[大学英语考试复习资料]专升本英语模拟189_1_第1页
[大学英语考试复习资料]专升本英语模拟189_1_第2页
[大学英语考试复习资料]专升本英语模拟189_1_第3页
[大学英语考试复习资料]专升本英语模拟189_1_第4页
[大学英语考试复习资料]专升本英语模拟189_1_第5页
已阅读5页,还剩29页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、大学英语考试复习资料专升本英语模拟189大学英语考试复习资料专升本英语模拟189专升本英语模拟189 PhoneticsDirections: In each of the following groups of words, there are four underlined letters or letter combinations marked A, B, C and D. Compare the underlined parts and identify the one that is different from the others in pronunciation. Mark

2、your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.问题:1.A.starveB.towardsC.warnD.warm答案:A问题:2.A.characterB.ChinaC.childD.choice答案:A画线部分读k,其他选项的画线部分读t。问题:3.A.fastB.castC.lastD.capital答案:D解析 本题属元音字母辨别的考查题,可利用排除法。A、B、C三项当中的发音均为a:,只有D项中发音为。故选D。问题:4.A.fearB.dearC.clearD.bear答案:D问题:5.A

3、.comprehensionB.obligationC.occasionD.nutrition答案:C画线部分读,其他选项的画线部分读。 Vocabulary and StructureDirections: There are 15 incomplete sentences in this section. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose one answer that best completes the sentence and blacken the corresponding

4、letter on the Answer Sheet.问题:1. How can I clean my coat? You ought to have your coat_. A.clean and pressB.cleaned and pressedC.cleaning and pressingD.cleaning and pressed答案:B解题指要 该题测试have something done的用法。这一结构表示“完成某些事”或“让别人完成某事”。如:I had my watch mended. I must have my hair cut.完成某事”。如:I had my wat

5、ch mended. I must have my hair cut.问题:2. Ill _ at the next stop.A.get offB.get toC.get upD.get into答案:A问题:3. I have no intention of _relations with them.A.breaking upB.breaking offC.breaking outD.breaking down答案:Bbreak up意为“打碎;分裂”;break off意为“断绝;结束”;break out意为“爆发”;break down意为“崩溃;瓦解”。根据题意,应选B。问题:4.

6、 How I regret the hours _ in the woods and fields, _ I should have studied!A.wasting; whereB.wasted; whereC.wasted; whenD.wasting; when答案:D问题:5. _way is more efficient is still a question.A.WhatB.WhichC.ThatD.Whether答案:Bwhich表示“哪一种”,引导主语从句。问题:6. The football match was televised _ from the Workers St

7、adium.A.aliveB.lifeC.liveD.lively答案:C解析 本题考查形容词的习惯用法。电视现场直播应用形容词:live(现场直播的)。问题:7. Its natural that she _ do so.A.shouldB.willC.couldD.must答案:A这是一个使用虚拟语气的主语从句。问题:8. It is essential that all these figures _twice.A.must be checkedB.be checkedC.is checkedD.will be checked答案:B这是一种虚拟语气。类似的还有“it is import

8、ant;it is necessary”等。从句用 should do的形式,should可以省略。问题:9. _ he thought he was helping us with the work he was actually in the way.A.AlthoughB.BecauseC.IfD.When答案:A解题指要 该题测试although引出状语从句的用法。该题的意思是“虽然他认为他在帮助我们工作,但实际上他在妨碍我们”。题干中in the way意思是“妨碍”。B选项Because“因为”,C选项If“如果”以及D选项When均与题意不合,故不用。问题:10. Our kit

9、chen is a mess. We _ any cleaning for weeks.A.didnt doB.havent been doingC.dont doD.havent done答案:D从过去到现在一直发生的动作并且强调的是结果,采用现在完成时。选项D是正确的。 句子大意我们的厨房简直是一团糟,我们已经好几个星期没有打扫了。问题:11. Wood furniture does not depreciate in value _.A.if they are handled properly and protected properlyB.unless handling and pro

10、tecting properlyC.if properly handled and protectedD.unless for all its handling and protection答案:C解析 if意为“如果”,而unless意为“除非”,相当于ifnot。根据句意,应选择if引导的条件状语从句。当if引导的从句与主句的主语相同时,可以用“if+分词”结构。问题:12. Your sister used to visit you quite often, _?A.isnt sheB.use not sheC.wasnt sheD.didnt she答案:D句中used可看成是use的

11、过去式问题:13. We are all _ at his _ success.A.surprised ; surprisedB.surprising ; surprisedC.surprised ; surprisingD.surprised ; surprise答案:C解析 此题考查以-ed结尾和以-ing结尾的形容词的用法。以-ed结尾的形容词意为“(人)对怎么样的”,而以-ing结尾的形容词意为“令人的”。问题:14. Dont forget to post the letter for me, _ ?A.do youB.will youC.are youD.can you答案:B祈使

