[大学英语考试复习资料]大学三级(A)模拟311_第1页
[大学英语考试复习资料]大学三级(A)模拟311_第2页
[大学英语考试复习资料]大学三级(A)模拟311_第3页
[大学英语考试复习资料]大学三级(A)模拟311_第4页
[大学英语考试复习资料]大学三级(A)模拟311_第5页
已阅读5页,还剩33页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、大学英语考试复习资料大学三级(A)模拟311大学英语考试复习资料大学三级(A)模拟311大学三级(A)模拟311Part Listening ComprehensionDirections: This part is to test your listening ability. It consists of 3 sections.Section ADirections: This section is to test your ability to understand short dialogues. There are 5 recorded dialogues in it. After

2、each dialogue, there is a recorded question. Both the dialogues and questions will be spoken only once. when you hear a question, you should decide on the correct answer from the 4 choices marked A), B), C), D) given in your test paper. Then you should mark the corresponding letter on the Answer She

3、et with a single line through the center. (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名) 1.A.She s often late.B.She s honest.C.She s not efficient.D.She s capable.答案:D解析W: Who s your new secretary, Tom?M: Miss Brown. I m very pleased with the work she s been doing so fast.Q: What do we know about Tom s secretary?此题为逻辑推理题。根据S

4、peaker2所述:我对她做的工作如此迅速非常满意。因而答案为D,表示她非常有能力,能够胜任这份工作。2.A.7:30B.8:50C.8:15D.8:00答案:D解析M: Michael is supposed to be here by 8:00.W: His wife said he left home at 7:40, so he won t here before 8:20.Q: What time is Michael supposed to arrive?此题为数字题。这类题型即使不让考生做简单的运算,也会有几个数字对考生的思想进行干扰。此题第一句话就已告诉了我们正确答案。3.A.

5、At a zoo.B.In a cafeteria.C.On a college campus.D.At an art museum.答案:A解析W: What would you like to see first, the monkeys or the deer?W: Id really like to see the camels. Its almost their feeding time.Q: Where are the speakers?此题为判断题。可通过原文里给出一些信息:“monkey”,“deer”,“camels”可推断出他们谈话的地点是在动物园。4.A.The woma

6、n can see the island.B.It s too foggy to see the island now.C.It s clear where the lawn has been raked.D.He would like to see the island.答案:B解析W: Can I see the island today?M: You could if this fog would only clear up.Q: What does the man mean?此题为逻辑推理题。根据Speaker2所述:如果现在没有雾,你就可以看得见那个岛了。言外之意现在的雾太大,Spe

7、aker1是看不见岛的。5.A.Because it s cheaper.B.Because it s safer.C.Because its faster.D.Because its earlier.答案:A解析M: The 5:30 bus is more expensive but faster.W: To save 30 cents, Ill wait 5 minutes for the 5:35.Q: Why does the woman want to wait for 5:35 bus?此题为因果判断题。Speaker1说,5:30的汽车很贵,但是很快;Speaker2说,为了节

8、省30美分,她会再等5分钟,等5:35的车。由此可知,应选A。Section BDirections: This section is to test your ability to understand short conversations. There are 2 recorded conversations in it. After each conversation, there are some recorded questions. Both the conversations and questions will be spoken two times. When you he

9、at a question, you should decide on the correct answer from the 4 choices marked A), B), C), D) given in your test paper. Then you should mark the corresponding letter an the Answer Sheet with a single line through the center. Conversation 1 (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名) 1.A.At the post office.B.In a shop.C.

