版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、大学英语考试复习资料专升本英语模拟70大学英语考试复习资料专升本英语模拟70专升本英语模拟70 PhoneticsDirections: In each of the following groups of words, there are four underlined letters or letter combinations marked A, B, C and D. Compare the underlined parts and identify the one that is different from the others in pronunciation. Mark you
2、r answer by blackening the corresponding letter on the answer sheet.问题:1.A.appearB.dearC.hearD.bear答案:D问题:2.A.supperB.supposeC.surroundD.support答案:A问题:3.A.manyB.satelliteC.factoryD.carry答案:A问题:4.A.thrownB.followC.brownD.shown答案:C问题:5.A.foundB.couldC.shouldD.would答案:A Vocabulary and StructureDirectio
3、ns: There are 15 incomplete sentences in this section. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose one answer that best completes the sentence and blacken the corresponding letter on the answer sheet.问题:1. Not until I got to the railway station _my ticket missing.A.I did fi
4、ndB.did I findC.I foundD.had I found答案:B我到火车站才发现车票没了。not until置句首时,主句主谓倒装,可排除A、 C,D选项时态不合适。问题:2. It is what you do rather than what you say _matters.A.whatB.whenC.thatD.how答案:C你所做的比所说的重要。这是个强调句型,his.that.。问题:3. Excuse me, but it is time to have your temperature_.A.takingB.tookC.takenD.take答案:C对不起,到时
5、间量你的体温了。Have sth.done指“让(别人)做某事”。问题:4. I had no _of who I was or what I was going to be.A.mindB.ideaC.thinkD.thought答案:B我不知道我是谁,也不知道我将来会怎样。have no idea(of)表示“不知道”,其他三个选项都无此意。问题:5. The worlds oil supplyA.haven been gradually being exhaustedB.is being gradually exhaustedC.is gradually exhaustedD.has g
6、radually exhausted答案:B世界石油供应量正在逐渐被耗尽。该题谓语动词应使用正在进行时的被动态,结构是am/is/are+being+过去分词。问题:6. We _our dinner when a policeman came to the door.A.just hadB.have just hadC.just have hadD.had just had答案:D当警察到门口的时候我们刚吃完饭。根据主句动作比从句动作早发生,因此时态比从句要早,是过去的过去,所以选过去完成式。问题:7. They wanted to go to the French restaurant _
7、they had dinner the day before yesterday.A.thatB.whenC.whichD.where答案:D他们想去前天去过的那家法国餐馆。先行词the French restaurant在定语从句中做状语,只有关系副词where能做引导词。问题:8. Dont be careless again, _?A.will youB.are youC.did youD.do you答案:A不要再粗心了,好吗?该句是祈使句,反意疑问句用will提问。问题:9. The forest fire caused by the volcano is difficult to
8、be_.A.put offB.put onC.put outD.put up答案:C由火山引起的森林大火很难扑灭。词组辨析:put off“推迟”;put on“穿上”; put out“熄”灭;put up“举起,搭起”。问题:10. The majority of our students _the life of these native people.A.have never heard ofB.has heard aboutC.has never heard ofD.have never listened to答案:A大多数学生从来没有听说过这些土著人的生活。them majorit
9、y of.做主语时谓语动词为复数形式,hear of.为“听说过某事”;hear about“听关于的事”;listen to“听(音乐、讲话等)”。问题:11. _he said he wasnt hungry, he ate a big breakfast.A.AlthoughB.UnlessC.DespiteD.Even答案:A虽然他说他不饿,但他早餐吃了很多。根据句意,只有although正确地表达了主从句的逻辑关系。unless“除非”;despite“不管”,一般接名词(词组);even“甚至”。问题:12. _are you trying to prove to the poli
10、ce? Where I was last night. A.WhatB.WhyC.HowD.When答案:A你打算跟警察证明什么?证明我昨晚在哪里。根据提问和回答,只有what合逻辑。问题:13. It is over two years since my brother _the army.A.joinsB.joinedC.has joinedD.had joined答案:B我兄弟参军已经两年多了。在句型his.year(s)since.中主句时现在时, since从句中的谓语动词用一般过去时。问题:14. If you dont give _smoking, youll never get
11、 better.A.offB.upC.outD.in答案:B如果你不戒烟,你就不可能好转。词义辨析:give off“放出(烟、气味等)”; give up“放弃”;give out“用尽”;give in“让步”。问题:15. John kept quiet about the accident _lose his job.A.so as to notB.so as not toC.so not as toD.not so as to答案:B为了不丢掉工作约翰对该事故保持沉默。so as to.“以便”,否定式是so as not to do.。 ClozeDirections: For e
12、ach blank in the following passage, there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that is most suitable and mark your answer by blackening the corresponding letter on the answer sheet. What is 1 that a teacher most wants in his students? Attentiveness? A good memory? Diligence? Certain
13、ly these are the qualities commonly 2 with good students in the 3 mind. And certainly, too, these are the qualities that most 4 to teachers comfort. But the best students I ever had, 5 I remember the most wistfully, was a talkative, lazy day-dreamer. Sometimes he turned assignments in 6 , and a few
14、he never 7 around to doing at all. Actually, my admiration for him was ironic, 8 I have never liked the name Ronald, 9 suggests to me the assumed name of a movie star. But he made one whole year of my 10 experience a delight. 1. A. there B. they C. it D. that答案:C此处为强调句。It is+名词+定语从句。2. A. associate
