![[大学英语考试复习资料]专升本英语模拟106_1_第1页](http://file2.renrendoc.com/fileroot_temp3/2021-6/17/61cc18ee-6167-4e6a-8bf6-8fe87bef0599/61cc18ee-6167-4e6a-8bf6-8fe87bef05991.gif)
![[大学英语考试复习资料]专升本英语模拟106_1_第2页](http://file2.renrendoc.com/fileroot_temp3/2021-6/17/61cc18ee-6167-4e6a-8bf6-8fe87bef0599/61cc18ee-6167-4e6a-8bf6-8fe87bef05992.gif)
![[大学英语考试复习资料]专升本英语模拟106_1_第3页](http://file2.renrendoc.com/fileroot_temp3/2021-6/17/61cc18ee-6167-4e6a-8bf6-8fe87bef0599/61cc18ee-6167-4e6a-8bf6-8fe87bef05993.gif)
![[大学英语考试复习资料]专升本英语模拟106_1_第4页](http://file2.renrendoc.com/fileroot_temp3/2021-6/17/61cc18ee-6167-4e6a-8bf6-8fe87bef0599/61cc18ee-6167-4e6a-8bf6-8fe87bef05994.gif)
![[大学英语考试复习资料]专升本英语模拟106_1_第5页](http://file2.renrendoc.com/fileroot_temp3/2021-6/17/61cc18ee-6167-4e6a-8bf6-8fe87bef0599/61cc18ee-6167-4e6a-8bf6-8fe87bef05995.gif)
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、大学英语考试复习资料专升本英语模拟106大学英语考试复习资料专升本英语模拟106专升本英语模拟106 PhoneticsDirections: In each of the following groups of words, there are four underlined letters or letter combinations marked A, B, C and D. Compare the underlined parts and identify the one that is different from the others in pronunciation. Mark
2、your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.问题:1.A.expectB.exactC.exampleD.exam答案:A解析 A项划线部分发iks,而B,C,D项划线部分的发音是igz,因此选A项。问题:2.A.ghostB.daughterC.taughtD.through答案:A画线部分读g,其他选项的画线部分不发音。问题:3.A.dearB.heartC.earD.tear答案:B问题:4.A.shookB.lookC.toothD.childhood答案:C解题指要 该题测试元音字母组合
3、oo的读音。选项A、B、D中oo发u音;选项C中oo发u:音。问题:5.A.friendB.legalC.featureD.receive答案:A画线部分读e,其他选项的画线部分读i:。 Vocabulary and StructureDirections: There are 15 incomplete sentences in this section. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose one answer that best completes the sentence and b
4、lacken the corresponding letter on the Answer Sheet.问题:1. Neither Bill nor his parents _ at home.A.isB.hasC.areD.was答案:C解析 本题考查固定搭配的用法。当使用neithernor词组时,应该用“就近原则”,即 nor后面的名词应做主语。故选C。问题:2. Since the road is wet this morning, _last night.A.it must rainB.it must be miningC.it must have rainedD.it must h
5、ave been rain答案:C对过去发生的事作肯定的判断时,用must have done。问题:3. More students than one _ there.A.has beenB.have beenC.had beenD.would have been答案:B谓语动词的单复数根据than前面的主语名词决定。选项C和D的时态不对。选项B是正确的。问题:4. It was _ the professor regarded with such contempt.A.he whoB.him thatC.him whoseD.those答案:B解析 本题考查强调句的用法。典型句式是:It+
6、be+所强调的人或事物sb/sth+that从句,故选B。问题:5. -I cant see the blackboard very well. -Perhaps you need _. A.examining your eyesB.to be examined your eyesC.to have examined your eyesD.to have your eyes examined答案:D问题:6. I wonder if you have had your color TV _ .A.repairedB.to repairC.repairD.repairing答案:A问题:7. C
7、ould you hold on a few minutes _ I check this with my boss?A.forB.sinceC.duringD.while答案:D这里需要一个表示“在什么时候”的词。选项C和D均有此意,但during是介词,后面不能跟句子。选项D是正确的。问题:8. It was for this reason _ she left her homeland and moved to a mountain village.A.whyB.forC.whichD.that答案:D参考译文就是这个原因她离开了家乡搬到了一个山村。强调句型,it isthat问题:9.
