七年级英语下册任务型阅读难题及答案_第1页
七年级英语下册任务型阅读难题及答案_第2页
七年级英语下册任务型阅读难题及答案_第3页
七年级英语下册任务型阅读难题及答案_第4页
七年级英语下册任务型阅读难题及答案_第5页
免费预览已结束,剩余6页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、七年级英语下册任务型阅读难题及答案一、七年级英语下册任务型阅读专项目练习(含答案解析) 1 阅读下面短文,在文中填入与文章意思最符合的句子。Every year, thousands of people get hurt (受伤)or die (死亡)when they are crossing theroad.Old people often get hurt or die because they can't see or hear very well. Childrenusually meet with accidents (事故)because of their careles

2、sness.How can we lessen (减少) traffic accidents? Everybody should follow the traffic rules. For the drivers, they shouldn't drive too fast. If they drive too fast, it will be very difficult to stop the cars in a very short time.So, when we walk across the road, we must try to walk on thesidewalk.

3、Look left first, next look right, then look left again. Only when we are surethat the road is clear, we can cross it. The right way to cross the road is to walk quickly.If people run across the road, they may fall down. We should try to helpchildren, old people or blind people to cross the road, and

4、 never play in the street.A. It's not safe to run.B. They forget to look and listen before they cross the road.C. We must stop and look both ways before crossing the road.D. Most of these people are old people and children.E. For the walkers, it's very important to be careful when they are w

5、alking on the road.【答案】D; B; E; C; A【解析】【分析】主要讲了怎样减少交通事故。A. It's not safe to run. 跑步不是安全的。B. They forget to look and listen before they cross the road. 在他们过马路前他们忘记看和听。C. We must stop and look both ways before crossing the road. 在通过马路前我们必须停下来看 看两边。D. Most of these people are old people and childr

6、en. 这些人中的大部分是老人和孩子。E. For the walkers, it's very important to be careful when they are walking on the road. 对于步行 者来说,当穿过马路时仔细是非常重要的。( 1 )根据后句可知主要讲了老人和孩子发生事故的原因,所以前句讲的是发生事故的大部分是老人和孩子,故选D。( 2)根据前句Children usually meet with accidents (事故)because of their carelessness. 可知孩子们因为粗心发生交通事故,所以后句讲的是孩子们在通过马

7、路前没有看和听,故选B。( 3)根据前句For the drivers, they shouldn't drive too fast. If they drive too fast, it will be verydifficult to stop the cars in a very short time. 可知讲的是对于驾驶者来说开车开得太快,所以 后句讲的是对于步行者来说过马路时要小心,故选E。( 4)根据前句when we walk across the road, we must try to walk on the sidewalk. 可知当我们过马路时要走人行道,所以后句

8、讲的是过马路时怎么做,故选C。( 5)根据后句If people run across the road, they may fall down. 可知如果人们跑着通过马路,他们可能跌到,所以前句讲的是跑是不安全的,故选A。【点评】考查任务型阅读,首先读懂文章大意,然后抓住每段关键词句,选择正确答案。2 .阅读短文,把 AE五个句子填入文中空缺处,使短文内容完整。My father doesn't know how to cook. If no one cooks for him, he doesn't eat anything.Today, my mother doesn&#

9、39;t feel well.My mother and I are happy. My father says he will go shopping first.So my mother writes all the things on a piece of paper (一张纸)like this: 1. cake; 2. egg;3 . tomato; 4. milk; 5. chicken.Then my father goes out. He brings out all the things: one cake, two eggs, three tomatoes, four ba

10、gs of milk and five chickens!Looking at those things,A. So he doesn't cook.B. An hour later, he comes back.C. But he doesn't know what to buy.D. My father says he will cook for us.E. my mother and I laughed (笑) and laughed.【答案】A; D; C; B; E【解析】【分析】主要讲了作者爸爸不会做饭,今天作者妈妈生病了,爸爸想为他们做饭,于是先去购物,结果买错了

