(2020新教材)外研版英语必修第二册同步练习Unit3PeriodⅢ_第1页
(2020新教材)外研版英语必修第二册同步练习Unit3PeriodⅢ_第2页
免费预览已结束,剩余15页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、 Period 川 Developing ideas 课前自学导引 # - konnini inti u Bel ler Life Thi 当 si Gt is 日 giliicc for runniTN to 賢hiLint their shuries 日 RM running Sts, if you arc a runner with n :story to tcll+ gel in louchwe d. lave to hear from you! Li Yue+ 16 Ueijing 1 was lxrn with 円占thrnn nnd never ihuu呂ht 1 d lx? a

2、 runner! I only joincdl my kr csbl utlilellkdi vluh iMMiuv my chwrlor luhl inc* t h al in in)prlicuJjir otKiu esc吋詈亡 chuld ini prove hem nny wibiHk. But before 1 knew i.t+ 1 WAS liking pArl in local rjLccs. As my fiitn-css And. my runknin improved1 KEarted running m nalLDnal cum pel i lions. Ihis ye

3、nr I wun silver in the under 18 s 10 + 000 mutrefi-! And who knows, ncxl year 1 could, win gold! 文意理解 跑步带来美好生活 这个全球网站是跑步者分享有关跑步的故事的地方。所以,如果你是一个有 故事要讲的跑步者,请联系我们,我们很乐意收到你的来信! 李越,16 岁,北京 我生来就有哮喘,从没想过我会成为一个跑步者!我加入当地的运动俱乐部 仅仅是因为我的医生告诉我,就我这种情况而言,运动可以改善我的肺部功能。 不知不觉中,我参加了当地的比赛。随着我的健康水平和跑步水平的提高,我开 始参加全国性的比赛。

4、今年我在 18 岁以下的 10,000 米比赛中得了银牌!而且说 不定,明年我就能赢得金牌呢! 词茁自刮 !)Rsthnui ?,唏端柿、 坚持跑步,只是为了看到我的名字在前五名。很快,我发现我并不孤单 我在 文意理解 莎拉,36 岁,蒙特利尔 不久前,我没有做任何运动,甚至没有慢跑!然后我发现了一个叫 “跑步动 力”的应用程序。它列出了你在社交网络中与其他跑步者的比赛表现。起初,我 同一地区遇到了其他跑步者,他们都是为了同样的目的跑步!现在我不再使用这 个应用程序了,但我已经爱上了跑步,而且仍然和我的跑步的朋友一起跑步。 广_ 、David - 52 - New York 词范冃测 品 刊

5、抑 常帐.網広 律 廿 迅 育矢吧孔久 辛 暮眾 twoihe tension has nicived from niy rnirul La my Ifgw. Ry lhe end of llie rim A| my ress hns Jis;fippeAred and 1 m ready to face iht next day al wnrlk - -J 文意理解 大卫,52 岁,纽约 作为一名计算机工程师,总是有一个新的挑战就在眼前!有时压力可能会很 大,然而这反过来又让我感到焦虑。为了帮助解决这个问题,我尽可能经常跑步 无论我是在健身房还是在路上,我紧张的情绪促使我跑过第一英里。到了第

6、二英 里,紧张感已经从我的头脑转移到了我的腿上。至 V 跑步快结束时,我所有的压力 都消失了,我准备好面对第二天的工作了! r |F 、 祜 通丸猩玮 即歯 谄尖, 绝迹.冋仁 时 需是汴的nd sweaty innidlo the fiLiil* and my Irgs achc+ hul its a lol of fun. The funnicjil: 透的 momcnL was when sDmcone watching lhe TEIC-E offert?d. TUE A bananaB real treal far 业廿导续a running gorillAI 1 hnd a gre

