




版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、Chapter 4 Designing the Distribution Network in a Supply Chain True/False 1. Di str ibution occurs between every pai r of stages in the supply chain. Answer: True Difficulty: Moderate 2. Di str ibution only occurs between manufacturing and consumers in the supply chain Answer: Fa Ise Difficulty: Mod
2、erate 3. Companies in the same industry often select very different di str ibution networks, because the choice of the distribution network can be used to achieve a var iety of supply chain objectives ranging from low cost to high responsiveness Answer: True Difficulty: Moderate 4. Companies in the
3、same industry should always select similar distribution networks, because their ob jectives wiI I be simiI ar Answer: Fa Ise Difficulty: Moderate 5. A customer always wants the highest level of performanee along a I I dimens ions of customer service, including response time, product var iety, produc
4、t availability, customer exper ienee, order visibility, and returnabiIity. Answer: Fa Ise Difficulty: Moderate 6. A customer does not necessar iIy want the highest level of performance along al I dimens ions of customer service, inc Iuding response time, product var iety, product availability, custo
5、mer experience, order visibiIity, and returnabiIity. Answer: True Difficulty: Easy 7. Outbound transportation costs per unit tend to be lower than inbound costs, because inbound lot sizes are typically Iarger Answer: Fa Ise Difficulty: Easy 8. Outbound transportation costs per unit tend to be higher
6、 than inbound costs, because inbound lot sizes are typically larger Answer: True Difficulty: Easy 9. Transportation costs are high with drop-shipping because the average outbound distance to the end consumer is large and package carr iers are used to shipping the product Answer: True Difficulty: Eas
7、y 10. Transportation costs are low with drop-shipping because the average outbound distance to the end consumer is small Answer: Fa Ise Difficulty: Easy 11. The main advantage of in-transit merge over drop-shipping is the somewhat lower transportation cost and improved customer exper ience Answer: T
8、rue Difficulty: Moderate 12. The main advantage of a distribution network with I oca I storage i s that it can lower the delivery cost and provide a faster response than other networks Answer: True Difficulty: Moderate 13. The main advantage of a di stribution network with I oca I storage i s that i
9、t can lower the inventory and faciIity costs Answer: Fa Ise Difficulty: Moderate 14. The ma jor disadvantage of a di stribution network with I oca I storage i s the increased delivery cost Answer: Fa Ise Difficulty: Moderate 15. The ma jor disadvantage of a di stribution network with I oca I storage
10、 i s the increased inventory and faciIity costs Answer: True Difficulty: Easy 16. A di str ibut ion network designer needs to consider product characteristics as we I I as network requi rements when deciding on the appropr iate delivery network Answer: True Difficulty: Hard 17. Only niche companies
11、wiI I end up using a single distribution network Answer: True Difficulty: Easy 18. Most companies are best served by a single di str ibut ion network Answer: Fa Ise Difficulty: Moderate 19. Distributors add value to a supply chain between a supply stage and a customer stage if there are many smalI p
12、layers at the customer stage, each requi r ing a smaI I amount of the product at a time Answer: True Difficulty: Moderate Multiple Choice 1 The steps taken to move and store a product from the supplier stage to a customer stage in the supply chain is referred to as a. transportation bretai I ing. c.
13、 wholesaling ddi str ibution. e.manufactur ing. Answer: d Difficulty: Easy 2. Di str ibution is a key dr iver of the overaI I profitabiIity of a firm because a. the addition of distributors only adds cost to the supply chain. chain cost and the customer b. it directly impacts both the supply the sup
14、ply chain supply chain strategy, profitabiIity. exper ienee. c. it slows down the responsiveness of d. it cannot be developed as a part of e. Di str ibution is not a key driver of Answer: b Difficulty: Moderate 3. The choice of the distribution network can be used to achieve supply chain objectives
15、such as a. low cost bhigh responsiveness c. high cost dhigh responsibiI ity. e.a and b only Answer: e Difficulty: Moderate 4. Companies in the same industry often select very different distribution networks because a. some companies are poor Iy run. bdifferent companies try to avoid using the same a
16、pproach c.different companies have different objectives for thei r supply chain dall of the above e.none of the above Answer: c Difficulty: Moderate 5. A poor/i nappropr i ate distribution network can a. lead to high profitabiI ity. bhurt the level of service customers receive while increasing cost.