11、妈妈列出来的东西。A. So he doesn't cook.所以他不会做饭。B. An hour later, he comes back.小时后他回来了。C. But he doesn't know what to buy.但是他不知道买什么。D. My father says he will cook for us.我爸爸说他将为我们做饭。E. my mother and I laughed (笑)and laughed.我妈妈和我笑了又笑。11)根据前句 My father doesn't know how to cook.我爸爸不知道怎样做饭,可知后句讲的是他

12、不会做饭,故选 A。(2)根据前句 Today, my mother doesn't feel well.可知今天妈妈感觉不舒服,可知后句讲的 是爸爸做饭,故选 Do3 3) 根据后句 So my mother writes all the things on a piece of paper(一张纸) like this 我妈妈在纸上写下所有的东西,可知前句讲的是爸爸不知道买什么,故选Co(4)根据后句 He brings out all the things他带来所有的东西,可知前句讲的是爸爸回来 了,故选Bo(5)根据前句 Looking at those things看着那些东

13、西,可知后句讲的是看着爸爸买的东 西,我和妈妈笑了,故选E。【点评】考查任务型阅读,首先读懂文章,然后从文中抓住关键词,选择正确答案。3.左栏是对五个人的喜好描述,右栏是七则广告信息,请为左栏的每个人选出最感兴趣的 广告。Miss Green has nothing (没有什 么) to do this Saturday. She thinks watching films (电影) is a good way to kill (消磨)the time.Carry doesn't like eating the American food every day. She dreams t

14、hat she can taste food from other countries.Ben hates (讨厌) hot weather. He feels happy when he walks on the beaches.Mr. Smith is an old man. He is living in the city, but he likes the country life (乡村生活).Jack, a young man, isn't afraid of danger. And he wants to watch difficult actions(动作)like j

15、umping through thefire.A International PicnicDo you hate having the same food every day? Would you like to enjoy the food from all over the world? It's yummy and not expensive. Jus come!B. Fast FoodTasty, quick and clean! Weekday: 8:00 a m 8:00 p m Weekend:10:00 a m 11: 00 p. m C. Enjoy Thailand

16、Buy many kinds of fruits and vegetables in boats.Don't forget to bring your hat because the sun can be strong. Temperature (温度) will be 40C at midday (正午).D. Visit HawaiiVisit long sandy beaches. Climb the mountains. 20C24C in the daytime, only a little cool in the evening.E. Come to AustriaEnjo

17、y the whole village, the forest and the mountains. 20C -25C in the daytime, but much cooler in the evening.F. Acrobatics.(杂技)Exciting! Dangerous (危险的) ! See you at the City Theatre on Sunday morning at 10:00.G. Movies at the Museum TheatreTwo Indian movies will be shown on Saturday afternoon at the

18、Museum Theatre, THE GRAND CANYON: 2: 00. THE BUILDERS: 3:50. Tel: 367599【答案】G; A; D; E; F【解析】【分析】文章大意:本文介绍了Miss Green, Carry, Ben, Mr. Smith和Jack的喜好。(1)细节题。根据 She thinks watching films (电影)is a good way to kill (消磨)the time. 可知格林女士喜欢看电影。故选Go(2)细节题。根据 She dreams that she can taste food from other cou

19、ntries. 可知 Carry 梦想 能品尝其它国家的食物。故选Ao(3)细节题。根据 He feels happy when he walks on the beaches.可知 Ben 喜欢在海滩上散 步。故选D。(4)细节题。根据 he likes the country life(乡村生活).可知史密斯先生喜欢乡下生活。故选E。(5) 细节题。根据 he wants to watch difficult actions(动作)like jumping through the fire.可知Jack喜欢看杂技。故选F。【点评】考查考查任务型阅读,先看问题,带着问题找答案,注意上下文之间

20、的联系。4 .阅读短文,回答问题。It's important for each of us to be healthy and happy. Do you want to improve(改善)yourhealth and feel better? Here are some ways.Eat whole foods. Eat some healthy foods, such as fruits, vegetables, nuts and a little meat. If you have a healthy eating habit, you'll be happier.