8、 _succeed in everything we do.A.Only by working hard can weB.By only working hard we canC.Only we can by working hardD.Only by working hard we can答案:A“only+状语”置于句首时,句子倒装。问题:10. The book _ interesting, but its very instructive.A.cant beB.may not beC.should not beD.might be答案:B问题:11. She hardly ever g
9、oes to _ the theater.A.neitherB.neither the cinema norC.either the cinemaD.the cinema or答案:DHardly难得。该词已经表示否定,因此句中就不能再次否定。排除选项A和B。Either必须和or连用,所以排除选项C。选项D是正确的。问题:12. Our boss told me my plan was still _discussion.A.inB.underC.ofD.with答案:Bunder discussion表示“在讨论中”,类似的还有under consideration(在考虑中)等。问题:1
10、3. the government agrees to give extra money, the theatre will have to be closed next month.A.UnlessB.IfC.SinceD.As答案:A问题:14. She is _ to refuse, so I have to give in.A.a too kind girlB.too a kind girlC.too kind a girlD.a girl kind too答案:C问题:15. Women who apply for jobs in middle or senior managemen
11、t have _ success than men, according to an employment survey.A.much higherB.a very higherC.a much higherD.far higher答案:C比较级应用much修饰,表示得多。Success在这里是可数名词,应用不定冠词a。选项C是正确的。句子大意根据职业调查,女性在申请中高级别的管理职位时,其成功率比男性高得多得多。 ClozeDirections: For each blank in the following passage, there are four choices marked A,
12、 B, C and D. Choose the one that is most suitable and mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet. Without proper planning, tourism can cause problems. For example, 1 many tourists can 2 public places that are also enjoyed 3 the inhabitants(居住者) of a country: If touri
13、sts 4 too much traffic, the inhabitants become annoyed and 5 . They begin to dislike tourists and to 6 them impolitely. They 7 how much tourism can help the countrys economy. It is important to 8 about the people of a tourist attraction and how tourism affects it. Tourism should help a country 9 the
14、 customs and beauty that attract tourists. Too much tourism can be a problem. If tourism 10 too quickly, people must leave other jobs to work in the tourism industry. This 11 that other parts of the countrys economy can suffer. On the other hand, if there is not enough tourism, people can 12 jobs. B
15、usiness can also lose money. It 13 a great deal of money to build large hotels, airports, air terminal, first class roads, and other support facilities(设施) 14 by tourist attractions. For example, a major international-class tourism 15 can cost as much as 50 thousand dollars per room to build. If thi
16、s room is not used most of the time, the owners of the hotel lose money. 1.A.soB.howC.tooD.rather答案:C解析 本题属词语辨析题。too many表示贬义,多得过了头。2.A.crowdB.stayC.standD.sit答案:A解析 本题属推理分析题。由于有太多的游客,所以应该是挤满(crowd)了公共场所。3.A.WithB.overC.forD.by答案:D解析 本题属介词题。被动语态的动作执行者前应该用by。4.A.takeB.createC.promiseD.wonder答案:B解析 本题
17、属词选题。只有create表示产生,创造,符合题意。5.A.interestedB.unhappyC.curiousD.peaceful答案:B解析 本题属推理分析题。这句话要表达的意思是:旅游带来了太多的人流车辆,所以居民们就很厌烦和不高兴(unhappy)。6.A.dealB.likeC.rememberD.treat答案:D解析 本题属词选题。本句要说的意思是:他们开始讨厌游客,并对他们不礼貌。Treat them impolitely是对不礼貌的意思。7.A.forgetB.regretC.pushD.miss答案:A解析 本题属推理题。本句话要表达的意思是:他们忘记了游客能给他们国家
18、的经济带来多大的好处。故答案为Aforget(忘记)。8.A.askB.worryC.talkD.think答案:D解析 本题属推理题。think about(考虑)在这里符合题意。本句的意思是:考虑到旅游胜地的居住者以及旅游所带来的影响是非常重要的。9.A.throwB.suitC.keepD.record答案:C解析 本题属词选题。保持当地的风俗习惯应该用keep。10.A.reducesB.growsC.sinksD.shows答案:B解析 本题属推理题。本句话要表达的意思是:如果旅游增长太快,人们就要离开其他的工作转而从事旅游方面的工作。所以用grows比较合适。11.A.tellsB
19、.leavesC.meansD.ensures答案:C解析 本题属于词选题。这句话要表达的意思是:这就意味着其他的经济将受到损害。所以选means。12.A.findB.haveC.hateD.lose答案:D解析 本题属分析、推理题。这句话要表达的意思是:另一方面,如果旅游业不景气,人们就会失去工作(lose jobs)。13.A.costsB.spendsC.wastesD.pays答案:A解析 本题属于词语辨析题。当主语是物的时候,我们要用cost来表示花了多少钱。主语是人的时候一般用pay,spend等。14.A.builtB.neededC.earnedD.saved答案:B解析 本
