[大学英语考试复习资料]大学三级(A)模拟49_第1页
[大学英语考试复习资料]大学三级(A)模拟49_第2页
[大学英语考试复习资料]大学三级(A)模拟49_第3页
[大学英语考试复习资料]大学三级(A)模拟49_第4页
[大学英语考试复习资料]大学三级(A)模拟49_第5页
已阅读5页,还剩33页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、大学英语考试复习资料大学三级(A)模拟49大学英语考试复习资料大学三级(A)模拟49大学三级(A)模拟49Part Listening ComprehensionDirections: This part is to test your listening ability. It consists of 3 sections.Section ADirections: This section is to test your ability to understand short dialogues. There are 5-recorded dialogues in it. After eac

2、h dialogue, there is a recorded question. Both the dialogues and questions will be spoken only once. When you hear a question, you should decide on the correct answer from the 4 choices marked A) , B) , C) and D) given in your test paper. Then you should mark the corresponding letter on the Answer S

3、heet with a single line through the center. (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名) 1.A.7: 50.B.8: 50.C.8: 30.D.8: 00.答案:D解析M: Bob is supposed to arrive by 8:00W: His wife said he had left home at 7:50, so he won t be here before 8:30.Q: What time is Bob supposed to arrive?精解 该题为数字题。此类题型多会有几个数字对考生进行干扰。根据男士的第一句话“Bob is

4、 supposed to arrive by 8:00”就可知Bob应该8点到。2.A.She s capable.B.Shes honest.C.She s not efficient.D.She s often late.答案:A解析W: Who s your new secretary, Mike?M: Miss White. I m very pleased that she s been doing the work so fast.Q: What do we know about Mike s new secretary?精解 该题为逻辑推理题。根据男士所述“Im very ple

5、ased with the work shes been doing so fast”可知她非常有能力,能够胜任这份工作。3.A.At a zoo.B.In a cafeteria.C.On a college campus.D.At an art museum.答案:A解析M: What would you like to see first, the monkeys or the camels?W: I d really like to see the deer. It s almost their feeding time.Q: Where are the speakers?精解 该题为

6、判断题。根据原文给出的一些信息:“monkeys”,“camels”,“deer”可推断出他们谈话的地点是在动物园。4.A.Because it s safer.B.Because it s cheaper.C.Because its faster.D.Because its earlier.答案:B解析W: The 5:45 bus is more expensive but faster.M: To save 20 cents, Ill wait 5 minutes for the 5:50.Q: Why does the man want to wait for the 5:50 bus

7、?精解 该题为因果判断题。根据男士所说“To save 20 cents,Ill wait 5 minutes for the 5:50”可知他等下一辆车是为了省钱。5.A.The woman can see the island.B.It s too foggy to see the island now.C.It s clear where the lawn has been raked.D.He doesn t want to see the island.答案:B解析W: Can I see the island today?M: You could if this fog would

8、 dear up.Q: What does the man mean?答察精解 该题为逻辑推理题。根据男士所述“You could if this fog would clear up”可知现在雾大大,女士看不见岛。Section BDirections: This section is to test your ability to understand short conversations. There are 2-recorded conversations in it. After each conversation, there are some recorded question

9、s. Both the conversations and questions will be spoken two times. When you hear a question, you should decide on the correct answer from the 4 choices marked A) , B) , C) and D) given in your test paper. Then you should mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the

10、 center.Conversation 1 (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名) 1.A.In a restaurant.B.In a snack-bar.C.In a tea shop.D.In a hotel.答案:D解析 6-8W: Can I have breakfast in my room?M: Certainly, madam. Breakfast is served in your room from 7 o clock until 9. Here s the menu.W: Id like to have Chinese food.M: Yes, madam. And

11、at what time would you like it?W: About eight o clock, I think.M: Very good, madam. And what kind of fruit juice would you like?W: I d like orange, please.M: Orange juice. And would you prefer tea or milk?W: Tea, please.M: Thank you very much. Good night.Q6: Where does this conversation most probabl