21、Exercise. Take up a sport you really like. If you want to keep healthy, try to exercise for 30 minutes a day, twice or three times a week.Get enough sleep. It is best to get eight hours' sleep a day. A cup of milk before sleeping may help you get a good sleep.Keep yourself busy. This is very goo

22、d because it stops you from having bad habits. To keep yourself busy, you can walk around the house, spend time with your pets, do sports, or do a hobby you enjoy.Spend time with your friends. Spend time and have fun with them. Talk with them. But you shouldn't talk about anything bad. You shoul

23、d stay with the people who are healthy and happy.(1) What shouldn't you do when you talk with your friends?(2) How many ways of improving your health and feeling mentioned(提及)in the passage?(3)请将短文中划线的句子译成汉语。A cup of milk before sleeping may help you get a good sleep.(4)请将短文中划线的句子译成汉语。This is ve

24、ry good because it stops you from having bad habits.(5)请给短文拟一个适当的英文标题。【答案】(1) We/I shouldn't talk about anything bad.(3) Five (ways).(3)在睡觉之前喝一杯牛奶可能帮助你获得一个好的睡眠。(4)这很好因为它可以让你远离坏习惯。(5) How to Improve Your Health and Feel Better/ Ways to Improve Your Health and Feel Better【解析】【分析】大意:每个人都希望自己既健康又高兴,

25、但是如何改善自己的健康并且让自己感觉更好呢,文章针对整个问题,给出了一些建议。(1)根据But you shouldn't talk about anything bad. 可知,我/我们不应该和朋友谈一些不 好的事,故填 We/I shouldn't talk about anything bad.(2)根据 Eat whole foods. Exercise. Get enough sleep. Keep yourself busy. Spend time with your friends.可知,文章针对如何提高自己的健康和并让自己感觉好提出五点建议,故填 Five (w

26、ays)。(4) a cup of milk 一杯牛奶, before sleeping 睡前,may 可以,情态动词,get a good sleep获得一个好的睡眠。故填在睡觉之前喝一杯牛奶可能帮助你获得一个好的睡眠。(5) because因为,引导原因状语从句,stop from阻止远离 ;have bad habits养成坏习惯,故填 这很好因为它可以让你远离坏习惯。( 5)本文主要是讲述如何提高自己的健康并让自己感觉更好,故填How to Improve YourHealth and Feel Better/ Ways to Improve Your Health and Feel

27、Better【点评】考查任务型阅读,注意首先理解问题所问,带着问题从原文找到答案。(6) 任务型阅读We had a terrible school trip last weekend. Some students were late. Then we waited half an hour for the school bus, but it didn't arrive. Finally, our teacher took us to take the subway. It took us about an hour. After we got off the subway, we

28、got lost. When we finally ( A) to the zoo, we were tired and hungry. We wanted to see dolphins, but there weren't any. There were some really smart seals (海豹),but we didn't see the show because we arrived too late. We left (落下)our camera at school, so we didn't take any photos. Then itst

29、arted to rain, and no one had an umbrella (雨伞). So we went to a restaurant for lunch. Myfriends had some ice- cream. But I didn't have any, because I didn't like it. We didn't see many animals because of the rain. Finally, we went back to the school. We were wet and tired.(B) 我一点也不喜欢这次学校

30、郊游。根据短文内容, 完成下列各项任务。(1)在文中(A)处填入一个适当的动词。(2)将文中(B)处的画线句子翻译成英语。( 3) How long did the subway ride take us ?( 4) Why didn't we see the seal show? ( 5)给短文拟一个恰当的标题。【答案】( 1 ) got( 2) I didn't like this school trip at all.( 3) About an hour.( 4) Because we arrived too late.( 5) A Terrible School Tri

