广东省惠州市2020届高三英语第二次月考试题含解析_第1页
广东省惠州市2020届高三英语第二次月考试题含解析_第2页
广东省惠州市2020届高三英语第二次月考试题含解析_第3页
广东省惠州市2020届高三英语第二次月考试题含解析_第4页
广东省惠州市2020届高三英语第二次月考试题含解析_第5页
免费预览已结束,剩余18页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、广东省惠州市2020届高三英语第二次月考试题(含解析)本试卷分选择题和非选择题两部分。满分120分(最终成绩按总分135分进行折算),考试用时120分钟。注意事项:1. 本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。2. 答题前,考生务必将自己的姓名,准考证号填写在答题卡相应的位置。3. 全部答案应在答题卡上完成,答在本试卷上无效。4. 考试结束后,将答题卡交回。第i卷第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。aneed a fall fix? try o

2、ne from these great places.1. mackinac island, michiganthe only way to reach this famed car-free island is by boat and ferry, and once visitors arrive, they are attracted by the history, scenery and fall colors. “its a throwback to years past, a little town, and theres a big state park as well,” bla

3、ckwell says. “ youre allowed to have boats all around the island.”2. tellico lake, tennesseewith nearly 400 miles of shoreline, this waterway flowing out of the great smoky mountains is largely unexploited, well-protected in its natural state. fall visitors find a range of colors reflecting in the c

4、lean waters, says blackwell, who vacationed in the area with his family as a child. “the thick forest there just allows you to see more greenery and wildlife.3. dillon reservoir, coloradowith an hour from denver, this lake is home to what claims to be the nations highest sailing club, at an altitude

5、 of more than 9,000 feet. marinas in the towns of dillon and frisco make it easy to get out on he water and to see the bright yellows and golds of fall leaves. “ people are surprised that theres boating in colorado, and you can see the mountains just before the snowball, blackwell says.4. lake monro

6、e, indianathe states largest lake is surrounded by more than 13,000 acres of protected forest and three recreation areas, making it an ideal place to see fall colors, particularly from oaks and the tulip poplar, the state tree. “ its a gem (宝石) in southern indiana, says blackwell, who grew up in the

7、 area. “there are lots of different activities: canoeing, kayaking and fishing.”1. what is special about mackinac island?a. its like a modern city.b. visitors cant take a boat around it.c. visitors can see various wildlife there.d. visitors cant go there by cars.2. which is suitable for someone look

8、ing for an undeveloped place for vacation?a. mackinac island, michigan.b. tellico lake, tennessee.c. dillon reservoir, colorado.d. lake monroe, indiana.3. what do the four places have in common?a. blackwell once travelled there.b. they are all famous tourist destinations.c. they are surrounded by th

9、ick forests.d. visitors can enjoy fall colors there.【答案】1. d 2. b 3. d【解析】这是一篇广告。文章介绍了四个适合秋季度假的地方。【1题详解】细节理解题。根据第二段中的“the only way to reach this famed car-free island is by boat and ferry”可知,到这个著名的无车岛的唯一途径是乘船和渡船。即:无法通过乘汽车到达该岛。故选d。【2题详解】推理判断题。根据第三段中的“with nearly 400 miles of shoreline, this waterway

10、flowing out of the great smoky mountains is largely unexploited, well-protected in its natural state”可知,tellico lake基本上未被开发,得到了很好的保护,一直处于自然状态。因此,该地适合那些想到未被开发的地方度假的人们。故选b。【3题详解】细节理解题。根据第二段中的“they are attracted by the history, scenery and fall colors”,第三段中的“fall visitors find a range of colors reflect

11、ing in the clean waters”,第四段中的“and to see the bright yellows and golds of fall leaves”和第五段中的“making it an ideal place to see fall colors”可知,在这四个地方都可以看到“秋天的色彩”。故选d。bwhen harmonyos, the chinese self-developed operating system for huawei mobile devices, was released on aug 9, it quickly became a hot to

12、pic on social media. many believe it not only represents the rise of the country as a tech power, but also shows respect to classical chinese culture by naming the system hongmcng in chinese.hongmeng is a classical word from zhuangzi. in the ancient times of chinese legend and myths (神话),“hongmeng w

13、as used to describe the original state of the universe before matter existed. for harmonyos, hongmeng indicates the developers aim to make an innovative operating system, unlike any other.besides hongmeng, hunwei has also registered many of its products under the names of legendary creatures from ch

14、inese myths. for example, the companys kirin mobile chip got its name after a lucky monster called qilin. and its server chip is calked kunpeng”, a creature that changed from a fish into a giant bird.many chinese internet users and media have praised huaweis use of these names, as they stand for chi