17、 c.have a significant negative impact on the profitabiIity of a firm. dall of the above e.b and c only Answer: d Difficulty: Moderate 6. Which of the fol lowing would not be the result of a poor/inappropr iate di str ibution network a. High profitabi Iity b Low I eve I of customer service c. High co
18、st d Poor profitabiIity e. None of the above are true Answer: a Difficulty: Easy 7. On which dimensions shouId the performanee of a distribution network be evaluated at the highest level a. ProfitabiIity of individual supply chain components b Efficiency of overaI I suppIy chain network c. Customer
19、needs that are met d. Cost of meet i ng customer needs e. c and d only Answer: e Difficulty: Hard 8. Which of the fol lowing are measures of customer service that are influenced by the structure of the di str ibut ion network a.Response time bProduct var iety c.Product availability dCustomer exper i
20、ence e.all of the above Answer: e Difficulty: Easy 9. Which of the fol lowing are measures of customer service that are influeneed by the structure of the di str ibution network a.ReturnabiIity bOrder visibility c.Customer exper ience dProduct availability e.al I of the above Answer: e Difficulty: M
21、oderate 10. Which of the fol lowing is not a measure of customer service that is influenced by the structure of the di str ibution network a. ReturnabiIity b Customer exper i ence c. Customer matur ity d Product availability e. All of the above are measures of customer service Answer: c Difficulty:
22、Easy 11. The time between when a customer places an order and receives delivery is a.response time bproduct var iety duct availabiI ity. dcustomer exper ience e.order visibiIity. Answer: a Difficulty: Easy 12. The number of different products/conf igurat ions that a customer desi res from the d
23、i stribut ion network i s a. response time b product var iety c. product availabiI ity. d customer exper ience e. order visibiIity. Answer: b Difficulty: Easy 13. The probabiIity of having a product in stock when a customer order arr ives is a. response time b product variety c. product availabiI it
24、y. d customer exper i ence e. order visibiI ity. Answer: c Difficulty: Easy 14. The ease with wh i ch the customer can pI ace and receive thei r order as v/elI as other aspects of value that the sales staff provides is a. customer exper ience b order visibiIity. c. product availabiI ity. d response
25、time e. returnabiIity. Answer: a Difficulty: Easy 15. The ability of the customer to track thei r order from pIacement to delivery is a. customer exper i ence b order visibiI ity. c. product availabiI ity. d response time e. returnabiIity. Answer: b Difficulty: Easy 16. The ease with which a custome
26、r can return unsatisfactory merchandise and the ability of the network to handle such returns is a. customer exper ience b order visibiI ity. c. product availabiI ity. d. response time. 17. e. returnabiIity. Answer: e Difficulty: Easy The costs incurred in br inging mater ial into a faciIity are a.
27、sourcing transportationcosts b. outbound transportationcosts c. crossbound transportation costs d. inbound transportation costs e. none of the above Answer: d Difficulty: Easy 18. The costs incurred in sending mater ial out of a faciIity are a. sourcing transportation costs b outbound transportation
28、 costs c. crossbound transportation costs d inbound transportation costs e. none of the above Answer: b Difficulty: Easy 19. Outbound transportation costs per unit tend to be a. about the same as inbound costs b higher than inbound costs c.lower than inbound costs d neither higher or lower than inbo
29、und costs e.none of the above Answer: b Difficulty: Moderate 20. As the number of faciI ities in a supply chain increases a. the b. the c. the d. the e. the Answer: a inventory and resulting inventory and resulting inventory increases and inventory costs also increase. inventory costs decrease resul
30、ting inventory costs decrease. inventory inventory decreases and and resulting resulting inventory costs increase, inventory costs remain the same Difficulty: Moderate 21 As the response time desi red by the customer decreases, the requi red number of faci I ities in the distribution network a.decre
31、ases bremains the same increases d. increases and then decreases, none of the above Answer: c Difficulty: Moderate 22. As the number of faciI ities in a supply chain increases, totaI transportation cost a. decreases b. remains the same c. increases then then decreases, increases. d. increases to a p