20、题属语法题。needed是过去分词作后置定语修饰前面的宾语部分。本句的意思是:建造旅游业所需的宾馆、机场、航空集散站、一级公路和其他设施要花费大量资金。15.A.hotelB.apartmentC.clubD.office答案:A解析 本题属分析推理题。通过下面的那句话:If this room is not used most of the time,the owners of the hotel lose money我们便可以确定答案为Ahotel(宾馆)。而不是 apartment(公寓),club(俱乐部)和office(办公室)。 Reading ComprehensionDirec
21、tions: There are five reading passages in this part. Each passage is followed by four questions. For each question there are four suggested answers marked A, B, C and D. Choose the best answer and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet. You have heard of Webster Toys. Websters have mad
22、e good, safe, interesting toys for more than a hundred years. Now, we sell them, and children play with them, in countries from New Zealand to Norway, and from Japan to Brazil(巴西). We are looking for someone to sell our toys in the Far East. He (or she) will be between the ages of thirty and forty.
23、He will already have some years of selling in world markets behind him. He will speak good English, and at least one other language of the Far east. The person we are looking for will live in Singapore, and work in our office there, but he will travel for up to six months in any one year. He will kn
24、ow the Far East quite well already. He will know how to sell in old markets, and where to find new ones. He will understand money, and make more than ever before, for himself, and for Webster Toys. Websters want someone who can stand on his own feet. If you think you are the person we are looking fo
25、r, write to Mr. J. Sloman at our Head Office. Webster Toys Ltd. Church Mill, Watford Herts. WD3 6HE 1. Children play with Webster toys_.A.only in countries a long way from each otherB.in countries all over the worldC.in only four countries of the worldD.only in New Zealand, Norway, Japan and Brazil答
26、案:B解题指要 本题考查的是对文章细节的理解能力。文章第一段提到从新西兰到挪威,从日本到巴西,后又提到远东和world markets,可以推断出该品牌的玩具畅销世界各国,即B选项。2. The person Websters are looking for, will be_.A.thirty years of ageB.forty years of ageC.less than forty years of ageD.between thirty and forty years of age答案:D解题指要 本题考查的是对文章细节的理解能力。第一段第五旬He will be between
27、 the ages of thirty and forty的意思是“年龄要求为30到40岁之间”,D选项符合文义。3. He will already have some years of selling in world markets behind him means_.A.he has already sold things in different parts of the worldB.he has sold toys for some yearsC.he has already sold toys all over the worldD.he has already sold th
28、ings for some years答案:A解题指要 题考查的是对句意的理解能力。该句的意思是“有国际市场销售经验”,A选项符合文义。4. He will live in Singapore_.A.for at least 6 months in any one yearB.all through the yearC.for less than six months a yearD.for up to six months答案:A解题指要 本题考查的是对细节的把握能力。该题可以从第二段第一句得出答案live in Singapore but travel for PP to six mont
29、hs in any one year。5. Someone who can stand on his own feet means_.A.someone who does not stand on other peoples feetB.someone who can understand moneyC.someone who can work by himselfD.someone who understands many languages答案:C解题指要 本题考查的是对词语的理解能力。Stand on ones own feet的意思是“可以独当一面,独立工作”。 Only one an
30、imal can walk 200 miles without stopping once to rest. It would take a person two days and two nights to walk this far, and only one man has ever done it without stopping. What amazing animal has such endurance? The camel! The camel is well known for something else, too. It can cross an entire deser
31、t without a single drink of water. Its body is built in a special way to help it store water and food. A person has just one stomach, but a camel has quite a few. Within each stomach are layers and layers of cells. These cells are like tiny water balloons, storing liquids until the camel needs them.