31、p【解析】【分析】文章大意:作者描述了他一次很糟糕的旅行,遇到了很多不顺利的事情。例如同学迟到,车子没到,迷路,没有看到海豚,相机落在学校没有照相,遇到下雨 等等,最后会到学校时同学们都是筋疲力尽。(1) get to+地点名词,到达 。根据主句的谓语动词were ,可知从句的谓语动词要用一般过去时,get的过去式got,故填got。(2)根据汉语意思提示,一点也不, not. at all,副词短语;喜欢,like,及物动词;这 次,this,指示代词;学校,school,名词;郊游,trip,名词。整篇文章都用一般过去时, 实义动词的否定句,要借助于did,故答案为I didn't

32、 like this school trip at all.( 3)由our teacher took us to take the subway. It took us about an hour. 可知坐地铁花费大约半个小时。故答案为About an hour.( 4)由There were some really smart seals (海豹), but we didn't see the show because wearrived too late. 可知因为迟到没有看到海豹表演节目。故答案为Because we arrived too late.( 5)本文开头的第一句话

33、We had a terrible school trip last weekend. 上周末我们学校的旅行很糟糕。是本文的主旨大意。标题能够揭示文章大意是最适合的。故答案为A TerribleSchool Trip。【点评】考查任务型阅读,关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的 语言填写答案。在文章中找不到答案时,要完全理解句子,根据同义词,句型转换的方式 找到可以替换文章中的单词,短语或者句子的词。6.从下面五个选项中选出最佳选项完成短文。Do you like to eat noodles? Come to Mr. White's Restaurant. Our

34、restaurant is big and clean.You can order beef noodles , mutton noodles, chicken noodles , vegetable noodles , etc. They are all at good prices.A bowl of mutton noodles is only 7 dollars. A bowl of chicken noodles is only 6 dollars. A bowl of vegetable noodles is only 5 dollars.The fish soup is a ve

35、ry popular special in our restaurant. The tomato and egg soup is delicious , too. Many people would like to eat in our restaurant.Our restaurant is on Center Street.It is open from 11 : 00 a. m. to 8 : 30 p. m. every day. If you order meat noodles , fruit is free.You will get the food in about half

36、an hour.A. A bowl of beef noodles is only 8 dollars.B. If you are too busy to come , please call us at 2788-8998.C. We have different kinds of noodles.D. It's between the Land Park and the King Supermarket.E. We also have different kinds of soup.【答案】C; A; E; D; B【解析】【分析】文章大意:主要介绍怀特先生的餐馆的位置和内部环境、

37、经营面条和汤的种类价格、营业时间。A. A bowl of beef noodles is only 8 dollars. 一碗牛肉面只有 8 美元。B. If you are too busy to come , please call us at 2788-8998.如果您太忙不能来,请打 2788- 8998给我们。C. We have different kinds of noodles.我们有不同种类的面条。D. It's between the Land Park and the King Supermarket.在陆地公园和国王超市之间。E. We also have d

38、ifferent kinds of soup.我们还有各种各样的汤。(1)根据下文 You can order beef noodles, mutton noodles, chicken noodles, vegetable noodles, etc.您可以点牛肉面、羊肉面、鸡肉面、蔬菜面等。可知上文应该有各种各样的 面条,故选Co(2)由上文They are all at good prices.价格都很好。可知谈论总的价格。下文具体谈论各 种各样面条的价格,上下文是总分关系,故选Ao(3) 根据下文 The fish soup is a very popular special in ou

39、r restaurant. The tomato and egg soup is delicious , too.具体说明几种汤。可知上文总体谈论各种各样的汤,上下文是总分关 系。故选E。(4)根据上文 Our restaurant is on Center Street.我们的餐馆在中央大街。可知下文应谈论 具体的位置,故选 Do(5)根据上文 If you order meat noodles, fruit is free.如果你点的是肉面,水果是免费 的。和下文 You will get the food in about half an hour. 你大约半小时后就能拿到食物。可知 怎

