版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、四川省自贡市富顺第三中学校2019届教学质量调研(一)英语试题第卷第一部分:听力第一节: 听下面5段小对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项。每段对话读一遍。1. what will alice work as?a. b. c. 2. what animal does kate like?a. b. c. 3. what race is mentioned?a. b. c. 4. which is the way to the post office?a. b. c. 5. what is the product?a b. c. 第二节: 听下面几段材料,每段
2、材料后有一个或几个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项。每段材料读两遍。6. how much does the blue sweater cost?a. $20. b. $25. c. $30.7. who is the youngest?a. lin tao. b. wei fang. c. li xia.8. what does grace think of the movie?a. boring. b. exciting. c. educational.9. why didn t helen go to jack s birthday party?a. because s
3、he wasn t invited. b. because she didn t want to go. c. because she couldn t afford a gift.10. how will the two speakers go to the museum?a. by bike. b. by subway. c. by taxi.听下面一段材料,回答第11-12题11. what will the weather be like tomorrow?a. sunny. b. cloudy. c. rainy.12. what will the two speakers do t
4、his weekend?a. stay at home. b. go to a concert. c. have a picnic.听下面一段材料,回答第13-15题13. who is the little girl?a. li hong s daughter. b. li hong s sister. c. li hong s cousin.14. why did li hong leave the little girl by herself?a. to go to the toilet. b. to buy some biscuits. c. to find her lost bag.
5、15. where is li hong now?a in no. 15 waiting room. b. in no. 16 waiting room. c. in no. 17 waiting room.听下面一段材料,回答第16-20题16. to whom do most americans write letters when they need advice?a. their friends. b. their family members. c. newspapers and magazines.17. who usually answer the letters from pe
6、ople who need advice?a. people with special knowledge. b. social workers. c. teachers.18. how many famous women writers are mentioned in the passage?a. two. b. three. c. four.19. who answers letters addressed to “dear abby”?a. abby landers. b. teresa lopez. c. ann smith.20. what prepares the women w
7、riters for giving advice?a. special training. b. rich experience. c. high education.第二部分:基础知识运用第一节:单项填空1.many people gave away much money to poor after the earthquake in nepal.a. theb. ac. an【答案】a【解析】试题分析:句意:尼泊尔地震后,许多人捐钱给穷人们。the+形容词,表示一类的人或事物,the poor穷人们。故选a。【考点定位】考查冠词的用法。2.mo yan is _ favorite writ
8、er. they have read his novel the frog three times.a. marys and joansb. mary and joansc. marys and joan【答案】b【解析】【详解】句意:莫言是mary 和joan做喜欢的作家。他们读了他的小说青蛙三遍。表示分别所的as and bs后加名词复数,表示两人分别所有,a and bs+名词单数,表示两人公共所有的。根据favorite writer.是单数,说名词是两人公共所有,根据题意,故选b。3.it is said that students like to talk with friends
9、 online.a. two-thirdsb. two-threec. two-third【答案】a【解析】试题分析:句意:据说三分之二的学生喜欢在网上和朋友聊天。表示分数时,分子是基数词,分母是序数词,当分子大于一时,分数后加s。故选a。【考点定位】考查分数的用法。4.i really dont know this question.it is too hard.a. which to answerb. how to answerc. what to answer【答案】b【解析】试题分析:句意:我真的不知道如何回答这个问题。它太难了。which to answer回答哪一个; how to
10、 answer如何回答;what to answer回答什么;根据its too hard.可知此处指的是这个问题太难,不知道如何回答,故选b。【考点定位】考查疑问词加动词不定式的用法。5.this is the book tells many english stories.a. whatb. whichc. who【答案】b【解析】试题分析:句意:这是那本讲诉很多英语故事的书。此处定语从句修饰先行词book, 故排除what和who,此处关系代词which在定语从句中作主语。故选b。【考点定位】考查定语从句的用法。6. -youd better go to school a bit ear