7、at day out m lAmdoru ms well n覧 helping to s-nve 耳。“卜 文意理解 格蕾丝,25 岁,曼彻斯特 今年我参加了伦敦的大猩猩跑。这是大猩猩组织运作的一个项目,目的是筹 集资金以拯救世界上最后仅存的大猩猩们免于灭绝。每个跑步者都会收到一套大 猩猩服,然后就开始跑了!衣服里面有点热,被汗水湿透了,我的腿很痛,但是 很有趣。最有趣的时刻是,有人在观看比赛时给了我一根香蕉 一一这对一只奔跑 的大猩猩真是一个好事!我在伦敦度过了美好的一天,同时也帮助拯救了大猩猩! 课堂合作探究 1 power n.力量;控制力;动力;权力,影响力 (P33) 归纳 拓展 (

8、1)in power 当权,掌权 in /within on es power 在某人的控制下,某人有权/能力 做 beyond ones power 超出某人的能力;某人力所不能及的 come to/i nto power 上台,执政,当权 have the power to do sth./of doing sth.具有做某事的能力 (2)powerful adj.强有力的,有权势的 It seems that everythi ng is in_our_mo ni tors_power. 看起来好像一切都在我们班长的控制之下。 I regret to tell you that your

9、 problems are bey on d_my_power. 我很抱歉地告诉你,你的问题超出了我的能力范围。 The new preside nt came _into power last mon th. 新总统上个月开始执政。 I havethe power to make positive changes in my life. 我有能力对我的人生做出积极的改变。 即景活用 (1) 单句语法填空 Chi na is beco ming more and more _ (power) in the world. Do not comma nd me to do someth ing _

10、 my power. Policeme n have the power _ (arrest) people who do not obey the laws. 答案:powerful beyond to arrest (2) 单句写作 坚持跑步,只是为了看到我的名字在前五名。很快,我发现我并不孤单 我在 如果在我能力范围之内,我会尽力去做的。 Ill do all if it is_ . 我不能给你退款。这恐怕超出我的能力范围。 I cant give you a refun d. Im afraid its _ . 答案: within my power beyond my power 2

11、 inspire v.鼓舞,激励(P34) 归纳 拓展 (1)i nspire sb. to do sth.激励/鼓励某人做某事 in spire sth. i n sb.= in spire sb. with sth.使某人产生某种感 情;激发某人的某种感情 (2)inspiration n. U灵感;启示C鼓舞人心的人(或事物) in spiri ng adj.鼓舞人心的;启发灵感的 He in spired many young people to take up the sport. 他激励了许多年轻人从事体育运动。 The father in spired_c on fide nce

12、_in his son. =The father in spired_his_.s on _with con fide nee. 那位父亲激发儿子产生自信。 Dreams can be a rich source of inspiration for an artist. 梦境可以成为艺术家灵感的丰富源泉。 即景活用 (1) 单句语法填空 His n oble example in spired us _ (make) greater efforts. His speech was _ (in spire) and touched my heart. Many poets and artist

13、s draw their _ (in spire) from n ature. 答案:to make inspiring inspiration (2) 一句多译 他的话燃起了我的希望。 His words _ hope. His words _ me. 答案: in spired me with in spired hope in 3 persuade v.说服,劝服(P35) 归纳 拓展 persuade sb. to do/i nto doing sth.说服某人做某事 persuade sb. not to do/out of doing stl 说服某人不做某事 persuade s

14、b. of sth./that .使某人相信 . I man aged to persuade my classmates to_accept/in to_accepti ng my idea. 我设法说服我的同学接受我的观点。 She persuaded her daughter no t_to_smoke/out_of_smoki ng. 她说服女儿不要抽烟。 He persuaded me_of his hon esty. =He persuaded me that he was hon est. 他使我相信他的诚实。 即景活用 (1) 单句语法填空 They could nt pers

15、uaded him _ the urge ncy of this matter. How can we persuade them _ (join) us? 答案:ofto join (2) 句型转换 We tried to persuade him not to go swim ming, but in vain. f We tried to persuade him _ , but in vain. 答案:out of going swimming die out 消失,绝迹,火绝(P33) 归纳 拓展 (1) die of/from 死于 die away 声、光、风等)渐弱,逐渐消失