12、y take place?精解 该题为判断题。根据女士的第一句话“Can I have breakfast in my room?”以及其后的对话可知此段对话发生在晚上,预订早餐的服务只可发生在旅馆。由此选D。2.A.She wants to have lunch in the hotelB.She wants to order some foods for lunch.C.She wants to have breakfast in her room.D.She wants to eat something immediately.答案:C解析What does the woman want

13、?精解 该题为细节题。根据女士所说的“Can I have breakfast in my room?”可知她想在房间里吃早餐。3.A.7: 00.B.10: 00,C.8: 00.D.8: 30.答案:C解析At what time does the woman want her food served?精解 该题为细节题。根据女士所说的“About eight oclock”可知她想在8点用餐。Conversation 2 (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名) 1.A.A fight in the street.B.A traffic accident.C.A robbery.D.A

14、dead driver.答案:B解析 9-10W: Now, Mr. Sun, did you see the accident clearly?M: Oh, yes. I was standing outside the post office.W: Can you remember what time it happened?M: Yes, it was 4:25 by my watch.W: Good. Now, was the truck going fast?M: Yes. Well, perhaps the driver thought the traffic lights wer

15、e going to change to green. But they were red.W: Are you sum, Mr. Sun?M: Yes, absolutely sure.W: Well, thanks a lot, Mr. Sun. Good-bye.M: Good-bye.Q9:What are the two speakers talking about?精解 该题为判断题。根据上下文内容即可知道说话人在谈论什么,正确答案为选项B。2.A.The driver was drunk.B.A man was just crossing the street.C.The pos

16、t office did not open.D.The traffic fights were red.答案:D解析What did the man tell the woman?精解 从男士所说的“Well,perhaps the driver thought the traffic lights were going to change to greenBut they were red”可知当时是红灯。Section CDirections: This section is to test your ability to comprehend short passages. You wi

17、ll hear a recorded passage. After that you will hear five questions. Both the passage and the questions will be read two times. When you hear a question, you should complete the answer ,to it with a word or a short phrase ( in no more than 8 words). The questions and incomplete answers are printed o

18、n your test paper. You should write your answers on the Answer Sheet correspondingly. Now the passage will begin. (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名) 1. Where did Tim first work? He first worked _. 答案:In an office解析 11-15 When Tim left school, he did not really know what he wanted to do. At first, he worked (Q11)i

19、n an office, but soon he found that it was boring. (Q12) There was also trouble with his second job in a car factory. He then decided to work out of doors, and (Q13) got a job as a gardener in a park. Now he works much harder than he did in the office or in the factory, (Q14)because his work is more

20、 varied. He works hardest in autumn and winter, keeping the park tidy and preparing for spring and summer. In summer he can relax and he can feel proud that (Q15)he has helped to make the park so beautiful. Many people visit the park and he is always pleased when he hears them say how lovely it look

21、s. Q11: Where did Tim first work?精解 该题为简答填空题。根据“At first,he worked in an office,but soon he found that it was boring”可知此处应填in an office。2. Why did he give up his job in the factory?, Because he had _. 答案:some trouble there解析Why did he give up his job in the factory?精解 该题为简答填空题。根据“There was also trou

22、ble with his second job in a car factory”可知此处应填some trouble there。3. What was his third job? He works as _ in a park. 答案:a gardener解析What was his third job?精解 该题为简答填空题。根据“He then decided to work out of doors。and got a job as a gardener in a park”可知此处应填a gardener。4. Why does he work much harder than

23、he did in the office or in the factory? Because his work is _. 答案:more varied解析Why does he work much harder than he did in the office or in the factory?精解 该题为简答填空题。根据“because his work is more varied”可知此处应填 more varied。5. Why does he feel proud? Because he has helped to make the park _. 答案:so beautif

24、ul解析Why dose he feel proud?精解 该题为简答填空题。根据“he call feel proud that he has helped to make the park so beautiful”可知此处应填so beautiful。Part StructureDirections: This part is to test your ability to construct grammatically correct sentences. It consists of 2 sections.Section ADirections: In this section, t

25、here are JO incomplete sentences. You are required to complete each one by deciding on the most appropriate word or words from the 4 choices marked A) , B) , C) and D) . Then you should mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.问题:1. Her parents died whe