15、nese wisdom and ancient peoples imagination and spirit of exploration”, global times noted.in fact, huawei is not alone in using traditional culture for modern ventures. ne zha, the new film, also portrays traditional culture in a modern context. the movie is loosely based on the well-known work of

16、classical chinese myth the investiture of the gods. earlier this month it became the biggest animated movie in china and was called “ the glory of domestic anime (国产动漫)”.indeed, the long history and splendid classic works have given china a profound culture. myths and legends are the creative works

17、of tremendous imagination. as global times put it, today by revisiting a modern context, “ ancient myths has the power to inspire imagination in young people”. after all, imagination is the beginning of creation.4. what do we know about hamonyos?a. its release raised a storm of objections.b. it is n

18、amed after creature in myth.c it combines high technology and culture.d. its the best operating system.5. which of the following best explains innovative” underlined in paragraph 2?a. creativeb. modernc. populard. intelligent6. how do the public think of huaweis use of the names?a. confused.b. unexp

19、ected.c. approving.d. doubtful.7. what can be inferred from the last two paragraphs?a the film ne zha is not adapted from myths.b. the film ne zha is a big hit.c. more businesses follow huaweis lead.d. ancient myths is a good choice for entertainment.【答案】4. c 5. a 6. c 7. b【解析】这是一篇新闻报道类文章。中国自主研发的华为移

20、动设备被命名为“hongmeng”,体现了现代技术和中国文化的结合。文章对这一命名进行了阐释。【4题详解】细节理解题。根据第一段中的“many believe it not only represents the rise of the country as a tech power, but also shows respect to classical chinese culture by naming the system hongmeng in chinese”可知,许多人认为,它不仅代表了中国作为科技大国的崛起,而且通过将该系统命名为“hongmcng”来表达对中国古典文化的尊重。由

21、此可知,在很多人看来,它将科技和文化结合在了一起。故选c。【5题详解】词义猜测题。根据第二段中的“hongmeng indicates the developers aim to make an innovative operating system, unlike any other”可知,hongmeng与其他操作系统不一样,由此可知,该操作系统是“创新性的”。结合选项,a选项符合题意。故选a。【6题详解】推理判断题。根据第四段中的“many chinese internet users and media have praised huaweis use of these names”可

22、知,公众表扬这个名字。由此可知,他们是赞成这个名字的。故选c。【7题详解】推理判断题。根据倒数第二段中的“earlier this month it became the biggest animated movie in china and was called the glory of domestic anime (国产动漫)”可知,本月早些时候,哪吒成为了中国最大的动画电影,被称为“国产动画的荣耀”。由此可知,哪吒这部电影非常成功。结合选项,b选项符合题意。故选b。cpeople who sleep fewer than six hours a night are more likel

23、y to die early, researchers in university of warwick have found in a recent study. they discovered that people who slept for less than six hours each night were 12% more likely to die before the age of 65 than those who slept the recommended six to eight hours a night.the researchers pointed out tha

24、t previous studies had shown that the lack of sleep was associated with problems like heart disease and high blood pressure. however, the researchers also found that sleeping too much was linked to an early death. those who slept for more than nine hours a night were 30% more likely to die early, as

25、 an article in the latest sleep suggested. that directly contradicts another passage in the same journal last month suggesting that people who slept for ten hours or longer a night were more likely to live to 100. this was thought to be because people who lived into extreme old age were healthier an

26、d therefore slept better.however, the authors of the latest research contradicted this and suggested that long sleep was a sign of underlying illnesses such as depression and low levels of physical activity. professor francesco cappuccio at the university of warwick said: “while short sleep may repr

27、esent a cause of ill-health, long sleep is believed to represent more an indicator of ill-health.”he also mentioned: “modern society has seen a gradual reduction in the average amount of sleep people take, and this pattern is more common among full-time workers, suggesting that it may be due to soci

28、al pressures for longer working hours. on the other hand, the worsening of our health is often accompanied by an extension of our sleeping time.”“consistently sleeping six to eight hours per night may be good for health. however, whether to achieve the goal depends on various factors such as the env

29、ironment as well as measures of public health aimed at favourable changes of the working environments,” professor francesco cappuccio added.8. what did researchers in university of warwick find?a. people who sleep fewer than 6 hours each night die before 65.b. sleeping for more than 9 hours a night

30、does good to ones health.c. six to eight hours sleep can be appropriate for people.d. people at an old age are healthier because they sleep longer.9. what is professor francesco cappuccio most likely to agree with?a. long sleep is what causes our health problems.b. modern people sleep less because t