40、样订餐,故选B。【点评】考查任务型阅读,我们可以通过句子的完整性或者句子后面的标点符号来判断读 句在文章中的位置。另外通过阅读选项。有可能找出跟其他选项表达完全不同意思的句 子,这样的话我们就可以直接将该选项排除。7.下面文章中有五处需要添加小标题,请从以下选项( A、B、C、D、E和F)中选出符合 各段意思的小标题,选项中有一项是多余选项。A. I learned lots of things.B. We learned how to go boating together.C. We became friends again.D. I set off to have a summer ca

41、mp with my classmates.E. The first time to be away from home, we played happily.F. Swimming class was my favorite.I had a summer camp with my classmates last year. Early in the morning, we gathered at the bus station. After saying goodbye to our parents, we got on the buses. It took us more than two

42、 hours to arrive at the camp ground.We got off the buses cheerfully. Laughing and shouting, we jumped and ran all over the place. It was the first time for us to be away from the parents. Some of us started to feel homesick. However, when the night party and dances began, the homesickness (想家)was go

43、ne.The next day, everybody rushed to the boating class, hoping to be at the head of the others. At first, my friends and I worked hard, but the boat wouldn't listen to us and kept going round and round. Then the teacher taught us how to work together. After many tries, we did much better.Swimmin

44、g class was my favorite. It was about the hottest time of a day and the best time to stay in the cool water. The swimming teacher was a funny man, and during the class he often made us laugh happily.During the week I learned a lot of new things and made many new friends. I also learned how to take c

45、are of myself.【答案】D; E; B; F; A【解析】【分析】本文介绍了去年的一次夏令营活动。A. I learned lots of things.我学习到了很多东西B. We learned how to go boating together.我们学会了怎么一起划船C. We became friends again.我们再次成为朋友D. I set off to have a summer camp with my classmates. 我开始和同学们起去夏令营E. The first time to be away from home, we played happ

46、ily. 第一次离家出走,我们玩得很开心F. Swimming class was my favorite.游泳课是我最喜欢的。(1)根据下文是清晨。我们聚集在汽车站。在跟我们的父母说再见之后,我们坐上了公共汽车。我们花了两个多小时才到达露营地。可知此处应是D. I set off to have a summercamp with my classmates.我开始和同学们一起去夏令营,故选D。(2)根据下文是我们高高兴兴地下了车。笑着喊。我们跳了起来,跑遍了整个地方。这 是我们第一次远离父母。我们中的一些人开始想家了(想家)。然而,当夜晚的聚会和舞 蹈开始时,思乡之情就消失了。可知此处应是

47、E. The first time to be away from home, weplayed happily.第一次离家出走,我们玩得很开心,故选E。(3)根据下文是第二天,每个人都赶到了划船班,希望能成为其他人的头。起初,我和 我的朋友都努力工作,但是船不会听我们说话而且不停地往前走。然后老师教我们如何一 起工作。经过多次尝试,我们做得更好。可知此处应是We learned how to go boatingtogether.我们学会了怎么一起划船,故选B。(4)根据下文是可知这是一天中最热的时间,也是留在凉爽水中的最佳时间。游泳老师是一个有趣的人,在课堂上他经常让我们开心地笑。此处应是

48、F. Swimming class was myfavorite.游泳课是我最喜欢的,故选F。(5)根据下文在这一周里,我学到了很多新东西并结识了许多新朋友。我也学会了如何 照顾自己。是可知此处应是A. I learned lots of things.我学习到了很多东西,故选 A。【点评】考查任务型阅读,可以将整个文章首先浏览一遍,大概理解意思,找到可以匹配 信息的选项。8.阅读短文,根据短文内容,从方框中的A-F六个选项中选出适当的选项补全短文,使文章完整、通顺(其中有一个选项是多余的)。Ma Wanqing, 13, is a Junior I at Chengdu No.3 Middl

49、e School. By looking at this kid, you would never think he's a scientist.He got patents (专禾 1) this month for two inventions (发明): a feet-washing machine and an easy trash can (垃圾桶)The feet-washing machine looks like a toy, but it really works." Just hit the button, and that's all it ta