15、B. associated C. associates D. associating答案:B固定搭配。be associated with“与有关”。3. A. popular B. proper C. inner D. educated答案:Ain the popular mind“在一般人心目中”符合句意。proper“适当的”;inner“内心的”;educated“受过教育的”。4. A. contribute B. contributed C. contributes D. contributing答案:A此句中的that为关系代词,引导定语从句,由于that在从句中做主语,后应接动
16、词。选项B时态不符;选项C是动词第三人称单数形式而“that”所替代的是qualities复数,不能选;选项D为分词,不合语法逻辑。5. A. a one B. the one C. the ones D. these ones答案:B根据空格后谓语动词是was,句中the one代替the best student,以避免重复。6. A. early B. behind C. ahead D. late答案:D根据句意可知“迟交作业”用副词late。early“很早”;behind“在之后”; ahead“在之前”,与of连用。7. A. gave B. looked C. sent D.
17、got答案:D固定搭配。get around to doing sth指“找时间去做某事”。Look around表示“环顾四周”,其他无搭配。8. A. so B. still C. because D. though答案:C根据上下文,此处应表示原因。选项A与D均不符句意。选项B为副词,无法连接两个从句。9. A. who B. which C. what D. that答案:Bwhich引导定语从句,代替前面的Ronald,并做从句的主语。Who只能代替人,Ronald此处是名词,并非人,故不选A。that只引导限制性定语从句。what引导名词性从句做动词的表语和宾语。10. A. te
18、aching B. teacher C. teach D. taught答案:A此空格修饰后面的名词,故应为形容词。teaching为动名词,可作形容词用。 taught为过去分词,表示被教导的经验,不符句意。其他为语法逻辑错误。 Reading ComprehensionDirections: There are five reading passages in this part. Each passage is followed by five questions. For each question there are four suggested answers marked A,
19、B, C and D. Choose the best answer and blacken the corresponding letter on the answer sheet.Passage One Mark went to the neighborhood meeting after work. The areas city councilwoman (女议员) was leading a discussion about how the quality of life was decreasing. The neighborhood faced many problems. Peo
20、ple were supposed to suggest solutions to the councilwoman. It was too much for Mark. The problems are too big, he thought. He turned to the man next to him and said, I think this is a waste of my time. Nothing I could do would make a difference here. On his way back, Mark saw a woman carrying a gro
21、cery hag and baby. She was trying to unlock her car, but she didnt have a free hand. As Mark got closer, her other child, a little boy, suddenly darted into the street. The woman tried to reach for him, but as she moved, her bag shifted and groceries started to fall out. Mark ran to take the boys ar
22、m and led him back to his mother. Then he picked up the groceries while the woman smiled in relief. Thanks! she said. Youve got great timing (适时) ! Just being neighborly (友好的) , Mark said. As he rode home, he glanced at the walls of the bus passed by. On one of them was Small acts of kindness add up
23、. Mark smiled and thought, Maybe thats a good place to start. 1. In the first paragraph, Mark thought that_.A.nobody was so able as to solve these problemsB.many people were too selfish to think about othersC.he was not in the position to solve such problemsD.he already had more than enough work to
24、do答案:C从第一段最后一句可知Mark的态度是漠不关心,因此C为正确答案。2. Which of the following statement is true?A.Mark played an active part in community activities.B.the city councilwoman was responsible for the decrease of life quality.C.people were encouraged to give advice to solve these city problems.D.many people were disc
25、ouraged by the many problems facing them.答案:C从第一段People were supposed to suggest solutions to the councilwoman可知政府官员鼓励人们对城市的管理提意见。3. The word darted in paragraph 5 can be best replaced by_.A.walkedB.marchedC.wanderedD.dashed答案:D根据上下文可猜出调皮的男孩冲到街中,因此选D。4. What is the implication of the words on the bu
26、s wall?A.All small acts will add up to kindness.B.Its a small act to help a person in need.C.Everyone can play his own part to make things better.D.You should be kind to your neighbors and they will treat you the same way.答案:C比较四个选项,只有C最符合原意,公汽上标语的意思是小的善举也能起作用。5. The passage is mainly about_.A.how i
27、ndividuals can help make a differenceB.running a neighborhood meeting to solve its problemsC.citizens reactions to the problems they faceD.solving problems through group action答案:A短文主要讲述了一个对城市建设漠不关心的人,在自己帮助别人之后领悟,到个人的努力很重要,可以让生活变得更美好。因此选A。Passage Two What is your favorite color? Do you like yellow,
28、orange or red? If you do, you must be an optimist (乐观者), a leader, an active person. Do you prefer grays and blues? Then you are probably quiet, shy and you would rather follow than lead. If you love green, you are strong-minded and determined. At least this is what psychologists (心理学家) tell us. The
29、y have been seriously studying the meaning of color preference (爱好), and the effect that colors have on human beings. They tell us that we dont choose our favorite color as we grow up. If you happen to love brown, you did so as soon as you opened your eyes, or at least as soon as you could see clear