10、At the bank.D.In a restaurant.答案:C解析 6-7W: What can I do for you, sir?M: I want to draw $100 from my account.W: Have you got your bankbook with you?M: Yes, here it is.W: Thats fine. Thank you. How do you want them?M: Ten-dollar bills. Please.W: Anything else?M: Yes, could you tell me my balance plea

11、se?W: Here s your balance.M: Thanks.6. Where does this conversation most probably take place?通过文中“draw $100”,“bank-book”我们可推断出此段对话发生在银行里,故C为正确答案。2.A.Five-dollar bills.B.Fifteen dollar bills.C.One-dollar bills.D.Ten dollar bills.答案:D解析How does the man want to draw the money?原文可直接听到答案:ten-dollar bills

12、。 Conversation 2 (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名) 3.A.The woman is willing to do the washing for the man.B.The man wants the woman to do the washing for him.C.The woman knows little about the machine,D.The man knows nothing about the machine.答案:D解析 8-10W: Excuse me; do you know how this works?M: Yes. Put the wa

13、shing inside. shut the door. the money goes in here. Then when the machine starts you have to put the soap powder in through here.W: Is that all?M: Yes.W: But is there anything I should do when it works?M: You dont have to do anything else until the machine stops.W: Thank you so much.8. What can we

14、learn from this conversation?通过全文,我们知道Speaker1向Speaker2询问怎么用洗衣机。很显然她对洗衣机一无所知。所以A、B、C、D四选项只有D是正确答案。4.A.Put in the money.B.Put in the soap powder.C.Put in the washing.D.Shut the door.答案:C解析What should the man do first?根据Speaker2告诉Speaker1怎样用洗衣机的过程,我们知道第一步是:put the washing inside。因而C为正确答案。5.A.Shut the

15、door.B.Put in the soap powder.C.Pay money.D.None of above.答案:D解析What else should the man do when the machine works?原文最后问到当洗衣机在洗衣的时候需要做什么事情,Speaker2告诉他不需要做任何事情直到洗衣机停下来。所以A、B、C三个选项都不正确,D才是正确答案。Section CDirections: This section is to test your ability to comprehend short passages. You will hear a recor

16、ded passage. After that you will hear five questions. Both the passage and questions will be read two times. When you hear a question, you should complete the answer with a word or a short phrase. The questions and incomplete answers, are printed on your test paper. You should write your answer on t

17、he Answer Sheet correspondingly. Now the passage will begin. (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名) 1. What did the grandfather use to have? _. 答案:a gold pocket watch解析 11-15 My grandfather used to have a beautiful gold pocket watch. He wore it on a fine gold chain across the front of his waistcoat, and when I was sm

18、all he promised to leave it to me in his will. when I m gone, he said, this is going to be yours. Unfortunately that will never happen now. About three months ago, my grandfather came up to London to visit us. The first Sunday morning after he arrived, my youngest son said he wanted to go to the par

19、k. We ll do better than that, said my grandfather, we ll go and feed the pigeons in Trafalgar Square. So off they went. They got home about teatime and my grandfather was looking very upset. My watch, he said, it s gone. Someone must have stolen it while we were feeding the pigeons. 11. What did the

20、 grandfather use to have?2. Where do they live? They live in _. 答案:London解析Where do they live?3. What did the grandfather do in Trafalgar Square? He _. 答案:feed the pigeons解析What did the grandfather do in Trafalgar Square?4. When did they get back home? About _. 答案:teatime解析When did they get back hom

21、e?5. Why did grandfather look upset? Because _. 答案:the watch was gone解析Why did grandfather look upset?Part StructureDirections: This part is to test your ability to construct grammatically correct sentences. It consists of 2 sections.Section ADirections: In this section, there are 10 incomplete sent

22、ences. You are required to complete each one by deciding on the most appropriate word or words from the 4 choices marked A), B), C) and D). Then you should mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre.问题:1. Without air, the night time _ very cold and the da

23、ys burning hot.A.beB.Would beC.isD.will be答案:B解析 如果没有空气,夜间会十分寒冷,而白天会酷热不堪。without air介词短语可以表示假设,其作用相当于If there were no air。句子所述的情况分明是不可能出现的,因此主句的谓语应该用虚拟语气。又如:Without electricity,the science would not have developed s0 fast若没有电,科学就不会发展得如此迅速。 Without water,there would be no life on earth如果没有水,地球上将会没有生命

