版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、六年级英语阅读理解小学六年级英语专题训练阅读理解passage 1 a thieflong long ago,there was a very foolish thief(小偷).when he wanted to steal (偷)the bell(钟) on his neighbour's (邻居)door, he walked up to the door, took hold of the bell and pulled hard. the bell made a very loud noise. the thief was afraid and went home.then
2、he sat down to think.“i must do something about the noise," he said. he thought and thought. at last he had an idea." ah , i'll put some cotton(棉) in my ears. then i won't be able to hear the noise." the next day he went to the door of his neighbour and took hold of the time h
3、e pulled even harder. the bell rang loudly, but the thief did not hear anything. with another hard pull he got the bell out. just then the neighbour came out." steal my bell? i'll teach you a lesson,"the angry man shouted. and he hit (打击)the thief on the nose.the foolish thief did not
4、know how the neighbour found out he was stealing the bell.“why did he come out just then?”he wondered.(wonder过去式,对.感到好奇)你读懂了吗?快来根据短文试着选择正确的答案吧!( )1. the thief was trying to get_.a. a door with a bell on it b. his neighbour's doorbell c. some cotton( )2. the thief put some his cars.a. doors b. be
5、lls c. cotton( )3. the neighbour hit the thief on his_. a. head b. nose c. ears( )4. the neighbour hit the thief to _.a. give him a lesson b. be his teacher c. help him with the bell( )5. the thief was_.a. clever b. foolish c. angry passage 2 a monkey and a tigeran old tiger lived in the forest long
6、 long ago. he didn't want to look for food. he told other animals to bring him something to eat. one day he was hungry. he saw a monkey and asked the monkey to take him a big, fat pig.“i can't do that now. there is another tiger over there. he also wants a fat pig. he will not let me get any
7、thing for you to eat. i am afraid of him.”“what?”cried the tiger.“show me that tiger. i will teach him a lesson.”the monkey and the tiger got to a bridge over the river. "now look down at the water,"said the monkey.the tiger saw another tiger in the river. it also had the white teeth and t
8、he big green eyes. the tiger was angry and wanted to kill it.he jumped into the river. he did not come out again.“ha, ha, ha ! goodbye, mr tiger, "said the monkey and he went away.同学们,请仔细阅读短文,回答问题。 was the tiger? _212. what do you think of the monkey? _3. what do you think of the tiger? _passag
9、e 3 what a bad day!today is april 2nd, tuesday .it was cloudy. i had breakfast at eight o'clock. after breakfast i wanted to buy a computer, but when i arrived(arrive的过去式,到来) at the bus centre(中心), the bus had already gone. so i had to wait for another bus in twenty minutes. when i got on the bu
10、s, it was 11 o'clock. unfortunately(不幸地), in the middle of the way to the computer shop the bus was broken. and then i had to go to the bus centre so that i can take another bus. the worst thing was when i came back the last bus had gone. finally i had to stay in the hotel for one night.短文你读懂了吗?
11、快来根据短文判断对(t)错(f)吧!( )1. today is tuesday.( )2. it was rainy today.( )3. i had breakfast at nine o'clock.( )4. i wanted to buy a computer.( )5 .i went home on april 2nd.passage 4 four seasons in chinai think we are lucky (幸运的)that we live in china, because we can try different kinds of climates (
12、气候)in one year.the whole year's work depends (依靠)on a good start in spring. and in this season, the farmers are busy in sowing (播种). but for me, i am not much like this season because it rains a lot. summer is my favourite season, because i can go swimming with my sister. autumn is a beautiful c
13、an see the fallen leaves(落叶) in the streets. autumn is cool. we like to go camping. winter is quite cold here. sometimes it snows. for our children, we can make snowmen.根据短文内容选择正确答案。( ) are _ seasons in china in a year. ( ) can try different kinds of _ in one year in china. ( ) whole year's work
14、 depends on a good start in _. ( ) favourite season is _.a. summer ( ) is cool. ( ) can _ in winter.a. swim camping snowmen2passage 5 sunday、2lst septemberit was sunny today. i went to a bookshop by bus. the bus stopped at a bus stop. a mother and her child got on the bus and sat down. the conductor
15、(售票员) came to them for the tickets(票).the mother said,“one ticket to the children's park." the conductor looked at the small child. and then said to him,“how old are you, little boy?”the mother wanted to speak, but the conductor stopped her. the boy said," mother says, i am four years
16、old at home and two on the bus." all the other people laughed.请根据短文回答问题。1. what day was it today? _2. what date was it today? _3. what was the weather like today? _4. did the woman want to buy a ticket for the child? _5. how old was the boy in fact(实际上) _passage 6 fred liked fish very much. one
17、 day, he bought some fish and took it home. his son saw the fish and said to himself,“ very good! i can ask my friends to have it for lunch." the next day, fred came home in the evening. the fish wasn't there. his son said,“oh, dad, your cat eats the fish.”fred got angry. he took the cat an
18、d his son to the shop and weighed(weigh的过去式,重量) the cat. then he said, “little boy, my fish weighs one kilo(千克),and the cat weighs one kilo too. my fish is here, then where is my cat?”根据短文内容选择正确答案。( )1. fred liked _ very much. a. fish b. meat c. bread( )2. _asked his friends to have fish. a. fred b.