11、lier.the traffic in the morning is terrible.- .a. all rightb. what for?c. not at all【答案】a【解析】试题分析:句意:你最好更早点去上学。今天早上的交通很糟糕。好的。all right好的。 what for?为什么? not at all没关系。根据youd better go to school a bit earlier.可知建议早去上学,表示同意,应说all right。故选a。【考点定位】考查交际用语的用法。7.we were looking forward to seeing the three f
12、ilm stars in today s concert, but to our great disappointment, only one _.a. grew upb. showed upc. woke up【答案】b【解析】【详解】句意:我们很期待在今天的音乐会上看到三位电影明星,但令我们非常失望的是,只有一位出现了。a. grew up长大;b. showed up出现,露面;c. woke up叫醒。根据上文we were looking forward to seeing the three film stars in today s concert, but to our gre
13、at disappointmen可知下文是所出现。根据题意,故选b。8.would you please tell me_?-in zigong.a. where do you liveb. where you livec. you live where【答案】b【解析】【详解】句意:请你告诉我你住在哪里?在自贡。这里是where引导的宾语从句,注意用陈述语序,其结构是引导+主语+谓语,根据题意,故选b。9.in every computer class,we must use the computer according to our teachers .a. standardsb. ins
14、tructionsc. tasks【答案】b【解析】【详解】句意:在每节计算机课上,我们必须按照老师的指示使用计算机。a. standards 标准;b. instructions说明,指令;c. tasks任务。根据上文in every computer class,we must use the computer可知下文是遵守老师的指令。根据题意,故选b。10._?it s making an awful noise.a. how do you like the machineb. what s wrong with the machinec. why do you turn on the
15、 machine【答案】b【解析】【详解】句意:那台机器怎么了?它在发出厌恶的噪音。a. how do you like the machine你觉得那台机器怎样?;b. what s wrong with the machine那台机器出来说明毛病;c. why do you turn on the machine你为什么要打开那台机器?根据下文it s making an awful noise.可知上文是问那台机器怎么了?根据题意,故选b。第二节: 完形填空awhen you go to the united states and many west european countries
16、 like france and germany you see that secondary-school students are wearing jeans,t-shirts,_11_schools in these countries dont have uniforms.of course,the schools have_12_about make-up and fashion clothes.there are,_13_,a few private schools that have uniforms.it is_14_when you go to the united king
17、dom and australia.the girls and boys here are wearing uniforms.in the united kingdom,some schools have the same uniforms for boys and girls_15_schools have separate(单独的)uniforms for boys and girls.11. a. becauseb. soc. though12. a. booksb. rulesc. advice13. a. whileb. likec. however14. a. differentb
18、. samec. similar15. a. anotherb. otherc. others【答案】11. a 12. b 13. c 14. a 15. b【解析】试题分析:本文介绍了一些国家中学的校服。在美国和西欧一些国家中学没有校服,因此学生穿牛仔裤和体恤衫。但是在英国和澳大利亚,学生穿校服。【11题详解】a考查连词及语境的理解。a.because 因为;b.so 所以;c.though尽管。前半句表示有些国家的中学生穿牛仔裤、体恤衫,后半句表示他们国家的学校没有校服,后半句是前半句的原因。故选a。句意:因为这些国家的学校没有校服。【12题详解】b考查名词及语境的理解。a.books
19、书;b.rules 规则;c.advice建议。此处指的是学校关于学生化妆方面的规则。故选b。句意:当然学校有关于化妆和时尚服装的规则。【13题详解】c考查连词和介词及语境的理解。a.while 当时候;b.like 像;c.however然而。与前文的学校的学生没有校服相比,此处私立学校有校服,前后表示转折关系,故用连词however。故选c。句意:然而,有一些私立学校有校服。【14题详解】a考查形容词及语境的理解。a.different 不同的;b.same同样的;c.similar相似的。 根据后文的the girls and boys here are wearing uniforms
20、可知这些国家学生穿校服,与美国学校没有校服相比较,这是不同的。故选a。句意:当你去英国和澳大利亚时,这是不同的。【15题详解】b考查代词及语境的理解。a.another另一个;b.other 其他的;c.others其他的(人或事);修饰复数名词schools,故此处用代词other, 故选b。句意:在英国有些学校男生和女生有相同的校服,其他一些学校男生和女生有不同的校服。【考点定位】政治经济文化类短文。bthe benefits(益处)of doing more than you are paid forone rainy afternoon an old lady walked into
