下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、Unit 1 Lifestyles Period Two Lesson 2 Relaxing and Lesson 3 A Volunteer Teacher课时精练(北师大版必修 1,广东专用)(时间:30分钟)I .语法填空阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求, 在空格处填入 一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空, 并将答案填写在标号为110 的相应位置上。Mankind is wasting things everywhere and every day._1_ we go we can see that food is wasted just because of
2、 poor taste ; clothes are thrown away 2_(simple)due to their old fashion.Trees are cut down merely for fuel; wild animals_3_(kill) simply for meat and fur ; oil and coal are exploited_4_a bad way.The worst example of mans waste is the waste of time.Many people tend to spend their time_5_worthless th
3、ings, such as_6_(wander)aboutin the street, gossiping in the office and sleeping too much during _7_day._8_is time to call for an end to the waste.On the one hand, we must save on natural resources and make full use of _9 . On the other hand, we 10_treasure our time.【解题导语】这是一篇议论文。人类随时随地都在浪费东西,最糟糕的是浪
4、费时间。作者呼吁人们节省资源,珍惜时间。重点词语链接:It is time to do sth.是该做某事的时候了。It is time to have supper是 该吃晚饭的时候了。答案及解析:1. Wherever 连词,引导让步状语从句。无论我们去哪里,我们都能看到 2. simply 此处应该使用副词修饰后面的介词短语。衣服被扔掉仅仅是因为它们的款式阵旧。3. are killed 动物是被杀害,应用被动语态;再根据上下文可知,应该使用般现在时,故填 are killed。 4in in a bad way 以一种不好的方法。 5 on/doing 很 多人倾 向于 把时 间花 在
5、 毫无 价值 的事 情上 。 spend.onsth./(in)doing sth.是固定搭配。6. wandering 根据下文的 gossiping和 sleeping可知此处应用 wandering。7the during the day 在白天。 8. It It is time to do st h . “是该干某事的时候了 ”,为固定句型。 9. them 指代前面的 natural resources 应用 them。10. must 根据上文可知应该填情态动词 must,另一方面,我们必须珍惜时间。 n .阅读理解ATwo farmers left their village
6、to work in the city. One was going to Shanghai and the other was going to Beijing. At the railway station they changed their mind because they heard that Shanghai people were so smart that one could charge an outsider for showing directions; Beijing people were so generous they would give the poor n
7、ot only bread but also old clothes.The farmer who had planned to go to Shanghai thought that Beijing was better becauseif one couldnt earn money he wouldnt be starved. The farmer who had wanted to go to Beijing thought that Shanghai was better becauseone could earn money by showing the way to others
8、. There must be many other ways to make money. So the two farmers met at the cancellation (退票) window and exchanged their tickets.The farmer who came to Beijing found that Beijing was really good. He idled away (kill time) the first month but did not starve. He could drink bottled water in the hall
9、of a bank and eat sample snacks at a supermarket free of charge.The other who came to Shanghai found that Shanghai was indeed a place for making money. One could earn money by doing anything: one could be paid forshowing the way, for tending toilets and even for getting water for people to wash thei
10、r faces. One could earn money where he uses his brain or muscles. On the second day he went to a construction site and put some sand and plant leaves in ten bags. He gave the mixture a name called“ Flower Pot Soil ” and sold to Shanghai flower loversthat could not find earth for plants easily. He ma
11、de 50yuan that day. One year later he opened a small store in Shanghai.When he walked through the streets he noticed that the name board of some stores was dirty. He found out it was because the cleaning squads (groups) only cleaned the building but not the name boards. So he bought a ladder, a buck
12、et, a piece of cloth, and set up a cleaning company for cleaning name boards. Now he employs 150 workers and has branched out to Hangzhou and Nanjing.Not long ago he took a train to Beijing to investigate (study) the cleaning market there. At the Beijing Railway Station a garbage collector pushed hi