26、n she was young so she was _ by her grandma.A.bredB.fed upC.grown upD.brought up答案:D解析 句意:她小时候父母就去世了;因此她是由祖母带大的。该题考查的是固定词组。bring up意为“教育;养育”;breed vt/vi意为“繁殖;下崽”。feed up意为“喂肥,养肥”。grow up意为“长大;成年;兴起”。问题:2. The poor driver was still _ when passers-by pulled him out from under his car.A.liveB.livelyC.a

27、liveD.living答案:C解析 句意:当路过的人把可怜的司机从他的车下拉出来的时候,他还活着。该题考查的是形容词辨析。alive adj意为“活的,活着的”。live adj意为“活的,生动的,精力充沛的,实况转播的”,但live不能用作表语。lively adj意为“活泼的;生气勃勃的”。 living adj意为“活着的,有生命的”,常用作定语。问题:3. _ much of their land is poor and only twelve percent of the land can be cultivated, over eighty percent of the popu

28、lation are agricultural workers.A.Except thatB.AlthoughC.BecauseD.So far as答案:B解析 句意:尽管他们大部分的土地是贫瘠的,只有12的可耕地,但80以上的人口却是农业工人。该题考查的是连词。except that后接从句,意为“除之外”。so/as far as意为“(表示程度,范围)就;尽;至于”。根据句意前后转折关系可知这里用 although,意为“尽管。”问题:4. He climbed up into the tree and picked all the apples _ reach.A.withinB.i

29、nC.be of hisD.inside答案:A解析 句意:他爬上了树,摘下了所有能摘到的苹果。该题考查的是介词。within pep意为“在内”。off prep意为“从离开,脱离”。beyond prep表示“在(到)较远的一边,超过,那一边”。 inside prep意为“在内;在里面”。表示不超过某时间或距离时常用within而不用inside。问题:5. No sooner had we reached the top of the hill _ we all sat down.A.whenB.thenC.thanD.until答案:C解析 句意:我们一到山顶,大家就坐下来休息。该题

30、考查的是时间状语从句。no sooner. than是一个连接词,引导一个时间状语从句,意为“一就”,这是固定搭配。需注意的是,no sooner位于句首时,要用倒装。类似的从属连词还有:hardlywhen,scarcelywhen,表示从句动词的先行词是紧接着主句动词动作的发生而发生的。问题:6. I wish I _ to the party with you, but I had to finish my papers.A.could have goneB.wentC.might have goneD.have gone答案:A解析 句意:我真希望那时能和你一起去参加晚会,但我不得不完

31、成我的论文。该题考查的是动词的用法。动词wish后搂从句,表达不可能实现或与事实相反的情况时,谓语动词要用虚拟语气,即用过去时(表示现在发生的动作)或过去完成时(表示过去发生的动作)。本题后半句谓语动词have用的是过去时had to finish my papers,所以前面要用过去完成时表示过去发生的动作。问题:7. The speaker, _ for his eloquent speeches, was warmly received by the audience.A.having knownB.being knownC.knowingD.known答案:D解析 句意:这位以演说精彩

32、而闻名的演讲者,受到了听众的热烈欢迎。该题考查的是分词的用法。(bc) know(n)for的意思是“以闻名”。因为 speaker与know是被动关系,所以用过去分词。问题:8. Dick s mum was much kinder to him than she was to his brothers, _ of course, made them jealous. A.whoB.whatC.thatD.which答案:D解析 句意:迪克的妈妈对他比对他其他兄弟好得多,这当然使其他孩予忌妒。该题考查的是非限定性定语从句。从前后文来分析,空格后的部分是对前文意思的补充,因此结构上,此部分应为

33、非限定性定语从句,关系代词不能用that。问题:9. Kate did not have time to go to the cinema last night because she was busy _ for her exam.A.to preparingB.to be preparedC.preparingD.being prepared答案:C解析 句意:凯特昨晚没有时间去看电影,因为她正忙着为考试做准备。该题考查的是形容词的用法。形容词busy表示“忙于做什么”时,后面接动词的-ing形式,而不能用动词不定式。问题:10. _ we have finished our lesson