32、oint and e. decreases to a point and Answer: e Difficulty: Hard 23. As the number of faciI ities in a supply chain increases, totaI faciIity costs a. decrease b remain the same c. increase d increase to a point and then decrease e. decrease to a point and then increase Answer: c Difficulty: Moderate
33、 24. Total logistics costs for a supply chain network are a sum of a. inventory and faciIity costs b. inventory, faciIity, and distributor costs c. facility, transportation, and di str ibutor costs. d. inventory, transportation, and faciIity costs e. none of the above Answer: d Difficulty: Moderate
34、25. As the number of faciI ities in a supply chain network increases, totaI logistics costs wiI I a. decrease b decrease at fi rst and then increase c.increase d increase at fi rst and then decrease e.neither increase or decrease Answer: b Difficulty: Moderate 26. Which of the fol lowing are key dec
35、i sions i n the design of a di str ibut ion network a. WiI I product be delivered to the customer location or picked up from a pre-ordained site bWiI I product flow through a production faciIity c.WiI I product flow through an intermediary (or intermediate location) dal I of the above e.a and c only
36、 Answer: e Difficulty: Moderate 27. Which of the fol lowing i s not a d i st i net di str ibution network design that may be used to move products from factory to customer a.Manufacturer storage with direct shipping bManufacturer storage with distributor pickup c.Distributor storage with package car
37、rier delivery dDi str ibutor storage with last mile delivery e. Manufacturer/distributor storage with customer pickup Answer: b Difficulty: Moderate 28. Which of the following is not a distinet distribution network design that may be used to move products from factory to customer a. Manufacturer sto
38、rage with di rect shipping b Manufacturer storage with di rect shipping and in-transit merge c. Distributor storage with package carrier delivery d Distributor storage with manufacturer pickup e. Retai I storage with customer pickup Answer: d Difficulty: Moderate 29. In which distribution network de
39、sign is product shipped directly from the manufacturer to the the order and initiates b. Manufacturer storage Manufacturer storage end customer, bypassing the retai I er (who takes the delivery request) with di rect shipping with di rect shipping and in-transit merge Distributor storage with package
40、 carrier delivery d. Di str ibutor storage with Manufacturer/d i str i butor last mile delivery storage with customer pickup Answer: a Difficulty: Easy 30. Which di str ibut ion network i s also referred to as drop-shipping with manufacturer to the customer product delivered di rectly from the locat
41、ion b. c. d. Manufacturer storage with di rect Manufacturer storage with di rect Di str ibutor storage with package shipping shipping and in-transit merge carr ier deli very Di str ibutor storage with Manufacturer/d istr i butor last mile delivery storage with customer pickup Answer: a Difficulty: M
42、oderate 31 Advantages of manufacturer storage with di rect shipping include a. the ability to reduce cost of inventory by centralizing inventor ies at the manufacturer b offering the manufacturer the opportunity to postpone customization untiI after the customer order has been placed c. supply chain
43、s save on the fixed cost of faciI ities, because the need for other warehousing space in the supply chain has been eliminated d providing a good customer exper ience in the form of delivery to the customer location e. al I of the above Answer: e Difficulty: Moderate 32. Which of the foI Iowing is an
44、 advantage of manufacturer storage with di rect shipping a. Transportation costs are low because the average outbound distance to the end consumer is smalI and package carr iers are used to shipping the product b Supply chains save on the fixed cost of faciI ities, because the need for other warehou
45、sing space in the supply chain has been eliminated c. Response times tend to be smaI I because the order has to be transmitted from the retaiIer to the manufacturer d Order tracking i s easy to i mpIement because of the comp Iete integration of information systems at both the retaiIer and the manufa
46、cturer e. The hand Ii ng of returns i s Iikely to be simple and inexpensive, improving customer satisfaction. Answer: b Difficulty: Moderate 33. Di sadvantages of manufacturer storage with di rect shipping include Transportation costs are high because the average outbound distance to the end consume
47、r is large and package carr iers are used to shipping the product b. Response times tend to be large because the order has to be transmitted from the retai I er to the manufacturer and shipping distances are on average Ionger from the manufacturers centra Iized site. Order tracking becomes harder to