21、a philadelphia department store.most of the clerks ignored(忽略)her,_16_only one young man asked if he could help her.she replied that she was just_17_for the rain to stop.he told her he wouldnt try to_18_her anything she didnt want.instead he brought her_19_when the rain stopped,the lady_20_the young
22、 man and asked for his card.a few months passed,the owner of the store received_21_inviting this young man to scotland to get orders for providing goods for a large company!the letter was_22_the old lady for whom the clerk had provided a chair.she happened to be owners mother of the large company,_2
23、3_when the young clerk had his bags packed for scotland,he had already been one of the_24_in that department store,all because he had shown a little_25_to a stranger when no one else would.16. a. orb. andc. but17. a. lookingb. waitingc. asking18. a. sellb. buyc. pass19. a. an umbrellab. a bookc. a c
24、hair20. a. toldb. thankedc. helped21. a. a cardb. a giftc. a letter22. a. fromb. forc. to23. a. alsob. tooc. either24. a. bossesb. clerksc. friends25. a. honestyb. clevernessc. care【答案】16. c 17. b 18. a 19. c 20. b 21. c 22. a 23. b 24. a 25. c【解析】试题分析:本文叙述了一个商店的职员让一个老太太在商店里避雨,而其他人毫不关心这个老太太。几个月后,一家大
25、公司邀请这个职员,因为他关心的那个老太太就是这家大公司老板的母亲。16题详解】c考查连词及语境的理解。a.or 或者;b.and 而且;c.but但是。与前半句,大部分人忽略她相比,这个年轻人问她是否需要帮助相比较,这里表示转折关系,故用连词but。故选c。句意:大部分职员忽略她,但是只有一个年轻人问他是否能帮助她。【17题详解】b考查动词及语境的理解。a.looking 看;b.waiting等;c.asking问。wait for等待。故选b。句意:她回答说,她只是等雨停下来。【18题详解】a考查动词及语境的理解。a.sell 卖;b.buy买;c.pass通过。结合前文可知这个老太太在这
26、家商店比避雨,因此此处这个年轻人告诉她不用买东西。故选a。句意:他告诉她不要努力买她不想要的东西。【19题详解】c考查名词及语境的理解。a.an umbrella 一把雨伞;b.a book一本书;c.a chair一把椅子。根据后文的the letter was the old lady for whom the clerk had provided a chair可知此处这个年轻人给她拿来了一把椅子,故选c。句意:而他给她拿来一把椅子。【20题详解】b考查动词及语境的理解。a.told 告诉;b.thanked 感谢;c.helped帮助。结合上文,这个年轻人让这个老太太在店里等雨停,并且
27、给她拿了一把椅子坐,因此这个老太太要感谢他。故选b。句意:当雨停的时候,这个老太太感谢这个年轻人,并且要了他的名片。【21题详解】c考查名词及语境的理解。a.a card 一张卡片;b.a gift 一个礼物;c.a letter一封信。故选c。句意:几个月后,这个商店的店主收到一封邀请函,邀请这个年轻人去苏格兰去获得一个为大公司提供货物的订单。【22题详解】a考查介词及语境的理解。a.from 来自;b.for为了;c.to向。be from“来自”,故选a。句意:这封信来自于这个职员给椅子的那个老太太。【23题详解】b考查副词及语境的理解。a.also 也,位于句中;b.too 也,位于肯
28、定句的句末;c.either也,位于否定句的句末。根据she happened to be owners mother of the large company, 48 .可知这是肯定句的句末,故用副词too。故选b。句意:她碰巧也是那家大公司老板的母亲。【24题详解】a考查名词及语境的理解。a.bosses 老板;b.clerks职员; c.friends朋友。根据后文的all because he had shown a little to a stranger when no one else would.可知这个年轻人对陌生人表示关心,使他从职员成为老板。故选a。句意:他已经是那家商店
29、的其中一个老板。【25题详解】c考查名词及语境的理解。a.honesty 诚实;b.cleverness 聪明;c.care关心,照顾。结合上下文可知这个年轻人让这位老太太在商店里避雨,并且给她椅子坐,这是在表示关心。故选c。句意:都是因为当其他没有人会关心的时候,他对一个陌生人表示了点关心。【考点定位】故事类短文。第三部分 阅读理解aare you between 12 and 16 years old?are you looking for the perfect holiday?would you like fun,new friends and a new adventure?we h