32、 When the camel drinks, the cells grow larger and larger. For a whole week, they can keep the animals thirst away by sending water to all parts of its body. And did you ever wonder why the camel has a hump? The hump is a storage place for fat. Because it has this storage area, the camel does not nee
33、d to eat very often. When the animal needs energy, the layers of fat serve as fuel to keep it going on the long, hot days in the burning sun. The camel has one other gift that makes it well suited to arid regions. This gift is its amazing nose. A camel can smell a water hole from miles away! When a
34、camel moves it sways from side to side like a ship on a wavy ocean. Because of this swaying motion, the camel has been called the Ship of the Desert. 1. The camels hump is a storage place for _.A.musclesB.extra waterC.body sugarsD.fat答案:D第三段。驼峰是用来储存脂肪的。选项D是正确的。2. We can conclude from this passage th
35、at camels _.A.feel at home in the desertB.like to carry heavy loadsC.look like ships from a distanceD.will always be useful答案:A这篇文章从不同的角度说明骆驼在沙漠中生存的天赋。沙漠最适合它。选项A是正确的。3. The author compares cells with water balloons in order to _.A.make you think of summerB.help you visualize the cellsC.show how rubb
36、er is elasticD.show how many shapes cells can have答案:B第二段。作者用装水的气球来形容骆驼胃中的细胞,非常形象地说明细胞的样子。选项B是正确的。4. The word arid is closest in meaning to _.A.sunnyB.flatC.dryD.sandy答案:C倒数第二段。这段说骆驼在几英里外就可闻到水的味道,可见该地区极为干旱。选项 C是正确的。 Oceanography has been defined as The application of all sciences to the study of the
37、 sea. Before the nineteenth century, scientists with an interest in the sea were few and far between. Certainly Newton considered some theoretical aspects of it in his writings, but he was reluctant (不愿意) to go to sea to further his work. For most people the sea was remote, and with the exception of
38、 early intercontinental travellers or others who earned a living from the sea, there was little reason to ask many questions about it, let alone to ask what lay beneath the surface. The first time that the question What is at the bottom of the oceans? had to be answered with any commercial consequen
39、ce was when the laying of a telegraph cable from Europe to America was proposed. The engineers had to know the depth profile (起伏形状) of the route to estimate the length of cable that had to be manufactured. It was to Maury of the U. S. Navy that the Atlantic Telegraph Company turned, in 1853 for info
40、rmation on this matter. In the 1840s, Maury had been responsible for encouraging voyages during which soundings were taken to investigate the depths of the North Atlantic and Pacific Oceans. Later, some of his findings aroused much popular interest in his book The Physical Geography of the Sea. The
41、cable was laid, but not until 1866 was the connection made permanent and reliable. At the early attempts, the cable failed and when it was taken out for repairs it was found to be covered in living growths, a fact which defied contemporary scientific opinion that there was no life in the deeper part
42、s of the sea. Within a few years oceanography was under way. In 1872 Thomson led a scientific expedition (考察), which lasted for four years and brought home thousands of samples from the sea. Their classification and analysis occupied scientists for years and led to a five-volume report, the last vol
43、ume being published in 1895. 1. The passage implies that the telegraph cable was built mainly _.A.for oceanographic studiesB.for military purposesC.for business considerationsD.for investigating the depths of the oceans答案:C2. It was _ that asked Maury for help in oceanographic studies.A.the American
44、 NavyB.some early intercontinental travellersC.those who earned a living from the seaD.the company which proposed to lay an undersea cable答案:D3. The aim of voyages Maury encouraged in the 1840s was _.A.to make some sound experiments in the oceansB.to collect samples of sea plants animalsC.to estimat