31、hey work longer.c. our health becomes worse because we sleep less.d. how long we sleep depends on our education.10. what did the researcher think may help people have proper sleep?a. social pressure.b. longer working hours.c. extension of sleeping time.d. changes of working environments.11. what can

32、 be the best title for this passage?a. how long should we sleepb. longer sleep makes better healthc. time to sleep earlyd. the importance of sleep【答案】8. c 9. b 10. d 11. a【解析】【分析】这是一篇新闻报道。华威大学的研究人员经过研究发现,每晚睡眠不足6小时的人死亡风险更大,每晚睡6至8小时最合适,而每晚睡10小时或更长时间的长睡眠则被认为更能代表健康不良的一个指标。【8题详解】推理判断题。根据第一段中的they discove

33、red that people who slept for less than six hours each night were 12% more likely to die before the age of 65 than those who slept the recommended six to eight hours a night.可知,研究者们发现,每晚睡眠不足6小时的人在65岁之前死亡的可能性比那些每晚睡足6至8小时的人高出12%。由此可知,每晚睡足6至8小时是比较合适的。故选c。【9题详解】推理判断题。根据倒数第二段中modern society has seen a gr

34、adual reduction in the average amount of sleep people take, and this pattern is more common among full-time workers, suggesting that it may be due to social pressures for longer working hours.可知,professor francesco cappuccio认为:现代社会中,人们的平均睡眠时间逐渐减少,这种模式在全职工作者中更为常见,这可能是由于社会对长时间工作的压力造成的。故选b。【10题详解】细节理解题

35、。根据最后一段中consistently sleeping six to eight hours per night may be good for health. however, whether to achieve the goal depends on various factors such as the environment as well as measures of public health aimed at favourable changes of the working environments.可知,能否实现每晚睡足6至8小时这个目标取决于环境的改变以及针对工作环境

36、变化的公共卫生措施等多种因素。由此可知,工作环境的改变是帮助人们获得适当睡眠的方法之一。故选d。【11题详解】主旨大意题。文章第一段点明研究结果:每晚睡眠不足6小时的人在65岁之前死亡的可能性比那些每晚睡足6至8小时的人高出12%。下文针对这一研究结果,分析了导致这种结果的原因,解决方法等。故第一段是中心段,其余各段都以此为中心展开。故结合选项,a选项“我们应该睡多长时间”符合文意。故选a。【点睛】概括主旨的方法是:先看首尾或各段开头再看全文找主题句,若无明显主题句,就通过关键词句来概括(如议论文中寻找表达作者观点态度的词句,记叙文寻找概括情节和中心的动词或反映人物特点的形容词)。文中出现两种

37、或两种以上的不同观点时,务必牢记作者的观点才是体现全文中心的。该文是介绍一个研究结果的,该类文章的中心一般就在第一段。因此考生根据第一段的内容直接可以概括出文章的最佳题目。dimagine a school where self-awareness is celebrated, students are encouraged to solve maths problems by writing on the walls and applying learned lessons to real life is more important than homework. these are a f

38、ew of the concepts that makes space of mind school unique.located in a home built in 1896 in florida, us, the program serves students in grades 2 through 12 and will accept kindergarten students next year. it also offers an after-school program for students who attend traditional schools, as well as

39、 evening programs for adults and educators and weekend events for families.there is a different atmosphere from that of a traditional school building. tables and brightly colored walls are white boards. in the science room, students are studying climate changes at a weather station, while in the mus

40、ic room, a student is solving an equation (等式) with his academic coach while he connects music theory and maths.the daily schedule at the school also stands out. “ we dont assign boring or exhausting homework.” said space of mind founder and ceo ali kaufman. “ instead of homework, we ask that they g

41、o home and take a video of themselves applying a lesson they learned or cooking a meal for their family that they learned how to make at school.”for lunch, instead of traditional cafeteria dishes such as pizza, the school offers organic meals made out of products from local gardens and farms. “ our

42、students also run a business at the delray beach green market on saturdays so they can understand sustainable living practices and how to run a business,” kafman said.“ we are also the first school program in florida to start and end each day with 15 minutes of meditation (冥想),” kaufman said. “ the

43、positive results we have been seeing in the students from meditation are amazing. we are really about infusing social, emotional and creative skills with academic and life skills.”12. space of mind school_.a. assigns no homework.b. urges students to use what they learn.c. teaches students to earn mo

44、ney in class.d. focuses on knowledge learning.13. what can be inferred from the last paragraph?a. yoga enjoys great popularity in us.b. the practice of meditation is amazing.c. the meditation session lasts 15 minutes daily.d. the students benefit from meditation.14. the underlined word “infusing in