30、ave the answer!and all you need is a bike!join a paradise cycling adventure holiday!you will join a group of 12 teenagers and two leaders.youll see mountains,the sea,pretty country villages and lakes.youll cycle about 20 km on most days,but dont worry-you dont need to cycle up any mountains and you
31、can go quite slowly if you need to.on the days when you dont cycle,you can have a go at some different sports,like swimming and caving,and youll nove to a different hotel every night.at the end of your holiday youll find you are fitter,more energetic and have more friends!it is really a perfect holi
32、day.places are limited so book your place now!phone 005 6867 4758 or visit our website:www.p.26. what do you need if you want to join paradise cycling adventure holiday?a. a bike.b. a book .c. a leader.27. how far will people cycle on most days?a. about 10 km.b. about 20 km.c. about 30 km.28. what c
33、ant people get at the end of the holiday?a. health.b. energy.c. money.29. how many people are in a group?a. twelve.b. fourteen.c. two.30.the passage is .a. an advertisement.b. a documentary.c. a story.【答案】26. a 27. b 28. c 29. b 30. a【解析】试题分析:本文是一篇广告,介绍“天堂骑自行车探险假期”,要参加需要准备一辆自行车。在大多数日子,你将骑大约20公里。每个队有
34、12个青少年和两个领导。在假期结束时,你将会变得更健康,精力更有精力,有更多朋友,因此没有提到获得更多钱。【26题详解】a 细节理解题。根据and all you need is a bike!join a paradise cycling adventure holiday!如果你参加“天堂骑自行车探险假期”需要一辆自行车。故选a。【27题详解】b细节理解题。根据 youll cycle about 20 km on most days,可知在大多数日子,你将骑大约20公里,故选b。【28题详解】c细节理解题。根据 at the end of your holiday youll find
35、you are fitter,more energetic and have more friends!可知在假期结束时,你将会变得更健康,精力更有精力,有更多朋友,因此没有提到获得更多的钱,故选c。【29题详解】b推理判断题。根据 you will join a group of 12 teenagers and two leaders.可知一个队有12个青少年和两个领导,因此共有16个人,故选b。【30题详解】a推理判断题。全文围绕着参加“天堂骑自行车探险假期”内容,以及报名电话和网址,可知这是一则广告。故选a。【考点定位】广告布告类短文阅读。bwhen i was a six-year-
36、old girl, i spent the summer with my grandmother.she sent me down to the store with a list.behind the counter(柜台) was a lady,miss white.“excuse me,”i said,she looked up. “i need to get these.”i continued,holding up my list. “so?get them?”miss white pointed to a sign. “there is no one else here excep
37、t you and me,and i am not your servant(仆人),so get yourself a basket over there.”i visited miss white twice a week that summer.going to the store was like going into a war.but by the end of the summer,i could finish the one-hour shopping trip in around 15 minutes.before returning home,i stopped at th
38、e store to get some candies at the last time.“all right,”she said, “what did you learn this summer?”“that you are mean(吝啬的)!”i replied.miss white just laughed. “i know what you think of me,”she said. “well,i dont care!my job is to teach every child i meet life lessons.you will be glad when you are o
39、lder!”glad i met miss white?ha!the idea wasunreasonable.many years later,one day my daughter came to me with homework troubles.“it is too bad,”she said.“could you finish my math problems for me?”“if i do it for you,how will you learn to do it yourself?” i said.suddenly,i was back at the store where