45、e the length of cable that was to be madeD.to measure the depths of two oceans答案:D4. Defied in the 5th paragraph probably means _.A.doubtedB.gave proof toC.challengedD.agreed to答案:C Ask three people to look out of the same window at a busy street corner and tell you what they see. Chances are you wi
46、ll receive three different answers. Each person sees the same scene, but each perceives something different about it. Perceiving goes on in our minds. Of the three people who look out of the window, one may say that he sees a policeman giving a motorist a ticket. Another may say that he sees a rush
47、hour traffic jam at the intersection. The third may tell you that he sees a woman trying to cross the street with four children in tow. For perception is the minds interpretation of what the senses in this case our eyes tell us. Many psychologists today are working to try to determine just how a per
48、son experiences or perceives the world around him. Using a scientific approach, these psychologists set up experiments in which they can control all of the factors. By measuring and charting the results of many experiments, they are trying to find out what makes different people perceive totally dif
49、ferent things about the same scene. 1. Perceiving is an action that takes place _.A.in our eyesB.only when we think hard about somethingC.only under the direction of a psychologistD.in every persons mind答案:D解析 本题属细节题。文章第二段第一句已明确点明。2. People perceive different things about the same scene because_.A.t
50、hey see different thingsB.they cannot agree about thingsC.some have better eye-sightsD.none of these答案:D解析 本题属深层理解题。文章第二段举例说明:三个人看同一处,却有三种不同的结论。此段的最后一句也提示到:理解力就是我们对事物观察的思想意识。3. Psychologists study perception by_.A.setting up many experimentsB.asking each other what they seeC.looking out of the windo
51、wsD.studying peoples eyes答案:A解析 本题属细节题。文章第三段第二句已明确点明。4. Implies but not stated:A.Psychologists do not yet know how people see.B.The best experiments are those in which all factors are controlled.C.The study of perception is going on now.D.Perception does not involve psychological factors.答案:B解析 本题属推
52、理分析题。文章第三段第二句已提示:心理学家所建立的实验室就是他们能控制所有因素的地方,也就是说,最好的实验就是能控制所有因素的地方。 What do we think with? Only the brain? Hardly. The brain is tike a telephone exchange. It is the switchboard, but not the whole system. Its function is to receive incoming signals, make proper connections, and send the messages throu
53、gh to their destination. For efficient service, the body must function as a whole. But where is the mind? Is it in the brain? Or perhaps in the nervous system? After all, can we say that the mind is in any particular place? It is not a thing like a leg or even the brain. It is a function, an activit
54、y. Aristotle, twenty-three hundred years ago, observed that the mind was to the body what cutting was to the ax. When the ax is not in use, there is no cutting. So with the mind. mind said Charles H Woolbert, is what the body is doing. If this activity is necessary for thinking, it is also necessary
55、 for carrying thought from one person to another. Observe how people go about the business of ordinary conversation. If you have never done this painstakingly (费力的), you have a surprise in motion. Their heads are continually nodding and shaking sometimes so vigorously that you wonder how their necks can stand the strain. Even the legs and feet are active. As for the hands and arms, they are seldom still for more than a few seconds at a time. Thes
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 土地流转合同范文合集九篇
- 2025广东广州高新技术产业开发区民营科技园管理委员会第一次招聘政府雇员1人模拟试卷及完整答案详解1套
- 2025江苏连云港经济技术开发区第二批招聘事业单位工作人员13人模拟试卷及答案详解(易错题)
- 2025年南平政和县卫健系统事业单位公开招聘紧缺急需专业工作人员模拟试卷有答案详解
- 2025年福建省晋江市建设投资控股集团有限公司及其权属子公司招聘31人考前自测高频考点模拟试题及完整答案详解
- 2025年三明市供电服务有限公司招聘61人模拟试卷及一套答案详解
- 2025年福建林业职业技术学院公开招聘工作人员23人考前自测高频考点模拟试题完整参考答案详解
- 2025华东理工大学材料科学与工程学院高分子材料人工智能研发创新团队招聘(上海)模拟试卷及参考答案详解1套
- 2025湖北武汉市通城县事业单位高层次和急需紧缺人才引进48人考前自测高频考点模拟试题完整答案详解
- 关于租车协议书
- 八上数学预习每日一练小纸条 30天【答案】
- 技术专家管理制度
- 2025年云南交投集团校园招聘管理人员86人笔试参考题库附带答案详解
- 黑龙江省哈尔滨市第九中学校2024-2025学年高二上学期11月期中考试生物试卷(有答案)
- 2025年小学语文一年级第一学期期中测试试卷
- 2025年6月上海市高考语文试题卷(含答案)
- 小学生消防安全知识竞赛题库及答案
- 2025年航空航天用特种电缆研发生产合同
- 侵袭性肺真菌病诊断路径专家共识(2024版)解读
- (2025年标准)篮球免责协议书
- 码头突发事件培训
评论
0/150
提交评论