30、ly. A yellow room makes us feel more cheerful and more comfortable than a dark green one. On the other hand, black is depressing. Light and bright colors make people not only happier but more active. It is a fact that factory workers work better, harder, and have fewer accidents when their machines
31、are painted orange rather than black or dark gray. Remember that you will know your friends and your enemies better when you find out what colors they like and dislike. And dont forget that anyone can guess a lot about your character when you choose a piece of handkerchief. 1. According to this pass
32、age,_.A.one can choose his color preferenceB.one is born with his color preferenceC.ones color preference is changeableD.one has to choose his favorite color as soon as he can see clearly答案:B从第一段心理学家的研究和If you happen to love brown,you did so as soon as you opened your eyes推知人对颜色的喜欢是天生的。2. The main i
33、dea of paragraph 2 is_.A.colors may have effect on our work and studyB.colors do have effect on our moods (情绪)C.light and bright colors make people happyD.factory workers can work better in a bright room答案:B颜色能影响人的情绪,比较四个选项,只有B概括了第二段的大意。3. Which of the following is closest in meaning with the senten
34、ce: I am feeling black?A.I am sad.B.I am feeling well.C.I am dirty.D.I am very tired.答案:A.black is depressing可知黑色使人阴郁。4. According to the passage, which of the following is NOT true?A.One can know his friends better from their color preference.B.Workers can work better in a room with bright colors.C
35、.The person who prefers dark colors can not be successful.D.We can change our mood by changing our clothes.答案:C从第一段可知颜色的喜好与性格相关,是天生的,A、B、D选项都是文中提到的,因此选C。5. The main idea of this passage is_.A.ones color preference shows ones characterB.you can brighten your life with wonderful colorsC.psychologists
36、have been studying the meaning of color preferenceD.ones color preference has something to do with his character and colors have effects on human beings答案:D比较四个选项,D较全面的概括了全文。颜色的喜好与性格相关,并且对人的情绪有影响。Passage Three Many visitors finds the fast pace at which American people move very troubling. Ones first
37、 impression is likely to be that everyone is in a rush. City people always appear to be hurrying to get where they are going and are very impatient if they are delayed even for a short moment. At first, this may seem unfriendly to you. People will push past you as they walk along the street. You wil
38、l miss smiles, brief conversations with people as you shop or dine away from home. Do not think that because Americans are in such a hurry they are unfriendly. Often, life is much slower outside the big cities, as is true in other countries as well. Americans who live in cities often think that ever
39、yone is equally in a hurry to get things done; just as city people do in Tokyo, Singapore or Paris, for example. But When they discover that you are a stranger, most Americans become quite kindly and will take great care to help you. If you need help and say, I am a stranger here. Can you help me? M
40、ost people will stop, smile at you, and help you find you way or answer your questions. Occasionally, you may find someone too busy or perhaps too rushed to give you help. If this happens, do not be discouraged (气馁); just ask someone else. Most Americans enjoy helping a stranger. 1. Many people who
41、first visit the United States will find that_.A.America is a highly developed countryB.Americans are impatient and unfriendly peopleC.the fast pace in American life often causes much troubleD.American city people seem to be always in a rush答案:D从短文第一段可知美国人看起来都很忙碌。2. When the author says You will miss
42、 smile in paragraph two, he means_.A.you will feel that Americans do not seem very friendlyB.you will be puzzled why Americans do not smile at youC.you will fail to notice that Americans are pleasant and happyD.you will find that Americans dont have much sense of humor答案:A从第二段第一句.this may seem unfri
43、endly to you可知人们的忙碌使他们看起来不那么友好,人们没时间跟陌生人微笑,攀谈。3. In the authors opinion,_.A.it is true that life in America is much faster than that in any other cityB.people living outside big cities are lazy and miserableC.most American people enjoy living in the suburbs of big citiesD.those who are busy are not