50、kes: the machine washes and dries your feet for you," said Wu Di at Chengdu Zhongya Patent Office.It's something his mum makes him do every day.He drew many pictures, and he made many changes to his first ideas. After lots of thinking and hard work, he is finally finished."It's all

51、 because I'm too lazy, "he tells them.But his mother, Wang Xiao lin, thinks differently." He's hard-working."A. It took Ma a year to make the machine.B. Ma invented the machine because he hates washing his feet.C. Now, lots of other kids want to know how Ma gets such great ide

52、as.D. It's very easy to use the trash can.E. When he gets an idea, he works very carefully and doesn't give up.F. But in fact Ma is a young scientist.【答案】F; B; A; C; E【解析】【分析】文章大意:这篇文章讲了一个年仅十三岁的小发明家马万强的故事。这 个月他获得了两个发明专利。一个是一个洗脚机,另一个是简易垃圾桶。他是一个善于思 考的孩子,一旦有了想法,立刻就会付诸实践,画图纸,修改思路等。大量的思考和辛勤 工作使得他

53、最终完成了自己的作品。但是他很谦虚的告诉其他孩子,那是因为自己懒惰。 妈妈对他评价很高,认为他勤奋并且努力坚持。所给选项意思:A. It took Ma a year to make the machine.花费马一年时间来制作这个机器。B. Ma invented the machine because he hates washing his feet.马发明这个机器因为他不喜欢洗脚。C. Now, lots of other kids want to know how Ma gets such great ideas. 现在,很多其他孩子想知 道马是如何想到这个好主意的。D. It

54、9;s very easy to use the trash can.使用这个垃圾桶很简单。E. When he gets an idea, he works very carefully and doesn't give up. 当他有了一个观点时,他 工作非常认真,不放弃。F. But in fact Ma is a young scientist.但是,事实上马是一个年轻的科学家。(1)根据 Ma Wanqing, 13, is a Junior I at Chengdu No.3 Middle School. 马万强,成都第三中 学的一个初中生。和 He got patents

55、 (专禾 1) this month for two inventions (发明): a feet-washing machine and an easy trash can (垃圾桶)。他在一个月内得到两个发明专利,可知 他是一个小科学家。故选F。2 2) 根据 The feet-washing machine looks like a toy, but it really works." Just hit the button, and that's all it takes: the machine washes and dries your feet for you

56、," said Wu Di at Chengdu Zhongya Patent Office.此处讲的是洗脚机, It's something his mum makes him do every day. 他 妈妈每天让他洗脚,所以此处讲的是他发明洗脚机的原因,故选B。3 3) 根据 He drew many pictures, and he made many changes to his first ideas. After lots of thinking and hard work, he is finally finished.他画了很多画,并且对最初的观点做了很

57、多改 变。经过很多思考和努力工作后,他最终完成。可知此处讲的是他制作机器的不容易。可 知此处是他花了多长时间做这件事,故选Ao(4)根据"It's all because I'm too lazy, "he tells them."这都是因为我太懒了他告诉他们。可知此处是小朋友想知道他怎么想起这种办法的,故选Co(5)根据 But his mother, Wang Xiao lin, thinks differently." He's hard-working.但是他的母 亲,王晓琳,认为不同。他很勤奋。”可知此处讲的是他是怎样付

58、诸行动的。故选E。【点评】此题考查任务型阅读理解。我们先弄清所给选项意思。然后跳过空格阅读短文, 了解大意,根据上下文的联系和每个段落所描写的内容,确定文章所缺的句子,从所给的 选项中选出正确答案。9.下面5位同学有不同的爱好,他们想参加志愿者活动,请你给他们分配合适的工作。A. My boys want to join the sports club, but they don't have more coaches(教练)B. In the kindergarten (幼儿园) ,many girls like to listen to stories, but the kindergarteners are too busy. They have no time to do that.C. In this school, some teachers want the students to learn to sing and dance in their free time, but the school doesn't have any volunteers (志愿者)D. In the pet center, many dogs, cats and other small

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论