24、。问题:2. The citys underground _ more people than the buses.A.bringsB.carriesC.sendsD.fetches答案:B解析 城市地铁比巴士运载的人数要多得多。carry vt表示“携带,运送,支持,支撑,传送,意味”等意思,在本句意为“运载,运送。”bring vt意为“拿来,带来,产生,引起,提出(诉讼)”,如:Bring the children back from the kinder-garten at four oclock下午四点把孩子们从幼儿园接回来。send vt意为“送,寄,发送,派谴,打发”,如:It

25、is now being sent to his home by train现在正用火车把它运往他家。fetch vt意为“接来,取来,带来,售得,引出,吸引,到达,演出”,如:Will you fetch some water?你给拿点儿水来好吗?问题:3. _ scientist and _ pianist _ been invited to the New Year s Eve reception given by the government.A.The. the. haveB.The. . haveC.The. .hasD.the.has答案:A解析 那位科学家和那位钢琴家都已受到邀

26、请参加政府举行的新年招待会。此题的答案应该从冠词的用法及主谓人称和数的一致上去考虑。两个用and并列起来的名词,共用一个定冠词,表示一个人有双重身份,当单数看待。若两个名词分别带有定冠词,再用and并列起来,则表示两个人或事情,当复数看待。如:The singer and actress is to attend our party this evening那位歌唱家兼演员今晚将参加我们的晚会。问题:4. Although the town have been attacked by the storm several times, _ was done.A.a fewB.few damage

27、C.a little damageD.little damage答案:B解析 虽然这个小镇遭到暴风雨的几次袭击,但没有造成什么损失。根据句子意义,需要填的是具有否定意义的代词。few和little意思都接近否定,表示“很少”,但few修饰可数名词,little修饰不可数名词。本句中damage意为“损害,损失”,是不可数名词,所以选little。再如:He made very few mistakes in the translation exercise他翻译练习里的错误很少。Few of them know Spanish他们当中很少有人懂西班牙语。问题:5. A business let

28、ter should be written in a formal style _ in a personal one.A.better thanB.rather thanC.other thanD.less than答案:B解析 信函应用正式文体书写,而不用私人信件形式。“rather than”意为“而不是”,“other than”意为“不同于,除了”,所以选B。再例:I came all the way to your place for explaining this matter to you rather than for quarreling with you我赶到你这儿来是为

29、了向你解释件事的,不是来吵架的。He,rather than you,should do the work该做这项工作的是他,而不是你。问题:6. Water pollution, together with old tins and other forms of garbage, _ many problems in our large, industrial city today.A.is causingB.have causedC.have been causingD.are caused答案:A解析 水污染,以及用过的锡罐和其他类型的垃圾,在的工业化大城市中引起很多问题。上述四个选项中

30、,三个表达复数概念,一个为单数,这时要注意其对应的主语是单数还是复数概念。本句的主语是water pollution,紧跟其后的介词短语不是主语的一部分,而是状语。此外,如果主语后面有as well as,as much as,rather than,more than,no less than,along with等引导的词组时,其谓语的单数形式与此短语无关,而通常按语法一致的原则,即按主语的单复数而定。例如:The captain,as well as the coaches,was disappointed in the team队长和教练们对球队的表现很失望。问题:7. As fuel

31、 prices rose, bus companies raised their fares, and _.A.so did the airlinesB.neither did the airlinesC.so did the airlines have doneD.neither the airlines did答案:A解析 随着燃料价格的上涨,公交公司提高了票价,航空公司也是如此。连词and表达的语气是顺接的,它所连接的并列成分在词性、时态等方面一致,故选A。so作副词时,常可用来代替上文出现过的形容词,名词或代词,通常其后接动词be,have,do或者像will,call,should的

32、词,然后再接主语。这样同时,意为“同样,也”,例如:Id like another drink,and so would John我想再喝一杯,约翰也是。问题:8. When we reached the pier, the ferry had not arrived yet; so we _.A.needed not to hurryB.neednt have hurriedC.didn t need to hurryD.had not needed to hurry答案:B解析 当我们到达码头时,轮渡还没有出发,我们本不必这样匆忙。本题考查的目的是情态动词的特殊用法“needt have+