44、necessarily unfriendly答案:D从第二第三段都可看出作者认为美国人忙碌,但是对外地人还是很友好的,因此选D。A、B、C选项都与原文不符。4. The author mentions big cities such as Tokyo, Singapore and Paris_.A.to show that city people all over the world have a lot in commonB.to let his readers be aware that they are some of the worlds biggest citiesC.to illu
45、strate their difference from American citiesD.because they are some of the cities that attract visitors most答案:A从第三段第一句可知国际上的大城市有很多共同之处。A正确。5. If you say to an American that you are a stranger there, most probably he will_.A.offer his helpB.stop smiling at youC.help you find the wayD.reply that he i
46、s pleased to meet you答案:A根据第三段,从美国人对外国人提出请求的表现可知他们对外国人的友善,只有A选项全面概括了这点。Passage Four It seems that beauty and women are twins. Observe for yourself. Ads on fashion flood TV screen, radio programs, magazines and the streets. Whether they have realized or not, women are besieged (包围) by a sea of fashio
47、n. They are taught to think that without beautiful clothes they will grow old and lose their charm. So who dares to neglect dressing up at the cost of their appearance and youth? But I do not agree with the opinion that women have to show their beauty through their looks. The richness of their mind
48、proves to be more beautiful and attractive than their looks. A woman who has experienced many troubles and may be called aunt or granny can still maintain her beauty if she has such excellent qualities as knowledge, ability, a kind heart and concern for others. In addition, old and young, beautiful
49、and ugly are relative concepts. People who keep a young mind will never feel old. Curious about new things and eager to learn more, they keep up with the tide. Plainly dressed women may have a type of beauty, which is pure and real. Reading and learning is the best way to keep one youthful. Good boo
50、ks are fertile soil which can feed the flower of ones heart and looks. 1. Why does the author say that beauty and women are twins?A.Women are born to be beauties.B.Women like to show off their beautiesC.Women are proud of their beautyD.Women try to maintain their beauty by dressing up答案:D根据第一段可排除其他三
51、个选项,女人需要时装让自己保持美丽,与美丽是同时存在的。2. According to the author, in order to stay young and attractive, women should_.A.follow the fashionB.enrich their mindC.do more exerciseD.dress up in beautiful clothes答案:B.can still maintain her beauty if she has such excellent qualities可知作者认为内心的丰富和美丽比外表美更持久。3. Which of
52、 the following is NOT true according to the passage?A.As a woman grows old, her beauty will gradually disappear.B.A woman with a young mind never feels old.C.Even a plainly dressed woman may have pure and real beauty.D.However old she is, a woman with some excellent qualities can still maintain her
53、beauty.答案:A从第二段可看出,作者认为美丽不会随年龄而消逝,一个拥有良好品质的女人到年老时仍然美丽。4. The word relative in paragraph 3 most probably means_.A.similarB.relatedC.differentD.independent答案:B只有B最接近原意“相关的”。A为“相似的”;C为“不同的”;D为“独立的”。5. The author believes that_.A.women should lay more emphasis on their own qualitiesB.beautiful clothes c
54、an make women more attractiveC.women have to show their beauty through their looksD.women are more curious about new things than men答案:A从短文后三段可知作者认为内在美更重要,因此选A。Passage Five Roman soldiers in some places built long rows of signal towers. When they had a message to send, the soldiers shouted it from t
55、ower to tower. If there were enough towers and enough soldiers with loud voices, important news could be sent quickly over distance. In Africa, people learned to send messages by beating on a series of large drums (鼓). Each drum was kept within hearing distance of the next one. The drum beats were sent out in a special way that all the drummers understood. Though the messages were simple, they could be sent at great speed for hundreds of mi
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 新能源专业就业前景怎么样
- 安全工作管理平台讲解
- 新型医患关系研究文献
- 全区村级财务培训课件
- 人工智能服务器搭建
- 光山县校车安全培训会课件
- 光伏运维人员培训课件
- 普查员兼职考试题及答案
- 楼兰大学考试题目及答案
- 劳动协理员考试题及答案
- 2025广东深圳市光明区事业单位选聘博士20人笔试备考试题及答案解析
- 【新】国开2024年秋《经济法学》1234形考任务答案
- 2026年及未来5年市场数据中国钓具市场竞争策略及行业投资潜力预测报告
- 2026届甘肃省兰州市一中生物高一第一学期期末检测模拟试题含解析
- 托福真题试卷含答案(2025年)
- (2025)70周岁以上老年人换长久驾照三力测试题库(含参考答案)
- 2025辽宁葫芦岛市总工会招聘工会社会工作者5人笔试考试参考题库及答案解析
- 2026年湖南汽车工程职业学院单招职业技能考试题库及参考答案详解
- 农光互补项目可行性研究报告
- 印刷消防应急预案(3篇)
- 高校桶装水合同范本
评论
0/150
提交评论