12、句的反意疑问句都用will you提问。问题:15. I think youd better _ his advice and rest for a few days.A.to takeB.takingC.takeD.took答案:C解析 本题考查固定搭配的用法。固定词组had+better后接动词原形。故选C。 ClozeDirections: For each blank in the following passage, there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that is most suitable an

13、d mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet. Like all large cities, New York has old problems to solve and 1 ones to face. Slums(贫民窟) must be cleared, and new housing constructed. 2 jams continues to plague(折磨) the citys overcrowded streets. Not only must new highwa

14、ys be 3 , but old ones must be repaired. Protecting the 4 and safety of New Yorkers 5 an army of police, firemen, and sanitation(卫生) workers. Finding an adequate water 6 is a constant problem, as is the attraction of new business and industry to boost the citys 7 . Caring for the sick, 8 the young,

15、providing 9 the needy, and helping newcomers to adjust to big city life are additional tasks 10 the city must perform. In spite of New Yorks 11 , millions of visitors continue to flock to the city each year. Thousands stay to work and 12 in the city, 13 to New Yorks human resources. New Yorkers are

16、working hard to 14 their citys needs and to keep it a world 15 of culture, industry, and commerce. New York buzzes with the sounds of machines tearing down and building up the city, changing its face for tomorrows world. 1.A.easyB.hardC.newD.many答案:C解析 本题属推理分析题。通过前边的New York has old problems to solv

17、e,我们知道这里应该选new,前后呼应。2.A.TrafficB.CrimeC.ShopD.School答案:A解析 本题属推理分析题。这句话要表达的意思是:交通阻塞持续困扰着这个城市拥挤的街道,Traffic jams是交通阻塞的意思。故选A。3.A.gotB.rushedC.closedD.built答案:D解析 本题属词选题。修筑公路应该用动词built。4.A.moneyB.healthC.foodD.house答案:B解析 本题属分析、推理题。这句话的后半部说:需要大批的警察、消防队员和卫生工作人员,因此我们知道前半句应该是要保护纽约人的健康(health)和安全(safety)才合

18、乎情理。5.A.looksB.needsC.putsD.finds答案:B解析 本题属词选题。根据上下文应该选用动词needs。6.A.supplyB.stationC.systemD.spring答案:A解析 本题属词选题。本句要说的意思是:保证充足的水供应是一个经常性的问题。故答案为Asupply(供应,供给)。7.A.cultureB.symbolC.scienceD.economy答案:D解析 本题属推理题。因为该句的前面有new business and industry,所以我们可以判断是促进城市的经济(economy)。8.A.praisingB.supplyingC.educa

19、tingD.treating答案:C解析 本题属词选题。教育年轻人符合上下文的逻辑关系,故选educating(教育)。9.A.toB.forC.withD.on答案:B解析 本题属固定搭配题。provide for是“给提供”的意思。10.A.whereB.howC.thatD.what答案:C解析 本题属语法题。that引导定语从句修饰先行词tasks。该句要表达的意思是:照顾病人、教育年轻人、救济穷人和帮助那些新到的移民适应大城市的生活,是这个城市必须要完成的额外任务。11.A.problemsB.peopleC.hotelsD.food答案:A解析 本题属于词选题。这句话要表达的意思是

20、:尽管纽约有很多问题,但还是有数百万游客每年涌人到这座城市。选择problems(问题)符合题意。12.A.playB.robC.ruinD.live答案:D解析 本题属推理题。这句话要表达的意思是:数以千计的人留下来并生活在这个城市。13.A.addingB.planningC.hittingD.taking答案:A解析 本题考的是固定搭配。add to是一个词组,表示“增加”的意思,符合该句的意思。14.A.makeB.getC.keepD.meet答案:D解析 本题属固定搭配。meet the needs是满足需求的意思。15.A.levelB.tradeC.centerD.prize答

21、案:C解析 本题属词选题。该句要表达的意思是:纽约人正在努力工作,以此来满足城市的需求,并使它成为文化、工业和商业中心。故答案为center(中心)。 Reading ComprehensionDirections: There are five reading passages in this part. Each passage is followed by four questions. For each question there are four suggested answers marked A, B, C and D. Choose the best answer and b

22、lacken the corresponding letter on the Answer Sheet. To us it seems so natural to put up an umbrella to keep the water off when it rains, but actually the umbrella was not invented as protection against rain. Its first use was as a shade against the sun. Nobody knows who first invented it, but the u