16、die down (火、暴风雨、光)渐弱;(声音)平息 die off (家族、种族等)相继死亡 (2) be dying to do sth.极想做某事 be dying for sth.渴望某物 With the living environment becoming worse and worse, many of the earths species are dying_out. 随着生存环境变得越来越糟,地球上的很多物种正在灭绝。 They looked up into the sky until the noise of the rocket died away. 他们抬头往天空看

17、,直到火箭发射的声音渐渐远去。 Whe n the applause had died_down,_she bega n her speech. 掌声平息后,她开始演讲。 The bamboo forest burst into flowers and then died off. 竹林突然开花,然后相继死去。 London was a new world to me and I was_dying_to find out more about it for myself. 伦敦对我来说是个新世界,我渴望更多地了解这个城市 名师点津 die of 死于(强调内因,如疾病、衰老、悲伤等) die

18、 from 死于 . (强调外因,如污染、事故、地震等) His grandfather died from an earthquake. 他的爷爷死于地震。 To his sorrow, his wife died of heart attack last year. 令他悲伤的是他的妻子去年死于心脏病。 即景活用 单句语法填空 Although the wind has died _ , the rain remai ns steady, so you still n eed a rain coat. As the sound of the music died _ , the film

19、came to an end. This species has n early died _ because its habitat is being destroyed. All the applica nts are dying _ (pass) the in terview. It is true that more and more people die _can cer. 答案:down away out to pass of 随堂演练 - SUI TANG - I .单词拼写 1. _ She was (说服)by a group of friends to get up on

20、stage. 答案:persuaded 2. _ He is kee n to point out the ben efits that the family _ (联络网)can provide. 答案:network 3. Can you _ 解释)the meaning of what he remarked at the end of the meeti ng? 答案:interpret 4. _ It took him 10 years to become the world _ 冠军)again. 答案:champion 5. _ The study was based on 数据

21、)from 2,100 teenagers. 答案:data 6. _ Her nervousness quickly 消失)once she was on stage. 答案:disappeared 7. _ How can you like catchi ng the bus? Its hot and _ 流汗的)! 答案:sweaty 8. _ The 最终的)decision lies with the parents. 答案:ultimate 9. Smiling and laughing has actually been shown to relieve _ 紧张)and str

22、ess. 答案:tension 10. _ My legs (疼) after Id been walking all day. 答案:ached n 单句语法填空 1. I think China will become more and more _(power) in the future. 答案:powerful 2. What the teacher said in spired me _ (try) aga in. 答案:to try 3. I tried to persuade him _ (go) there with us, but he refused. 答案:to go

23、4. The prince_ (fall) in love with Snow White as soon as he saw her. 答案:fell 5. _ She (born) with a beautiful singing voice. 答案:was born 川.选词填空 take part in; at first; come across; at times; die out 1. _ He was very nervous , but soon he calmed down. 答案:at first 2. I _ an old friend of mine in the s

24、treet yesterday. 答案:came across 3. His toes are hurt and he is unable to _ todays basketball game. 答案:take part in 4. _ If these animals and plants , we will never see them again. 答案:die out 5. The climate in our city is warm and wet, but it can be cold _ . 答案:at times IV .单句写作 1.春节即将来临。 The Spring

25、Festival is just _ . 答案:around the corner 2 我不再相信他。 I _ believe him. 答案:no Ion ger 3 任何理论都来源于实践,反过来为实践服务。 All theories origi nate from practice and _ serve practice. 答案:in turn 4这次活动是为无家可归的人筹款。 The activity is to _ for the homeless people. 答案:raise money 5 我们应该尽全力保护这些动物免遭灭绝。 We should try our best t

26、o protect the ani mals from _ . 答案:dying out 课后课时作业 I 完形填空 At my heaviest I weighed 370 poun ds. I had a very poor relati on ship with food: I used it to _1_ bad feeli ngs, to make myself feel better, and to celebrate. Worried about my health, I tried many differe nt kinds of _2_ but no thi ng worke