45、the last paragraph probably means_.a. emphasizingb. checkingc. developingd. helping15. what is the text mainly about?a. what makes space of mind school outstanding.b. why space of mind school is popular in us.c. how the after-class programs of space of mind school are organizedd. how space of mind s

46、chool cultivates students life skills.【答案】12. b 13. d 14. c 15. a【解析】这是一篇说明文。文章介绍了space of mind school一些独特的理念和做法。这些使得space of mind school与众不同。【12题详解】细节理解题。根据第一段中的“imagine a school where self-awareness is celebrated, students are encouraged to solve maths problems by writing on the walls and applying

47、 learned lessons to real life is more important than homework. these are a few of the concepts that makes space of mind school unique.”可知,space of mind school推崇自我意识,学生们被鼓励通过在墙上写字来解决数学问题,并将学到的知识应用到实际生活中。故选b。【13题详解】推理判断题。根据最后一段中的“the positive results we have been seeing in the students from meditation

48、 are amazing.”可知,我们从学生的冥想中看到的积极结果是惊人的。由此可知,冥想是有好处的。故选d。【14题详解】词义猜测题。根据最后一段中的“the positive results we have been seeing in the students from meditation are amazing.”可知,冥想对学生有积极的影响。再结合划线词后的skills可知,冥想可以“培养”学生的社交、情感和创新技能以及他们的学术和生活技能。故选c。【15题详解】主旨大意题。第一段介绍了一些使得space of mind school独一无二的理念。第二段是对space of mi

49、nd school的简介。第三段介绍的是space of mind school与众不同的氛围。第四段介绍的是它独特的日程安排。第五段介绍的是其独特的午餐。最后一段介绍了其首创的冥想活动。这些都使得space of mind school与众不同,独一无二。综上,文章主要介绍了使得space of mind school突出的因素。故选a。第二节 (共5小题,每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。make your fitness resolutions sticklast year, the most common new

50、years resolution was fitness-related. a study showed that roughly 50 million americans pledged (发誓) to increase activity and lose weight. _16_, success was hard to achieve. two months later, only 37 percent of people in their 20s and 16 percent over age 50 had kept to their new fitness habit._17_, t

51、he benefits of such a change are clear. there is no question that exercise plays a role in the prevention and treatment of many diseases. weekly exercise routines have been shown to reduce rates of depression and anxiety, lessen risk of heart attack and stroke, and reduce the prevalence of diabetes.

52、_18_. its suggested that 150 minutes per week of moderate intensity exercise like swimming, of 75 minutes per week of intense exercise, like jogging, should be the minimum amount of exercise needed to achieve maximum medical benefits.often the best way to increase your exercise is to incorporate (融合

53、) movement into your everyday life. on average, urban citizens who walk by walk, bike or public transportation are fitter than suburban citizens who drive to work. besides, taking the stairs instead of the elevator also helps. _19_.whether you resolve to work out at your local gym three times a week

54、, take 10, 000 steps a day or give your dog an extra walk every day, what matters most was not your commitment to exercise but your sticking to it. _20_.a. while they have good intentionsb. although behavior change is toughc however hard they try to make a changed. there is always one type of exerci

55、se that you are fond ofe. so commit to something you love and keep to your fitness habitf. they are good ways to increase the amount of your movement every dayg. the best form of exercise is the type that someone will consistently perform【答案】16. a 17. b 18. g 19. f 20. e【解析】【分析】这是一篇说明文。文章就如何坚持你的健身计划

56、提出了几点建议。【16题详解】根据上一句a study showed that roughly 50 million americans pledged (发誓) to increase activity and lose weight.(一项研究表明,大约有5000万美国人承诺增加活动和减肥。),再根据下一句success was hard to achieve.(成功难以实现。),a项:while they have good intentions(尽管他们有良好的意愿)承上启下。故选a。【17题详解】根据下一句the benefits of such a change are clear

57、.(这种改变的好处是显而易见的),b项:although behavior change is tough(尽管行为改变很难)与下文形成让步关系,符合语境。故选b。【18题详解】根据下文its suggested that 150 minutes per week of moderate intensity exercise like swimming, of 75 minutes per week of intense exercise, like jogging, should be the minimum amount of exercise needed to achieve maxi

58、mum medical benefits.(建议每周150分钟的中等强度运动,如游泳,每周75分钟的高强度运动,如慢跑,应该是获得最大健康效益所需的最低运动量。)可知,该空引出下文,g项:the best form of exercise is the type that someone will consistently perform(最好的锻炼方式是坚持锻炼)符合本段文意。故选g。【19题详解】根据上文on average, urban citizens who walk by walk, bike or public transportation are fitter than suburban citizens who drive to work. besides, taking the stairs instead of the el

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论