标价 )of them was six dollars and a
27、 half. But I thought that was too much money, so I wanted to find out how much they were really worth. Then he walked out of the shop with the pair of trousers and disappeared before the shop owner could think of anything to say . 1. At first the owner of the shop thought that Tom . A. wanted to ste
28、al the trousers B. wanted to sell the trousers C. wanted to fool him D. wanted to buy the trousers 2. The owner of the shop for the old trousers . A. would give Tom two dollars B. would pay three dollars C. would pay five dollars D. would give Tom six dollars and a half 3. The shop owner insisted th
29、at the trousers were worth only two dollars because A. he wanted to sell them cheaply ( 廉价地 ) B. he wanted to buy them cheaply C. he didnt like the trousers D. they were old and dirty 4. In fact, the trousers . A. were hanging inside the shop B. were stolen by Tom from the shop C. had been the shop
30、owners D. had been Toms 5. From the story we know that cheaper than the list price. A. the owner sold the trousers two dollars B. Tom sold the trousers one dollar and a half C. the owner bought the trousers three dollars D. Tom bought the trousers four dollars and a half C. jobD. day 阅读理解5 Big Ben B
31、ig Ben is not the n ame of a man .It is the n ame of a huge (庞大的) clock in London. London is the capital of England. This clock has four faces. So , no matter where you stand , you can read the time on the face of Big Ben. Each face is the size of a double decker (层)bus. The hands are about four met
32、res Iong. It is about the size of two people standing on top of each other. If you go to London , you may want to visit the Houses of Parliament (国会大厦) .There you will find Big Ben sits at the top of the clock tower (塔)in the Houses of Parliament. Maybe you will hear it as well as see it. The huge c
33、lock makes such a loud no ise. ,cDigcddogg ” it goes every quarter of an hour. The clock was n amed after a big man. He was Sir Benjam in Hall. This man did much build ing work in London many years ago. 1. Big Ben is A. a double decker bus B. a huge clock C. the n ame of Ben D. a build ing 2. The cl
34、ock strikes every of an hour. A. ten minutes B. fiftee n minu tes C. thirty minu tes D. forty-five minu tes 3. You can read the time of Big Ben A. at the top of the clock tower B. in the Houses of parliame nt C. on the hands of the huge clock D. on the four faces of the clock 答案及解析: 1. 选 B, 根据第一行 Bi
35、g Ben is not the n ame of a man .It is the n ame of a huge (庞大的)clock in London.可以 判断Big Ben是一个大钟的名字。 2. 选 B,根据文中 “ Ding do ng di ng don g,” it goes every quarter of an hour.即可得知大钟每 15 分钟敲一次。 3 .选 D, This clock has four faces. So , no matter where you stand , you can read the time on the face of Big
36、 Ben. 其他三项均不符合题意。 阅读理解6 The police do many things for us. They help keep our things and us safe. They help keep cars moving safely. They take care of people who are hurt. Then they see these people get to a doctor. The police go around town to see that everything is all right. They get around town i
37、n many ways. Some of them walk or go by car. In some big cities , some of the police ride on horses. It is strange to see these animals in the street. As they go around town , the police help people. Sometimes they find lost children. They take the children home. If the police see a fight, they put
38、an end to it right away. Sometimes people will ask the police how to get to a place in town. The police can always tell the people which way to go. They know all the streets and roads well. Some police sta nd at cross in gs. They tell the cars whe n to go and whe n to stop. They make sure that the c
39、ars do not go too fast. They help children cross the street. They also help people who cant walk too well. Without the police , our streets would not be safe. Cars might go too fast and hurt people. Lost people might never be found. The police do a good job. We n eed them. And we should tha nk them
40、for a job well done. 根据短文内容,选择正确答案。 1. The police do many things for us. They help keep our things and us. r厂 A. warmB. clea n C. quiet D. safe 2. How do some of the police get around in some big cities? A. By taxi. B. On horses. C. By bus. D. On bikes. 3. In the text, put an end to mea ns A. stop B
41、. cut C. kill r D. fly 4. The text is mainly talking about theof the police. A. life B. road 答案及解析: 1. 选D,根据第一段,They help keep our things and us safe.警察可以保障我们安全”,因此选safe。 2 .选 B, Some of them walk or go by car. In some big cities , some of the police ride on horses.在一些大城市里 面,警察是骑马的,因此选 B。 3 .选 A,文中划
42、线部分 If the police see a fight , they put an end to it right away.根据句意可以理解为stop。 4. 选C,本题是总结全文的main idea,总揽全文,可以知道是在说警察的职责,因此选 job。 阅读理解7 Gadgets for Work and Play Its 7: 45 in the morning , and 26-year-old Steve Clarks on is going to work. He puts on his jacket , and picks up his mobile phone and la
43、ptop. As he leaves the house , he turns on his MP3 player and puts on his headphone. He is ready to go. Today, for millio ns of people , gadgets like Clarks ons are a no rmal part of life. “ rm a reporter for a magaz ine and rm usually not in the office. My mobile phone and laptop help me to do my w
44、ork both on the road and at home , ” says Clarks on. Today many people can check e-mails, send messages, or surf the Web, using their mobile phon es. Tina Fang is study ing photography in New York City. “ Some of these gadgets are expe nsivebut they can save your money in the long run. I have a digi
45、tal camera. I can use it to take eighty pictures and shoot video (record an image onto video) at the same time. I listen to music on my MP3 player , and I can download and read books on it , too. I use the camera and MP3 for both lear ning and fun.” Its now 9: 45. Steve Clarks on gets an e-mails fro
46、m his 17-year-old sister. She has a gadget that lets her send e-mails , play games , and take notes. She is in class right now. I emailed her back. I told her to stop playing , and pay atte nti on,” laughs Clarks on. “ These gadgets erfun , but sometimes they can distract(分散注意力 )people , too. ” 1. W
47、hat is Steve Clarkso n? r A. A stude nt. r B. A reporter. r C. A bus in essma n. r D. A computer programmer. 2. Which of the follow ing things is not a gadget? A. A picture.B. A laptop. C. An MP3 player.D. A mobile phone. 3. When his sister had lessons, Steve told her. C A. to pay no atte nti on C B
48、. to e-mail him back right away C. to stop play ing games D. to listen to music on the MP3 player 答案及解析: 1 .选 B,根据第二段中 rm a reporter for a magaz ine , and rm usually not in the office.可知 Steve Clarks on 是个 reporter. 2. 选A,选项A: a picture不属于gadget,其他三项均在文中提到过,属于gadget。 3. 选 C,根据文中 “I emailed her back.