27、d. I came to believe that I could do no thi ng about my _3. Whe n I was 50, my weight problem bega n to affect me 4 . I did nt want to live the rest of my life with this _5_ weight any more. That year, I _6 a sem inar where we were asked to create a project that would touch the world. A seminar lead

28、er shared her _7_ story she had not only lost 125 poun ds, but also raised $25,000 for homeless childre n. _8 by her story, I created the As We Heal 痊愈),the World Heals _9_. My goal was to lose 150 pounds in one year and raise $50,000 _10_ a movement foun ded 30 years ago to end hun ger. This comb i

29、n ati on of heali ng myself and heali ng the world _11_ me as the perfect soluti on. 12_ I began my own personal weight program, I was filled with the fear that I would _13 the same difficulties that beat me before. While the _14_ hung over my head, there were also sig ns that I was headed dow n the

30、 right _15_. I sent letters to every one I kn ew, telli ng them about my project. It worked perfectly. Don ati ons bega n _16_ in from hun dreds of people. Of course, I also took some practical steps to lose weight. I consulted with a physician (内科医生) ,I hired a fitness coach, and I began to eat sma

31、ll and 17_ meals. My fun d-raisi ng focus also gave me new motivati on to exercise _18_. A year later, I 19_ my goal: I lost 150 pounds and raised $50,000 I feel that Ive been given a second life to devote to something that is _20_ and enormous. 篇章导读: 本文是一篇记叙文。肥胖一直困扰着作者,在尝试了多种方法之 后仍未解决这个问题。后来在一次培训会上

32、, 50 岁的作者受到了一位女士减肥经 历的启发,最终成功瘦了下来, 同时还为一个致力于终结饥饿的活动募集了资金。 1 A.add Bmix Ckill Dshare 答案: C 根据下文中的 “to make myself feel better ”可知,此处应填 kill ,表 示用这种方式来消除 (kill) 负面情绪。 2 A.diets Bdrinks Cfruits Ddishes 答案:A 根据上文提到的 Weighed 370 poundS以及food” health”可知,此 处是说“我”尝试了很多不同的节食(diets)方法。 3A.height Bability Cwis

33、dom Dweight 答案: D 上文提到尝试了很多不同的节食方法,下文接着提到 “weight problem”,所以此处表示“我”对自己的体重(weight)束手无策。 4A.temporarily Brecently Cseriously Dsecretly 答案: C 根据后句 “Ididnt want to live the rest of my life .”可知,体重问题 开始严重地(seriously)影响“我”。 5 A.ideal Bextra Cnormal Dlow 答案: B 根据语境可知, “我”的体重严重超标, “我”不想带着这些额 外的(extra)重量度过余

34、生。 6 A.attended B Crecommended D 答案: A 根据下文可知,此处应是 “ 我” 7A.folk B Cadventure D 答案:B 根据下文中的 she had not organized mentioned 参加(atte nded)了一个培训会。 success science only lost 125 pounds, but also raised$25,OO0 可知,这位领导分享的应是她成功(success 的故事。 8A.Surprised BAmused CInfluenced DDisturbed 答案: C 根据上下文可知,作者深受一位培训

35、会领导者成功故事的影响 (in flue need),自己创办了一个项目。 9A.project Bbusiness Csystem Dcustom 答案:A 根据上文中的 we were asked to create a project”可知,此处应填 project。 1OA.in search of Bin need of Cin place of Din support of 答案: D 根据下一句中的 “This combination of healing myself and healing the world”可知,募集 5 万美元是为了支持(in support of)一个

36、 30 年前成立的旨在消除 饥饿的活动。 11A.scared Bconsidered Cconfused Dstruck 答案: D “我”突然意识到, 治愈自己与治愈世界的结合就是一个 (减肥的) 完美的解决办法。strike sb. as sth. “给某人以某种印象;让某人觉得”。 12A.As BUntil CIf DUnless 答案: A 当“我” 开始执行自己的个人减肥计划时, “我”充满了恐惧。 as “当的时候”。 13A.get over Brun into Clook for Dput aside 答案:B 此处表示“我”害怕遇到(run in to)之前击垮过“我”的