48、 implement because it requires comp Iete integration of information systems at both the retai I er and the manufacturer The hand Ii ng of returns i s Iikely to be difficult and more expensive, hurting customer satisfaction a I I of the above Answer: e Difficulty: Moderate 34. Which of the following
49、would be a disadvantage of manufacturer storage with direct shipping a. The ability to reduce cost of inventory by centralizing inventor ies at the manufacturer. b The manufacturer has to postpone customization untiI after the customer order has been placed c. Supply chains have to eliminate other w
50、arehousing space to save on the fixed cost of faciI ities d Response times tend to be large because the order has to be transmitted from the retailer to the manufacturer and shipping distances are on average Ionger from the manufacturers centraIized site e. Provides a good customer exper ienee when
51、a single order containing products from severaI manufacturers i s de Ii vered in partial shipments Answer: d Difficulty: Moderate 35. Which distribution network design is similar to pure drop-shipping, except that pieces of the order coming from different locations are combined so that the customer
52、gets a single delivery a. Manufacturer storage with direct shipping b Manufacturer storage with direct shipping and in-transit merge c. Di str ibutor storage with package carr ier delivery d Di str ibutor storage with manufacturer pickup e. Retai I storage with customer pickup Answer: b Difficulty:
53、Moderate 36. main advantage of in-transit merge over drop-shipping is the ability to reduce cost of inventory inventor ies at the manufacturer supply chains save on the fixed cost of need for other eIiminated somewhat lower exper ienee. order tracking integration of manufacturer the handIing of retu
54、rns is Iikely to be simple improving customer satisfaction. Answer: c Difficulty: Moderate The a. b. d. 37. by centra Iizing warehousing space in the faciIities, because the supply chain has been transportation cost and improved customer i s easy to impIement because of information systems at both t
55、he the complete retailer and the and inexpensive, The major disadvantage of in-transit merge compared to drop-shipping is outbound distance are used to a. transportation costs are high because the average to the end consumer is Iarge and package carr iers shipping the product b. response times tend
56、to be large because the order transmitted from the retailer to the manufacturer to be shipping distances are on average Ionger from the manufacturer s centralized site. c. order tracking becomes harder to implement because it requires comp Iete i ntegrat ion of information systems at both the retail
57、er and the manufacturer d. the additional effort during the merge itself e. the hand Iing of returns i s likely to be difficult and more expensive, hurting customer satisfaction Answer: d Difficulty: Easy 38. Which di str ibut ion network design is being used when inventory i s not held by manufactu
58、rers at the factories, but is held by di stributors/retaiIers i n intermediate warehouses and package carriers are used to transport products from final customer a. Manufacturer storage with di rect b. Manufacturer storage with di rect c. Distributor storage with package the intermediate location to
59、 the shipping shipping and in-transit merge carr ier deli very d. Distributor storage with manufacturer pickup e. Retai I storage with customer pickup Answer: c Difficulty: Easy 39. Which of the fol low ing i s an advantage of di str ibutor storage with carr ier de Ii very a.Inventory cost is higher
60、 than with manufacturer storage bProduct var iety is Iower than with manufacturer storage c. Order visibility for the customer is easier than with manufacturer storage d Higher cost to provide the same level of product availability as manufacturer storage e. Cost of faciIities and hand Iing i s some
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025中国能建葛洲坝三公司公开竞聘1人笔试题库历年考点版附带答案详解
- 2025年放射科医生影像学报告书写规范考试答案及解析
- 2025年健康管理行业健康管理平台创新发展研究报告
- 2025年自动驾驶行业自动驾驶技术与智能交通研究报告
- 2025年海洋资源行业海洋环境保护与海洋资源开发利用研究报告
- 2025年医疗健康行业健康管理平台应用研究报告
- 2025年快递物流行业智能物流解决方案研究报告
- 2026华能北京热电有限责任公司校园招聘笔试备考试题及答案解析
- 2025年肝胆胰外科常见疾病手术治疗模拟测试卷答案及解析
- 2025年甘肃省临夏州永靖县人民医院招聘临聘专业技术人员20人笔试模拟试题及答案解析
- 民间借贷抗诉申请书
- 国家基层高血压防治管理指南(2025版)
- 2025年B2B企业生成式引擎优化(GEO)实战指南
- 2025年宁波辅警考试题库(附答案)
- 2025年考研护理综合全程真题及答案
- 电力市场风险管理办法
- 小学道德与法治五年级上册《烟酒有危害》教学课件
- 2025四川能投合江电力有限公司员工招聘11人笔试参考题库附答案解析
- 测漏培训课件
- 2025年军事理论知识竞赛题库及答案
- 《生成式人工智能基础与应用》高职AIGC应用基础课程全套教学课件
评论
0/150
提交评论