2020职称英语考试《理工类》B级阅读理解专项模拟题(4)_第1页
2020职称英语考试《理工类》B级阅读理解专项模拟题(4)_第2页
2020职称英语考试《理工类》B级阅读理解专项模拟题(4)_第3页
全文预览已结束

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、2020 职称英语考试理工类 B 级阅读理解专项模拟题(4)Lead PollutionLead deposits, which accumulated in soil and snow during the 1960 s and 70 s, were primarily the result of leaded gasoline emissions originating in the United States. In the twenty years that the Clean Air Act has mandated unleaded gas use in the United St

2、ates, the lead accumulation worldwide has decreased significantly.A study published recently in the journal Nature shows that air-borne leaded gas emissions from the United States were the leading contributor to the high concentration of lead in the snow in Greenland. The new study is a result of th

3、e continued research led by Dr. Charles Boutron, an expert on the impact of heavy metals on the environment at the National Center for Scientific Research in France. A study by Dr. Boutron published in 1991 showed that lead levels in arctic ( 北极的 ) snow were declining.In his new study, Dr. Boutron f

4、ound the ratios of the different forms of lead in the leaded gasoline used in the United States were different from the ratios of European, Asian and Canadian gasolines and thus enabled scientists to differentiate (区分 ) the lead sources. The dominant leadratio found in Greenland snow matched that fo

5、und in gasoline from the United States.In a study published in the journal Ambio(人类环境杂志 ),scientists found that lead levels in soil in the NortheasternUnited States had decreased markedly since the introduction of unleaded gasoline.Many scientists had believed that the lead would stay in soil and sn

6、ow for a longer period.The authors of the Ambio study examined samples of the upper layers of soil taken from the same sites of 30 forest floors in New England, New York and Pennsylvania in 1980 and in 1990. The forest environment processed and redistributed the lead faster than the scientists had e

7、xpected.Scientists say both studies demonstrate that certain parts of the ecosystem (生态系统 ) respond rapidly toreductions in atmospheric pollution, but that these findings should not be used as a license to pollute.1. The study published in the journal Nature indicates thatA. the US is the major sour

8、ce of lead pollution in arctic snow.B. the Clean Air Act has not produced the desired results.C. lead will stay in soil and snow longer than expected.D. lead deposits in arctic snow are on the increase. 准确答案: A 解析:问题问的是:自然杂志上刊登的研究表明什么 ?第二段开头 提到自然杂志上刊登的研究表明从产自美国通过空气传播的含铅气体 排放是导致格陵兰雪地中铅浓度高的主要原因。而格陵兰就是

9、位于北 极圈内。所以 A 准确,美国是北极雪中铅污染的主要来源。2. Lead accumulation worldwide decreased significantlyafter the use of unleaded gas in the USA. was discouraged.B. was prohibited by law.C. was enforced by law.D. was introduced.准确答案: C解析:美国法律强制使用无铅汽油后,世界范围的铅金属积累量 明显减少了。第一段最后一句话支持这个说法,注意,文中的“mandatec”与C选项中的“ enforced

10、”意思相同,都是“强制”的 意思。3. How did scientists discover the source of leadpollution in GreenlandA. By analyzing the data published in journals like Natureand Ambio.B. By comparing the chemical compositions of leadedgasoline used in various countries.C. By observing the lead accumulations in different partsof t

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论