37、同样的困 难。 14A.excitement Bjoy Canger Dfear 答案:D 根据上文中的“was filled with the fear”可知,此处应填 fear。 15A.row B hall Cpath Dstreet 答案:C 根据下文中的 ft worked perfectly.”可知,当恐惧盘旋在“我”脑海 时,也有一丝迹象表明“我”朝着正确的轨道(path)前进。 16A.breaking Bflooding Cjumping Dstepping 答案: B 此处指人们的捐款如潮水般涌来。 break in “破门而入” ;flood in “涌入” ;jump

38、in “突然插话 ”;step in “插手 ”。 17A.heavy Bfull Cexpensive Dhealthy 答案: D “我”也开始采取一些切实可行的措施来减肥。 “我”咨询内科 医生,雇用健身教练,开始吃量少且有益健康的 (healthy)食物。 18A.regularly Blimitlessly Csuddenly Drandomly 答案:A “我”对筹款的关注也给了 “我”新的动力去经常(regularly)锻炼。 19A.set Breached Cmissed Ddropped 答案: B 联系上文第四段中的 “My goal was to lose 150 po

39、unds in one year and raise $50,000 .”和本段中的 “I lost 150 pounds and raised $50,00”0 可知, “我” 实 现了 (reached) “我”的目标。 20A.stressful Bpainful Cmeaningful Dpeaceful 答案: C 通读整篇文章可知,作者本人通过减肥这件事,身心发生了很大 的变化,所以此处是作者的感悟: “我”感觉自己被给予了第二次生命,致力于 做有意义(meaningful)而伟大的事情。 n 七选五 Live longer Every one wan ts to live Ion

40、 ger. We try to exercise, eat right and get eno ugh sleep. _1_ Here are a few tips for you to live a Ion ger, happier and healthier life. Use your mind Actively use your mind, and youll cut your risk of develop ing deme ntia (痴呆) in half. _2_ Memorize pho ne nu mbers in your cellpho ne. As you put g

41、roceries into your basket, add them up in your mind. Chew (咀嚼)your food When you eat, chew your food slowly and fully. That makes it easier for your body to use the food nu trie nts. Also, it takes 20 minu tes for your stomach to tell your brain its full. _3_ Make time for yourself We all have plent

42、y of stress in our daily lives. Be sure to find some ways to make that stress less. Taking some kind of activities will do you good. _4_ Have dinner out with friends. Start a new hobby. Do something you enjoy, just for you. Its not about me _5 Studies show that volun teeri ng in creases your lifespa

43、 n (寿命).It also builds your social n etwork. And hav ing lots of frie nds around, especially in old age, helps you live Ion ger. A. Take an exercise class. B. But other thingscan also help. C. Do things slowly, one at a time. D. Living Ion ger is notan easy thi ng. E. If you want to live Ion ger, he

44、lp others. F. Think of fun games to play by yourself. G. If you eat more slowly, youll likely eat less. 篇章导读:本文是一篇说明文,主要介绍了让人们生活得幸福、健康、长久 的几条建议 1. B 根据上一句 “ We try to exercise, eat right and get eno ugh sleep 人们通过 锻炼、饮食合理和睡眠充足等让自己活得长久)”及下文提出让人们生活得幸福、 健康、长久的几条建议,可知此处表示活得长久还有其他方法。故选 B 项。 2. F 根据主题 Use

45、 your mind 可知,本段建议要多用大脑。F 项(想出一些 趣味游戏来玩)是用脑的一个例子,符合语境。 3. G 根据主题 Chew (咀嚼)your food 及上文 That makes it easier for your body to use the food nu trie nts. Also, it takes 20 minu tes for your stomach to tell your brain its full. ”可知,咀嚼会使营养容易被身体吸收, 此外要过 20 分钟才能知道自 己饱了没有,由此可见应该细嚼慢咽,故选 G 项。 4. A 根据上一句 “Tak