23、mbrella was used in very ancient times. Probably the Chinese were the first to use it in the eleventh century B. C. We know that the umbrella was used in ancient Egypt and Babylon as a sunshade. And there was a strange thing connected with its use: it became a symbol of honor and authority. In the F

24、ar East in ancient times, the umbrella was allowed to be used only by the king or by those in high office. In Europe, the Greeks were the first to use the umbrella as a sunshade. And the umbrella was in common use in ancient Greece. But it is believed that the first persons in Europe to use the umbr

25、ella as protection against the rain were the ancient Romans. During the Middle Ages, the use of the umbrella practically disappeared. Then it appeared again in Italy in the late sixteenth century. And again it was considered a symbol of power and authority. By 1680, the umbrella appeared in France,

26、and later on in England. By the 18th century the umbrella was used against rain throughout most of Europe. Umbrella did not change much in style during all this time, though they became much lighter in weight. It was not until the twentieth century that womens umbrellas were made, in a whole variety

27、 of colors. 1. According to this passage, the umbrella was probably first inventedA.in ancient ChinaB.in ancient EuropeC.in ancient GreeceD.in ancient Rome答案:A此题为细节题。见文章的第二段第二句Probably the Chinese were the first to use it in the eleventh century。2. Which of the following statements is NOT TRUE about

28、 the umbrella?A.The umbrella was first invented to be used as protection against the sun.B.The umbrella changed much in style in the eighteenth century.C.No one exactly knows who was the inventor of the umbrella.D.In Europe, the Greeks were the first to use the umbrella.答案:B此题为三正一误的细节题。见最后一段第二句:Umbr

29、ella have not changed much in style during all this time。3. A strange feature of the umbrellas use is that it was used as_.A.a shade against the sunB.protection against rainC.a symbol of honor and powerD.womens decoration答案:C此题为细节题。从短文的第三段,我们知道古埃及和巴比伦也将伞用于遮阳,但是伞成为了权势的象征。4. This passage talks mainly

30、aboutA.why the umbrella was so popular in EuropeB.when and how the umbrella was inventedC.the history and the use of umbrellaD.the development of the umbrella答案:C此题为主旨题。这篇文章讲述了用伞的历史。 No one knows exactly how many disabled people there are in the world, but estimates suggest the figure is over 450 mi

31、llion. The number of disabled people in India alone is probably more than double the total population of Canada. In the United Kingdom, about one in ten people have some disability. Disability is not just something that happens to other people. As we get older, many of us will become less mobile, ha

32、rd of hearing or have failing eyesight. Disablement can take many forms and occur at any time of life. Some people are born with disabilities. Many others become disabled as they get older. There are many progressive disabling diseases. The longer time goes on, the worse they become. Some people are

33、 disabled in accidents. Many others may have a period of disability in the form of a mental illness. All are affected by peoples attitude towards them. Disabled people face many physical barriers. Next time you go shopping or to work or visit friends, imagine how you would manage if you could not ge

34、t up steps, or on to buses and trains. How would you cope if you could not see where you were going or could not hear the traffic? But there are other barriers: prejudice can be even harder to break down and ignorance inevitably represents by far the greatest barrier of all. It is almost impossible

35、for the able-bodied to fully appreciate what the severely disabled go through, so it is important to draw attention to these barriers and show that it is the individual person and their ability, not their disability, which counts. 1. The first paragraph points out that _ .A.it is possible to get an

36、exact figure of the worlds disabled peopleB.there are many disabled people in the worldC.the number of disabled people in India is the greatestD.India has not much more disabled people than Canada答案:B2. The key word in Paragraph 4 is _ .A.barriersB.ignoranceC.disabilityD.prejudice答案:A3. The last wor

37、d of the passage counts most probably means _ .A.is most importantB.is includedC.is consideredD.is numbered答案:A4. Which of the following statements is NOT true according to the passage? _ .A.There are about 10 percent disabled persons in the UK.B.The whole society should pay due attention to the bar

38、riers faced by the disabled people.C.Even the able-bodied may lose some of their body functions when they get older.D.There still exists prejudice against the disabled which results mainly from ignorance.答案:D5. It can be concluded from the passage that _ .A.we should try our best to prevent disablem

39、entB.we must take a proper attitude towards the disabledC.the able-bodied people will never fully understand the disabledD.both physical and mental barriers are hard to break down答案:B Maybe ten-year-old Elizabeth put it best when she said to her father, But, Dad, you cant be healthy if youre dead. D

40、ad, in a hurry to get home before dark so he could go for a run, had forgotten to wear his safety belta mistake 75% of the US population make every day. The big question is why. There have been many myths about safety belts ever since their first appearance in cars some forty years ago. The followin