13、s head into the soft seat compartment and asked him for a beer bottle. When he handed the bottle to the man, he was much surprised: the garbage collector was the man with whom he had exchanged tickets five years ago.11Which of the following is a proper title for this story?A A Diligent Farmer and a
14、Lazy FarmerBFortunate or UnfortunateC One Way, One EndD A Wrong Exchange答案: C 主旨大意题。概括全文之中心思想。 12 For the story, we should say _A what Beijing people did is wrongBwhat Shanghai people did is rightC what Shanghai people did helps to be successfulD what both Beijing people and Shanghai people did is r
15、easonable答案: D 推理判断题。北京,上海的举措无所谓对错。 13 Which is the proper statement of this story?A The past is the father of the present.BIt was the 50yuan that made the settler successful in Shanghai.C Diligence makes a worker skilled in his job.D Knowledge is power.答案: A 推理判断题。套用谚语,揭示决定这两个打工仔命运的本源因素。14 The auth
16、or tends to suggest that in your life _Ayou ought to suffer something youve doneByou should create something adaptableC you must learn something newDyou have to try something difficult to do 答案: B 成功者的本质要素。 15 The last paragraph shows _A the settler in Shanghai was to help the farmer in Beijing Bthe
17、 farmer in Beijing had to return to his homeland Cthe farmer in Beijing would continue to pick up cast- off things in the city D why the author tells us this story 答案: D 作者行文的意图所在,即写作目的。 BMany young people want to become pop-stars.lt is their great ambiti on(雄心)of life.They think:pop stars earn a lo
18、t of mone;ythey lead interesting and exciting lives; thousands of fans love them;they become famous!Yes,but first they must become stars.Most performers start life with a group.This is the pattern nowadays.But there are many groups and the competition is hard.Groups appear and disappear almost overn
19、ight.Only a small number survive.Almost without exceptio n(例夕卜)they have to work very hard before they reach the top.And very few reach the top and stay there.ln England there are perhaps thirty or so groups at the top.Most of these do not earn so much money:perhaps 500 pounds each time they perform
20、.Whats more,they have quite a lot of expenses.They have to pay a manage,r for example.He is the key person in their lives and he takes about 20% of their earningsperhaps more.Then there are their clothes,their instruments and their vans(车).Sometimes they are still playing for the last two items.And
21、dont forget,they have to travel a great deal sometimes 2,000 miles in one week.At times they even sleep in their van instead of a hote,l just to save money.So now,what do you think?Are pop-stars so rich?And do they have such exciting lives?16Which of the following is the reason why many young people
22、 want to become pop -stars?A Living exciting lives.BBecoming rich men.CBeing loved by thousands of fans.DAll of the above.答案: D 细节理解题。根据文中第一段最后一句得出答案为D。17The right statement of the following about most pop-stars is.Athey fail to reach the topB. they lead relaxed放松的)livesCthey can travel all over the worldDthey spend a lot of money on their clothes答案: A 细节理解题。由第三段 And very few reach the top 可以推断出此题应选A。B、C、D项对照文中第二、三、四段可逐一排除。18. Why is the groups manager well paid?A. Because he runs this group.B. Because he looks after them.C. Because he is a
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年综合管理师招聘面试参考题库及答案
- 2025年以上公务员招聘面试参考题库及答案
- 会计综合实操题库及答案
- 2025年高级会计师招聘面试参考题库及答案
- 2025年新能源技术工程师招聘面试参考题库及答案
- 税务师真题分章节题库及答案
- 2025年公共财政专员招聘面试题库及参考答案
- 银行招聘题库及答案详解
- 2025年风险评估师招聘面试参考题库及答案
- 2025年便携式电子设备工程师招聘面试题库及参考答案
- 2025年英语四级考试试卷及答案
- 处方药学类试题及答案
- 《资产负债表(适用执行民间非营利组织会计制度的组织)》
- 机房运维考试试题及答案
- 2025年残疾人士救助金发放合同
- 《发票发票知识培训》课件
- 泵站工岗位责任制模版(2篇)
- 《铁路技术管理规程》(普速铁路部分)
- 2024年秋季新版苏科版八年级上册物理课件 跨学科实践 乐器的调查与制作
- 科普专家团管理制度内容
- 离职员工不损害公司声誉保证书
评论
0/150
提交评论