34、, we shall start to do some revision work.A.For nowB.Now thatC.Ever sinceD.By now答案:B解析 句意:既然我们学完了课程,我们可以开始复习了。该题考查的是从句。从上下文句意来看应填入一个表因果关系的连接词来引导状语从句。只有now that符合题意。Section BDirections: There are 10 incomplete statements here. You should fill in each blank with the proper form of the word given in t

35、he brackets. Write the word or words in the corresponding space on the Answer Sheet.问题:1. I doubt the (true) _ of the story but many people believe it.答案:truth解析 句意:我怀疑那故事的真实性,但许多人都相信它。该题考查的是词性转换。定冠词后应用名词。问题:2. He got the car (start) _ at last by asking everyone to push it.答案:started解析 句意:他请所有人来推车,最

36、终让车启动了。该题考查的是非谓语动词。started是过去分词做表语,表示“该汽车(被)发动”。问题:3. It is important that the forms should (send) _ back before the deadline.答案:be sent解析 句意:表格须在最后期限前送回,这很重要。该题考查的是被动语态。form和send是被动关系,应用被动语态。问题:4. ff you could find some witness, it could greatly ( strength) _ his case.答案:strengthen解析 句意:你要是能找到一些证人,

37、在他的案子中就会更有说服力。该题考查的是词性转换。主句缺谓语动词,应用strength的动词形式。问题:5. The company chiefs have protested (angry) _ that the other s stealing their staffs.答案:angrily解析 句意:公司主管强烈反对其它公司挖走他们的员工。该题考查的是词性转换。动词 protest需以副词修饰。问题:6. He got to know that the earth (move) _ around the sun at the age of four.答案:moves解析 句意:他4岁时知

38、道了地球绕着太阳转的道理。该题考查的是时态。“地球绕大阳转”是公理,用一般现在时。问题:7. He is of great (wise) _ and much personal charm.答案:wisdom解析 句意:他是有伟大智慧和个人魅力的人。该题考查的是词性转换。形容词great后面接名词。问题:8. I have decided to devote (me) _ to helping blind people.答案:myself解析 句意:我已决定投身于帮助盲人这一事业。该题考查的是名词的所有格。动词后应接名词的宾格。问题:9. Study in moderation is agre

39、eable as well as (health) _ to human beings.答案:healthy解析 句意:适度学习令人愉快且有益健康。该题考查的是词性转换。as well as前后内容应一致,应填heal出的形容词形式healthy与agreeable保持一致。问题:10. It (say) _ that the workers all regarded him with sympathy.答案:is said解析 句意:据说工人们对他都很同情。该题考查的是固定句型。“It is said。that”是固定句型,意为“据说”。Part Reading ComprehensionD

40、irections: This part is to test your reading ability. There are 5 tasks for you to fulfill. You should read the reading materials carefully and do the tasks as you are instructed.Task 1 Some people say that seals are the fairies of the sea and should not be killed. The seals are the cleverest creatu

41、res that have ever been found in the sea. In the Kingdom of the Seals is an English fairy story by Donald A. Mackenzie. It tells of a seal hunter who wounds a seal. The seal swims away with the hunter s knife still in its back. That evening a stranger on a black horse calls at the home of the seal h

42、unter and takes him to the edge of a cliff. Suddenly the seal hunter finds himself falling. He falls to the bottom of the sea. The stranger Changes into a seal and leads him towards a huge underwater palace. Inside the palace he sees an old grey seal lying on a bed in terrible pain. Beside the bed i

43、s a knife which the hunter recognizes as his own. He is ashamed of his cruelty and begs forgiveness of the old seal. Because this is a fairy story, the wound is healed when the seal hunter lays his hand on it and wishes. The old seal regains his strength straight away. The seal hunter promises never

44、 to hunt seals again, Then he is led back to dry land. When he gets home he finds his pockets are filled with pearls. 1. According to the passage, some people s impression of seals is that _.A.they are the cleverest creatures in the seaB.they are good at swimmingC.they are the fairies of the seaD.th