49、 I told her to stop playing ,and pay attention,可知选 C。 阅读理解8 Have you ever been ill? When you are ill , you must be unhappy because your body becomes hot, and there are pains all over your body. You dont want to work , you stay in bed , feeling very sad. What makes us ill? It is germs(纟田菌).Germs are
50、everywhere. They are very small and you cant find them with your eyes, but you can see them with a microscope. They are very small and there could be hundreds of them on a very small thi ng. Germs are always found in dirty water. When we look at dirty water under the microscope, we shall see them in
51、 it. So your father and mother will not let you drink dirty water. Germs arent found only in water. They are found in air and dust. If you cut your fin ger , if some of the dust from the floor goes into the cut( 割开处),some of the germs would go into your fin ger. Your fin ger would become big and red
52、 , and you will have much pain in it. Sometimes the germs would go into all of your body, and you would have pain everywhere. 根据短文内容,选择正确答案。 1. Which of the following is TRUE? A. If things are very small , they are germs. B. If things cant be seen ,they must be germs. C. Germs are only in dirty wate
53、r. D. Germs are everywhere around us. 2. What is a microscope used for? A. Making very small things look much bigger. B. Making very big things look much smaller. C. Helping you read some newspapers. D. Helping you if you cant see things clearly. 3. Why dont your parents let you drink dirty water? A
54、. You havent looked at it carefully. B. Water cant be drunk in this way. C. There must be lots of germs in it. D. Water will make you ill. 4. Which of the following is NOT true? A. Germs can be found both in water and in the air. B. Germs can go into your finger if it is cut. C. If your temperature
55、is not OK , there must be germs in your body. D. If your finger isnt cut , there arent any germs on it. 5. Whats the main idea of the passage? A. Germs may make us ill. B. Germs are in dirty water. C. Dont drink dirty water. D. Take care of your fingers. 阅读理解 9 Hundreds of years ago ,a Roman army ca
56、me north from England to make war on Scotland. The Scots , a brave people, loved their country very much. They fought hard to drive the enemy out of Scotland , but there were too many Romans. It looked as if the Romans would win. One night ,the leader of Scots marched his soldiers to the top of a hi
57、ll. “We will rest here tonight,my men, ”he said. Tomorrow we will fight one more battle. We must win or we will die. They were all very tired ,so they ate their supper quickly and fell asleep. There were four guards on duty ,but they, too ,were very tired , and one by one, also fell asleep. The Roma
58、ns were not asleep. Quickly they gathered at the foot of the hill. Slowly they climbed up the hillside, taking care not to make a sound. Closer and closer they came to the sleeping Scots. They were almost at the top. A few minutes more , the war would be over. Suddenly ,one of them put his foot on a
59、 thistle( 蓟). He cried out and his sudden cry woke the Scots. In a moment , they were on their feet and ready for battle. The fighting was hard but it did not last long. The Scots wiped out the Romans and saved their country. The thistle is not a beautiful plant. It has sharp needles all over it. Fe
60、w people like it. But the people of Scotland liked it so much that they made it their national flower. 根据短文内容,选择正确答案。 1. Hundreds of years ago there was a war between . A. Roman army and North England B. Roman army and the Scots C. England and Scots D. a brave people and the Scots 2. At first it loo
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年中国挤压铝管行业市场前景预测及投资价值评估分析报告
- 2026年中国盲人卫生巾行业市场规模及投资前景预测分析报告
- 2026年中国硫含量测定器行业市场前景预测及投资价值评估分析报告
- 2025江苏宿迁产发商业保理有限公司业务部客户经理招聘1人考试笔试模拟试题及答案解析
- 2026中国铁路广州局集团有限公司招聘普通高校毕业生682人(二)笔试考试备考试题及答案解析
- (人教2024版)英语八年级上册Unit 6 大单元教学设计(新教材)
- 佛山市城市供用水合同2025年合同履行监督报告审核
- 2026年防城港职业技术学院单招职业技能考试题库新版
- 2026年宁夏职业技术学院单招职业适应性测试题库附答案
- 2026年河北省承德市单招职业适应性考试题库及答案1套
- 5G通信模块设计项目分析方案
- 汽车维修入股协议合同
- 教育家精神课件
- 2025年四川教师公招《教育公共基础知识》试题答案
- 2026蒙牛「星动力」校园招聘笔试考试参考试题及答案解析
- 2025年机械行业安全生产考试题库(行业安全规范试卷)
- 教师职业发展规划与晋升路径解析
- 2025年实验室检验质控知识考试试题及答案解析
- 2025贵州毕节市中级人民法院招聘聘用制法官助理30人考试参考题库及答案解析
- 医院地震疏散培训
- 4.11 拧螺丝 课件 2025-2026学年科学二年级上册苏教版
评论
0/150
提交评论