40、i had learned the hard way to do shopping by myself.life is full of all kinds of troubles.you may be given a hand once or twice,but luck may not find you every time.so try to work it out yourself.31. what did miss white probably do?a. a teacher.b. a shop assistant.c. a bank clerk.32. why did the lit
41、tle girl stop before returning home?a. because she wanted to say goodbye to miss white.b. because she needed the help of miss white.c. because she wanted to buy something.33. what do you think of miss white according to the passage?a. she is intelligent.b. she is mean.c. she is lazy.34. what does th
42、e underlined word“unreasonable”mean?a. 不相信的.b. 不合理的.c. 不可想象的.35. what did the little girl learn from miss whites life lessons?a. we have to learn how to ask for help.b. we have to learn how to get on with strangers.c. we have to try to work out troubles by ourselves.【答案】31. b 32. c 33. a 34. b 35. c
43、【解析】试题分析:本文叙述了作者还是一个小女孩时,商店的售货员怀特小姐教会她如何自己去独立买东西。多年后,当她明白了怀特小姐交给她的人生道理,那就是遇到困难,要自己去解决。【31题详解】b 推理判断题。根据behind the counter(柜台) was a lady,miss white.可知怀特小姐站在柜台后面,故推断她是一名商店售货员。故选b。【32题详解】c细节理解题。根据 before returning home,i stopped at the store to get some candies at the last time.可知这个小女孩在回家之前,为了买蜡烛,在商店停
44、下来。故选c。【33题详解】a 推理判断题。根据miss white just laughed. “i know what you think of me,”可知怀特小姐知道这个小女孩的想法,故推断她很聪明,能猜出小女孩心里想的。故选a。【34题详解】b推理判断题。根据you will be glad when you are older!可知这个售货员认为这个小女孩长大会很高兴的,根据“that you are mean(吝啬的)!”i replied. 可知这个小女孩认为这个售货员是吝啬的。故推断小女孩认为这个销售员不好,不高兴遇见她,因此认为销售员说的话,是不实际的、不合理的。故选b。3
45、5题详解】c推理判断题。根据 so try to work it out yourself.可知这个小女孩从那个售货员学到的人生道理是:努力自己去解决遇到的问题。故选c。【考点定位】人生百味类短文阅读。cdifferent countries have different ideas about manners-how you behave when you are eating.in england,table manners are important.good table manners in england are as follows:how to sit:you should si
46、t up straight in your chair.it is not a good idea to lean(倾斜)forwards or backwards.when you eat, you should not lean towards the plate,but bring the knife,fork or spoon towards you.at the same time,do not out your elbows on the table,nor reach over someones plate for something.using your fingers:eng
47、lish people normally dont pick food up with their fingers when they are eating main courses.if you are not sure,the safest is to use your knife or fork.there are,however,some foods that are usually eaten with fingers.they include sanwiches,burgers,crisps and fruit.your mouth:it is not polite to talk
48、 with your mouth full of food,or to eat with your mouth open.and if possible,do not make any noises.never lick(舔)your plate after eating.how much to eat:it is polite to eat the food that you have been offered,so a clear plate is a good plate.it shows that you enjoyed the food.if you cant finish ever
49、ything and need to leave a little,thats also okay.you could say something like“that was very nice,thank you,but im just too full to eat another bite.”36. how should you sit when you are eating in england?a. you should lean backwards.b. you should lean forwards.c. you should sit up straight in your c