33、过去分词”,表示过去没有必要做的事情。再如:You neednt have woken him upIts only five你其实不必叫醒他,现在才5点。问题:9. _ in the earthquake thoroughly, the city has now been rebuilt.A.DestroyingB.Having destroyedC.DestroyedD.To be destroyed答案:C解析 在地震中被彻底毁坏,这座城市现不得己重建。从题干的上下文来看,句子的主语the city是destroy所表示的动作的接受者,因此应选择被动语态形式。另外,从时间关系上来看,de

34、stroy所表示的动作,比rebuilt所表示的动作发生得早,而to be destroyed则表示将要发生的动作,时间晚于destroy所表示的动作,所以只能选择destroyed。过去分词所表示的动作早于谓语动词所表示的动作,且具有被动意义。再如:Commercial banks make most of their income from interest earned on loans and investiments in stocks and bonds商业银行主要收入渠道是通过股票和债券形式借贷和投资获得利息。问题:10. A couple of minutes earlier,

35、 _ we could have been able to hear his speech.A.andB.onC.butD.so答案:A解析 如果早到几分钟,我们就能够听到他的演讲了。题干空格后用的是情态动词加动词不定式的完成式,表示“本来可以做到而实际上没有做到”。连接词and可以表示结果,and之前则是一种假设。因此应该选择答案A。再如:turn off the avenue at the crossroad,and you will see the park about 500 meters ahead如果你在十字路口拐过去,就可以看到前面纺50米处的公园。so表示因果关系,but表示转

36、折关系,不合题意。or则是“不然,否则”的意思,显然不是答案。Section BDirections: There are 10 incomplete statements here. You should fill in each blank with the proper form of the word given in the brackets. Write the word or words in the corresponding space on the Answer Sheet.问题:1. The bank is reported in the newspaper (rob)_

37、 in broad daylight yesterday.答案:to have been robbed解析 据报纸报道,这家银行昨天白天遭到抢劫。句型“sthbe reposed to.”表示“据报道”。问题:2. This is the only day that I (enjoy)_ in his life really.答案:have enjoyed解析 这是唯一让他感到真正快乐的日子。“the only +名词+定语从句”结构中,定语从句需用完成时。问题:3. The son has almost been driven mad by his parents ( end)_ compl

38、aints.答案:endless解析 儿子几乎被父母没完没了地抱怨逼疯了。问题:4. Many companies advertise in the main newspapers, trying (attract)_ young people.答案:to attract解析 许多公司在主要报纸上刊登广告,试图吸引年轻人。问题:5. They were taught to (large)_ photographs in Mr. Lis class.答案:enlarge解析 在Mr.Li的课上,他们学会放大照片。“teach sbto do sth”是固定搭配。问题:6. Most people

39、 regret for their (lose) _ youth.答案:lost解析 许多人为逝去的青春感到悔恨。过去分词修饰名词,表被动。问题:7. You can consult the(law) _ when you have some trouble in the divorce.答案:lawyer解析 当你在离婚中遇到困难,可向律师咨询。填名词。问题:8. The young boy had no friends there. His (lonely) _ made him unhappy.答案:loneliness解析 那个年轻男孩在这没有朋友,他的孤独让他不开心。问题:9. He

40、 heard some children (laugh)_ when he passed the door.答案:laughing解析 当他经过门口时听到一些孩子的笑声。表示正在发生的事情。问题:10. It s I who ( be)_ to leave at once.答案:am解析 我马上得离开。是强调句型,be动词要与主语一致。Part Reading ComprehensionTask 1 Somewhere on tile South Coast England Dear Mum and Dad, It was a great idea to send me over to Bri

41、tain to learn English this summer! Ive met so many studentsfrom Sweden, France and all over the world. And there are lots of students from Germany here too. It s just like being at home. What a relief to find normal people, even in England, and to speak in a normal language most of the time. Of cour

42、se, we do have English lessons in the day, ant! I have to talk to the family I stay with here. Do you know, some of my friends have said they won t go out with us in the evening any morethey want to speak English and find English friends. I think theyre mad. The family I live with are very nice. But