41、g are three of the most common. Myth Number One: Its best to be thrown clear of a serious accident. Truth: Sorry, but any accident serious enough to throw you clear is also going to be serious enough to give you a very bad landing. And chances are youll have traveled through a windshield (挡风玻璃) or d

42、oor to do it. Studies show, that chances of dying after a car accident are twenty-five times greater in cases where people are thrown clear. Myth Number Two: Safety belts trap people in cars that are burning or sinking in water. Truth: Sorry, again, but studies show that people knocked unconscious (

43、昏迷) due to not wearing safety belts have a greater chance of dying in these accidents. People wearing safety belts are usually protected to the point of having a clear head to free themselves from such dangerous situation, not to be trapped in them. Myth Number Three: Safety belts arent needed at sp

44、eeds of less than 30 miles per hour (mph). Truth: When two cars traveling at 30 mph hit each other, an unbelted driver would meet the windshield with a force equal to diving headfirst into the ground from a height of 10 meters. 1. Why did Elizabeth say to her father, But, Dad, you cant be healthy if

45、 youre dead?A.He was driving at great speed.B.He was running across the street.C.He didnt have his safety belt on.D.He didnt take his medicine on time.答案:C解题指要 此题可在第二段找到答案。Dad, in a hurry to get home before dark 80 he could go for a run. had forgotten to wear his safety belt Dad急急忙忙想赶回来跑步锻炼而忘记系安全带,因

46、而在万一遇到车祸时,就有可能遭遇危险,甚至丧生。这就是Elizabeth这么说的原因。2. The reason Dad was in a hurry to get home was that he_.A.wasnt feeling very wellB.hated to drive in the darkC.wanted to take some exerciseD.didnt want to be caught by the police答案:C解题指要 此题可在第二段找到答案。so he could go for a run意思是“去跑步”。3. According to the tex

47、t, to be thrown clear of a serious accident is very dangerous because you_.A.may be knocked down by other carsB.may get seriously hurt being thrown out of the carC.may find it impossible to get away from the seatD.may get caught in the car door答案:B解题指要 may get seriously hurt being thrown out of the

48、car. = may get seriously hurt when you are being thrown out of the car.文中but any accident serious enough to“throw you clear”is also going to be serious enough to give you a very bad landing. And chances are youll have traveled through a windshield or door to do it.中“to do it”指的是“to have a very bad l

49、anding”。youll have traveled through a windshield or door指的是你在被甩出车外重重地落地之前,必须得先穿过车窗或车门,这样你就免不了被玻璃刮伤。4. Some people prefer to drive without wearing a safety belt because they believe_.A.the belt prevents them from escaping in an accidentB.they will be unable to think clearly in an accidentC.they will

50、be caught when help comesD.cars catch fire easily答案:A解题指要 本题考查对词义的理解。在Myth Number Two: Safety belts“trap”people in ears that are burning or sinking in water句中,trap就是prevent somebody from escaping的意思。5. What is the advice given in the text?A.Never drive faster than 30 miles an hour.B.Try your best to

51、 save yourself in a car accident.C.Never forget to wear the safety belt while driving.D.Drive slowly while youre not wearing a safety belt.答案:C解题指要 文章第二段指出每天都有75%的人忘记系安全带。第三段又告诉我们人们当中普遍存在着对系安全带的错误认识。以下又举出三种最普通的错误认识,加以批驳,目的在于澄清错误认识,劝告人们一定不要忘记系安全带。 Ever since humans have live on the earth, they have m

52、ade use of various forms of communication. Generally, this expression of thoughts and feelings has been in the form of oral speech. When there is a language barrier, communication is accomplished through sign language in which motions stand for letters, words, and ideas. Tourists and the people unab

53、le to hear or speak have had to resort to this form of expression. Many of these symbols of whole words are very vivid and exact and can be used internationally; spelling, however, cannot. Body language transmits ideas or thoughts by certain actions, either intentionally or unintentionally. A wink c

54、an be a way of indicating that the part is only joking. A nod Signifies approval, while shaking the head indicates a negative reaction. Other forms of nonlinguistic language can be found in Braille (a system of raised dots read with the fingertips), signal flags, Morse code, and smoke signals, Road

55、maps and picture signs also guide, warn, and instruct people. While language is the most common form of communication, other systems and techniques also express human thoughts and feelings. 1. Which of the following statements best summarizes this passage?A.When language is a barrier, people will find other forms of communication.B.Everybody uses only one form of Communication.C.Nonlinguistic language is invaluable to foreigners.D.Although other forms, apart from language of communication exist, they are of little value.答案:A2. Which of the following statements is NOT

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论