50、hair.37. what food do englishmen eat with their fingers?a. beef.b. pizza.c. juice.38. what is the good table manners in england?a. reach over someones plate for something.b. lick your plate after eating.c. eat an orange with fingers.39. what can we infer(推断)according to the passage?a. eating with th
51、e mouth closed is a good manner.b. we mustnt leave anything on the plate any time.c. saying sorry means we are full.40. what does the passage mainly talk about?a. the differences between england and china.b. good table manners in england.c. the importance of table manners.【答案】36. c 37. b 38. c 39. a
52、 40. b【解析】试题分析:本文介绍了英国的餐桌礼仪:在英国当你吃饭时,你应该在椅子上坐直了。吃主菜时不要用手指拿,吃三明治、汉堡、薯片和水果时,用手指拿着吃;满嘴食物的说话或者张着嘴吃东西是不礼貌的;吃光你盘里的东西是礼貌的。【36题详解】c 细节理解题。根据you should sit up straight in your chair.可知在英国当你吃饭时,你应该在椅子上坐直了,故选c。【37题详解】b细节理解题。根据 some foods that are usually eaten with fingers.they include sanwiches, burgers,crisp
53、s and fruit.可知英国人吃三明治、汉堡、薯片和水果时,用手指拿着吃。故此处吃比萨应用手指拿着吃。故选b。【38题详解】c细节理解题。根据 some foods that are usually eaten with fingers.they include sanwiches, burgers,crisps and fruit.可知在英国用手指吃水果、三明治、汉堡和薯条是有很好的餐桌礼貌的。故选c。【39题详解】a 细节理解题。根据it is not polite to talk with your mouth full of food,or to eat with your mou
54、th open.可知满嘴食物的说话或者张着嘴吃东西是不礼貌的。因此闭着嘴吃东西是礼貌的,故选a。【40题详解】b概括归纳题。根据 good table manners in england are as follows:可知本文主要讲述英国的餐桌礼仪。故选b。【考点定位】政治经济文化类短文阅读。ddo you know ma yun?he is founder and chairman of alibaba(阿里巴巴)group.ma was born in hangzhou.at an early age,mawanted to learn english so he rode his bi
55、ke each morning in order to go to a nearby hotel and talked with foreigners.he would guide them around the city for free in order to practice and improve his english.ma is never afraid of failure in his youth.although he failed the university entrance exam three times,ma entered hangzhou normal univ
56、rsity(师范大学).he majored in english and graduated in1988.while at school,ma was elected student chairman.he later became a lecturer(讲师) in english and international trade at the hangzhou dianzi university.in the early of 1995,he went to the united states,and with the help of his friend he got introduced to the internet.in april 1995,ma,his wife and a friend collected twenty thousand dollars and started an internet company.he named their company
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026秋季国家管网集团北京管道有限公司高校毕业生招聘笔试参考题库(浓缩500题)附参考答案详解(典型题)
- 2026国家管网集团广西公司秋季高校毕业生招聘笔试参考题库(浓缩500题)含答案详解(考试直接用)
- 2026国网北京市电力校园招聘(提前批)笔试模拟试题浓缩500题及一套参考答案详解
- 2026秋季国家管网集团西北公司高校毕业生招聘考试参考试题(浓缩500题)及答案详解(基础+提升)
- 2026国网江西省高校毕业生提前批招聘(约450人)笔试模拟试题浓缩500题附答案详解(研优卷)
- 2025国网内蒙古电力公司高校毕业生提前批招聘笔试模拟试题浓缩500题附答案详解(培优b卷)
- 2026国网辽宁省电力公司高校毕业生提前批招聘笔试参考题库浓缩500题附答案详解(巩固)
- 2025国网辽宁省电力校园招聘(提前批)笔试模拟试题浓缩500题带答案详解
- 2025国网青海省电力校园招聘(提前批)笔试模拟试题浓缩500题及答案详解(夺冠系列)
- 2026秋季国家管网集团云南公司高校毕业生招聘考试备考试题(浓缩500题)及答案详解【新】
- 从天津港特别重大火灾爆炸事故看应急救援
- 我最喜欢的一本书大中华寻宝记
- 电话营销技巧培训-电信版
- GB/T 6900-2016铝硅系耐火材料化学分析方法
- GB/T 40335-2021无损检测泄漏检测示踪气体方法
- GB/T 1094.11-2022电力变压器第11部分:干式变压器
- 广州市材料进场检测相关法律法规、检测项目及取样规则
- 四川省眉山市2022年数学八上期末经典试题含解析
- LENZE-9300EP简明调试汇总课件
- 公司技术响应表
- 儿童换牙期健康课件
评论
0/150
提交评论