19、 fred's friend c. fred's son( ) weighed the_,because he wanted to know who ate the fish.a. fish son( )'s fish weighed_. kilos kilos kilo( ) ate the fish?. 's cat. 's son and his son's friends.passage 7 my friend's holiday today is 8th october .my friend came back to schoo
20、l after national day holiday. they were talking about their holidays. david went to beijing and visited the great wall with his family. mike went to nanjing and visited mochou lake . he saw some lotus(莲花) flowers and rowed boats. tom went to xi'an with his uncle. he visited the museum. jim went
21、to yunnan . it was sunny in yunnan . i went to shanghai and visited the bund and the shanghai museum . we were all happy.同学们,请根据短文回答下列问题。1. what did david do _2. who went to xi'an _3. what did mike see in mochou lake _4. where did jim go? _5. how were their holidays? _passage 8 my last children&
22、#39;s dayyesterday was children's day. it was my last children's day. because i am growing up. in the morning , we had four lessons . our teachers and students had a big lunch in the cafeteria(自助餐厅) together at noon. after dinner we saw a play . then we had a party. students sang and danced.
23、 we were very happy . finally it was fun games, i got a lot of gifts. my father and mother gave me a bike too. it's a new bike. i liked it very much. what a happy children's day.同学们,请根据上面的短文判断对(t)错(f)。( )1. today is children's day.( )2. we had four lessons in the afternoon.( )3. we had a
24、 big lunch in the cafeteria together at noon.( )4. first we had a party.( )5. my classmates gave me a new bike.passage 9 there are fifty three students in our class. there are also two american girls. they are nancy and helen . they are our friends. they like playing games. but they don't like p
25、laying basketball. they often go to school on foot. and i go to school by bike . there is an english boy in our name is jack. he likes playing basketball and he also likes swimming .he usually does his homework in the evening .he often watches tv on friday afternoon . he is my good friend too. all o
26、f the chinese students are young pioneers.根据短文内容,判断对(t)错(f)( )1. there are fifty chinese students in our class.( )2. they are three american boys and an english girl in our class.( )3. nancy and helen are our good friends.( )4. nancy and helen like singing .( )5. jack often does his homework in the
27、evening.passage 10 i had a happy summer holiday because i did many interesting things.first, i visited my grandparents and ate much delicious food with my family.then, my parents and i went to shanghai . we went to the bund and i swam in the sea.finally, i went to the zoo with my sister, i was very
28、happy. because i saw a lot of animals . they were very lovely. so i took photos of all animals . i liked the butterflies best. they were colourful and beautiful . my sister liked them too.i had a wonderful summer holiday this year . what about you can you tell me something about it 根据短文内容,判断对(t)错(f)( )1. i didn't visit the bund this summer holiday.( )2. i had a good time this summer holiday.( )3. i went to shanghai with my parents.( )4. my sister liked the colourful butterflies. passage 11 peter was
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- GB/Z 3480.31-2025直齿轮和斜齿轮承载能力计算第31部分:微点蚀承载能力算例
- 2026江苏苏州实验室财务管理与服务部管理人员招聘考试参考题库及答案解析
- 2026年陕西户县海丝村镇银行高校见习生招聘考试参考试题及答案解析
- 2026广东汕头市龙湖区应急管理局招聘安全生产监督检查专项临聘人员3人考试备考试题及答案解析
- 2026安徽淮北市特种设备监督检验中心招聘专业技术人员4人考试参考题库及答案解析
- 2026西安雁塔区大雁塔社区卫生服务中心招聘(4人)考试参考题库及答案解析
- 2026安徽马鞍山市疾病预防控制中心招聘博士研究生1人考试参考题库及答案解析
- 2026浙江嘉兴市秀拓燃气有限公司招聘笔试、面谈考试备考试题及答案解析
- 2026四川省隆昌市城关职业中学招聘2人考试备考题库及答案解析
- 2026广西河池市金城江区大数据发展局招聘编外工作人员1人考试备考试题及答案解析
- 股东代为出资协议书
- 财务部门的年度目标与计划
- 消防管道拆除合同协议
- 四川省森林资源规划设计调查技术细则
- 银行外包服务管理应急预案
- DB13T 5885-2024地表基质调查规范(1∶50 000)
- 2025年度演出合同知识产权保护范本
- 青少年交通安全法规
- 区块链智能合约开发实战教程
- 2025年校长考试题库及答案
- 口腔进修申请书
评论
0/150
提交评论