45、ey are our friends答案:C解析 题干意。为“根据该文,某些人对海豹的印象是”。该题为细节题。根据第一段开头。A有提到,但不是海豹在人们心中的印象,B和D文中没有叙述。2. We learn from the second paragraph that _.A.In the Kingdom of the Seals tells the seal hunter not to wound a sealB.In the Kingdom of the Seals tells a story about a seal hunterC.The seal hunter did not wan

46、t to kill the sealD.The seal can always swim with a knife in its back答案:B解析 题干意为“从第二段我们知道”。该题为细节题。由第二段第二句可知文章描述了一个猎杀海豹的人伤了一只海豹的神话故事。3. The seal hunter begs forgiveness of the old seal because _.A.he is sorry to have wounded the old sealB.he is afraid that the seals would kill himC.he knows that the

47、old seal is the king in the kingdom of the sealsD.the seals give him many pearls答案:A解析 题干意为“海豹猎人向老海豹请求原谅是因为”。该题为推断题。第三段中描写猎海豹人看到受伤的海豹时为自己的残忍羞愧难当,由此可见他对自己的行为感到抱歉。4. Which of the following statements is TRUE according to the passage?A.The stranger on a black horse is a seal doctor.B.We know that this

48、is not a true story.C.The old grey seal puts the knife beside the bed.D.The seal hunter s name is Donald A. Mackenzie.答案:B解析 题干意为“根据该文,下列哪个表述是正确的”。该题为是非题。文中海豹的故事只是一个神话,显然不是真实的。文中没说陌生人是个海豹医生;不能确定刀是老海豹自己放在身旁的;Donald A. Mackenzie是故事的编撰者。故应选B。5. The writer of the passage intends to tell us that _.A.he b

49、elieves the story In the Kingdom of the SealsB.we should know something about seals and not kill themC.Donald A. Mackenzie knows a lot of the sealsD.seals are clever animals答案:B解析 题干意为“文章的作者试图告诉我们”。该题为推断题。作者的目的是告诉读者不要猎杀海豹,并简单介绍了关于海豹的一些知识。Task 2 Ask three people to look out the same window at a busy

50、street comer and tell you what they see. Chances are you will receive three different answers. Each person sees the same scene, but each perceives something different about it. Perceiving goes on in our minds. Of the three people who look out the window, one may say that he sees a policeman giving a

51、 cyclist a ticket. Another may say that he sees a rush-hour traffic jam at the intersection. The third may tell you that he sees a woman trying to cross the street with four children in tow. For perception is the mind s interpretation of what the senses-in this case our eyes-tell us. Many psychologi

52、sts today are working to try to determine just how a person experiences or perceives the world around him. Using a scientific approach, these psychologists set up experiments in which they can control all of the factors. By measuring and charting the results of many experiments, they are trying to f

53、ind out what makes different people perceive totally different things about the same scene. 1. According to the passage, when three people look out the same window, _.A.they will give three different answersB.they will see three different scenesC.they cannot see clearlyD.they can only see the busy t

54、raffic答案:A解析 题干意为“根据这篇文章,当三个人朝同一扇窗外望去时”。该题为细节题。由第一段第二句可知答案。2. Three people see the same scene but perceive something different, because _.A.a policeman was giving a cyclist a ticketB.there was a traffic jam at the intersectionC.a woman was trying to cross the street with four childrenD.their percept

55、ions of what they see are different答案:D解析 题干意为“三个人看着相同的东西,但感受却完全不同,是因为”。该题为细节题。由第一、第二段:三个人从同一个窗口看到街上同一个景象而得到三个不同的结果,说明了人们对同一个事物有不同领悟。3. The word ticket (Line 4, Para. 1) probably means _.A.a slip of paper with which you are permitted to enter a theaterB.a notice issued to someone who has violated a traffic regulationC.a slip of paper with which you can see a filmD.a notice that shows your right to do something答案:B解析 题干意为“第二段中ticket一词可能意为”。该题为语义题。从文中第一段第五句的“policemen”和“cyclist”推断,“ticket”应与违章罚款有关,所以“ticket”在句中应当理

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论