43、 they have some strange habits. They drink tea all day: at breakfast, in the afternoon anti at bedtime. And they eat butter with salt in it! If I go out in the evening, I often eat fish and chips. The food is wrapped up in a newspaper; at least reading the paper takes your mind off the fish and chip

44、s! Here at the coast, we travel by bus. The buses are always late. I was knocked down by an old lady the other day be- cause I didnt Stand in the queue. English people seem very quiet and reserved, so I was very surprised to see how violent they become about queues. Also, if you ask them directions,

45、 they suddenly become very chatty and go on for hours. Id like to come back here next year to see all my friends againoh yes, and to learn some more English. Your loving son, Hans. 1. According to tile passage, the writer of the letter is from _.A.EnglandB.FranceC.GermanyD.Sweden答案:C推断题。从第一段可以看出,作者说

46、到在那里也有很多来自德国的学生,就像在家里一样。错误选项说明:A)作者是去学习英语的,当然不会是英国人;B)和D)都是作者所举的来自各国的例子。2. I think theyre mad (Last sentence in Paragraph 2) probably means that _.A.they are wildly interested in EnglishB.they are angry with meC.they are becoming wild in EnglandD.they do not like to play outside答案:A语义题。“mad”一词在这里有着迷

47、的意思,作者是说他那些朋友都开始为英语而着迷了。错误选项说明:B)mad也有生气的意思;但不适用于这篇文章中;C)他们是为英语而着迷,而不是为英国而着迷;D)文中没有提到。3. Which of the following statements is NOT true?A.I live with very good people here.B.I live with very strange people here.C.The family I live with like to drink tea.D.Tile family I live with eat huller with salt

48、ill it.答案:B是非题。要选出错误的选项,第三段可以看出,我寄宿的这家人有整天喝茶的怪习惯等,但并没有说他们是奇怪的人。A),C)和D)都可以在第三段找到。4. I was knocked down by an old lady the other day (Paragraph 4) shows that _.A.British people are not friendlyB.The old ladies in Britain are not friendlyC.British people are very quietD.Yon must line up to take a bus答

49、案:D细节题。从第四段可以看出,作者之所以被撞倒是因为他没有排队。错误选项说明:A)和B)第四段中作者说英国人一般都是很友好的;C)可以在第四段找到。5. From the passage, we know that _.A.the writer has many friends in Britain nowB.the writer doesnt like British old ladiesC.Britain is a good place to stay inD.British people like their weather答案:A推断题。从文章最后一段可以看出,作者在那里结交了很多的

50、朋友。错误选项说明:B),C)和D)文中都没有提到。Task 2 Between 1977 and 1981, three groups of American women, numbering 27 in all, between the age of 35 and 65, were given month-long tests to determine how they would respond to conditions resembling those aboard the space shuttle. Though carefully selected from among man

51、y applicants, the women were volunteers and the pay was barely above the minimum wage. They were not allowed to smoke or drink alcohol during the tests, and they were expected to tolerate each other s company at close quarters for the entire period. Among other things they had to stand pressure thre

52、e times the force of gravity and carry out both physical and mental tasks whole exhausted from strenuous physical exercise. At the end of ten days, they had to spend a further twenty days absolutely confined to bed, during which time they suffered backaches and other discomforts, and when they were

53、finally allowed up, the more physically active women were especially subject to pain due to a slight calcium loss. Results of the tests suggest that women will have significant advantages over man in space. They need less food and less oxygen and they stand up to radiation better. Men s advantages i

54、n terms of strength and stamina, meanwhile, are virtually wiped out by the zero-gravity condition in space. 1. What were those American women tested for during the whole month?A.For the selection of the responsible persons.B.For the condition of different group of the women.C.To see if they were suitable for the space work.D.To see how they would react to conditions like those aboard the space shuttle.答案:D推断题。27名年龄不等的妇女接受了为期一个月的试验,以检测女性处于模拟宇宙飞船环境下的反应。A)文章中对一批美国妇女的筛选不是为了选择有责任心的人;B)不是为了测试不同组别妇女的情况;C)文章没有提及试验是为了看这些妇女是否适应太空作业。2. From the passage w

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论