46、ing some kind of activities will do you good.(做一些对 自己有益的活动)”及下文与朋友出去吃饭、开始新的爱好、做自己喜欢做的事, 可知此处也应列举可以减轻压力的活动,故选 A 项。 5. E 根据下文“ Studies show that volun teeri ng in creases your lifespa n (寿 命).”可知帮助别人能增加寿命,由此可见如果想寿命长,就要帮助别人。故选 E 项。 川语法填空 Findings suggest that play ing with smartph ones before sleep _1_

47、 (be) positively associated with insomnia (失眠症).Recent _2_ (study) show that nearly 24 percent of Chinese people suffer from insomnia and _3_ number of young people affected is rising. And more tha n 60 perce nt of people born after 1990, the group that are most likely _4_ (use) their smartphones ju

48、st before sleep, do not sleep well. Bedtime mobile phone use is an un healthy sleep habit because _5_ can delay falling asleep and reduce sleep quality. According to the research, nearly three- quarters of the young people fall asleep each night with their phones _6_ reach. About 60 perce nt of them

49、 use their smartpho nes for up to 80 minu tes before sleep. And 54.7 perce nt of the people aged betwee n 18 and 25 go to bed _7_ (late) tha n 12 am. Good sleep is helpful in protect ing the brains neurons 神经元)and lack of sleep for long periods can _8_ (danger) health. Therefore, all people, includi

50、ng the young, _9_ (advise) to avoid using electronic devices one hour before sleep and go to bed at fixed times. But it is _10_ (benefit) to sleep if people listen to soft music and read books before going to bed. 1 _ 2. _ 3. _ 4. _ 5 _ 6. _ 7. _ 8. _ 9 _ 10. _ 篇章导读: 本文是一篇说明文, 介绍了造成失眠的一些原因以及拥有好的睡 眠的

51、益处。 1is 考查主谓一致。句意:研究结果表明,睡前玩智能手机与失眠症呈正 相关。本空主语为动名词短语 playing with smartphones before sleep,故本空谓语 动词应用单数 is。 2. studies 考查名词。根据空格后的 show可知,本空应用名词复数形式, 故填 studies。 3. . the 考查冠词。the number of .意为“ . 的数量”,故填定冠词 the。 4. to use 考查非谓语动词。 be likely to do 意为“可能做某事 ”,故填 to use。 5. it 考查代词。指代前面的 Bedtime mobil

52、e phone use 故应用代词 it。 6. within 考查介词。句意:根据研究,几乎 3/4 的年轻人,睡着时手机都 在可以够得着的范围内。 within reach 意为“伸手可及的 ”,故填介词 within。 7. later 考查副词的比较级。根据空格后的 than 可知本空应用比较级修饰, 故填 later。 8. endanger 考查词性转换。情态动词后应用动词原形,故填 endange。 9. are advised 考查动词的语态。all people 与 advise 之间是被动关系,故应 用被动语态 are advised。 10. beneficial 考查词

53、性转换。be 动词后面应用形容词作表语,故填形容词 beneficial。 IV 概要写作 阅读下面短文,根据其内容写一篇 60 词左右的内容概要。 The familiar yellow school bus is the largest system of mass transportation in the US and every school day transports roughly 25 million young people to school and home again after the school day ends. Meanwhile, they are the

54、 safest method for getting kids to and from school, according to the National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). Children are 70 times more likely to arrive at school safely on the school bus than if they had traveled to school driving themselves or riding with frien ds. These school bus

55、es meet more of the n ati ons motor vehicle safety sta ndards tha n any other vehicles on the road. Also, several new tech no logies available today are making school buses eve n safer, such as video cameras on the in side and outside, stop arm cameras, GPS track ing and collisio n lesse ning systems.

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论